gittigidiyor

İOS Genel Android Hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Android Artık Instagram'da[/h][h=2]Dünya genelinde en çok tercih edilen mobil işletim sistemi Android olurken işletim sistemi için resmi Instagram hesabı açıldı. İşte konu ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
android-artik-instagram-da.jpg
Android farklı sosyal medya sitelerinde hesaplar açarken kullanıcıların bu hesap üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunmasına ve Android ile ilgili gelişmeleri takip etmesini sağlıyor. Instagram için böyle bir çalışma bugüne kadar yapılmadığından dolayı sık sık bu durum dile getilirken geçtiğimiz günlerde yapılan son duyuruda Android için resmi Instagram hesabının açıldığı belirtildi.
Artık Instagram’da Da Var!
Yapılan duyuru ile birlikte Instagram'da en çok takip edilmeye başlanan hesaplardan bir tanesinin Android hesabı olacak tahmin edilirken şimdiden 9 bin takipçi sayısına ulaşılmış durumda. Android hesabı üzerinden 9 kişi takip edilirken şu ana kadar 6 gönderi paylaşılmış durumda. Yapılan ilk paylaşımlarda kullanıcılara Merhaba gibi çeşitli mesajlar gönderilirken Android için böyle bir işlemin yapılması Google’ın sosyal medya hesaplarını de artık etkin bir şekilde kullanmaya karar verdiğini gösteriyor.
Kullanıcıların sosyal medya siteleri üzerinden firmalara kolay bir şekilde ulaşmasını yanı sıra son gelişmeleri ve haberleri de sosyal medya üzerinden takip edebilmesi özel hesapların açılması ile birlikte daha kolay bir hale geliyor. Bu açıdan Facebook ve Twitter'ın ardından Instagram üzerinden de Android yayınlarının yapılacak olması kullanıcıların kolay bir şekilde takipte olmasını sağlayacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Android İçin Kesinti Zamanı[/h][h=2]Android işletim sistemi için yapılan açıklamalarda 2017 itibariyle bazı versiyonlara desteğin kesileceği belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
android-icin-kesinti-zamani.jpg
Android işletim sistemi son olarak Android 7.0 Nougat olarak adlandırılan yeni versiyonu ile piyasada yer alırken yeni versiyonlara verilecek destek aynı zamanda bazı versiyonların da destek alınmamasına yol açacak.
Hangi Versiyonlarda Destek Bitecek?
Yapılan açıklamalardan 2017’nin başı itibariyle Android 2.3 ve Android 3.0 için desteğin sona ereceği belirtildi. Versiyonlar için destek kesilmesi her ne kadar başta önemsiz gibi görünse de dünya genelinde pek çok farklı telefonda ve eski cihazda hala Android’in eski versiyonları kullanılabiliyor. Bu bakımdan bu telefon kullanıcılarının destek alamayacak olması telefon kullanımlarının sorunlu ve tehlikeli olabileceğini gösteriyor. Kullanıcıların desteği kesilen işletim sistemleri yerine farklı telefonlara geçiş yapması öneriliyor.
Desteğin kesilecek olması pek çok uygulama geliştirici için de sorun yaratacak. Öyle ki destek kesilen işletim sistemlerine yönelik herhangi bir şekilde geliştirme sunulmayacağından dolayı üçüncü taraf uygulamalarının kullanılması ve telefonlara sunulması mümkün olmayacak. İşletim sistemi desteği alınmamasının yanı sıra kişilerin telefon üzerinden yapacağı pek çok farklı işlemin de yapılması mümkün olmayacak. Bu açıdan belirtilen versiyon kullanıcılarının telefonları kullanması oldukça zorlu olacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
AirDroid'de Bu Güvenlik Açığı Çok Ciddi!

Eğer Android'li cihazınızda bu uygulama yüklüyse, çok geç kalmadan silmenizde yarar var...

airdroidde-bu-guvenlik-acigi-cok-ciddi.jpg


Popüler Android masaüstü yöneticilerinden AirDroid son zamanlarda oldukça zor bir dönemden geçiyor. Zira yeni bir rapora göre söz konusu araç halihazırda büyük güvenlik riskleri taşıyor. Rapora konu olan ciddi güvenlik açıkları, kullanıcıların onu tamamen güvendikleri bir ağ üzerinde kullanmadıkları sürece AirDroid'i bir yama gelene kadar devre dışı bırakmaları ya da kaldırmalarını gerektirecek kadar ciddi.
AirDroid, Android kullanıcılarının masaüstündeyken telefonlarındaki her şeye uzaktan erişmelerini sağlayan en becerikli yollardan birisi. Fakat, Zimperium adlı mobil güvenlik firmasının yaptığı araştırma sonucunda araçta bulunan yamasız savunmasızlıklar saldırganlara önemli açıklar sunuyor. Buna göre bu açıklardan yararlanarak kullanıcının telefonu ve bilgisayarı arasındaki iletişimi; eğer bu ikisi aynı ağ üzerindeyse hack'lemek mümkün.
Söz konusu saldırı sonucunda kullanıcıların AirDroid hesapları için kullandıkları e-posta ve şifrelere erişilebiliyor ya da cihazda zararlı bir kod çalıştırılabiliyor. Saldırganlar ayrıca güncelleme mekanizmasını da hack'leyerek AirDroid'in yeni bir versiyonunu kendi APK'leriyle değiştirebiliyor. Bütün bunlar söz konusu savunmasızlığın son derece ciddi ve büyük bir güvenlik açığı olduğu anlamına geliyor.

Bu noktada kullanıcıları biraz olsun rahatlatabilecek tek şey saldırıyı gerçekleştirenin kullanıcıyla aynı ağ üzerinde olma zorunluluğu. Dolayısıyla büyük kalabalıkların kullandığı herkese açık bir Wi-Fi ağı kullanmadığınız sürece büyük oranda güvende olduğunuzu söyleyebiliriz. Fakat bir kalabalık bir apartmanda yaşıyorsanız ya da ağınızda güçlü bir güvenlik altyapısı yoksa AirDroid düzeltilene kadar ondan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Bunun için de çok fazla beklemenize gerek yok, zira AirDroid'den gelen resmi açıklamaya göre bu sorunu çözecek olan ilgili yamaönümüzdeki iki hafta içerisinde yayınlanacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]2016 Yılının En İyi 5 Android Uygulaması[/h][h=2]Android için 2016 oldukça parlak geçti. Oyun cephesinde de daha iddialı ve kaliteli oyunlar Store üzerinden sunuldu. İşte detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
2016-yilinin-en-iyi-5-android-uygulamasi-1481559556.jpg
2016 yılı içerisinde en çok kullanılan ve ilgi çeken uygulamaların sıralaması yapıldı. İşte dikkat çeken uygulamaların zirvesinde yer alanlar.
1. Adobe Photoshop Fix
Adobe'nin mobile özel uygulaması olan Photoshop Fix, Photoshop'un en kullanışlı araçlarından bazılarını telefonunuza getiriyor. Fotoğraflarınızdaki kusurları düzeltmek için standart düzenlemelerle birlikte hızlı ışıklandırma ayarı gibi ince ayarları anında yapmanıza yardımcı olacak pek çok özel araç uygulamada mevcut.
2. Anchor
Herhangi bir konuyla ilgili bir veya iki dakikalık ses klipleri kaydedin ve diğer kullanıcılar ile paylaşın. Tartışmalar ve farklı konularda bilgi paylaşımı için oldukça dikkat çekici uygulama yılın başarılı örneklerinden.
3. Castbox
Uygulama ilgi alanlarınıza göre podcast'leri öneriyor ve belirli başlıklara göz atmanızı, detaylı inceleme yapmanızı kolaylaştırıyor. Uyku zamanlayıcıları, açık ve koyu temaları, ruh hali tabanlı çalma listeleri gibi özellikleri ile Castbox oldukça dikkat çekiyor.
4. Face Changer 2
Snapchat ile birlikte yüz değiştirme sistemleri büyük bir ilgi görürken piyasanın en çok ilgi çeken uygulamalarından birisi Face Changer 2 oldu. Uygulama telefonunuzdaki herhangi bir fotoğrafı yüzlerce efektle süslemenizi ve değiştirmenizi sağlıyor.
5. Giphy Cam
Giphy Cam, fotoğrafların, illüstrasyonların, filtrelerin ve diğer efektlerin fotoğraflar üzerine uygulanmasını sağlıyor. Üstelik GIF desteğinin de sunulması farklı çalışmaların yapılmasına imkan sağlıyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android için Gboard yayınlandı!

Uzun bir süredir iOS platformunda yer alan Gboard klavye sonunda Android platformuna da geldi. Gboard klavyenin sunduğu özellikler haberimizde.

gboard.png
Ücretsiz olarak sunulan Gboard, Android platformunda aşağıda yer alan özelliklere sahip.
Kaydırarak yazma özelliği ile parmağınızı harften harfe kaydırarak daha hızlı yazabilirsiniz.
Google sesle yazma özelliği ile gareket halindeyken metninizi söyleyerek kolayca yazdırabilirsiniz..
Yakındaki mağazalar ve restoranlar, GIF, videolar ve resimler, hava durumu tahminleri, haber makaleleri, spor karşılaşmalarının skorları Gboard ile arayabilir ve gönderebilirsiniz.
Emoji arama özelliği ile aradığınız emojiyi daha hızlı bulabilirsiniz.
Profesyoneller için Gboard ipuçları:

Herhangi bir uygulamada yüzlerce emoji arasından seçim yapmak için Enter tuşunu basılı tutun (Android 4.4 ve sonraki sürümler).
Siz yazdıkça öğrenir: Kişisel sözlüğünüze kelimeleri manuel olarak eklemeniz gerekmez. Bir kelimeyi bir kere yazdıktan sonra, bir dahaki sefere onu hareketle yazabilir veya öneriler arasından bulabilirsiniz. Bir önerinin üzerine uzun basarak onu "öğrenilen kelimeler" listenizden veya klavye sözlüğünden kaldırabilirsiniz.
Daha iyi öneriler almak için öğrenilen kelimelerinizi cihazlarda senkronize edin (etkinleştirmek için Gboard Ayarları→ Sözlük → Öğrenilen kelimeleri senkronize et seçeneğine gidin).
Hareketle imleç denetimi: İmleci hareket ettirmek için parmağınızı boşluk çubuğu üzerinde kaydırın.
Hareketle silme: Birden fazla kelimeyi hızlıca silmek için parmağınızı sil tuşundan sola doğru kaydırın.
Rakam satırının her zaman kullanılabilir olmasını sağlayın (etkinleştirmek için Ayarlar → Tercihler → Rakam Satırı seçeneğine gidin).
Simge ipuçları: Uzun basarak simgelere erişmek için tuşlarınızda hızlı ipuçları gösterin (etkinleştirmek için Gboard Ayarları → Tercihler → Simgeler için uzun basın seçeneğine gidin).
Tek el modu: Büyük ekranlı telefonlarda Enter tuşuna uzun basıp başparmak simgesini seçerek klavyeyi ekranın soluna veya sağına sabitleyin.
Hızlı simgeler: Geçici olarak simge klavyesine geçmek ve bir simge eklemek için “?123” tuşundan hareket edin.
Hızlı büyük harf: Büyük harf yapmak için ÜST KARAKTER tuşundan bir karaktere hareket edin.
Temalar: Stilinize uyacak şekilde tuş sınırları olan veya olmayan bir tema seçin.
Android için Gboard indir
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android'de Tordow v2.0 virüsüne dikkat!

Android'de zararlı yazılım Tordow v2.0'a ait yeni bulgular ele geçirildi. Peki, Android kullanıcılarını etkileyen Tordow v2.0 virüsü ne gibi sonuçlara yol açıyor?

1479372810_android.jpg
COMODO, Rusya’daki istemcileri etkileyen zararlı Android yazılımı “Tordow v2.0” ait kimi örnekler keşfetti. Tordow, Android işletim sistemine yönelik ilk mobil bankacılık trojanı ve bulaştığı cihazlarda yönetici ayrıcalıkları elde etmeyi hedefliyor.
Tordow 2.0 virüsü neler yapabiliyor?

Normal koşullarda zararlı bankacılık yazılımları, zararlı faaliyetlerini yönetici erişimi olmadan da gerçekleştirebilir ama hackerlar yönetici erişimi ile daha geniş kapsamlı bir dizi işlev kazanabiliyorlar. Tordow 2.0 telefonla aramayapabilir, SMS mesajlarını kontroledebilir, program indirip kurabilir, oturum açma bilgilerini çalabilir, irtibat kişilerine erişebilir, dosyaları şifreleyebilir, internet sayfalarını ziyaret edebilir, bankacılık verilerini kendi çıkarları için kullanabilir, güvenlik yazılımlarını kaldırabilir, cihazları yeniden başlatabilir, dosyalara yeniden isim verebilir ve fidye yazılımı olarak hareket edebilir.
Depolanan hassas bilgileri bulmak için Android ve Google Chrome tarayıcılarını araştırır. Tordow 2.0’ın ayrıca cihaz donanımı ve yazılımı, işletim sistemi, üretici, internet hizmet sağlayıcısı ve kullanıcı konumuna ilişkin verileri de topladığını teknik detaylar ortaya koyuyor.
Tordow 2.0 sahip olduğu CryptoUtil sınıfı işlevler ile AES algoritmasını kullanarak dosyaları şifreleyebilir ve şifrelerini açabilir. Bunu yaparken ise ‘MIIxxxxCgAwIB’ gömülü kodlanmış anahtarını kullanır. Android uygulama paketi (APK) dosyaları, “cryptocomponenet.2” gibi isimlerle, AES algoritması ile şifrelenmiştir.


1482311365_android-adware-1.jpg

Tordow 2.0 yönetici ayrıcalıklarını kazandığını dokuz farklı yolla doğrulayabilir. Statüsü saldırganın kumanda ve kontrol (C2) sunucularından birine aktarılır. Yönetici erişimi ile saldırgan neredeyse istediği her şeyi yapabilir ve sistemi böylesine köklü yerleşmiş bir zararlı yazılımdan kurtarmak oldukça zor hale gelir.
Tordow kötü amaçlı kodlayıcılar tarafından indirilen, tersine mühendisliğe tabi tutulan ve sabote edilen yaygın sosyal medya ve oyun uygulamaları yoluyla yayılıyor. Şu ana kadar istismar edilen uygulamalar arasında VKontakte (Rusya’nın Facebook’u), Pokemon Go,Telegram ve Subway Surfers var.
1482311294_tordow.jpeg

Her ne kadar Google Play ve Apple mağazaları geçmişte virüslü uygulamalara ev sahipliği yapmak ve bunları yaymakla ilgili sorunlar yaşamış olsa da virüslü programlar genellikle bu iki resmi internet sayfasına bağlı olmayan üçüncü taraf sitelerinden dağıtılıyor. Ele geçirilen bu uygulamalar tıpkı orijinal uygulamalar gibi hareket ediyor ancak C2 iletişimleri de dâhil olmak üzere gömülü ve şifreli kötü amaçlı işlevler içeriyor. Bu aslında, yönetici erişimi ve indirilebilir Trojan modüllerine erişim sağlayacak bir kötüye kullanım paketi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-tabletler-artik-cocuklar-icin-daha-guvenli-olacak-1482520807.png
Yeni nesil çocukların hayatının bir parçası olan Android tabletler artık yeni güvenlik önemleriyle birlikte çocuklar için daha güvenli bir hal alacak.
Bir döneme damgasını vuran mobil işletim sistemiyle çalışan tabletler günümüzde artık genellikle beyaz yakalılar ve çocuklar tarafından tercih ediliyor. Beyaz yakalı çalışanlar tabletlerde e-posta hesaplarını kontrol ederken çocuklar ise günün yorgunluğunu tabletteki oyunlarla atıyor.
Çocukların tabletle vakit geçirmesinin doğru ya da yanlış bir hareket olduğuna dair birçok tartışma mevcut ancak tabletlerin çocuklar için çok da güvenli olmadığı kesin. Çocuklar bu cihazlara erişerek istenmedik dosyalara erişebiliyor, sosyal medya hesaplarına girerek tanımadığı ve ona zarar verebilecek kişilerle istem dışı iletişim kurabiliyor ve kayıtlı bir kredi kartı varsa alışveriş dahi yapabiliyor.
Bu tarz durumları engellemek için birçok üretici cihazlarında "Çocuk Modu" özelliğini dahil etse de Android platformu dahili olarak böyle bir sınırlandırmayla gelmiyordu. Artık Android tabletlerde çocuklar için yeni bir kullanıcı hesabı açılarak çocukların kullanımı kısıtlanabilecek. Ebeveynler, bu kısıtlamada çocukların hangi servislerden faydalanıp faydalanmayacağını kendisi seçebilecek ve böylelikle çocuğunun tablette geçirdiği vakti kontrol altına almış olacak.
Henüz hangi tablet modellerinin tam olarak bu özelliği desteklediği ya da destekleyeceği bilinmiyor ancak muhtemelen Google Play Store'un güncel olduğu birçok tablet bu özelliğe kavuşacak. Bu özelliğin olup olmadığını kontrol etmek ya da kontrol etmek için tabletinizdeki Google Play Store uygulamasının menüsüne gelin, Ayarlar sekmesine tıklayın ve "Ebeveyn Denetimleri" menüsüne girin. Böylelikle eğer menü mevcutsa çocuğunuz için uygun bir kullanıcı hesabı oluşturabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
isinize-yarayabilecek-3-android-kisayolu-1484845243.jpg
Android kullanıcılarının işini kolaylaştıracak 3 kısayolu paylaşıyoruz.
Uzun süredir Android kullanıcısı olsanız bile, işletim sistemindeki bütün faydalı kısayolları bilmeniz pek mümkün değil. Biz de sizinle bu faydalı kısayollardan 3 tanesini paylaşıyoruz.
[h=3]Kilit Ekranını Atlayın[/h]Kilit ekranı ve güvenlik menüsündeki bu özellik, cihazınızın güvende olduğunu anlayarak açık kalmasını sağlar. Güvenli mekanları, cihazları ya da sesleri bir kez telefonunuza eklediğinizde, kilit ekranını şifre ya da PIN girmeden atlayabilirsiniz.
[h=3]Bir Mesajla Aramaları Reddedin[/h]Telefonu açamadığız zamanlarda, arayanlara meşgul olduğunuzun bildirilmesini sağlayabilirsiniz. Çoğu telefonda bu özellik, ayarlar bölümünde arama reddetme, hızlı yanıt vb. isimlerle yer alır.
[h=3]Ana Ekrana Kişi Widget’ı Ekleyin[/h]Sık görüştüğünüz kişilere rehbere ya da mesajlar bölümüne girmeden hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız, telefonunuzun ana ekranına kişi widget’ı ekleyerek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için ana ekran tuşuna ya da arka planda çalışan uygulamaları kapatmaya yarayan tuşa basılı tutun, karşınıza widget’lar bölümü gelecektir. Buradan kişi/rehber widget’ını bulun ve üzerine basılı tutarak widget’ı ana ekrana sürükleyin. Daha sonra size widget’a hangi kişiyi atamak istediğinizi soracak, bunu seçtikten sonra widget’ı kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
shazam-android.png


Android için Shazam uygulaması dikkat çeken bir güncelleme aldı. Müzik tanımlama ve paylaşma uygulamalarının dünyadaki en başarılı örneklerinden biri olan Shazam'ın Android sürümü güncellendi.
shazam.png

Android için Shazam güncellendi

Dünyanın en popüler müzik tanımlama ve paylaşma yazılımı olan Shazam uygulamasının Android sürümüne son derece pratik bir özellik geldi. Yayınlanan güncelleme ile ana ekrana eklenen kısayol ikonu, 3D Touch benzeri bir işlev ile hızlı bir kullanıma sahip oldu.
Uygulamanın ana ekrana eklene ikonuna basık tuttuğunuzda Auto Shazam, Shazam Now ve Visual Shazam seçenekleri ortaya çıkıyor ve bu sayede dilediğiniz işlevi kolaylıklar yerine getirebiliyor. Bu sayede, normal şartlarda biraz zaman alabilen müzik tanımla durumu daha da hızlı hale getirilmiş.


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Özellikle Android kullanıcılarının dikkatine!

Android cihazlar için yeni keşfedilen virüs diğerlerinden farklı olarak cihazınızı kilitliyor ve ödeme yapmanızı sizden istiyor. Peki fidye virüsü nedir?

ozellikle-android-kullanicilarinin-dikkatine-1485647445.jpg
Son zamanlarda sık sık adını duyduğumuz virüs tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Henüz kalıcı bir çözüm bulunmuş değil ancak bu konuda güvenlik firmalarının yoğun bir çalışması var. Hemen hemen herkesin adını duyduğu fidye virüsleri siber dünyayı tehlikesi altında bırakmış durumda. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Android zararlısı bu fidye virüsü gittikçe mobil platformlara da yayılıyor.

energyrescue-malware-malicious-charger-ransomware-identified-on-one-app-on-google-play-1-610x662.png

O uygulamaya dikkat!
Google Play Store'da pil ömrünü arttıracağını söyleyen ve ne yazık ki 1 milyonun üzerinde indirilen Energy Rescue ismiyle karşımıza çıkan bu virüsü indirdiğiniz zaman cihazınızda root yetkilileri sağlayarak kişiler, mesajlar, fotoğraflar gibi kullanıcıların kritik alanlarını ulaşıma engelliyor. Erişimi imkansız hale getiren bu virüs sebebiyle 180 dolar ödeme yapmanız isteniyor.

Ayrıca tüm bunlarla kalmayıp sizin cihazınızdaki bütün verileri bilgileri satmaklada tehdit ediyor. Cihazınızı sıfırlasınız bile bilgilerinizin hackerların eline geçmesinden kurtulmuş olmuyorsunuz. Ücreti verince de gerçi bilgilerinizin satılmadığını nerden bileceksiniz.. Anlayacağınız bu virüs gerçekten illet. Önerim şudur her uygulamayı indirmeyin, çok indirilmiş iyi bir uygulamadır diyede düşünmeyin indirme işlemi yaparken mutlaka dikkat edin.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
google-en-guvenli-androidli-cihazlarini-mv1y.jpg


Google, en güvenli Android'li cihazlarını yayınladı

Mobil işletim sistemi dünyasının en iddialı isimlerinden birisi olmayı başaran Android ekosistemin de yer alan 200'ü aşkın üretici ve yüzbinlerce cihazdan en güvenilir olanları belli oldu
Özellikle teknoloji dünyasında son dönemlerde kutusu açılmamış Android’li cihazların bile içerisinde virüs bulunması, Google’ı harekete geçirdi. 200’den fazla üretici tarafından milyonlarca akıllı cep telefonunda kullanılan Android işletim sistemi, açık kaynak kodlu olmasında ötürü diğer işletim sistemine göre daha çok zararlı yazılımla karşı karşıya kalıyor.

Google Android’li cihazlarda sıklıkla görülen bu güvenlik sorunlarının önüne geçebilmek adına her ay bir güvenlik güncellemesi yayınlayacağını duyururken, bu güncellemeyi en hızlı ve güvenli bir şekilde yayınlayan üreticiler ile modelleri duyurdu.

Google işletim sistemiyle gelen en güvenli cihazlar:
Google


  • Google Pixel
  • Google Pixel XL
  • Nexus 6P
  • Nexus 6
  • Nexus 5X
  • Nexus 5


Motorola



  • Motorola Moto Z Droid


Oppo



  • Oppo A33W
  • One Plus
  • OnePlus 3


Samsung



  • Samsung Galaxy S7

Bq


  • Bq Aquarius M5

Vivo


  • Vivo V3 Max

LG


  • LG V20

Sony


  • Sony Xperia X Compact
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-icin-youtube-uygulamasi-yenileniyor.jpg

YouTube uygulaması gelişmeye devam ediyor. Daha önceki güncellemelerle birçok farklı özelliğe kavuşan YouTube uygulaması, bu sefer Android kullanıcıları için yenileniyor. Bakalım bu yeni güncellemeyle beraber neler değişecek.
Android için YouTube yenileniyor!

Halen test aşamasında olan bu yeni güncellemeyle beraber, küçükte olsa birkaç ayrıntı değişiyor. Yeni uygulama arayüzünde göze çarpan ilk yenilik, yürütülen videonun gösteriliş şekli.


android-icin-youtube-uygulamasi-yenileniyor-1.jpg

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi artık yürütülen videolar sağ tarafta küçük dikdörtgen bir pencere içerisinde gösterilmek yerine, alt tarafta şerit halinde gösterilecek.


android-icin-youtube-uygulamasi-yenileniyor-2.jpg

Ayrıca bu yeni arayüzdeki göze çarpan bir diğer önemli yenilik ise, sekmelerin üst taraftan alt tarafa taşınmış olması. Artık birçok uygulamada olduğu gibi YouTube uygulamasında da sekmelere alt taraftan erişim sağlanacak.
Son olarak, Android kullanıcılarını yakından ilgilendiren bu güncellemenin, yakın zamanda yayınlanacağını belirtmeden geçmeyelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


Android‘de oturum açma sorunu ve Çözümü ile ilgili işlemleri anlatacağız.

Android telefon kullanıcılarının son zamanlarda karşılaşmış olduğu en büyük sorunlardan bir tanesi olan oturum açma problemi oldukça can sıkıcı hal almaya başlamıştır. Kullanıcıların, galerilerine girişleri sırasında ya da Play Store üzerinden bir uygulama indirmede ya da telefonlarında bir uygulama uygulama açmak istediklerinde karşılaştıkları oturum açma sorununun çözümü noktasında oldukça mağduriyet yaşamaktadırlar. Bizler de bu sorunun araştırmasını sizler için detaylı şekilde sağlamış bulunmaktayız. İşlemlerin nereden ve nasıl yapılacağını siz değerli makale okurlarımızla yazılı ve görsel olacak şekilde paylaşacağız. Yapacağınız işlemler için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.



  • Android cihazımızda bildirim penceresini aşağıya doğru çektiğimizde karşılaşacağımız sorun, aşağıdaki ekran görüntüsünde görmüş olduğunuz gibi olacaktır. Bu hata sonrasında yapılacak işlemleri sizlerle paylaşacağız.





İlk olarak telefonumuzun Menü” ekranına girdikten sonra burada yer alan menüler içerisinde, “Ayarlar” bölümüne giriş gerçekleştiriyoruz.



Daha sonrasında açılan sayfayı aşağıya doğru çekerek, alt kısımda buluna Hesaplar” bölümüne giriş gerçekleştiriyoruz.



Gelen sayfadaki menüler içerisinde Google” bölümüne tıklıyoruz.



Gelen ekrandaki bilgilendirmelerde, hatanın nereden kaynaklandığı gözlemlenecektir. Hatalı oturum açma bölümüne tıklıyoruz.



Senkronize hatasından oluşan Oturum açma’ sorunuyla ilgili alınan hatanın sol tarafında ünlem(!) işareti olacaktır.



Senkronizasyon sorunu nedeniyle hata veren menüdeki kutucuktan check işaretini(√) kaldırmamız durumunda sorun ortadan kalkacaktır.
Bu işlemi sağladıktan sonra işlemlerimize devam ediyoruz.



İşlemleri tamamladıktan sonra Ayarlar → Hesaplar bölümüne giriş sağladığınızda sorunların tamamının giderildiğini sizler de gözlemleyeceksiniz.



  • Artık uygulamalarınızda dilediğiniz gibi işlem sağlayabilirsiniz. Sorunlar giderilmiştir.



 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
dolphin-reklam-engelleme.jpg


Android
telefonunuzda ya da tabletinizde gezinme deneyiminizi mahveden reklamlardan bıktınız mı? Yardımcı eğitimimiz, telefonunuzda veya tabletinizde reklamsız bir deneyim elde etmenin üç basit yolunu anlatmaktadır.

Hem standart reklamlar hem de açılan reklamlar yalnızca bir mobil cihazda müdahaleci değil aynı zamanda sınırlı bir veri planındaysanız telefon faturanıza ciddi zarar verebilir. Ağır web sayfalarını indirmek yeterince veriyi alır: bir reklam ile adamının pazarlama mesajını yüklemek için ek ücret ödemek zorunda değilsiniz.
Bu reklamları engellemek yeterince kolaydır ancak bunu yapmak için web tarayıcınızı değiştirmeniz gerekebilir. Örneğin opera veya Ad-block tarayıcısını kullanarak ve tüm reklamların telefonunuzda görüntülenmesini engelleyebilirsiniz, ancak chromela devam etmek istiyorsanız bile pop-up reklamları engelleyebilirsiniz.
Kendinize çok daha mutlu, reklamsız bir tarama deneyimi yaşamanızı sağlamaya yönelik üç yöntem var.

Tüm Mobil Reklamları Otomatik Olarak Engellemek İçin Opera Tarayıcısını Kullanın

Android telefonunuzda veya tabletinizde gezinirken reklamlardan kaçınmanın en basit yoludur, çünkü ücretsiz Opera Browser şu anda dahili bir reklam engelleyici içermektedir. Hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur – yalnızca yükleyin ve herhangi bir tarayıcıda olduğu gibi reklamların herhangi bir zorluk çekmeden kullanın.

Ücretsiz Ad-block Tarayıcıyı Yükleyin

Opera’ya alternatif olarak, aynı şirket tarafından kötü şöhrete sahip AdBlock masaüstü uzantısı olarak kullanılan ücretsiz Ad-Block Tarayıcısı bulunur.

chrome-reklam-engelleme.jpg


Google Chrome Tarayıcısında Pop-up Reklamları Engelleme

Eğer gerçekten sizi rahatsız eden pop-up reklamlarsa ve ikinci bir tarayıcı yüklemek istememeniz halinde, bunlar Google‘ın kendi choremo tarayıcısında engellenebilir.
Tarayıcıyı başlatın, ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunun, ardından Ayarlar, Site Ayarları‘nı seçin.
Açılır pencerelere gidin ve kaydırıcıyı Engellenmiş olarak ayarladığınızdan emin olun.

Chrome’u kullanmaya kararlıysanız, çevrimiçi veri içerikli reklamlardan kaçınmak için atmanız gereken bir adım daha vardır.
Veri Tasarrufu, mobil cihazlarda gerekli olmayan web sayfalarının yönlerini sıkıştırır. Telefonunuz artık gereksiz reklamları ve animasyonları kaldırmak için uğraşmadığından daha yumuşak bir web tarama deneyimi ve veri faturanızdan tasarruf sağlar.

Bu biraz daha düz tarama deneyimine yol açabilir ve bazı web sayfaları bozuk bakmak olasıdır. Ancak, Veri Tasarrufu’nu daima devre dışı bırakabilirsiniz. Bu iki saniyelik bir iş.
Chrome‘u açın ve ardından sağ üst köşedeki üç noktalı menü simgesini tıklayın. Ayarlar‘ı seçin, ardından Veri Tasarrufu öğesini bulun. Bunun Açık olarak ayarlandığından emin olun.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
project-treble-android-o-sdn-01.jpg


Google, Android’in en eski problemlerinden birisini ortadan kaldırmak üzere kararlı. Project Treble ile şirket, tüm cihazlarda çalışacak tek bir güncelleme inşa ederek yeni sürümlerin son kullanıcılara hızla dağıtımını sağlamak hedefinde
Android güncellemelerinin geç yaygınlaşması kabusu bitiyor!

Google I/O 2017 öncesinde Project Treble duyurusuyla heyecan yaratan şirket, android 0 ile başlayarak işletim sistemini yeniden inşa edecek. Bu sayede güncellemelerin daha kolay, hızlı ve üreticiler için çok daha düşük maliyetli hale getirilmesi planlanıyor.
Proje, geliştiricilerin milyarlarca telefon ve tablette, her cihaz türü için ayrıca düzenlemeler yapmadan çalışacak uygulamalar yazmasını sağlayan Uyumluluk Test Paketi’nden ilham almış durumda. Project Treble, Android işletim sistemini iki bölüme ayırıyor. Bunlardan ilki Google bölümü ve diğeri ise donanım destek bölümü. Bu modüler mimaride Google, üretici uyarlamalarını Android OS yapısında ayırıyor.
Android OS yapısı ve üretici uyarlaması arasında yeni bir satıcı arayüzü sunan Google, yeni üretici arayüzünü Uyumluluk Test Paketi (CTS) ile paralel olarak Üretici Test Paketi’ni (VTS) de kullanarak onaylıyor. Böylece üretici uyarlamalarının gelecekteki uyumluluğundan emin olunuyor.


project-treble-android-o-sdn-02.jpg

Öte yandan Project Treble öncesinde, işletim sisteminin her yeni sürümüyle birçok Android kodunun güncelleştirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Yani Google’ı yoğun bir süreç bekliyor. Bundan böyle üreticilerin, ek bir işlem gerekmeden, sadece Android OS yapısını güncelleyerek Qualcomm gibi çip üreticilerini pas geçebilecek olması ise önemli.
Project Treble güncellemeleri maalesef, geçmişe dönük olarak eski cihazlara uygulanamayacak. Özetle, bu yeni güncelleme yönteminden Android O ve sonrası ile gelen tüm yeni cihazlar faydalanabilecek. Şu anki O Developer Önizlemesi ile çalışan Pixel cihazlarının ise çoktan Project Treble mimarisini çalıştırdığı belirtiliyor.
Google, Project Treble dokümantasyonunun bu yazın sonlarında Android O’nun çıkışı ile birlikte yayımlayacağını açıkladı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst