gittigidiyor

iOS için Ram Temizliği!

mekanik06

Aktif Üye
Katılım
21 Eyl 2015
Mesajlar
575
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Konum
Avusturya
RAM temizliğine en az ihtiyacı olan işletim sistemlerinden iOS'de, bazen RAM temizliğine ihtiyaç duyabiliyor. Peki, iOS RAM temizliği nasıl yapılır? İşte iOS RAM temizleme rehberi.

07.12.2015 / 19:30
ios9.png
Aslında iOS, otomatik ram temizleme işinde gayet iyi bir işletim sistemi ve görevini çok iyi bir şekilde yapıyor. Ama bazen iOS'in bu başarılı işlevi bile yetersiz kalabiliyor. Cihazı yeniden başlatarak ram temizliğini yapabilirsiniz ama kullandığınız cihaz eski nesil bir iPhone veya iPad ise bu işlem bir kaç dakikanızı alacaktır. Daha kolay yöntemi size adım adım aktarıyoruz.
Bu işlem soft ve hard reboot işlemlerinden biraz daha farklı ve özellikle 1GB veya daha altı RAM'e sahip iOS cihazları için kullanışlı.
iPhone-Apple-logo.png

Öncelikle cihazınızın güç tuşuna "kapatmak için kaydırın" yazısı gelene kadar basın. Sonrasında iptal veya kapatmak için kaydır yazısına basmayın. Hala güç tuşuna basarken aynı anda ana ekran tuşuna bir kaç saniye basın ve cihazınızın ana ekrana döndüğünü göreceksiniz. Bu işlem cihazınızı kapatmadığı için yeniden başlatmaktan çok daha pratik bir işlem.
İşte bütün işlem bu kadar. Kilidinizi açtıktan sonra arka plandaki uygulamarın hala orda olduğunu göreceksiniz fakat tekrar girmeye çalıştığınızda RAM temizliğini yaptığımız için uygulamalar baştan açılmaya başlayacaktır. Bu işlem size biraz daha akıcı bir iOS deneyimi sağlayacaktır.
Bu işlem maalesef her iOS cihazında çalışmayabilir. Eğer bir iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Air 2 veya iPad Pro kullanıcısı iseniz bu işlemi yapmanıza gerek yok. Bahsettiğimiz gibi bu işlem iPhone 6 veya daha eski iPhone'lar için kullanışlı olabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst