gittigidiyor

İOS Nexus Cihazlar İçin Android 6.0 Marshmallow Yükleme Talimatı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nexus Cihazlar İçin Android 6.0 Marshmallow Yükleme Talimatı

google-nexus-davetiye1.jpg

Google’ın dün bir çok Nexus modeli içinAndroid 6.0 Marshmallow fabrika imajlarını yayınlamasıyla birlikte, milyonlarca Nexuskullanıcısını güncelleme için heyecanlı bekleyiş sardı.

Bir önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi, Nexus sahibi olan ve fabrika imajı kurulumunu bilmeyen okurlarımız için, bu yazımızda Nexuscihazlar için fabrika imajı yükleme talimatlarını anlatacağız.

Nexus Cihazlar İçin Android 6.0 Marshmallow Fabrika İmajı Yükleme Talimatı

Adım 1, Gerekli Dosyalar:

1. Fabrika İmajı: Öncelikle aşağıdaki listeden kendi cihazınıza uygun fabrika imaj dosyasını bilgisayarınıza indirin.



  • Nexus 5 için Android 6.0.0 (MRA58K): İndir
  • Nexus 6 için Android 6.0.0 (MRA58K): İndir
  • Nexus 7 (2013) için Android 6.0.0 (MRA58K): İndir (Wi-Fi) İndir (Mobile)
  • Nexus 9 için Android 6.0.0 (MRA58K): İndir (LTE) İndir (Wi-Fi)
  • Nexus Player için Android 6.0.0 (MRA58K): İndir

Google’ın Nexus cihazları için güncel fabrika imajları sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
2. Android SDK Tools: Eğer bilgisayarınızda Android SDK kurulu değilse, ADB ve Fastbook komutlarını çalıştırabilmek için SDK Tools’u kurmanız gerekiyor. (C: veya D: gibi ana dizine kurmanız tavsiye edilir)
SDK Tools (Windows için): installer_r24.3.4-windows.exe veya android-sdk_r24.3.4-windows.zip
Not: Kurulum için bilgisayarınızda Java SE Development Kit (JDK) yüklü olması gerekmektedir. Değilse yükleme için buraya tıklayabilirsiniz.
Diğer platformlar ve indirme seçenekleri için Google’ın SDK Tools indirme sayfasına buradanulaşabilirsiniz.
3. 7zip: İndirdiğimiz fabrika imaj dosyasının uzantısının .tgz olduğunu fark etmişsinizdir. Bu dosya formatını açabilmek için 7zip uygulamasını buradan ücretsiz olarak indirin.
Kurulum işlemlerine devam etmeden önce, yükleme işlemi cihazınızı sıfırlayacağı ve bir problem olması durumunda sonradan veri kaybı yaşamamanız için cihazınızın yedeğini almanızı tavsiye ediyoruz.

Adım 2, Kurulum Öncesi:

1. SDK Tools’un kurulu olduğu platform-tools klasörünü bulun. Bizim durumumuzda adresC:\android-sdk-windows\tools
2. Windows’ta Başlat çubuğundaki arama bölümüne cmd yazarak komut yöneticisini çalıştırın.
3. Komut satırına birinci aşamada bulduğumuz SDK platform-tools klasörünün adresini başınacd komutunu ekleyerek yazın ve Enter‘a basın.
cd C:\android-sdk-windows\tools
4. İndirdiğimiz fabrika imajı dosyasının içindeki dosyaları sağ tıklayarak 7zip ile masaüstünde bir klasöre çıkarın ve o klasörü de yine birinci aşamada bulduğumuz SDK tools klasörüne kopyalayın.
5. Nexus cihazınızın Bootloader kilidini açın (OEM Unlock): Öncelikle cihazınızdan Geliştirici Seçeneklerini aktif hale getirmeniz gerekiyor
Geliştirici Seçeneklerinden OEM Kilit Açma seçeneğini ve USB Hata Ayıklaması bölümünü aktif olarak işaretlemeyin.
Adım 3, Kurulum Aşaması:

1. Cihazınızı USB kablosuyla bilgisayara bağlayın ve Windows’un cihazınızı tanımasını bekleyin. (Tanıdığında bip sesi duyacaksınız)
2. İkinci bölümün üçüncü aşamasında açtığımız ve SDK tools klasörüne ayarladığımız komut yöneticisinde aşağıdaki komutu yazıp çalıştırın:
adb reboot bootloader
Not: Bu işlemi komut sistemini kullanmadan, cihazınızın Ses açma + Ses kısma ve Güç düğmesine basılı tutarak ta yapabilirsiniz. Bu aşamada cihazını fastbootmodunda açılmış olacak.
3. Cihazınız şimdi fastboot modundayken, OEM kilidini açmak için komut yöneticisinden şimdi de aşağıdaki komutu çalıştırın:
fastboot oem unlock
Bu işlem cihazınızı fabrika ayarlarına getireceği için, daha önce de uyarısını yaptığımız gibi cihazınızı yedeklediğinizden emin olun.
4. Yükleme işleminin son aşaması olan, Android 6.0 fabrika imajını yüklemek için komut sisteminde aşağıdaki komutu çalıştırın:
flash-all
Not: Bu işlem 5 ile 15 dakika arasında sürebilmektedir, panik yapmayın ve sabırla kurulumu bekleyin.
OEM Kilidini Kapatma

Zorunlu olmamakla birlikte, dilerseniz cihazınızın OEM kilidini tekrar kapatabilirsiniz. Bunun için cihazınızı yeniden fastbook modunda açarak komut sisteminde (sdk tools klasöründe olduğundan emin olun) aşağıdaki komutu çalıştırın:
fastboot oem lock
Tebrikler, artık Android 6.0 Marshmallow sürümünün tadını çıkabilir ve Nexus‘unuzla iftihar edebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst