gittigidiyor

İOS Cortana ve Android'de neler oluyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cortana, Android İçin Portana Oldu

Microsoft’un sesli asistanı Cortana, Android platformuna Portana ismi ile duyuruldu.



Cortana-Portana-Maxicep2.png
Windwos’un başarılı sesli asistanı Cortana, Android kullanıcıları için uyarlandı.

Cortana, Windows tabanlı cihazlar için tanıtılmış, başarılı işlemleri ve diyalogları ile adından sıkça söz ettirmişti. Windows sisteminin tek bir çatı altında toplanması sonrası, sesli asistan yazılımı Cortana’nın daha geniş çapta kullanımına olanak sağlanmıştı.
Apple‘ın iOS 8.3 sürümü ile Siri’ye Türkçe desteğinin gelmesi ile sesli asistan uygulamaları arasındaki rekabet daha da artıyor. Kimi kullanıcıya göre Siri, kimi kullanıcıya göre Cortana daha başarılı olduğu düşünülüyor. Tabiki farklı platformlarda uygulamaların kullanılması da geliştirici ekiplerini ilgi odağı olmuş durumda.
DroidCon 2015 konferansında ilk defa tanıtılan ve Portana ismi verilen Cortana’nın Android sürümü hakkında bir tanıtım gerçekleştirildi. OrangeSec ekibi tarafından yapılan sunumda, Cortana’nın tüm özellikleri Android cihazlarda kullanılmak üzere Portana ismiyle uyarlaması tanıtıldı.
Şimdilik sadece geliştiriciler tarafından kullanılabilecek olan Portana, ilerleyen günlerde geliştiriciler forumu XDA’da paylaşılması bekleniyor. Tanıtım sonrası ilginç diyaloglara sahne olan Portana’nın Cortana kadar başarılı olup olmayacağı ilerleyen günlerde belli olacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
cortanahero.jpg
HoloLensve Windows 10 ile 2015'e hızlı başlayan Microsoft, Cortana'yı iOSve Android platformalarına sunmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz Şubat ayında 87. Oscar ödül töreninde verilecek ödüllerin %83'ünü doğru tahmin eden Cortana, dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.
Ünlü İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine göre iOS ve Android kullanan cihazlar için Windows'dan bağımsız bir sürüm hazırlanmış durumda.Cortana, uygulama marketlere girmek için hazır olsa da maalesef ilk başta Beta olacak ve sadece belli bölgeler için dağıtılacak.
Ürünün stabil versiyonu 2015'in ilerleyen dönemlerinde marketlere giriş yapacak, dedikodular arasında Microsoft'un yeni bir Cortanasürümü hakkında çalıştığı da var, yeni gelecek sürümün adı ise Einstein projesi olacak. Projenin adından da anlaşılacağı üzereMicrosoft, akıllı asistanları bambaşka bir yapay zeka boyutuna taşımayı hedefliyor.
Sanal Asistan Savaşı Kızışıyor!
Google'ın Google Now'ı ve Apple'ın Siri'si Cortana'nın en büyük rakipleri konumunda fakat Microsoft'un bu akıllı hamlesi Cortana için olumlu sonuçlar doğuracak gibi görünüyor. Cortana'nın üç büyük platformda da hizmet vermesi hem popülerliğini hem de kullanımını büyük oranda arttıracaktır.
Google Now servisinin ülkemiz için açık olmadığı düşünüldüğünde Android kullanıcılar için Cortana iyi bir alternatif olacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
cortanahero.jpg

Windows Phone
platformunun sesli kişisel asistanı Cortana'nın iOS veAndroid'e gelebileceği yönündeki haberler ilk kez geçtiğimiz hafta gündeme geldi. Microsoft'un Cortanaprogram grup yöneticisi Marcus Ash'in, şirket içinde bu konunun tartışıldığı yönündeki açıklamaları teknoloji dünyasını hareketlendirdi. Cortana'nın Android ve iOS'a geleceği şeklinde yorumlanan bu açıklamadan birkaç gün sonra, konu hakkında yeni bir paylaşım daha yapıldı.


cortanapromo1397858984.jpg
Microsoft'tan açıklama
Twitter üzerinden konu hakkında bilgi veren Microsoft yöneticisi,Cortana'nın Windows cihazlar dışındaki cihazlara gelmesinin sadece tartışıldığını ve konuşulduğunu, bu yönde bir planlarının bulunmadığını belirtti. Bu açıklamayla birlikte Windows'un sesli asistanının en azından şimdilik başka platformlara gelmeyeceği netleşmiş oldu.
Cortana sınırları genişletiyor
Seattle'da gerçekleşen konferansta Cortana'nın gelişimi hakkında da bilgiler verildi. Marcus Ash tarafından yapılan açıklamalara göre, sesli asistan haftalar içerisinde Birleşik Krallık ve Çin'de de kullanıma sunulacak.Cortana'nın giderek daha fazla ülkede Windows Phone kullanıcılarıyla buluşacağı belirtiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cortana'nın yanına "Cortono" geliyor!

Microsoft'un "seksi" sanal asistanı Cortana artık yalnız değil; yanına "Cortono" geliyor!
2015050508032819746.jpg

Cortana, ilk olarak Microsoft'un ünlü aksiyon oyunu
HALO'da karşımıza çıkmış ve büyük popülarite kazanmıştı. Daha sonra Microsoft, kendi için Siri'ye rakip bir sanal asistan yaratmak isteyince, halihazırda HALO oyununda yeterince ünlenmiş sanal asistan Cortana'yı kullanmaya karar vermiş ve elbette Cortana,oyundaki o seksi haliyle bütünleşmiş olarak medyada ilgi görmüştü.
Microsoft şimdi Cortana'nın imajında biraz değişilik yapmak istiyor. Dileyen kullanıcıların erkek bir Cortana karakteriyle iletişim kurmasını sağlamak üzere Cortan'ya erkek karakter hazırlıyor.
Microsoft'un Build 2015 konferansın sırasında duyurulan gelişmeye göre Microsoft yeni erkek asistana henüz isim koymuş değil. Belki Cortana ismi kullanılmaya devam edilecek veya Cortana geliştirme müdürünün yaptığı şakada olduğu gibi belki de ismi "Cortono" olacak.
Cortana'da ayrıa Windows 10 ile birlikte başka değişiklikler de olacak Örneğin, bir film için bilet ayırdığınızda, evinizden sinema salonuna kadar gitmek için Uber üzerinden bir taksi çağırmak için gerekli işlemler de otomatik olarak gerçekleşecek ve Uber şoförü, filmin hangi matinesine yetişmek istediğinizi bilerek, sizi geç kalmadan filme ulaştırmaya çalışacak.
Tabi, tüm bu özellikler Türkiye'de nasıl karşılık bulur veya ne zaman Türkiye'ye gelir, şimdilik belli değil.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10'un son yapılandırma sürümünde sesli kişisel asistan Cortana yeni bir yeteğene kavuştu. 10120 yapılandırmasıyla birlikte Cortana yerleşik uygulamaları açabiliyor.


cortanahero.jpg

Windows 10'un sesli kişisel asistanı Cortana her yeni yapılandırma sürümünde yeni özelliklere kavuşuyor. Gelişimini sürdüren uygulama Windows 10'un yeniderlemesi 10120'de sesli komutlar ile uygulamaları açma özelliğine kavuştu. Neowin.net sitesinin haberine göre, sesli asistan yerleşik uygulamaları sorunsuz başlatabiliyor.Yerleşik Windows uygulamalarına destek

Cortana'nın sesli komutlar ile açabildiği uygulamalar arasında Internet Explorer, File Explorer, Spartan Tarayıcı, Alarm ve Saat gibi yerleşikWindows uygulamaları dikkat çekiyor. Sesli asistanın tüm yerleşikWindowsuygulamaları için çalıştırma desteği sağlandığı da verilen bilgiler arasında. Buna rağmen, Cortanaüzerinden hala e-posta gönderiminin yapılamadığı belirtiliyor.
cdJagbv.gif
İptal seçeneği sunuyor

Sesli asistan, uygulama çalıştırırken "iptal" seçeneğini de kullanıcılara sunuyor. Uygulamanın açılmasından önceki ilk birkaç saniye içerisinde, sesli komutta ortaya çıkabilecek yanlış yorumlamalara önlem olarak bu buton düşülmüş görünüyor. Eğer Cortana istenilen program yerine bir başka programı çalıştırırsa, uygulamaaçılmadan kolayca iptal edilebiliyor. Bakalım Windows 10 final sürümüne kadar Cortana ne kadar gelişecek?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un sesli asistanı Cortana, Eurovision yarışmasında hangi ülkenin birinci olabileceğini tahmin etti. Bakalım Cortana’nın sıralaması doğru mu?



windows-phone-8-1-voice-activated-personal-assistant-cortana.jpg

dünya Kupası ve Oscar ödülleri tahminleri ile gündeme gelen Microsoft’un sesli asistanı Cortana, şimdi de Eurovision yarışmasının birincisini tahmin etti ve bildi. Firmanın arama motoru Bing’den yararlanarak oluşturulan sonuçlara göre tahminde bulunan Cortana yine isminden söz ettirmeyi başarıyor.Cortana’ya göreEurovisionyarışmasının birincisi İsveç olacaktı. Cortana’nın bu tahmini doğru çıktı ve İsveç yarışmada birinci oldu. Cortana ayrıca ikincinin Rusya üçüncünün ise İtalyaolacağını tahmin etmişti. Cortana'nın bu tahminleri de doğru çıktı.


cortana.jpg

Sesli asistanların yapay zekâları gerçekten bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Bakalım ilerleyen günlerde Cortana veya benzeri sesli asistanlardan ilginç ve doğru çıkan tahminler gelmeye devam edecek mi?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft'un sesli asistanı Cortana, çok yakında iOS ve Android platformları için kullanıma sunulacak. İşte iOS ve Android için Cortana'nın detayları.



0-cortana-03_story.jpg

Akıllı telefonlar, sesli asistanlar ile büyük gelişmeler gösterdi. Kendi yapay zeka yazılımları sayesinde söylediklerimizi anladığı kadarı ile yapmaya çalışan bu uygulamalar, gelişmeye devam ediyorlar.
Son olarak iOS'in resmi sesli asistanı olan Siri, Türkçe dil desteği ile güncellendiğinde, gündemde uzun süre kalmış ve sosyal medya da çok yaratıcı paylaşımlar ile konuşulmuştu.
Cortana, Android ve iOS için çok yakında yayınlanacak

Bugün ise Microsoft tarafından uzun zamandır beklenen haber geldi. Yapılan açıklamalara göre Microsoft'un sesli asistanı Cortana, sonunda iOSve Android işletim sistemleri için de yayınlanacak.
Belirtilenlere göre yine en gelişmiş özelliklerini Windows Mobile işletim sistemi ile sunacak Cortana, Android ve iOS'te iyi bir alternatif sesli asistan olacak.


1_cortana_android_2_story.jpg

Özellikle iOS tarafında Apple'ın kapalı yapısına kolay ayak uyduramayacağını tahmin ettiğimiz yazılım, Hey Cortana gibi pek çok özelliğini iOS'te sunamayacak. Android tarafında ise bu gibi özelliklerin bazıları için özel erişim izni verilmesi, bazıları içinse Root erişimi gerekecek.
Haziran sonuna kadar her iki sisteme de gelecek



1_cortana_androoid_1_story.jpg

Android için Haziran ayı sonunda yayınlanacak Cortana, yıl sonunda iOS'e gelecek. Fakat iOS ve Android'e gelse de Cortana henüz Türkçe dil desteği sunmadığı için en iyi deneyimi elde etmemiz, şimdilik mümkün görünmüyor. Bakalım Cortana, Android ve iOS'te başarılı olabilecek mi?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cortana Temmuz ayında Android'e geliyor!

Android sahipleri, Temmuz ayında Microsoft'un dijital asistanı Cortana'nın beta sürümünü kullanabilecek.

1434484805_img20150616225514.jpg

Microsoft'un Android platformu için duyurduğu dijital asistanı Cortana'nın ne zaman yayınlanacağı merak konusuydu. Geçtiğimiz saatlerde şirket Cortana'nın beta sürümününün Temmuz ayında Android kullanıcıları için kullanılabilir olacağını bildirdi.
Microsoft'un Windows Phone platformunda halihazırda kullanımda olan ses asistanı Cortana, Windows Phone'daki deneyimini Android içinde sunmayı planlıyor. Ancak gelen bilgiler uygulamanın Android ile derin entegre imkansızlığı sebebiyle bazı özelliklerden mahrum olacağı söyleniyor.
1434484860_img20150616225543.jpg
Öte yandan Windows 10 sürümünde yüklü olarak gelecek sürüm ile Android sürümü aynı arayüze sahip olacak. Microsoft'un Temm'z ayında beta sürümünü yayınlayacağı Cortana'nın ücretli olacağı söyleniyor. Ancak bu konuda kesin bir açıklama bulunmuyor. Bunu uygulamanın yayınlanması !le hep birlikte göreceğiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Sanal Asistanı Cortana’nın Android’e Geliş Tarihini Açıkladı!



cortana-650x300.jpg

Önceleri sadece fantastik filmlerde görebildiğimiz, ancak artık akıllı telefonlarla hayatımızın bir parçası haline gelen sanal asistanların önemi iyice artmakta. iOS’ta
Siri, Android’te Google Now ve Windows’taCortana bize sanal asistanlık yapıyor.Microsoft bu alanda geç adım atsa da, rakiplerine karşı avantajlı olmak istiyor. Zaten bilgisayarlarda da olması sebebiyle ciddi kullanım rakamlarına ulaşacak olanCortana için Microsoft, sanal asistanıCortana‘nın iOS ve Android cihazlara da geleceği bilgisini vermişti ve şimdi yayınlanma tarihi belli oldu.
Bugün yapılan açılamada Microsoft,
Cortana‘nın Android için Temmuz ayında yayınlanacağını söyledi.
cortana-android.jpg

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’u da Temmuz ayının sonunda yayınlayacağını düşünürsek, Cortana’nın da bu tarihte veya bu tarihe yakında bir günde Android’e geleceğini söylemek mümkün.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone'un sesli asistanı Cortana, yakında Android'e ve iOS'e gelmesi bekleniyor. Cortana'nın Android sürümü ise apk formatında sızdırıldı!


cortana-sdn.jpg
Mayıs ayındaMicrosoft'un sesli asistanı Cortana'nın Windows Phone dışına çıkarak rakip işletim sistemleri Android veiOS'e de geleceği açıklanmıştı. Kullanıcılar tarafından büyük beğeni kazanan Cortana'nın ülkemizdeki kullanıcılar için en büyük dezavantajı olarak ise Türkçe dil desteğinin olmaması gösteriliyor
Temmuz ayı içerisinde beta sürümünün yayınlanacağını açıklayanMicrosoft, final ve iOS sürümlerinin ne zaman çıkacağına dair bir açıklama ise yapmamıştı.

cortana-android.jpg
Cortana Android'de!

Microsoft yayınlamadan önce sızdırılan Cortana'nın Android sürümü, tahmin edileceği üzere Windows Phone da olduğu gibi çalışmıyor. İşletim sistemi ile tam entegre edilemeyen Cortana, doğal olarak Google Now gibi çalışamayacak.

cortana-android-2.jpg
Cortana ile yapabilecekleriniz arasında alarm kurmak, birisini aramak gibi işlevler yer alırken Cortana, aynı zamanda hatırlatıcı oluşturmanıza da olanak sağlıyor. Hava durumu ve spor sonuçlarını da öğrenebileceğiniz Cortana'yı indirmek için burayatıklayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
maxresdefault20-681x383.jpg

cortana7.jpg

Microsoft, dijital asistanı Cortana’yı daha fazla ülkede kullanıcılarla buluşturma yönündeki planlarını açıkladı. Windows 10’un 29 Temmuzda yayınlanmasıyla birlikte Cortana’ya ABD, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya’dan erişilebilecek. Microsoft, önümüzdeki aylarda Windows 10 için Cortana’yı Japonya, Avusturalya, Kanada ve Hindistan’da test etmeye başlayacak. Brezilya ve Meksika da 2015 sona ermeden Cortana’nın test edileceği ülkeler arasına katılacak.

Şirketin açıkladığı dağıtım planı kulağa yavaş gelse de, Microsoft hem her ülkede doğru bilgi sunmak hem de yerel kültüre saygı göstermek adına işleri ağırdan almayı tercih ediyor. Microsoft’tan Marcus Ash, her pazarda kendilerine doğru sesi bulmakta yardımcı olacak belli özellikler üstüne odaklandıklarını dile getirdi.
Microsoft, Cortana’yı İtalya’da faaliyete geçirmeye hazırlandığı sırada halkla mülakat yapmış ve scooter tipi İtalyan motorsikletleri hakkındaki şakaların ülkede pek hoş karşılanmadığını öğrenmişti. Şirket, bu araştırma sonucunda Cortana’nın yaptığı şakalarda scooter referanslarından uzak durmasına karar vermişti. Cortana’nın Japon versiyonu da kullanıcılarla iletişiminde daha ciddi bir dili tercih edecek.

Mic
cortana-sanal-asistann-b.jpg
rosoft, Cortana’nın yeni pazarlara açılımını Windows 10 Insider programı çerçevesinde gerçekleştirecek. Böylelikle genişletilmiş dil ve bölge desteğinin hazır hâle gelmesinin ardından 5 milyon kişi daha Cortana’dan faydalanabilecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cortana Hangi Ülkelere Gelecek

Microsoft firmasının geliştirmiş olduğu Windows 10’un da en önemli özelliklerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkan Cortana, 29 Temmuz’dan itibaren hizmetini alacağı cihazlar da beli oldu.

cortana-hangi-ulkelere-gelecek.jpg
Geliştirilen sistem Türkiye içerisinde henüz kullanılmıyor. Eğer okumak, Yazmak aynı zaman da konuşmak gibi tek lisans Türkçe ise bir süre sonra da Cortana’dan faydalanmak mümkün olacak.
Bir diğer yandan baktığımız da Microsoft firmasının Redmond karargâhı içerisinde yapılan açıklamalar ise, Yaklaşık olarak altı ülke içerisinde Windows Insidier programına dahil olanlara Cortana’nını geleceği açıklandı. Açıklanan ülkelere baktığımız da ise Avustralya, Kanada, Hindistan ve Japonya olarak açıklandı fakat sadece İngilizce üzerinden hizmet verilecek.
Köklü yazılımda ABD devi olan Microsoft bu ülkelerden hemen sonra sırasıyla Brezilya, Meksika için İspanyolca ek olarak Fransızça konuşan Kanadalılar için de Fransızca dil seçeneklerini hizmete verecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft'un sesli asistanı Cortana, geçtiğimiz ay Android için ortaya çıkmıştı. Şimdi ise size Microsoft'un sesli asistanı Cortana'yı nasıl Google Now'ın yerini alacağını göstereceğiz.


hi-cortana-sdn.jpg
Microsoft'un sesli asistanıCortana'nın Mayıs ayında diğer platformlar için de çıkacağı açıklanmıştı. Sesli asistanın Android sürümü ise geçtiğimiz ay sızdırılmıştı.
Cortana Güncellendi!

Android için Cortana, aldığı son güncelleme ile yeni bir özelliğe kavuştu. Bu özellik sayesinde Microsoft'un sesli asistanı Cortana, Google'ın asistanıGoogle Now'ın yerini alabiliyor.



cortana-android.jpg
Başka bir deyişle, halihazırda kullanımda olan Android telefonlarda ana ekran tuşuna basılı tuttuğumuzda ortaya çıkan Google Now ileCortana'nınyerini değiştirmek artık mümkün.
Cortana ile Google Now, Nasıl Yer Değiştirilir?

Cortana'yı Google Now ile yer değiştirmek için yapmanız gereken ise oldukça basit. Güncellenmiş Cortana'nın kurulu olduğu telefonumuzda ilk aşamada yapmanız gerekenana ekran tuşuna basılı tutmak ve ortaya çıkanyuvarlağa doğru parmağınızı kaydırmak.



cortana-asistan.jpg
İkinci aşamada ise karşınıza çıkan ekrandan Cortana'yı seçip "Her Zaman Uygula" butonuna basmalısınız. Bu işlem ile telefonunuzdaGoogle Nowyerine asistan olarakCortana'yı aktif etmiş olacaksınız.


cortana-hero-large-1920x675-3623b5ed5cb74fa2867baf92eec01a64.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft'un sesli asistanı Cortana, Android platformuna da gelmişti. Geliştiricilere sunulan, Beta aşamasında olan Android için Cortana uygulamasının halka açık sürümü çıktı!

cortanaandro.jpg
Sesli asistanların günümüzde popülerleşmesine
Microsoft
sessiz kalmamış ve geçtiğimiz yıllarda
Cortana
ismini verdiği sesli asistanı kendi işletme sistemlerinde test etmeye başlamıştı. Microsoft,
Windows 10
ile birlikte sesli asistanı
Cortana
'yı
Beta
sürecinden çıkararak daha aktif olarak kullanma imkanı sundu. Şimdilik sadece
Windows
üzerinde çalışan Cortana, önümüzdeki aylarda
iOS
ve
Android
için de çıkışını gerçekleştirecek.

Cortana'nın halka açık sürümü çıktı!

Android
platformunda testleri süren ve geliştiricilere hitap eden
Beta
sürümü bulunan
Cortana
, bugün
halka
açık
sürümü ile karşımıza çıktı.
Cortana Nasıl Yüklenir?

Android için Cortana
halka açık sürümünü kullanmak için
buraya
tıklayarak
Beta
test
programına kayıt olmanız gerekiyor. Cortana Beta programına kayıt olduktan sonra
buradan
Android için Cortana uygulamasını
indirebilirsiniz.

cortana.PNG
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
cortana-ios-051115.png

Microsoft, iPhone sahiplerinin Cortana iOS uygulamasının test etmesinin önünü açtı. Son altı aydır Cortana iOS uygulamasını şirket içinde test eden Microsoft, özelliği daha geniş kapsamlı biçimde deneyebilecek noktaya geldiklerini belirtti. Yapılan açıklamada, Cortana’nın iOS’te de mükemmel bir dijital asistan işlevi görmesi için Windows Insiders programı üyelerinin yardımına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.
Cortana iOS uygulamasının beta testi için kayıt toplamaya başlayan Microsoft, ilk olarak ABD ve Çin’deki kullanıcılarla uygulamayı test edecek. Test süresince iPhone sahiplerinin tüm Cortana özelliklerinden faydalanması mümkün olmayacak. “Hey Cortana” özelliği de iOS uygulamasında ilk etapta desteklenmeyecek.
Windows 10 Mobile ve Android‘deki muadilleriyle aynı tasarıma sahip olan Cortana iOS uygulaması, çalışma mantığı bakımından da muadilleriyle aynı yerde duruyor. Uygulamanın tam sürümünün de 2015 sona ermeden yayınlanması planlanıyor.
Cortana iOS uygulamasının nihai versiyonunda Outlook ve OneNote uygulamalarıyla bağlantı özelliğinin olup olmadığı bilinmezken, beta versiyonu hatırlatma, etkinlikleri takvime kaydetme, e-posta gönderme gibi özellikleri barındırıyor. Cortana iOS uygulamasının beta testine kaydolmak için Microsoft tarafından hazırlanan anketi doldurmak gerekiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
cortana-sdn.jpg
Mayıs ayında Microsoft'un sesli asistanı Cortana'nın Windows Phone dışına çıkarak rakip işletim sistemleri Android ve iOS'e de geleceği açıklanmıştı. Kullanıcılar tarafından büyük beğeni kazanan Cortana'nın ülkemizdeki kullanıcılar için en büyük dezavantajı olarak ise Türkçe dil desteğinin olmaması gösteriliyor.
Temmuz ayı içerisinde beta sürümünün yayınlanacağını açıklayanMicrosoft, final ve iOS sürümlerinin ne zaman çıkacağına dair bir açıklama ise yapmamıştı.

cortana-android.jpg
Cortana Android'de!

Microsoft yayınlamadan önce sızdırılan Cortana'nın Android sürümü, tahmin edileceği üzere Windows Phone da olduğu gibi çalışmıyor. İşletim sistemi ile tam entegre edilemeyen Cortana, doğal olarak Google Now gibi çalışamayacak.

cortana-android-2.jpg
Cortana ile yapabilecekleriniz arasında alarm kurmak, birisini aramak gibi işlevler yer alırken Cortana, aynı zamanda hatırlatıcı oluşturmanıza da olanak sağlıyor. Hava durumu ve spor sonuçlarını da öğrenebileceğiniz Cortana'yı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft'un sevilen sesli asistanı olan Cortana, iOS cihazlara geliyor. Daha önce Android için yayınlanan uygulama, iOS için Beta testlerine başladı.

ios-icin-cortana-testleri-basladi-1448706340.png

Kısa zaman içinde popülerleşen en önemli sesli asistanlardan olan Cortana, nihayet iOS cihazlara da geliyor. Siri ve Google Now gibi güçlü rakipleri olan Cortana, iOS cihazlar için beta test sürecine başladı
Geçtiğimiz aylarda Android için yayınlanan Cortana, kasım ayının başlarında yakın zamanda iOS için Beta sürecine başlayacağını açıklamıştı.Apple'ın TestFlight uygulaması ile ulaşılabilen Cortana, şimdilik oldukça kısıtla bir kitle tarafından test ediliyor.
ios-icin-cortana-testleri-basladi.png

Microsoft'un en öenmli uygulamalarından biri olan Cortana, özellikleWindows 10 ekosisteminin çok önemli bir parçası. Siri ve Google Now gibi güçlü rakipleri olan Cortana'nın ne denli başarılı olabileceği ise henüz bir muamma
Gelen bilgilere göre TestFlight'ın, uygulamayı sadece 2000 kişilik bir kitleye ulaştırdığını da belirtelim. Bilgisayarlar ile akıllı cihazların daha uyumlu bir şekilde çalışmasını amaçlayan Cortana, bakalım bu konudabaşarılı olabilecek mi?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bir süredir Beta testleri devam eden Cortana, nihayet Android ve iOS için resmi olarak yayınlandı. İşte Android ve iOS için Cortana'nın detayları ve indirme linki!


iphone-cortana-mockup-1449674358.jpg
Windows 10 ile hayatımıza giren sesli asistan Cortana'nın,Android veiOS sürümleri birkaç aydır Beta aşamasındaydı. Standart Android'in yanı sıra Cyanogen ile çalışan telefonlara da gelecek Cortana, bugün resmi olarak App Storeve Google Play Store'daki yerini aldı.
iOS ve Android platformlarında boy gösteren Cortana henüz Türkçe dildesteğine sahip değil. Ancak Cortana'yı denemek istiyorsanız, aşağıdakiindirme linklerinikullanarak uygulamayı indirebilirsiniz.
:: Android için Cortana indir

:: iOS için Cortana indir

cortana.JPG

Peki, Siri ve Google Now ile yarışan Cortana, Android ve iOS kullanıcılarına neler sunuyor? İşte kısaca Android ve iOS için Cortana özellikleri!
Android ve iOS için Cortana özellikleri neler?

- Android için "Hey Cortana" komutu
- Bildirimler
- Hatırlatmalar
- PC ile senkronizasyon
- Soruları cevaplama
- Arama, mesaj gönderme, mailleri kontrol etme
- Şakalar ve çok daha fazlası
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un Android platformu için kullanıma sunduğu dijital sesli asistan uygulaması Cortana, güncellenerek “Hey Cortana” özelliği kaldırıldı.
cortana7.jpg

Microsoft, geçtiğimiz ay başında Windows Phone ve Windows platformlarında sunulan dijital sesli asistan uygulaması Cortana’yı Android platformu için de kullanıma sunmuştu. Fakat uygulamayı kullananların bazı şikayetleri vardı.
Geçtiğimiz günlerde bir çok habere konu olan Android işletim sistemli cihazlar için Cortana uygulamasının mikrofon entegrasyonu, telefon aramalarında bazı sorunlara neden oluyordu. Bu sorunlar arasında en çok dikkat çeken ise sesli görüşme esnasında sesin geri gelmesi sorunu olduğu belirtiliyor. Bu şikayetleri dikkate alan Microsoft, yayınlanan güncelleme ile Android için Cortana uygulamasında “Hey Cortana” özelliğini kaldırdı.
Cortana Güncelleme Değişiklikleri:


  • Geliştirilmiş uygulama kararlılığı
  • Gelişmiş arama ve metin özellikleri
  • ABD pazarı için “Hey Cortana” özelliği kaldırıldı

Microsoft yetkilileri Cortana uygulaması İOS ve Android platformları için yayınlanmadan önce yaptığı açıklamalarda Cortana’nın bu platformlarda Windows ve Windows Phone platformunda çalıştığı gibi çalışamayacağını belirtmişlerdi. Bunun nedeni olarak ise uygulamanın derin sistem entegrasyonuna ihtiyaç duyması gösterilmişti.
Cortana’nın en önemli özelliklerinden biri olan “sesli uyandırma” özelliği de belirtilen sistem entegrasyonuna sahip olmaması nedeni ile kullanıma sunulmamıştı. Öte yandan sorunun Google’ın Google Now uygulaması ile uyumsuzluklardan da kaynaklanabileceği belirtiliyor.
Android platformunda kısa zamanda popüler olan ve 100 bin-500 bin indirme aralığına yaklaşan Cortana’nın kısa zamanda tüm özellikleri ile tekrar mağazada yerini alacağı tahmin ediliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst