gittigidiyor

İOS Jailbreaksiz iPhone'a Tweak Yükleyin!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Jailbreak-Nedir-%C4%B0yi-ve-K%C3%B6t%C3%BC-Taraflar%C4%B1yla-Mercek-Alt%C4%B1nda.png

Jailbreak işlemi yapılmamış iPhone'a, Extensify uygulaması ile Tweak yüklemek artık mümkün. Peki, Extensify ile Jailbreaksiz Tweak yükleme nasıl yapılıyor?


jailbreak.jpg


Jailbreak
işlemi sayesinde iOS işletim sistemine farklı Tweak'ler yüklenerek kişiselleştirmenin önü açılıyor. Ancak Apple, Jailbreak işlemine imkan sağlayan güvenlik açıkları iOS 9.1 güncellemesi ile kapatmıştı.

iOS 9.2.x ve iOS 9.3 için Jailbreak bekleyenler iPhone sahiplerine bir güzel haberimiz var. Extensify uygulaması sayesinde belli başlı uygulamalarınTweak'leri, Jailbreaksiz iPhone'a yüklenebiliyor.
Extensify, bünyesinde Twitter, WhatsApp, YouTube, Facebook, Snapchat veVine gibi popüler uygulamaları özelleştiren Tweak'ler bulunduruyor.
Peki, Extensify ile Jailbreaksiz Tweak yükleme nasıl yapılıyor?

1. Adım: Extensify sitesini Safari üzerinden açın. Siteye gitmek için tıklayın.
2. Adım: "Apply for code" seçeneğini kullanarak e-posta adresinizi yazın ve "Apply" seçeneğine basın.
3. Adım: E-posta adresinize bir kod gelecek. Bu kodu Extensify sitesi üzerinden "Enter Code" seçeneğini kullanarak ilgili kutucuğa yapıştırın.
extensify.jpg

4. Adım: Extensify kodunuzu yapıştırdıktan sonra ödeme ekranı açılacak. Burada ödemeyi yaptıktan sonra uygulama bir sertifika kurmak isteyecek.
image-3-1-1456777242.png

5. Adım: Önce sertifikayı kurun daha sonra Extensify uygulaması otomatik olarak ana ekranda yer alacak.
6. Adım: Extensify uygulamasını açarak destekli uygulamalar için ilgili Tweak'leri indirip kullanabilirsiniz.
extensify.png

Jailbreak-Nedir-%C4%B0yi-ve-K%C3%B6t%C3%BC-Taraflar%C4%B1yla-Mercek-Alt%C4%B1nda.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios_1011_jailbreak.JPG
İtalyan hacker iOS 10 ile iOS 10.1.1 arasındaki iOS sürümleri yüklü bazı cihazlar için jailbreak yöntemini yayınlamıştı. Şimdilik beta olan bu yöntem ile ilgili sorunlarla karşılaşmamak adına bilmemiz gereken bazı detaylar var.
iOS 10 Jailbreak hangi cihazları destekliyor?

Bu jailbreak yöntemi şimdilik resmî olarak aşağıdaki 64 bitlik cihazları destekliyor:



Sonraki güncellemelerle bütün 64 bit cihazlar için destek eklenecek. Fakat 32 bitlik cihazlar için destek olmayacak.
Jailbreak, iOS 10'un hangi sürümlerini destekliyor?

Yöntem iOS 10 ile iOS 10.1.1 arasındaki bütün iOS versiyonlarını destekliyor.
Hangi platformlar için destek mevcut?

Luca Todesco'nun yöntemi Pangu ve Taig'in aksine Mac, Windows ve Linux sistemleri ile uyumlu.
Jailbreak yöntemi kararlı çalışıyor mu ?

Yeni yöntem şu anda beta aşamasında. Dolayısı ile sadece geliştiricilere özel. Bu sebeple diğer kullanıcıların denemesi sıkıntılara sebep olabilir. Yaşanan sorunlar cihazlarınızı iOS 10.2'ye yükseltmenize sebep olabilir. Jailbreak yöntemi iOS 10.2'yi desteklemediği için uzun süre tekrar bir yöntemin yayınlamasını beklemek zorunda kalabilirsiniz.






Jailbreak yöntemi untethered mi?

Hayır. Pangu'ın iOS 9.3.x jailbreakinde olduğu gibi her yeniden başlatma sonrasında cihazınızı jailbreak moduna geri getirmeniz gerektiği için yöntem untethered değil.
Cydia çalışıyor mu?

Evet. Cydia çalışır durumda. Ama tweaklerin çoğu uyumlu değil.
Cydia substrate çalışıyor mu?

Resmi olarak hayır. Bu sebeple Substrate kullanan bir çok tweak maalesef çalışmayacak. Fakat cydiaya 83.218.67.215/~ijapija00/cydia reposunu ekledikten sonra Substrate Fix (iOS 10) eklentisini kurarak bu sorunu aşabilirsiniz.
Hangi jailbreak tweak'leri uyumlu?

Cydia'daki uyumlu tweak listesini Google Docs dosyasını takip ederek kontrol edebilirsiniz.
Çalıştırdığımda neden Mach_Portal uygulaması çöküyor?

Muhtemelen sertifikaya güvenmediğinizden kaynaklı. iOS ayarlarından sertifikalara girerek "Güven" demeniz gerekiyor.
iOS 10.2'den iOS 10.1.1'e geçiş yapabilir miyim?

Maalesef Apple'ın imzalamayı durdurması nedeniyle iOS 10.2'den iOS 10.1.1'e geçiş yapmak mümkün değil.
iOS 9.x'den iOS 10.1.1'e yükseltebilir miyim?

Şu anda hayır. Ancak Prometheus aracı kullanılabilir hale getirildiğinde ve kaydedilen ilgili shsh kayıtlarına sahipseniz bu mümkün olacak.
Şu anda genel sorular ve karşılaşılan sorunlar ile ilgili genel bir bilgilendirme yaptık. Sizden gelecek sorulara göre yazımızı güncelleyeceğiz.


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios-cular-mujde-10-2-icin-jailbreak-geliyor-1483884248.jpg
Luca Todesco, iOS 10.2 için jailbreak çalışmalarına başladı
iPhone kullacılarını sevindirecek bir haber geldi. iOS 10.2 güncellemesi için jailbreak için italyan hacker çalışmalara başladı. Geçtiğimiz ay iOS 10.1.1 için jailbreak yöntemini yayınlayn Luca, son tweetinde Yalu + Mach_Portal'ı iOS 10.2'de çalıştırmak istediğini belirtiyor. Fakat iOS 10.2 için yayınlanacak jailbreak dosyasının iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için desteklenmeyeceğini belirtiyor.
Luca, iOS 10.2 için jailbreakin neden iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'da çalışmayacağına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Todesco, iOS 10.2 jailbreak ile ilgili olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için başka bir açık bulmak için uğraşmak istemiyor olabilir. Son olarakta Yalu jailbreak yapan kullanıcılar içinde sevindirici bir haber geldi. İtalyan hacker yayınlayacağı güncellemede önceki sürüm de olan açıkları da kapatacağını belirtti. Ek olarak güncellemenin ne zaman yayınlanacağı ile ilgilli bir tarih henüz belli değil.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst