gittigidiyor

İOS Batarya Ömrünü Artırmak İsteyenler İçin 16 İpucu

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
batarya-omrunu-artirmak-isteyenler-icin-16-ipucu-705x290.jpg
Telefon bataryasının ömrünü artırmak isteyenlerin kullanabileceği 16 ipucu.
Dünya nüfusunun büyük bir çoğunluğu Android, iOS veWindows Phone işletim sistemini kullanan telefonlara sahip, yani hepsi akıllı telefon kullanıyorlar. Akıllı telefon kullanıcılarının çoğu (belki de hepsi) telefonunun markası, modeli, üretim tarihi ve işletim sistemi farketmeksizin telefonlarının batarya ömründen şikayetçiler. Yoğun kullanımda bile 3 gün boyunca şarja ihtiyaç duymayan eski model telefonlarımızı özlememizi sağlayan akıllı telefon bataryaları, seneler içerisinde yeteri kadar gelişme gösterememiş teknolojilerden birisi.

Akıllı telefonlarımızın batarya ömürlerinin oldukça az olduğunu biliyoruz ancak bu bataryaların doğru kullanım sayesinde ömürleri uzatılabilir. Bu haberimizde batarya ömrünü arttırmak için yapabileceğiniz bazı şeylerden bahsettik.
[h=3]1- Telefonunuzun Batarya Kullanım Özelliğinin Olup Olmadığını Kontrol Edin[/h]
ultra-power-saving.gif


Bazı telefonlarda bazı batarya kullanım özellikleri mevcut. Bu özellikler sayesinde klasik tasarruf modları, size 2 katı daha fazla tasarruf sağlayabiliyorlar. Bu özelliklere örnek olarak HTC'nin "“Extreme Power Saving Mode" isimli modu gösterilebilir. Enerji tasarrufu sağlayan modlar, batarya ömrünü uzatır.
[h=3]2- Ekran Parlaklığını Ayarlayın[/h]
2.png


Çoğu kullanıcı ekran parlaklığını otomatik olarak telefonun seçimine sunar ancak bu yanlıştır. Batarya ömrünü uzatmak istiyorsanız ekran parlaklığını en düşük seviyelerde kullanabilirsiniz.
[h=3]3- Otomatik Ekran Karartmayı Kullanın[/h]
3(1).png


Telefonunuzun ekranı 5 dakika yerine 15 saniyede kapanırsa çok daha düşük miktarda şarj tüketir. Önemsiz gibi görünün bu özellik sayesinde telefonunuz batarya ömrünü %5 oranındaarttırabilirsiniz.
[h=3]4- Siyah Duvar Kağıtları Kullanın[/h]
4.png


Telefonların ekranları çok batarya tüketir. Bu nedenle daha az şarj harcayan siyah renk seçeneklerini kullanmanız bataryanızın daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Bu tasviyeye özellikle AMOLEDtelefon ekranına sahip olan kullanıcıların uyması gerekmektedir.
[h=3]5- Siyah Tema Kullanın[/h]
5.png


Siyah duvar kağıdıyla aynı amaçla kullanmanız gereken siyah temalar, özellikle AMOLED telefon ekranına sahip olan kullanıcıların batarya ömrülerini yüksek oranda etkileyebilir.
[h=3]6- Kullanmadığınız Şeyleri Kapatın[/h]
6.png


Telefonunuzda kullanmadığınız herşeyi kapatın. Bluetooth, Wi-Fi ve hatta operatör desteğini bile kapatabilirsiniz. Bu gibi değişiklikler telefonun batarya ömrünü büyük oranda etkiler.
[h=3]7- Uçak Modunu Kullanın[/h]
7.png


Çok zor durumlarda uçak modunu kullanabilirsiniz. Örneğin kimseden telefon beklemiyorsunuz ve telefonunuzu sadece müzik dinlemek için açtınız. Böyle durumlarda uçak modunu kullanarak telefonunuzun batarya ömrünü 2 kata kadar arttırabilirsiniz.
[h=3]8- Kullanmadığınız Otomatik Senkronizasyonları Devre Dışı Bırakın[/h]
8.png


Otomatik senkronizasyonlar sürekli olarak veri alışverişi gerçekleştirirler. Bu özellikleri kullanmadığınız takdirde kapatmak en iyisidir.
[h=3]9- Telefonunuzun Sizi Dinlemesi Özelliğini Devre Dışı Bırakın[/h]
9.png


Bazı telefonlar sürekli olarak sesli komut bekleme özelliğine sahipler. Eğer bu özelliğe sahipseniz özelliği devre dışı bırakın.
[h=3]10- Batarya Tasarruf Modunu Kullanın[/h]
10.png


Her işletim sisteminde olan bu modu kullanmak size fazladan batarya ömrü sağlayacaktır.
[h=3]11- Uygulamalarınızı Güncel Tutun[/h]
11.jpg


Uygulamaların güncellenmesi kullandıkları şarj miktarını azaltabilir. Bu nedenle her zaman en güncel uygulamaları kullanın.
[h=3]12- Batarya Ömrünü Artıran Uygulamaları Kullanın[/h]
12.png


Arka planda çalışan programları kapatan, ekran parlaklığını ayarlayan veya size ipuçları veren uygulamaları kullanabilirsiniz.
[h=3]13- Android 6.0 Kullanıyorsanız "Doze" Özelliğini Kullanın[/h]
Android'in son sürümle birlikte yayınladığı Doze, batarya ömrünü artırmak isteyenler için oldukça kullanışlı olan bir özellik. Eğer Android 6.0'a sahipseniz Doze'u kullanın.
[h=3]14- Bataryalı Kılıf veya Yedek Bataryalar Kullanabilirsiniz[/h]
14.jpg


Telefonunuzun batarya ömrünü artırmak istiyorsanız ek batarya kullanmak her zaman en iyi çözümdür.
[h=3]15- Taşınabilir Şarj Cihazları Kullabilirsiniz[/h]
15.jpg


Telefonunuzun bataryası çabucak tükeniyorsa taşınabilir şarj cihazları kullanabilirsiniz. Oldukça küçük boyutlarda olan bu cihazlar, telefonunuzla birlikte cebinize sığabilecek boyutlarda üretilebiliyorlar.
[h=3]16- Forumlardan Telefonunuzu Araştırın[/h]
16.png


Telefonunuzun modeline ve markasına göre bataryayı en çok tüketen donanım ve yazılımlar değişkenlik gösterebilir. Örneğin bazı telefonların ekranları çok fazla şarj tüketir, bazılarının ise 3G bağlantısı.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst