gittigidiyor

İOS Nedir bu Green Screen?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Green Screen aslında Türkçe’de yeşil perde yeşil ekran anlamına geliyor. Peki ne işe yarıyor bu yeşil ekran? Diyelim ki bir video çektiniz veya bir fotoğraf. Ancak bu fotoğrafın arka planını değiştirmek istiyorsunuz. Bu ilk başta imkansız gibi görünse de aslında çok kolay.
androidi%C5%9Fletimsistemi-825x325.jpg

PEKİ YA NASILKULLANILIYOR ?
Hemen bir yeşil ekran alıp önünde fotoğraf çekilin. Ardından bir shop programı indirin (ben camtasia studio 8 kullanıyorum).
camtasi-studio-1.png

Fotoğrafta gördüğünüz gibi Visual Properties seçeneğine tıklayın.
camtasia-studio-8.png

Daha sonra çektiğiniz fotoğrafa tıklayıp “Remove a color” seçeneğinden yeşil rengini seçin. Program otomatik olarak arkanızdaki yeşil perdeyi silicektir. Ve hemen ardından istediğiniz arka planı seçip uygulayabilirsiniz.
camtasia-studio-3.png

Yeşil ekran günümüzde çok yaygın, ancak fiyatı da oldukça pahalı. O yüzden benim size önerim 4 adet yeşil renkli fon kartonu alın ve hepsini bantla yanyana yapıştırın. İşte alın size green screen.
androidi%C5%9Fletimsistemi-825x325.jpg

Ayrıca en aşağıda fotoğraf çekimi veya facecam yapmanız için size kolaylık olsun diye yuvarlak bir yeşil ekran ile çerçeveyi koyuyorum
Ne dersiniz yeşil ekranı kullanacak mısınız?
GREEN-SCREEN-1.png
%C3%87ER%C3%87EVE.png

androidi%C5%9Fletimsistemi-825x325.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst