gittigidiyor

İOS Periscope Hakkında her şey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
periscope-1.jpg
Mikro blog sitesi Twitter, Nisan ayında Periscope isimli uygulaması ile karşımıza çıkmıştı kullanıcılarına canlı yayın yapma imkânı sağlayan Periscope, ilk etapta iOS platformuna sunulmuş ve kısa süre önce deAndroid’e gelmişti. Android platformuna gelmesinden sonra kullanıcı sayısı bir anda tavan yapan Periscope’u bu haberimizde masaya yatırıyoruz.

Periscope Nedir?

Periscope, Twitter’ın internet üzerinden canlı yayın yapmasını sağlayan sosyal bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Periscope üzerinden yapılan canlı yayınlar tüm kullanıcılar tarafından izlenebilmekte.

periscope-1432731667.jpg

Nasıl Kullanılır?

Periscope’u kullanmak için ilk önce Twitter hesabınızın olması gerekiyor. Twitter ile Periscope'a giriş yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayıp canlı yayınlar yapabilirsiniz.
Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Periscope üzerinden canlı yayın yapmak için; uygulamanın alt bölümünde bulunan kamera simgesine tıklamanız gerekiyor. Bu bölüme tıkladıktan sonra; canlı yayınınızın gizli olup olmayacağını, konumun bildirilip bildirilmeyeceğini ve Twitter’da paylaşılıp paylaşılmayacağını seçip “StartBroadcast”e tıklayıp canlı yayına başlayabilirsiniz.
Periscope'un ayarlar bölümündeki Autosave seçeneği ile canlı yayınlarınızı telefonunuza da kaydedebilirsiniz.
socialmedia.jpg

Takipçilerinizi Yönetin

Periscope yine Twitter gibi takipçi üzerine kurulu bir sistem. Periscope’ta istediğiniz kişiyi takip edebilir, engelleyebilir ve takipçileriniz canlı yayına başladığında bildirim almanızı sağlayabilirsiniz. Canlı yayınlarda kullanıcılardan anlık mesaj alabilir ve etkileşimde bulunabilirsiniz.
iOS için Periscope’u burdan ve Android için Periscope’u buradan ücretsiz indirebilirisiniz
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bildiğimiz gibi Twitter'ın mobil canlı yayın uygulaması Periscope şu anlık sadece iOS cihazlar için kullanılabiliyor. Peki Android cihazlardan Periscope nasıl izlenir?




socialmedia.jpg
Canlı yayın uygulamaları son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladı. Özellikle 1 haftada 1 milyon indirilmeye ulaşan Periscope, kullanıcılar tarafından büyük beğeni kazandı
Akıllı telefonları aracılığıyla canlı yayın yapmasını sağlayan Periscope, ülkemizde de Cem Yılmaz, Demet Akalın, Bedük gibi ünlülerin de kullanmaya başlamasıyla yaygınlaşmaya başladı.

Şu an sadece iOS platformunda bulunan uygulama, Android kullanıcıları için web sitesinde 'Android uygulamamız yakında gelecek. Şimdilik masaüstü tarayıcısından izleyebilirsiniz' yazıyor. Periscope kurucularından Kayvon Beykpour'da 'Merak etmeyin, Android platformu üzerinde çalışıyoruz ve bitmesine çok az kaldı. Şu anda test amaçlı betasürümünü kullanıyoruz' açıklamasında bulundu.
Android için resmi bir uygulaması bulunmayan Periscope'u izlemek için ya WEB tarayıcılarını ya da Android için üçüncü parti yazılım geliştiricilerinin hazırladığı uygulamaları kullanabiliyorsunuz. Fakat bu uygulamaları kullanırken ya da WEB tarayıcılarınızdan canlı yayını açtığınızda sadece izleyebiliyorsunuz. Yani canlı yayını yapan kişiye soru soramıyor ve canlı yayını beğenemiyorsunuz.
Peki nedir bu uygulamalar?

Bunlardan birincisi bir Türk mobil uygulama geliştiricisinin yaptığı Player for Periscope uygulaması. Uygulamada canlı yayın yapan kullanıcıları ülkelerine göre ayırabiliyor ve o ülkede canlı yayın yapan kullanıcıları ana sayfada görebiliyorsunuz. Aynı zamanda arama kutucuğu sayesinde aradığınız kullanıcının ne zaman canlı yayın yaptığını ve canlı yayın başlığını görüntüleyebiliyorsunuz.
Güncelleme: Player for Periscope uygulaması Google Play'den kaldırıldı. Tekrar eklendiğinde haber güncellenecektir.
İkinci uygulama ise yine bir Türk mobil uygulama geliştiricisinin yaptığı Live Perisco Pro uygulaması. Bu uygulamada da ana sayfada canlı yayın yapan kişileriGlobal, TRve EN başlığı altında ayırabiliyorsunuz. Aynı şekilde arama kutucuğundan o an canlı yayın yapan kişilerin kullanıcı adını yazarak canlı yayını izleyebiliyorsunuz
Live Perisco Pro uygulamasınıburaya tıklayarak indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
lk olarak os platformu iin yaynlanan Periscope, bir ka aylk gecikmenin ardndan Android platformu iin de kullanma sunuldu.
twitter-periscope.jpg
Sosyal alar hzla gelimeye devam ediyor. Twitter da bu deiim srecinde Periscope uygulamasn kullanma sunarak dikkat ekmeyi baard. Twitter zerinden canl yayn yaplmasn saplayan, bu yaynlara takipilerin de yorumlar ile katlmasna olanak salayan Periscope uygulamas imdi de Android platformu iin yaynland.
periscope2-600x513.jpg

Getiimiz aylarda resmen kullanclarn hizmetine sunulan ve byk ilgi gren Periscope imdi de Android‚„de. Konuyla ilgili Twitter‚„n blog sayfasnda yaplan aklamada unlar yer ald:
Periscope‚„u balattmzda, nlanmaya en yakn olacak rn gelitirmek istemitik. Bunu kullanclara canl bir video yayn sunma veya balatmann en iyi yolunu temin ederek gerekletirdik. Kk bir startup olduundan, ilk uygulamamz sadece iOS ile kullanlyordu, fakat biz Android‚„de de yaanabilecek bir Periscope deneyimi yaratmak iin gerekten sk altk. Bugn Periscope‚„un artk Android‚„de de kullanlabileceini duyurmaktan byk mutluluk ve heyecan duyuyoruz!
4.4 (KitKat) ve st versiyonu kullanan Android sahipleri Periscope‚„u Google Play‚„den indirebilir. Android‚„deki Periscope, Periscope kullanclarnn sevdii her bir zellie sahip: zel veya herkese ak yaynlar yapn, sadece takip ettiklerinizden yorum kabul edin ve kalp gndererek veya sohbet ederek bir Periscope yayncsyla iletiime gein. Sadece Android‚„e zel bir ka zellik de bulunuyor:




  • Uygulama, Android kullanclarnn yabanclk ekmeyecei modern bir tasarma sahip
  • Android kullanclar bildirim ayarlar stnde kontrole sahip. Bu bildirimler, Twitter‚„da takip ettiiniz biri Periscope‚„ta ilk kez aktif olduunda ‚“lk Yayn Bildirimi‚, Periscope‚„ta takip ettiiniz biri bir bakasnn yaynn paylatnda‚“Paylama Bildirimi‚ adyla adlandrld.
  • Android‚„deki Periscope, yayn izlerken sizi biri aradnda veya size biri mesaj attnda kesilen yayn kaldnz yerden izlemenizi salayan ‚“Tekrar Balat bildirimi‚ seeneini sunuyor.
  • Android‚„deki Periscope kaldnz yerden devam etmenizi kolay hale getiriyor.
  • Yayncnn herhangi bir dosya yklemesine gerek kalmadan, replay‚„ler kayta alnr. Bu da yaynclara zaman kazandrr ve telefondaki deerli telefon haznesini korumanza yardmc olur!


Android‚„deki Periscope iin bunlar yalnzca balang. Daha yolda bir ok heyecan verici zellik ve gelimemiz var. Karmak istemiyorsanz @periscopeco twitter resmi hesabn takip ededilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Twitter'ın canlı yayın uygulaması Periscope, Android platformundaki ilk güncellemesini aldı. Android için Periscope güncellemesi

periscope.jpg
Periscope twitter tarafından çıkarılan ve son zamanların en popüler uygulamalarından birisi. Hemen her gün bir habere konu olan
Periscope'un bugün ki gündem maddesi ise güncelleme.
İlk olarak iOS'a çıkan ve bundan kısa bir süre sonra da Android kullanıcılarının beğenisine sunulan
Periscope'a, Twitter tarafından ilk güncelleme servis edildi. Çıkarılan güncelleme ile birlikte özellikle uygulamada mevcut olan ve Android kullanıcılarını bezdirme aşamasına gelen hatalar temizlendi.
periscope-twitter.jpg

Ancak Twitter, Haziran ayı içerisinde daha kapsamlı bir güncelleme daha servis edeceğini ve bu güncelleme ile birlikte özellikle video kalitesinin arttırılacağını duyurdu. Eğer henüz Periscope'u indirmediyseniz, uygulamanın Google Play Store'de sizi beklediğini hatırlatalım. Tabii ki Android sürümünüzün 4.1 veya daha üstü olması şartıyla.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Popüler canlı yayın uygulaması Periscope Android uygulaması, önemli bir güncelleme aldı. İşte Periscope güncelleme detayları ve uygulamaya gelen yeni özellikler.


periscope-for-android-1435053692.jpeg
Popüler canlı yayın uygulaması Periscope, hızla gelişmeye devam ediyor. İlk çıktığında pek çok hatanın yaşandığı Periscope Android uygulaması, bugün itibariyle önemli bir güncelleme aldı.
Periscope uygulamasının 1.0.2 sürümüne ulaştığı son güncelleme ile birlikte, önemli yenilikler geldi. Periscope Android uygulamasına, 1.0.2 sürümü ile gelen en önemli yenilik ise, profilin düzenlenebilmesi.
Artık Periscope profilinizi düzenleyebilirsiniz!

Daha önce profil resminin ve bilgilerinin Twitter'dan alındığı Periscopeuygulamasında, artık isminizi, açıklamanızı ve fotoğrafınızı kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Ancak fotoğraf değiştirme için sadece kamerayı kullanabiliyor, galeriden fotoğraf alamıyorsunuz. Galeri desteğinin de bir sonraki güncelleme ile geleceğini tahmin ediyoruz.
Türkçe dil desteği yine gelmedi

Periscope uygulamasına gelen diğer yenilikler ise, bildirim şeklinin düzenlenebilmesi, yapılan yayınların tek bir noktada toplanması telefon girişi, çeşitli hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler şeklinde sıralanıyor.
Halen Türkçe dil desteğini almayan uygulamanın kısa süre içerisinde eksiklerinden arınmasını bekliyoruz. Bakalım Periscope Android uygulamasına, bir sonraki güncelleme ne zaman gelecek?
:: Periscope uygulamasını indirmek ya da güncellemek için buraya tıklayın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bu yl canl yayn uygulamalarnn ykselie getii yl oldu. Bu sayede haber nitelii tayan bir olayn merkezinde yer alan gazeteciler, medya kurulular veya sradan insanlar bunlar hzl ekilde bakalarna annda aktarma imkan buldular. Ne var ki, bazen ok fazla canl yayn yapmak izleyicileri bunaltabiliyor, zellikle canl yaynlarda ipin ucunu fazla karan kullanclarn canl yaynlaryla ilgili olarak gelen bildirimler takipileri skabiliyor.
Neyse ki, Twitter Periscope€™taki bu byk soruna el att. Periscope iOS uygulamasna gelen gncelleme her bir kullanc iin bildirim zelliini tek tek kapatp ama imkan sunuyor. Eer Periscope zerinden takip ettiiniz hesaplarn ou nadiren canl yayn yapyor, ancak bir kii gnde birka defa canl yayn yapyorsa, bu kiinin canl yayn bildirimlerini engelleme imkanna sahipsiniz.
Bir kiinin bildirimlerini susturmak iin profilini amal ve €œtakip ediliyor€ ikonu yannda yer alan butona dokunmak gerekiyor. Uygulamay atnzda o kiinin canl yaynn haber kaynanda grmeye devam edeceksiniz, ancak bu kiinin canl yayna baladn haber veren bildirimleri bundan byle almayacaksnz.
Bildirimleri susturma zellii iOS uygulamasna getirilen gncellemenin sadece bir paras. Ayrca gncellenen uygulama dil tercihlerini de gncelleme imkan veriyor. Bylelikle son canl yaynlar listesinde grdnz yaynlar sadece Trke yaynlar olacak hle getirebilirsiniz. Normalde Periscope varsaylan olarak cihaz ayarlar iinde seilmi olan dili dikkate alyor.
Gncellenen Periscope iOS uygulamas gemi yaynlar iin izleyici istatistiklerini de gsteriyor. iOS€™teki Handoff zelliinden de yararlanan uygulama yayn bir cihazda izlerken baka bir cihaza geip oradan devam etme frsat sunuyor. rnein masast bilgisayarda izlemekte olduunuz canl yayn telefonda izlemeye devam edebilirsiniz.
Periscope iOS uygulama gncellemesi App Store€™da yaynland. Androidversiyonuna bu gncellemelerin ne zaman gelecei u an iin bilinmiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Twitter'ın canlı yayın uygulaması olan Periscope, kullanıcı sayısında önemli bir büyüklüğe ulaştı. İşte Periscope'un son açıklanan kullanıcı sayısı!


periscope.jpg
Son dönemde isminden söz ettiren Periscope, kullanıcılarına canlı yayın yapma ve daha sonra bu canlı yayınların tekrarlarını izleme özelliği sunuyor. Twitter’ın bünyesinde bulunan Periscope, rakiplerinin aksine bir anda popüler oldu ve milyonlarca kullanıcıya hitap etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde bazı ücretli servislerin, kullanıcılar tarafından hiçbir telif ödenmeden canlı olarak yayınlanması, Periscope’un yasaklanmasını gündeme getirmişti. Periscope yaşanan olumsuzluklara karşılık kullanıcı sayısında önemli bir rekora imza attı.
İlk olarak iOS platformundaki yerini alan Periscope, 12 saat içerisinde 1 milyondan fazla kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Geçtiğimiz aylardaAndroidkullanıcıları ile de buluşanPeriscope, kullanıcı sayısını yeni platformu sayesinde artırmayı başardı. Açıklanan son rakamlara göre Periscope, 10 milyon kullanıcı barajını aştı. 4 ayiçerisinde elde edilen 10 milyon ve üzeri kullanıcı sayısı yeni bir rekorun kırılacağının sinyallerini veriyor. Günlük ortalama 2 milyon aktif kullanıcısı olan Periscope, uzun süreler isminden söz ettirecek gibi duruyor.




periscope-1439547405.jpg

Periscope’u iOS için buradan ve Android için buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Periscope yöneticilerinden gelen açıklamalar, Türkiye'nin Periscope uygulamasını ne kadar yoğun kullandığını gösteriyor. İşte Periscope hakkındaki son açıklamalar.


00-periscope-shiftdeletenet-1440321477.jpg
Son dönemin en popülersosyal medya uygulamalarından biri olanPeriscope, Türkiye'de hepimizin bildiği gibi yoğun şekilde kullanılıyor. Her ne kadar amacının dışında yayınlar görüyor olsak daTürkiye,Periscopekullanımında lider ülkelerden biri.
Türkiye üçüncü sırada

Periscope CEO'su Kayvon Beykpour tarafından paylaşılanlara göre Türkiye, Periscope uygulamasını en çok kullanan üçüncü ülkekonumunda.
Yakın zaman önce 10 Milyon üzerinde kullanıcı sayısına eriştiği paylaşılanPeriscope ile, belirtilene göre kullanıcılar günde 21 milyon dakika canlı yayınizliyorlar.
"Yasa dışı içerikler, sadece Periscope'un sorunu değil."

Periscope'un yasa dışı kullanımı üzerine de konuşan Periscope CEO'su Kayvon Beykpour, uygulamanın kesinlikle bu amaçlar için geliştirilmediğini ve bunların sadece Periscope'un değil, tüm internet aleminin sorunu olduğunu aktardı.
Şikayet sisteminin bunun için çalıştığını aktaran Periscope CEO'su, kullanıcıların yasa dışı yayın gördüklerinde şikayet etmelerini beklediklerini ve bu tip yayınlara gereken işlemlerin yapılabileceğini belirtti. Ayrıca [email protected] adresine de isteyenlerin mail gönderebileceği söylendi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Popüler canlı yayın uygulaması Periscope, dikey yayın zorunluluğunu nihayet kaldırdı. iOS ve Android için sunulan yeni güncellemeyle beraber artık yatay olarak yayın yapabileceksiniz.


periscope.jpg
Günümüzün en popüler uygulamalarından birisi olanPeriscope,bugün itibariyle kullanıcıların uzun zamandır istediği bir özelliğe kavuştu.
Periscope ile Yatay Yayın Yapabileceksiniz!

Periscope için iOS ve Android paltformunda yayınlanan yeni güncelleme ile beraber dikey yayın yapma zorunluluğu kaldırılarak artık yatay yayın yapmakmümkün hale getirildi.



Bir çok kullanın merakla beklediği özellik ile beraber yayıncılar, en iyi video çekim deneyimini veren yatay yönde yayın özelliğine nihayet kavuştular.
Elbette yatay yayını sadece yatay izlemek zorunda da değilsiniz. Yatay yönde yapılan yayınları düşey yönde izlediğiniz zaman yayın penceresinin genişliği dikey ekranasığdırılacak geri kalan yerler boş kalacak.
Artık Facebook Destekli!

Yayınlanan yeni güncelleme ile beraber Periscope sadece yatay yayın desteğine kavuşmamış ayrıca artık sadece Twitter üzerinden yayın paylaşma değil deFacebooküzerinden de yayın paylaşmaya olanak sağlar hale geldi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Twitter'a bağlı popüler canlı yayın uygulaması Periscope için, web profilleri özelliği geldi. İşte hızla gelişen Periscope web profilleri özelliğinin detayları.


00-periscope-1442506046.png
En popüler canlı yayın uygulaması Periscope, hızla yeni özelliklere kavuşmaya devam ediyor. Son olarak yatay yayın özelliği ile güncellenenPeriscope için bugün de web profilleri özelliği duyuruldu.

Periscope için web profilleri özelliği duyuruldu

Android ve iOS uygulamalarında olduğu gibi, kullanıcının paylaştığı bilgilerin görüldüğü ve silinmeyen yayınların takip edilebildiği web profillerineperiscope.tv/kullanıcıadı bağlantısı ile ulaşabilirsiniz.
İlerleyen dönemde geliştirilecek ve belki, web ile yayınlara yorum yapılabilecek Periscope, sık sık yasaklama ihtimalleri ile gündeme gelse de, hızla gelişmeye devam ediyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Popüler canlı yayın uygulaması Periscope, dikey yayın zorunluluğunu nihayet kaldırdı. iOS ve Android için sunulan yeni güncellemeyle beraber artık yatay olarak yayın yapabileceksiniz.


periscope.jpg
Günümüzün en popüler uygulamalarından birisi olanPeriscope,bugün itibariyle kullanıcıların uzun zamandır istediği bir özelliğe kavuştu.
Periscope ile Yatay Yayın Yapabileceksiniz!

Periscope için iOS ve Android platformunda yayınlanan yeni güncelleme ile beraber dikey yayın yapma zorunluluğu kaldırılarak artık yatay yayın yapmakmümkün hale getirildi.



Bir çok kullanın merakla beklediği özellik ile beraber yayıncılar, en iyi video çekim deneyimini veren yatay yönde yayın özelliğine nihayet kavuştular.
Elbette yatay yayını sadece yatay izlemek zorunda da değilsiniz. Yatay yönde yapılan yayınları düşey yönde izlediğiniz zaman yayın penceresinin genişliği dikey ekranasığdırılacak geri kalan yerler boş kalacak.
Artık Facebook Destekli!

Yayınlanan yeni güncelleme ile beraber Periscope sadece yatay yayın desteğine kavuşmamış ayrıca artık sadece Twitter üzerinden yayın paylaşma değil deFacebooküzerinden de yayın paylaşmaya olanak sağlar hale geldi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Periscope'a Profil İlave Alanları Getirildi

Periscope'a web üzerinde farklı profil ilave alanları geldi.

periscope-a-profil-ilave-alanlari-getirildi.png
Twitter firmasının sahibi olduğu, Canlı yayın uygulaması Periscope, Profil özelliğini güncelledi ve diğer sosyal medya uygulamarın profillerinde olduğu gibi ,Kullanıcıların hesapları üzerinden, ‘Hakkında’ kısmına birkaç cümle ekleyebilecek, İnternet sitelerini koyacaklı ve Lokasyon gibi konumları profil alanlarına aktaracak.
ocfb2cy%5B1%5D.png

Kullanıcılar, Bu profil sayesinde, Araştırma geçmişlerini görünebileceğini kendi periscope.tv hesaplarında ve URL linklerinde sahip olacaklar. Persicope, Bu yeniliğin canlı yayın uygulamaları için oldukça önemli olduğunu dile getirerek, Bu sayede kullanıcıların kolay bir biçimde gezebileceği, Canlı yayınlarla ulaşacağını format haline getirdiğini açıkladı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Canlı yayın uygulaması olan Periscope, web sitelerinde kullanılması için geliştirdiği On Air butonunu kullanıma sundu. İşte Periscope On Air butonu hakkındaki detaylar.


periscope.jpg
Twitter’ın çatısı altında yer alan Periscope, gün geçtikçe daha fazla kullanıcıya erişmeye devam ediyor. Canlı yayın uygulamaları arasında en popüleri olarak gösterilen Periscope’un, gelişim süreci biraz sancılı geçse de sunduğu yeni özelliklerin sorunsuz öalışması bu handikabını ortadan kaldırıyor. Geçtiğimiz günlerde yatay ekran yayın desteği ve web profilleriözelliğini kullanıcıları ile buluşturan Periscope, şimdi de web sayfası sahipleri için On Air butonunu devreye soktu.
Periscope On Air butonu sayesinde, kullanıcılar web sitelerine canlı yayında olduklarına dair Periscope logosu taşıyan butonu embed olarak ekleyebilecek. Küçük vebüyük olmak üzere iki farklı boyutu bulunan Periscope On Air butonu, canlı yayına başlandığı zaman otomatik olarak “Live” yani “Canlı” konuma geçiyor. On Airbutonu canlı yayınlar ile okurları ile buluşan web sitesi sahiplerinin vazgeçilmezi olacak.
Periscope On Air butonu oluşturmak için tıklayın
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple'ın yeni ürünlerinden olan 4. nesil Apple TV için uygulamalar gelmeye devam ediyor. Ünlü sosyal ağlardan olan Periscope'un Apple TV uygulaması çıktı.


apple-tv-icin-periscope-cikti.jpeg
Kısa sürede büyük bir kitleye ulaşmasının ardından Twittertarafından satın alınan Periscope, her geçen gün popülerliğini arttırıyor. Büyük sosyal ağlararasına katılan Periscope, Apple TV'ye de geldi.
Geçtiğimiz ay yeni Apple TV için bir uygulama üstünde çalıştığı öğrenilenPeriscope, nihayet uygulamasını gün yüzüne çıkardı. Televizyonunuzdan tüm canlı yayınları dilediğiniz gibi izlemenize olanak sağlayan uygulamayıApple TV'nize yükleyebilirsiniz.
Herhangi bir giriş veya kayıt olmanıza gerek duymadan canlı yayınları takip edebildiğiniz uygulama, lokasyon bazlı çalışıyor. Sizi kayıt olmaya zorlamayan Periscope, bilinen özellikleri olan kalpleri ve yorumları daApple TV uygulamasına taşımış.
apple.gif

4. nesil Apple TV ile uygulama desteği farklı bir boyuta ulaşmış oldu. Televizyonlarımızı daha verimli bir şekilde kullanmamıza olanak sağlayan firmaların Apple TVve benzeri diğer çözümler için uygulama geliştirmesi televizyonun geleceği adına oldukça önemli bir hamle.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ülkemizde de oldukça popüler olan Periscope her geçen gün kullanıcı sayısını arttırıyor. Güncellenen Periscope, kullanıcıların merakla beklediği bir özelliğe daha kavuştu.


00-periscope-shiftdeletenet-1440321477.jpg
Günümüzün en popüler uygulamalarından olan Periscope, her geçen gün kullanıcı sayısını arttırıyor. Yeni özelliklerle güncellenen Periscope,geçtiğimiz günlerde yatay yayın desteğine kavuşmuşken şimdi ise uzun zamandır beklenenbir özelliğe daha kavuştu.
Periscope artık ileri geri sarma özelliğine sahip!

Geçtiğimiz günlerde yatay yayın özelliğine kavuşan Periscope, şimdi ise kullanıcıların şikayetçi olduğu bir özelliğe daha kavuştu. Bildiğiniz gibiPeriscope üzerinde canlı yayınları daha sonradan tekrar izlemekmümkündü. Ancak bu yayında ileri geri sarma yapılamıyordu ve kullanıcılar bu durumdan hiç memnun değildi.

periscope.jpg
Kullanıcıların isteklerini yerine getiren popüler uygulama Periscope, artık yayın tekrarlarını izlerken ileri geri sarma özelliğini yeni güncellemeyle beraber kullanıcılarına sunuyor. Android platformunda güncelleme dağıtılmaya başlanmışken iOS tarafında ise bu özellik önümüzdeki haftaitibariyle dağıtılmaya başlanacak.
Telefonunuza gelen son güncellemeyi yüklediğiniz zaman bu özelliği kullanmak içinse herhangi ek bir işlem yapmanıza gerek yok. Tekrarını izlemek istediğiniz yayını açtığınızda parmağınızı ekrana basılı tutmak bu özelliği kullanmak için yeterli olacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Periscope Apk İndir v1.3.0.1 Canlı Yayın Uygulaması Android
Periscope Apk İndir v1.3.0.1 Canlı Yayın Uygulaması Android
Periscope Apk,canlı yayın imkanı sunan bir uygulamadı yeni yatay kullanma güncellemesi ile
dilediğiniz yerde canlı yayın yapıp arkadaşlarınıza izletebilirsiniz.
————————————————————-
Boyut:9-mb
Sıkıştırma: Rar / Şifresiz
Tarama: Webroot. / Durum Temiz
————————————————————–
(((Alternatif)))
Periscope Apk
========
Periscope Apk
yeni




Periscope Apk İndir v1.3.0.1 Canlı Yayın Uygulaması Android
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
İnternet'in yeni trendi canlı yayınlar. Periscope'tan canlı yayınlanan Barcelona - Espanyol maçı ise bir rekora imza attı. Peki bu Periscope canlı yayınını kaç kişi izledi?


periscope-1.png
İnternet'te üretilen içerikler ve araçlar da her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu gelişmenin sonucu olarak doğan canlı yayınlar, televizyonlar kadar olmasa da büyük bir kitleye hitap ediyor. Bunun en güncel örneklerinden birisi ise geçtiğimiz günlerde Periscope'ta yaşandı.
Barcelona - Espanyol arasındaki mücadele, Periscope'tan canlı yayınlandı ve bu yayını tamı tamına 37bin kişi izledi. Camp Nou'da ise o sırada 76.667 kişi vardı. Bu kullanımın ilerleyen günlerde artması halinde, oldukça ilginç bir döneme girilebilir gibi görünüyor.
periscope.png


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1444281067_periscope.jpg

Periscope Apk indir


Uygulamanın Amacı: Periscope apk indir uygulaması ile tüm dünyadaki bu uygulamayı kullanan kişilerin yapacakları canlı yayınları izleyebilirsiniz. Bazı kullanan arkadaşlar bu uygulama üzerinden canlı olarak maç seyrettiklerinide duydum. Maça gidenler bu uygulama ile sahadan canlı yayın yapıyorlarmış.

Uygulama Nasıl Kullanılır: Uygulamayı açar açmaz dünya haritası çıkıyor ve canlı yayın yapan yerleri görüp izleyebiliyorsunuz.

Gerekli Android Sürümü: 4.3 ve üzeri

Uygulamanın Sürümü: .3.4

Yapımcı Şirket: Twitter, Inc.


1444281061_periscope-1.jpg
1444281001_periscope-2.jpg

eset_antivirus.png
[h=1]DOSYALAR[/h]
Boyut: 13,91 Mb
Periscope.apk
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-logo-1.jpg


Periscope Güncelleme Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda en çok kullanılan uygulamalardan birisi olan Periscope, güncellemesi ile pek çok yeni özelliği de kullanıcılara sundu.



periscope-guncelleme-nasil-yapilir-son-guncellemede-neler-var.jpeg
Android ve iOS işletim sistemlerine özel olarak hazırlanmış olan ve kullanıcıların cep telefonları üzerinden canlı yayın yapma imkanı bulduğu Periscope 4 Mayıs itibariyle yeni bir güncellemesi ile kullanıcılara sunuldu.
Günden güne kullanıcı sayısı artan ve daha da popüler hale gelen Periscopeiçin son durum oldukça iyi görülürken kullanıcılar geliştirilmiş yeni versiyonu ile de pek çok performans sorunu çözebilecek.
Android'e Periscope indirmek ve güncellemek için tıklayınız
İOS'a Periscope indirmek ve güncellemek için tıklayınız
Twitter tarafından kurulan ve kullanıcıların canlı yayın yaparak anlık olarak bilgi aktarmasını sağlayan Periscope üstelik tüm Periscope kullanıcılarının birbiriyle etkileşim halinde bulunduğu açık bir platform olarak göze çarpıyor. Yapılan canlı yayınlara dünyanın dört bir yanından kullanıcının katılabilmesi mümkün olurken uygulama basit bir ara yüze sahip olduğundan dolayı kişiler kolay bir şekilde canlı yayın işlemlerini uygulama aracılığıyla gerçekleştirebiliyor.
Otomatik kaydetme ve Türkçe desteği gibi pek çok yeni özellik ile birlikte kullanıcılara sunulan Periscope’a son dönemlerde gelen en önemli yenilik de videoların ömür boyu saklanabilecek olması. Periscope ile yapılan canlı yayınlar özel bir sistem üzerinden kayıt altına alınırken bu kayıtlar kullanıcıların profiline yerleştiriliyor ve sadece 24 saat izlenmesine izin veriliyordu. Yapılan son güncelleme ile birlikte bu sınırlama ortadan kalkarken videoların izlenmesi ömür boyu olarak belirlendi.
4 Mayıs 2016 tarihinde yapılan son güncelleme ile birlikte tüm dünya genelinde canlı yayın yapanların yerinin tespit edilebilmesi ve canlı yayınların izlenebilmesi adına harita sistemine geçildi. Uluslararası desteğin de sunulduğu yeni sürümde 32 farklı dile çeviri yapılmış durumda.

android-logo-1.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst