gittigidiyor

İOS Remix OS Nedir? Nasıl Kurulur?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
remix-os-nasil-kurulur.jpg
Yeni bir işletim sistemi denemek isteyenler için oldukça kullanışlı bir alternatif olan Remix OS, Android tabanlı bir sistem. Android-x86 Project kapsamında geliştirilen Remix OS, tamamen ücretsiz.
Remix OS Nedir?

Android platformunda bulunan tüm oyun ve uygulamaları çalıştırabilenRemix OS, henüz Alpha aşamasında. Alpha aşamasında olmasına rağmen oldukça stabil çalışan işletim sistemi, eski bilgisayarlarınızı canlandırma anlamında çok başarılı.
Remix OS Nasıl Kurulur?

Jide adlı firma tarafından geliştirilen Remix OS, yalnızca 687 MBbüyüklüğünde. Bizlere kolay ve basit bir kullanım sunan Remix OS'i kurmak için 8 GB büyüklüğündeUSB 3.0 bir flash belleğe ve firmanın kendi sitesinden ücretsiz olarak indireceğiniz kurulum dosyasına ihtiyacınız var.
:: Remix OS kurulum dosyasını buradan indirebilirsiniz.
Remix-OS-2-coming.jpeg

 
Son düzenleme:

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Remix OS ile Android’i bilgisayarınızda kullanmaya ne dersiniz? O zaman bu konumuz tam size göre. Android’i bilgisayarınızda kullanmak istiyorsanız Android’i USB belleğinize atın ve bilgisayarınızda kullanın bu kadar basit.
Remix-OS-2-coming.jpeg

Android bir klavye veya fare için tasarlanmadığından bilgisayarınıza Android’i bir şekilde yükleseniz bile düzgün bir şekilde kullanamazsınız. Tabi böyle olması, geliştiricileri durdurmadı ve Android deneyimini bilgisayarınızda yaşamanızı sağlayacak Remix OS ortaya çıktı.
Şu an alfa aşamasında olan Remix OS birçok hataya sahip olduğunu ve sadece geliştiricilerin yüklemeleri önerilmektedir. Geliştirici olmadığınız halde yüklemek istiyorsanız bu bağlantıya giderek “I am a developer and have read the above message.” kutucuğunu işaretleyip size uygun olanı indirmeniz yeterlidir. Tabi “Important Notice” bölümündekileri okumayı unutmayın. Ayrıca Legacy ve EFI arasındaki farkı bilmiyorsanız Legacy kurulum yapmanızı öneriyoruz.

Remix OS’in dil olarak Türkçe’yi desteklediğini ancak ilk kurulum ekranında seçemeyeceğinizi belirtelim. Kurulumu tamamladıktan sonra Türkçe’yi seçebilmeniz mümkün. Ancak her şey tamamen Türkçe değil.
Android-PC-Kickstarter-Remix-Mini-OS-Android-Lollipop-5-1-operating-System-Desktop-Chromebook-591553.jpg



Bilgisayarınızı USB belleğiniz ile başlattığınızda iki tane mod ile karşılaşıyorsunuz. Bu modları kısaca anlatmamız gerekirse:


  • Guest Mode: Bu mod işletim sistemine göz atmanızı sağlıyor diye açıklarsak yanılıyor olmayın. Yani yüklediğiniz uygulamalar, yaptığınız ayarlar, indirdiğiniz dosyalar bilgisayarınızı kapattığınızda silinmektedir.
  • Resident Mode: Bu mod ile USB belleğiniz taşınabilir bir bilgisayar gibi kullanılabiliyor. Yani yaptığınız ayarlar indirdiğiniz dosyalar hiçbir şekilde silinmiyor. Siz USB belleğinizi hangi bilgisayarınıza takarsanız takın yine her şey bıraktığınız gibi oluyor. Tabi bunun için yüksek bir hafıza depolamanına sahip bir USB bellek kullanmanızı öneriyoruz.

Geliştiricinin önerdiği ve bizim de dikkat etmenizi istediğimiz birkaç bilgi var:


  • Yaklaşık 700 MB boyutundaki dosyayı ister Torrent üzerinden ister kendi sunucuları üzerinden indirebilirsiniz. Yavaş veya sık sık kesilen bağlantılar için Torrent’in kullanılması önerilmektedir.
  • USB belleğiniz en az 8GB boyutunda olmalı ve en az 20 MB/s yazma hızına sahip olmalı. Bir kullanıcının yaşamış olduğu deneyime göre daha yavaş bir hıza sahip USB bellekte bir süre sonra hatalar meydana geldiği belirtilmiştir.
  • İşletim sistemini otomatik olarak güncelleyemiyorsunuz. Bu yüzden yeni bir güncelleme çıktığında en son sürümü siteden indirip USB belleğinize sıfırdan yazdırmanız gerekmektedir.
  • Bildiğiniz gibi Android dokunmatik ekranlara sahip cihazlar için geliştirilmiştir ve dokunmatik ekranlı bilgisayar sayısı çok değil. Bu yüzden dokunmatik ekrana sahip olmayan bir bilgisayar kullanıyorsanız uygulamaların farklı davranışlara sahip olacağını bilmeniz gerekmektedir. Remix OS geliştiricileri, uygulamaları dokunmatik ekrana sahip olmayan bilgisayarlar için uygun hale getirmek için uygulamaların geliştiricileriyle iletişime geçmişler ve geçmeye devam etmektedirler.
  • remix-5.jpg

Android’i bilgisayarınızda açtığınızda sizi böyle güzel bir ekran bekliyor olacak.
Android-PC-Kickstarter-Remix-Mini-OS-Android-Lollipop-5-1-operating-System-Desktop-Chromebook-591553.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Android’i bilgisayarınıza getiren Remix OS güncellendi. Peki yeni güncelleme neler sunuyor? size tanıttığımız Remix OS 2.0.1 sürümüne güncellenerek indirilmeye sunuldu. Yapım numarasının 2016012301 olduğu güncelleme ile pil simgesinin etkinleştirilmesiyle ilgili sorun giderildi ve bunun yanı sıra küçük hata düzeltmeleri yapıldı.
android.png

Bir kullanıcının belirttiği ekran parlaklığı ayarını değiştirme ve bir süre sonra dokunmatiğin algılanmaması sorunları ise devam etmekte.

Eğer bilgisayarınızda Remix OS’i diğer işletim sisteminizin yanına yüklediyseniz (dual boot), sıfırdan kurulum yapmak yerine yeni indirdiğiniz .zip dosyası içerisinde yer alan dosyalardan efi klasörü (varsa) hariç bütün dosyaları, Remix OS’in kurulu olduğu bölüme kopyalayıp değiştirmeniz yeterli. Böylelikle Remix OS ilk açılışta kendini güncelleyecektir.
android.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Remix OS kullanıyorsanız Google Play Store’un olmadığını fark etmişsinizdir. Peki nasıl yükleyeceksiniz
Remix-OS-2-coming.jpeg


Remix OS hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu konumuz size yeterli bilgiyi verecektir. Ayrıca Google Play Store’u yükleyebilmek için bilinmeyen kaynakları etkinleştirmeniz gerekmektedir.
Şunu belirtelim. Google Play Store’u yükleyip kullanabilmek için Remix OS’i “Resident Mode” ile kullanmanız gerekmektedir. Guest Mode’unda kullanırsanız yeniden başlattığınızda indirdiğiniz her şey silinecektir.
Öncelikle bu bağlantıdan ilgili .apk dosyasını indirin ve çalıştırın. Masaüstünüze yeşil bir simgeye sahip “Google Services Installer” eklenecektir. Ona tıklayarak açılmasını sağlayın ve “One Click to Install Google Services” butonuna tıklayın.
Bağlantı hızınıza göre indirme işlemi biraz uzun sürecektir.

Remix-OS-2-coming.jpeg


Başlat menüsünden Ayarlar -> Uygulamalar (Applications) ayarına gidin.

Remix-OS-2-coming.jpeg


Uygulama listesinden Google Play Hizmetleri’ni bulun ve Alanı Yönet – Verileri Temizle seçeneğini kullanarak uygulamaya ait verileri temizleyin. Daha sonra aynı işlemi Google Hizmetleri Çerçevesi için de tekrarlayın. Tabi bu uygulama için sadece Verileri Temizle seçeneğini göreceğinizi belirtelim.

Remix-OS-2-coming.jpeg


Temizleme işlemlerini yaptıysanız Remix OS’i yeniden başlatın. Eğer Google Play Store’da bağlantı sorunu veya indirme sorunu yaşıyorsanız sistemin saatini Ayarlar -> Tarih ve Saat ile doğru zamana ayarlayın.
android-apps-scale_w_600.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bilgisayarınızda Android deneyimi yaşamanızı sağlayan Remix OS’i USB belleğimize yazdıralım. nasıl indirebileceğiniz ve neler gerektiği gibi Remix OS hakkında çeşitli bilgiler vermiştik. Peki bu işletim sistemini USB belleğinize nasıl yazdıracaksınız?

Remix-OS-2-coming.jpeg


İndirmiş olduğunuz Remix OS’e ait .zip dosyasında USB belleğine yazdırmanız gereken dosya ve bir de yazdırma aracı bulunmakta. Bu dosyaları masaüstünüze çıkarın.
Yazdırmanız için kullanmanız gereken Remix OS USB Tool adındaki bu aracın kullanımı çok basit. Aracı çalıştırın ve “Browse” tuşuna tıklayarak .iso veya .img dosyasını seçin. Daha sonra USB Disk bölümünden USB belleğinizi seçip “OK” butonuna tıklayın.

Remix-OS-2-coming.jpeg


Peki USB Disk bölümünde USB belleğiniz gözükmüyorsa ne olacak? Büyük boyutlu bir USB bellek kullanıyorsanız böyle bir sorunla karşılaşmanız normal. Burada Rufus programı devreye giriyor. Rufus programını bilgisayarınıza bu bağlantıdan indirin ve çalıştırın. Geçici olarak kullanacağınız için “Portable” sürümünü indirebilirsiniz.



Program USB belleğinizi otomatik olarak tanıyacaktır. Büyük bir ihtimalle hiçbir ayarı değiştirmeniz gerekmeyecektir. Ancak Cluster Size boyutunu küçük tutmanızda fayda var. Çünkü biz Cluster Size boyutunu “Varsayılan (Default) değer olarak 8192 bytes seçtiğimizde yazdırma işlemi hata veriyordu. Buna dikkat etmeniz gerekmektedir.
ISO Image seçeneğinin yanındaki disk simgesine tıklayarak .iso veya .img dosyasını seçip “Start” butonuna tıklayın. Kısa bir süre içerisinde yazdırma işlemi tamamlanacaktır. Daha sonrasında ise bilgisayarınızı USB belleğiniz ile başlatmanız yeterlidir.

Remix-OS-2-coming.jpeg


Remix OS’i USB belleğinize başarıyla yazdırabildiniz mi?
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst