gittigidiyor

İOS Mobil Üzerinden ile Wi-Fi Ağınızı Kimlerin Kullandığını Öğrenin!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Mobil Üzerinden ile Wi-Fi Ağınızı Kimlerin Kullandığını Öğrenin![/h][h=2]iOS ve Android platformu için gelişimi yapılan Fing, Wi-Fi ağınıza erişim sağlayan cihazlarla ilgili olarak tüm veriler karşınıza çıkartıyor[/h]
mobil-uzerinden-ile-wi-fi-aginizi-kimlerin-kullandigini-ogrenin.jpg
Android cihazınızın ya da dizüstü bilgisayarınızın Wi-Fi bağlantısının birçok nedeni olabiliyor. Bu nedenlerin arasında bir şekilde Wi-Fi şifrenize ulaşan kişilerin internetini izinsiz bir şekilde kullanması olabilir. Şifrenizi değiştirerek bu sorundan kurtulabilirsiniz fakat bu çözüm de bir yere kadar yetiyor olabiliyor, Sonuçta Wi-Fi şifreniz bir kere ele geçirildiyse bir sonraki denemeler de oldukça başarılı sonuçlar verecektir.
Fing adlı uygulama bu aşamada size yardımcı oluyor. Uygulama, Ağınıza bağlanan cihazların MAC adresine kadar birçok bilgiyi size sunuyor. Eğer ağınızı bilmediğiniz bir cihazın kullandığını düşünüyorsanız mutlaka MAC adresini bir kenarda tutun böylece onu komple ağ üzerinden engelleyebilirsiniz.
2153126%5B1%5D.jpg

Engelleme işlemine gelecek olursak bunu telefon üzerinden yapamıyorsunuz fakat eğer modeminizin paneli mobil tarayıcı tasarımını destekliyorsa rahatlıkla bu işlemleri mobil üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak bir bilgisayara geçiş yapmalısınız daha sonrasında modemin panel arayüzüne erişmeniz daha sonrasında WLAN ya da LAN kısmından MAC filtreleme alanına geçiş yaparak engellemelerini yapabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst