gittigidiyor

İOS Başarılı Selfie Çekimleri İçin 5 Altın Kural !

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iyi-selfie-cekimleri-icin-5-altin-kural-727x384.jpg

Başarılı Selfie Çekimleri İçin 5 Altın Kural


2014 yılında, oscar töreninde ünlü oyuncuların Samsung Note 3 telefon modelinin ön kamerası ile yapmış olduğu fotoğrafı sosyal medyaya ”selfie” adı altında atmasıyla mobil cihazların ön kamera ile yapılan çekimlerinin adı ”Selfie” konulmuştu. Fotoğraf sosyal medya ortamında oldukça popüler oldu ve müthiş ilgi gördü.
Oscar töreninde yapılan çekimin ardından selfie oldukça moda oldu ve telefon üreticileri yoğun ilgiye yönelik selfie odaklı telefonlar üretmeye başladılar. Kalabalık selfie çekimleri sosyal medya üzerinde daha fazla ilgi ve beğeni aldığı için selfie çubuğu gibi aksesuarlar piyasaya çıktı.
Selfie çekimleri yanlız yapıldığı gibi birden fazla kişi ile de yapılabilmektedir. Peki, daha iyi selfie çekimleri yapmak ve sosyal medyada çekimlerinizin ilgi görmesini istemez misiniz?

Geniş Açılı Çekimler İçin Selfie Çubuğu Kullanın


Geziye veya güzel manzarası olan bir mekana gittiniz ve selfie çekimi yapmak istiyorsunuz. Selfie çekimlerinde manzara yani arkaplanda neler olduğu oldukça önemlidir. Bazı telefon modellerinde ön kamera açısı oldukça dardır ve kamerayı açtığınızda sadece omuz hizanıza kadar çekim yapabilir. Bu nedenle uygun fiyata piyasada satılan selfie çubuğu kullanın. Selfie çubuğu sayesinde arkadaş grubunuz veya güzel manzaralar ile aynı karede daha güzel selfie çekimleri yapabilirsiniz.

Yanlız Çekimler Daha Az İlgi Görüyor


Selfie çekimi yaparken yanlız olmayın. Ailenizden birisi veya arkadaşlarınız ile yapacağınız selfie çekimleri sosyal olduğunuzu gösterir ve daha fazla dikkat çeker.

Fotoğraflarda Doğal Olun


Fotoğraflarda doğallık en etkili unsurdur, yüz ifadeniz yapay olmasın. Arkadaşınız ile çekeceğiniz selfie çekiminde gülerek poz verin, emin olun sizde o fotoğrafı beğeneceksiniz.

Fotoğraf Düzenleme Uygulamalarını Kullanın


Mobil cihazlarda onlarda fotoğraf düzenleme uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamaların içerisinden beğendiğiniz ve işinize yarayacağını düşündüğünüz uygulamayı yükleyin ve selfie çekimlerinizi ufak oynamalar ile daha güzel hale getirin. Ancak fotoğraflar üzerinde abartılı oynamalar yapmayın, ufak ton değişiklikleri yeterli olacaktır.

Işıklı Ortamları Seçin


Bildiğiniz gibi mobil cihazların ön kameraları ışıklı ortamlarda çok daha başarılı çekimler yapmaktadır. Ön kamerada flaş takviyesi olsa bile güneş ışında yaptığınız çekim kadar kaliteli görüntüler yakalayamazsınız. Ayrıca üreticilerin yaptığı açıklamada ”Ön kameralar, en iyi performansı güneş ışığında vermektedir.” olarak belirtilmiştir.
Bu nedenle yapacağınız selfie çekimlerinde bulunduğunuz ortam olabildiğinde aydınlık olsun.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst