gittigidiyor

İOS ClockworkMod Recovery Nasıl Yüklenir? (Samsung Cihazlar)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ClockworkMod Recovery Android cihazlarda sıklıkla kullanılan bir custom recoverydir.
ClockworkMod Recovery’nin nasıl yükleneceğini anlatmaya başlamadan önce Android Recovery, ClockworkMod (CWM) ve TWRP Recovery hakkında çeşitli bilgiler edinebilirsiniz.

Bu yazımız Samsung cihazları içindir. ClockworkMod Recovery dosyasını nasıl Odin ile yüklenebilecek hale getirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
İşlemlere başlamadan önce cihazınızın root yetkisine sahip olması gerektiğini belirtelim.
İndirilecekler
Odin
Samsung USB Sürücüleri
Recovery dosyası
*Rocovery dosyasını telefon modelinize göre indirin!
*Cihazınıza uygun Recovery dosyasını paylaşmış olabiliriz. Bu bağlantıyı kontrol edebilirsiniz.
Yapılacaklar


  1. İndirdiğiniz bütün dosyaları masaüstünüze çıkarın.
  2. Bilgisayarınıza USB sürücüleri kurun.
  3. Tablet veya telefonunuzdan “Ayarlar – Cihaz Hakkında” bölümünde yer alan Yapım Numarası’na 7 kez tıklayın ve Geliştirici Seçenekleri’ni etkinleştirin. Geliştirici Seçenekleri’nde yer alan USB Hata Ayıklama’yı işaretleyin ve cihazı kapatın.
  4. “Ses Kısma+Ana Menü+Güç” tuşlarına basarak cihazı Download Mode’una alın. “Ses Açma” tuşuna basarak devam edin.*Download Mode’una alma tuşları cihaza göre değişmektedir. Bu bağlantıdaki kategorimizi inceleyebilirsiniz.
  5. Odin programını çalıştırın ve cihazınızı USB kablo ile bilgisayara bağlayın. Odin programı cihazınızı tanıyacaktır.
  6. Odin programında “Auto Restart ve Reset Time” kutucukları işaretli değilse işaretleyin, “AP” kutucuğunu işaretleyin ve “AP” butonuna tıklayarak “.tar.md5” uzantılı recovery dosyanızı seçin.
  7. Her şey hazırsa “Start” butonuna tıklayın ve işlemin bitmesini bekleyin.


Notlar


  • Bu işlemlerde sorumluluk tamamen size aittir.
  • Her şeyi sırayla yaptığınızda hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız. Şunu belirtmeliyiz ki biz şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık.
  • Bu işlemi yaparken kullanacağınız bilgisayar, elektrik kesintisi gibi bir durumda güç kaybına uğramamalı. Yani kısaca dizüstü bilgisayar kullanmanızı öneriyoruz
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst