gittigidiyor

İOS iPhone 7 Modelinde OIS Yer Alacak mı?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple'ın iPhone 7 modelinde yer vereceği kameranın özellikleri netleşiyor. "Kamerada OIS özelliği yer alacak mı?" sorusu son sızıntıların ardından yanıtını buldu.


iphone-7.jpg
Tasarım noktasında radikal bir değişimin beklenmediği iPhone 7 modelinde donanım tarafında kullanıcıları tatmin edecek gelişmelere yer verileceği iddia ediliyor. Tanıtıma sayılı günler kala iPhone 7 modelinde yer alacak kamera sensörünün OIS (optik görüntü dengeleme) özelliğine sahip olacağı bildirildi.
Konuya ilişkin gelişme bugüne kadar iPhone 7 cephesinden gelen birçok sızıntıda imzası bulunan Nowhereelse.fr sitesi tarafından aktarıldı. Güvenilir kaynak, son iki nesil iPhone modellerinde yer alan ve iPhone 7’de kullanılacak kamera sensörlerini karşılaştıran bir fotoğraf yayınladı.
OIS daha önce Plus modeller yer aldı

Apple, OIS özelliğini daha önce iPhone 6 Plus ve iPhone 6s Plusmodellerinde donanımsal anlamda kullandı. Söz konusu özellik, 4.7 inçlik iPhone modellerinde ise yazılımsal olarak varlığını sürdürdü.
iPhone 7, OIS özelliğiyle gelecek

Kamera sensör karşılaştırmasında, iPhone 7 modelinde kullanılacak "L" şeklindeki sensör, gövde tasarımı itibariyle büyük ekranlı iPhone’larda kullanılan kamera modülüne fazlasıyla benziyor. Bu gelişme OIS özelliğinin 4.7 inçlik iPhone 7’de artık donanımsal anlamda yer alacağını gösteriyor.
iphone-7-camera.jpg

Son dönem üst seviye Android akıllı telefonlara baktığımızda kamera tarafında önemli gelişmeler sunduklarını görüyoruz. Ayrıca Android telefonlar uzman kuruluşlar tarafından gerçekleştiren kamera karşılaştırma testlerinde daha önceki iPhone modellerini rahatlıkla geride bırakabiliyor.





Apple’ın kamera tarafındaki gelişmelere kayıtsız kalmayıp, standart iPhone 7 modelinde OIS özelliğine yer vermesi zaten beklenen bir gelişmeydi. Şirket, kamera tarafındaki devrimini ise iPhone 7 Plus’ta yer vereceğiçift kamera özelliğiyle gerçekleştirecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst