gittigidiyor

İOS (SİSTEM) Android SDK & Eclipse Kurulumu

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-ic-sayfa.jpg

Windows tabanlı Android uygulama geliştirme platformunu hazırlanışıyla ilgili konuyu paylaşcağım.

İlk olarak windows sistem tipinize göre gerekli dosyaları indirip kurulum yapacağız.


Android SDK ve Eclipse’sin çalışabilmesi için Java Development Kit (Java Geliştirici Kiti JDK)’ine ihtiyacımız vardır bunları direk olarak aşağıdaki linkten indirebiliriz. PC’niz eğer 64 bit ise iki sürümüde yüklemenizde yarar var.

JDK 32 Bit JDK 64 Bit JDK kurulumları bittikten sonra ise Android SDK’yı yüklememiz lazım bunun içinde gerekli olan Java SE’yi kurmamız lazım bunun içinde aşağıdaki linklerden pc sürümünüze göre indirebilirsiniz.
Java SE 32 & 64 Bit
Direk link vermememin nedeni update sürümü arttığında eski sürüm indirilmesin diyedir. Sayfa açıldıktan sonra Windows x86 ve Windows x64 sürümünüze göre indirme işlemini yapıp kurun. (32& 64 bit ikisinide kurmanız tavsiye) Artık gereksinimleri tamamladık şimdi Android SDK kurulumuna geçebiliriz. Android SDK Managerın sürümü sürekli değiştiği için direk link veremiyorum ama kendi sitesinden download linki buradan tıklayarak indirebilirsiniz.

android-ic-sayfa.jpg


İndirme işleminiz tamamlandıktan sonra kurulum aşamasında standart program kurulumu gibi ileri diyip ileri diyip geçiyoruz yalnız tek dikkat etmemiz gereken yer var oda programı bütün kullanıcalara açık kurun eğer sadece bana kur derseniz sizin Kullanıcı dosyanıza kuracaktır.

Kurulum bittikten sonra Android SDK Manager’ı çalıştıralım. Burada bize bir Android Sürüm listesi çıkaracaktır. Burada hangi sürümde uygulama geliştirmek isterseniz onu seçiyorsunuz.(Ben size 2.2,2.3.3 ve birde 4.0 sürümlerini tavsiye ederim.) SDK gerekli yüklemeri yaptıktan sonra eclipse kurulumuna geçebiliriz.
Aşığıdaki indirme linkine tıkladığınızda Eclipse sürümleri listesi çıkacaktır. Buradan Eclipse IDE For Java Developers sürümünü indiriyoruz.

@mehmetkarahanlı@
android-ic-sayfa.jpg


Eclipse İndirme tamamlandıktan sonra ve arşiv dosyasını istediğiniz yere çıkardıktan sonra eclipse uygulamasını açıyoruz. İlk açılışta bize bir çalışma alanı yeri soracaktır buradan kendi çalışma alanı klasörünüzü belirleyin ve okeyleyin. Bu işlemde yapıldıktan sonra Eclipse için android toolunu kurmaya hazırız demektir. Şimdi ise Menü>Help>Install New Software yolunu izleyin karşınıza açılan pencerede yeni bir tool eklemek için add butonuna basalım ve Name için “Android SDK”, Location içinde “http://dl-ssl.google.com/android/eclipse/” adresini kullanalım. Karşımıza gelen Developer Tools ve NDK Plugins seçeneklerini işaretliyelim ileri dediğimiz zaman bize hangi tool ları yükleyeceğini gösteriyor hepsinin seçili olduğundan emin olarak tekrar ileri diyelim anlaşmayıda kabul ettikten sonra finish diyerek gerekli kurulum ayarlarını başlatsın. Kurulum bittikten sonra eclipse yeniden başlatalım. Menü>Window altında aşağıdaki gibi bir ekran geliyorsa kurulum başarılı olmuş demektir.

İşte bu kadar artık geliştirme ortamımızı hazırlamış olduk. Eğer Yeni Proje oluşturmada Android gözükmüyorsa Menü>File>New>Project diyin açılan pencerede Android bölümü çıkacaktır buradanda Android Application Project seçerek oluşturabilirsiniz.

android-ic-sayfa.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst