gittigidiyor

İOS WhatsApp Hakkındaki son version uygulamaları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]WhatsApp'ta Şifre Nasıl Koyulur?[/h][h=2]Son dönemlerin en çok kullanılan uygulamalarından olan WhatsApp için şifre koyma işlemleri oldukça basit. İşte WhatsApp indirme işlemleri sonrasında güvenliği sağlamak isteyenler için öneriler.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
whatsapp-ta-sifre-nasil-koyulur.png
WhatsApp dünya genelinde en çok kullanılan yazışma uygulamalarından bir tanesi olurken kişilerin WhatsApp için güvenlik sağlayabilmesi mümkün. Bu bakımdan özellikle sohbet geçmişlerini korumak adına özel bir yöntem kullanabilir. iOS işletim sisteminde yapılacak işlemler biraz zahmetli olduğu gibi Android işletim sisteminde bu tür işlemlerin yapılması çok daha kolay. Özellikle üçüncü parti uygulamalar ile kolay bir şekilde güvenlik sağlamak mümkün.
whatsappkurulumu-640x347.jpg

iOS’ta Şifre Nasıl Konulur?
iOS işletim sisteminde şifre koyma sırasında farklı sorunlar yaşanabiliyor. Kişilerin bu konuda Whatsapp++ uygulamasını kullanması da alternatiflerden bir tanesi. Uygulamanın resmi bir internet sitesi üzerinden indirilmesi gerekirken özellikle BuildStore olarak adlandırılan bir hesabın oluşturulması gerekiyor. Yıllık 9.99 Dolar gibi bir ücreti bulunan bu hesapta üyelik sonrasında kolay bir şekilde güncel uygulamayı indirebilirsiniz. Bu uygulamayı indirdikten sonra ise uygulamada Ayarlar bölümünden WhatsApp ve ayarlar bölümünü kullanmanız ve şifre belirleme seçeneğini kullanmanız gerekir. Şifre belirleme seçeneği sayesinde istediğiniz şifreyi belirleyebilir ve böylece WhatsApp'ın kullanımını şifreyle engelleyebilirsiniz.
Uygulama sayfası için tıklayınız
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]WhatsApp'ta Görüntülü Konuşma Dönemi Başlıyor[/h][h=2]WhatsApp'ta uzun zamandan beri beklenen görüntülü arama özelliğinin Beta versiyonunda kullanıldığı açıklanırken yeni bir bilgi daha geldi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
whatsapp-ta-goruntulu-konusma-donemi-basliyor.jpg
WhatsApp için uzun zamandan beri görüntülü konuşma özelliğinin aktif hale gelmesi bekleniyordu. Beklenen özellik ile ilgili önemli bir adım atılırken yeni bir bilgi daha geldi. Öyle ki yeni gelen bilgiye göre artık versiyon uyumsuzlukları dahi kullanıcılara bilgi olarak sunulacak.
WhatsApp Görüşmeleri Başlıyor!
WhatsApp yeni versiyonu ile birlikte kullanıcıların video görüşme yapmasını sağlarken özellikle güncelleme yapmayı unutan ya da yapmak istemeyen kullanıcılara yönelik önemli bir bilgilendirme sistemi kullanılacak. Bu bakımdan görüntü konuşma yapmak isteyen kişilerin özellikle karşı tarafın aynı sürümü kullanmaması halinde güncelleme yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler paylaşılacak. Böylece kullanıcılar görüntülü konuşma yapmak için güncelleme yaparak daha kolay bir şekilde bu yeni özellikten yararlanabilecek.
WhatsApp için getirilen bu özellik kullanıcıların uygulamayı daha iyi bir şekilde kullanmasını sağlarken aynı zamanda görüntülü konuşma için ek bir uygulamanın kullanılmasını önleyecek. Beta versiyonda yapılan ilk denemelerin oldukça başarılı olduğu belirtilirken önümüzdeki aylarda yapılacak yeni güncellemeyle birlikte tüm Android telefonlara bu yeni özellik sunulmuş olacak. Ayrıca yeni özelliğin resmen kullanıma sunulması ile birlikte özellik ile ilgili detaylar daha net bir şekilde paylaşılacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]WhatsApp'ta Kişiler Artık Etiketlenebilecek[/h][h=2]WhatsApp için yapılan son güncelleme ile birlikte uygulamada artık kişi etiketlemek mümkün hale geldi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
whatsapp-ta-kisiler-artik-etiketlenebilecek.jpg
Son dönemlerde arka arkaya getirilen yeni özelikler ile birlikte WhatsApp çok daha kapsamlı bir hale getirilirken, uygulama için bir yenilik daha sunuldu. WhatsApp tarafından resmi olarak yapılan son açıklamalar ile birlikte WhatsApp görüşmelerinde kişilerin etiketleme ile arkadaşlarını etiketleyebileceği belirtildi.
Etiketleme sistemi ile birlikte kişilerin kalabalık gruplarda dahi bu özelliğin desteklenmesi ile kişiler etiketleme yapabilecek. Üstelik grupta etiketlenen bir kişi sürekli grup bildirimlerini de almaya başlıyor. Yapılan ilk açıklamalarda grubun sessize alınmasında bu konuda bir çözüm sunmuyor.
Etiketleme Nasıl Yapılır?
WhatsApp’ta etiketleme yapmak isteyen kişilerin diğer sosyal medyalardan da kullanmaya alışkın olunduğu gibi @ işaretini kullanması gerekiyor. @ sonrasında kullanıcı isminin de girilmesi ile birlikte WhatsApp için kolay bir şekilde etiketleme yapılabiliyor. Üstelik siz kullanıcı adını yazmaya başladığınızda girdiğiniz harflere göre özel öneriler ve kişi listesi de direk WhatsApp’ta görünmeye başlanıyor.
İlgili özellik için Android ve iOS işletim sistemlerine yönelik güncellemeler yapılmış durumda. WhatsApp güncellemesi alan kişiler bu açıdan @ ile hemen etiketleme yapmayı deneyebilir.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]WhatsApp'tan İş Dünyasına Özel Seçenek[/h][h=2]WhatsApp için artık iş dünyasına da giriş yapmaya hazırlanırken, yeni güncellemeler ile ilgili bilgiler gelmeye başladı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
whatsapp-tan-is-dunyasina-ozel-secenek.jpg
Uzun süreden beri iş dünyasına yönelik yenilikler getireceği konuşulan WhatsApp için kapsamlı bilgiler de gelmeye başladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda WhatsApp için yeni bir özelliğin getirileceği belirtilirken, şirketlerin kullanıcılar ile WhatsApp üzerinden iletişime geçebilmesi mümkün olacak.
Bu özellikte reklam yapılmayacağı ifade edilirken, genelde hizmetler ile ilgili kritik bilgilendirme mesajları kullanıcılara WhatsApp üzerinden gönderilebilecek. Bu konuda yapılan açıklamalarda ilk olarak reklam mesajlarının sık sık gelmeye başlayacağı düşünülse de WhatsApp açıklamasında reklam içerikli mesajların gönderilmeyeceği özellikle vurgulandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda kullanıcıların firmalar ile iletişim kurabilmesi ve kolay bir şekilde bilgi alabilmesi adına çalışmaların yapıldığı hatırlatılırken, bu konuda somut adımların da önümüzdeki günlerde atılacağı belirtildi.Bu kapsamda bankalardan ya da hava yolu firmalardan gelecek mesajlar ile birlikte hizmetler ile ilgili genel bilgiler ya da son dakika gelişmeleri paylaşılabilecek. Yapılan açıklamalarda örnekler de paylaşılırken, uçuş ertelemesi gibi durumların kişilere direk WhatsApp üzerinden gönderilecek bilgi verileceği ifade edildi.
Numara Paylaşılmayacak
WhatsApp için geliştirilen bu özellikle numaraların hiçbir firma ile paylaşılmayacağı da ifade edilirken, özel bir iş modeli olarak geliştirilerek sistemin bu açıdan güvenli olacağı da ifade edildi. Bu bakımdan açıklamada pek çok endişe için de rahatlatıcı açıklama yapılmış oldu.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]WhatsApp Bilgileri Facebook İle Paylaşacak[/h][h=2]WhatsApp uygulamasındaki gizlilik politikası güncellenirken, artık bilgilerin paylaşılabileceği de gündeme getirildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
whatsapp-bilgileri-facebook-ile-paylasacak.jpg
Güvenlik önlemleri ile gündeme gelen WhatsApp, bu konuda önemli bir hamle yaptı ve gizlilik politikasında değişikliğe gitti. Yapılan açıklamalarda WhatsApp bilgilerinin artık Facebook ile paylaşılacağı belirtilirken, bu bilgilerin nasıl kullanılacağı ile ilgili detaylar paylaşılmadı.
Uçtan uca şifreleme gibi önemli güvenlik özellikleri sunan uygulamada bilgilerin paylaşılacak olması ciddi bir handikap olarak görülüyor. Bu bakımdan kişi bilgilerinin Facebook ile paylaşılacak olması bu anlamda ciddi bir eleştiri alacak nokta. Her ne kadar yapılan açıklamalarda bilgilerin Facebook tarafından kullanılmayacağı belirtilse de alınan bilgilerin nerede kullanılacağı bilinmiyor ve bu bakımdan verilerin güvenliği konusunda ciddi soru işaretleri mevcut.
Bilgiler Ne Yapılacak?
WhatsApp için yapılan bu güncelleme sonrasında tepkiler artarken, hiçbir yerde kullanılmayacağı belirtilen bu özelliklerin neden alındığı da sorgulanmaya başlandı. İşe yaramayacak bilgilerin depolanmasının önemli bir saldırıda milyonlarca kullanıcı bilgisinin ele geçmesine de neden olabilir.
Bu bakımdan şu anda tam olarak açıklanmayan bu durum nedeniyle pek çok kişi güvenlik konusunda endişe duyuyor. Bilgi paylaşımının kullanıcı kontrolünde olmadan yapılması bu konuda ciddi bir handikap olarak görülürken, bu tür durumları yaşamak istemeyenlerin tek seçeneği uygulamayı kullanmamak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]WhatsApp'a Font Güncellemesi Geldi[/h][h=2]Uzun zamandan beri yeni güncellemeler ile oldukça kapsamlı bir hale getirilen WhatsApp'a yeni bir güncelleme daha geldi.[/h]
whatsapp-a-font-guncellemesi-geldi.jpg
[FONT=&quot]
[FONT=&quot]WhatsApp için yapılan güncellemelerin ardından WhatsApp tarafından resmi bir açıklama ile güncelleme duyurulurken hem Android hem de iOS için güncellemenin sunulduğu belirtildi. WhatsApp beta olarak adlandırılan yeni güncellemede yeni bir yazı fontunun kullanıma sunulduğu belirtilirken kullanıcılar bundan sonraki süreç içerisinde klasik yazı fontunun dışında yeni yazı fontu kullanarak mesaj gönderebilecek.[/FONT]
[FONT=&quot]Beta Kullanıcıları Deneyebilecek[/FONT]
[FONT=&quot]Whatsapp'ı 2.16.179 sürümüne yükselten güncelleme şu an için sadece beta kullanıcılarına sunulurken yeni yazı fontunu ilk defa BETA kullanıcıları deneme fırsatı edecek. Uygulamaya FixedSys ismi verilen bir yazı fontunun eklendiği görülürken bu yazı fontunun kullanılabilmesi adına kişilerin mesajı yazarken özel simgeler kullanması gerekiyor.[/FONT]
[FONT=&quot]Yeni Font Nasıl Kullanılacak?[/FONT]
[FONT=&quot]Bu konuda yapılan açıklamalarda detaylı bir şekilde kullanımı belirtilirken yazmak istediğiniz metnin başına ve sonuna üçer tane " ' " işaretini koymanız yeterli oluyor. Bu şekilde gönderilecek mesajlar yeni yazı fontu ile karşı tarafa iletilecek. Daha önce de yazıların kalın ya da eğik olabilmesini sağlayan ve yazı fontu üzerinden değişiklikler yapan WhatsApp yeni özelliğiyle de bu konudaki çalışmalarını sürdürdü. Bundan sonraki süreç içerisinde yazı fontuna yönelik gelişmelerin yaşanması beklenirken kullanıcıların daha kolay bir şekilde bu özellikleri kullanması da gündemde.[/FONT]
[FONT=&quot]Yeni fontun görünümü ise şöyle;[/FONT]
[FONT=&quot]
fixedsys.jpg
[/FONT]


[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst