gittigidiyor

İOS [ROM] Galaxy Note 3 Odin ile Android 5.0 Lollipop Yükleme

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Galaxy Note 3 Odin ile Android 5.0 Lollipop Yükleme
Sevgili arkadaşlar bu yazımızda sizlere Galaxy Note 3 SM-N900 telefonunuz adına sızdırılan Android 5.0 Lollipop sürümünü nasıl kurabileceğinizi / telefonu yeni sürüme güncelleyeceğinizi anlatacağım. Sizinde bildiğiniz gibi bir sürü sürüm yayınlandı ama söz konusu programı kendim test etme imkanı buldum SM-N900 üzerinde ve ayrıca çok stabil olduğunu söyleyebilirim. Samsung Firmasına ait Galaxy Note 3 SM-N900 için piyasaya sürülen bu Android 5.0 Lollipop yazılımı şu an henüz test edilme aşamasında olsa bile oldukça stabil ve de kısa zaman içinde OTA ve de KIES üzerinden yayınlanacaktır eminim. Kendim bekleyemem arkadaş kuracağım diyenler adına ise anlatımımız alt tarafta yer almaktadır.

Dikkat! Bu program resmi olarak test amaçlı piyasaya sürülen romdur. Samsung tarafından çıkarılan ve piyasaya sürülen bu program cihazınızın garanti dışında bırakmaz. Bu nedenle garanti dışı kalmazsınız. Sadece unutmamanız gereken uygulamadan doğabilecek bütün sorunların sorumluluğu sizlere aittir. Cihazınızın sürücüleri yüklü değilse kurun ve işlemlere ondan daha sonra başlayın. Bu işlemleri yapmadan evvel şahsi ayarlarınızı ve de verilerinizi yedekleyin. Telefonunuzun Ayarlar > USB hata ayıklama modunu etkinleştirin ve batarya seviyesinin en az % 50 olduğundan emin olun.

Bu Android 5.0 Rom SM-N9000Q telefona kurulup denenmiştir ve şu an bir problem yoktur.

Ön Hazırlık Aşaması


Telefonunuzda USB Hata Ayıklama modunu aktif yapın.
Telefonunuzda USB Sürücüleri Buradan indirip Kurabilirsiniz TIKLA

İndirilmesi Gereken Dosyalar

Galaxy Note 3 SM-N900 Android 5.0 Lollipop Versiyonu: MEGA Sitesi ile indir | pCloud Sitesi ile indir

[951,72 Kb]
Odin3-v3.09.zip



Yükleme İşlemleri

İndirdiğiniz orjinal versiyon dosyasını boş bir alana çıkartın.
Şu anda elinizde 1 tane .pit (Opsiyonel) ve .tar.md5 uzantılı 4 dosya bulunması gereklidir.
Odin v3.09 yazılımını çalıştırın ve de android telefonunuzu kapatın.
Ses kısma+Home+Güç tuşu ile bir daha download modunda açın ve ayrıca bilgisayarınıza bağlayın.
Odin ekranında ID:COM kısmında telefonunuz görüldüyse ve alttaki alanda “Added!!” uyarısını aldıysanız herşey yolunda demektir.
“Auto Reboot” ve “F. Reset Time” hariç herhangi bir seçeneğin işaretli olmadığında emin olun!
Odin ekranında yer alan BL, AP, CP ve CSC kısımlarından indirip çıkartmış bulunduğunuz 4 adet .tar.md5 uzantılı dosyaları ayrı ayrı alakalı kısımlardan seçin ve de START butonu ile işlemi başlatın.
Odin ekranında ID:COM bölümünde PASS uyarısını görene kadar işleme müdahale etmeyin.
Not: İndirdiğiniz dosyayı açın ve ayrıca aşağıda örnek görüntüdeki gibi ilgili kısımlardan seçimlerini yapın.

Not 2: Eğer indirdiğinizde .pit uzantılı bir dosya çıkarsa Odin ekranında bulunan PIT kısmından .pit uzantılı dosyayı da seçmelisiniz ve de Re-Partition kısmını işaretlemelisiniz! Aşağıdan 2. ekran alıntısına bakabilirsiniz.



.pit dosyasını seçmeniz gerekirse örnek ekran alıntısı:



Bahsettiğim işlemleri sırasıyla ve de hatasız bir biçimde gerçekleştirdiğinizde işlem başarıyla sonuçlanacaktır. Yükleme işlemini başaramazsanız Cepkutusu.com üzerinde bulunan konudan bizlere ulaşmaktan lütfen çekinmeyin
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst