gittigidiyor

İOS Windows Phone Uygulamalarındaki önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 akıllı telefonda böyle görünecek!

Microsift'un Windows 10 işletim sisteminin telefon versiyonu görüntülendi.

1421491637_windows.jpg

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10'u 21 Ocak tarihinde tanıtması bekleniyor. Yeni işletim sistemi muhtemelen yaz sonuna doğru yayınlanacak ve PC'ler, tabletler ve akıllı telefonlar için versiyonları bulunacak.

Çin’den gelen sızıntılarda Microsoft’un yeni işletim sitemi Windows 10’un telefon versiyonuna ait görüntüler geldi. Sızdırılan ekran görüntüsü görsellerde, yeni işletim sisteminin başlat menüsü, arka plan görüntüsü ve karo şeklindeki tasarımı yer alıyor.


Windows-Phone-8.1-ocg.jpg

Windows Phone Platformunda Neden Hala 512MB Ram’li Cihazlara Ağırlık Veriliyor

Windows Phone platformunda en çok sorulan sorunun cevabı muhatabından geldi.


Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft mobil sektörde Windows Phone platformuna çok büyük yatırımlar yaparak yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz hafta paylaştığımız haberimizde de belirttiğimiz üzere Microsoft, Windows Phone 8.1 güncellemesiyle üreticilerin de Windows Phone platformuna yönelmesini sağlamış ve Windows Phone telefon üreticilerinin sayısı 17′ye yükselmişti.Her ne kadar yeni üreticilerden Windows Phone platformuna yeni cihazlar gelse de Nokia’nın Windows Phone platformundaki hakimiyeti kısa zamanda kırılacak gibi görünmüyor. Nokia bunu geçtiğimiz ay tanıttığı yeni Lumia modelleri Lumia 630 ve Lumia 930 ile de göstermiş oldu. Fakat Nokia’nın da aldığı güçlü eleştiriler yok değil. Bu eleştirilerden en önemlisi de Lumia 630′da 512MB RAM kullanılması olarak dikkat çekiyor. Eleştirilerin ortak noktası ise Nokia, Lumia 630′da 1gb RAM kullansaydı çok daha rekabetçi bir ürün sunmuş olurdu.
Windows-Phone-8.1.png

Peki Windows Phone platformunda Nokia ve dolayısıyla Microsoft’un 512MB RAM ısrarının (inadı) sebebi nedir? Bu soruya cevap ise resmi blog üzerinden Microsoft tarafından geldi. Windows Phone 8.1 baz alınarak yapılan açıklama Microsoft’un 512MB RAM kullanımında haklı sebepleri olduğunu ortaya koyuyor. Fakat bu haklı sebepler “şimdilik” Windows Phone mağazadaki bazı uygulamaların minimum 1GB RAM kısıtlaması olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Microsoft’tan yapılan açıklamada; Windows Phone 8.1, Windows 8.1 APİ’leriyle daha fazla yakınlaşan ve örtüşen Windows Phone 8.1 APİ’lerine sahip. Windows Phone 8 Silverlight yerine Windows Phone 8.1 XAML alt yapısı kullanılarak geliştirilen uygulamalar, Windows Phone 8.1’de Windows Phone 8′e göre %30 daha az sistem kaynağı kullanarak %30 daha hızlı çalışıyor. Ayrıca Windows Phone 8.1 güncellemesiyle geliştiriciler için izin verilen RAM kullanım limitleri de arttırıldı. Bu sayede daha az donanımla çok daha fazla işlevsel ve performanslı uygulamalar geliştirilebilir.Microsoft yaptığı açıklamanın devamında bazı bilgiler ve ileriye dönük stratejilerinden de bazı ipuçları verdi. Bu ipuçlarının arasında dikkat çeken bir nokta ise;Microsoft mühendislik bütçesinin %30′unu işletim sistemi optimizasyonu için ayırarak düşük donanımlarla yüksek performans alarak, üreticilerin maliyetlerini düşünmelerini ve daha fazla rekabetçi ortamın sağlanmasını amaçlıyor. Bu nokta cep telefonlarında donanım savaşlarının yaşandığı, cep telefonlarının neredeyse üst düzey bilgisayarlarla yarışacak donanım seviyelerine ulaştığı günümüzde oldukça önemli. Microsoft’un iddiasına göre Windows Phone platformunda 512MB RAM’li bir cihazın Android platformunda 1GB RAM’li bir cihaza eşdeğer performansa sahip olduğu belirtiliyor.Yapılan bu açıklamalar göz önünde bulundurularak değerlendirdiğimizde Microsoft çok ciddi bir strateji yürütüyor diyebiliriz. Tabiki bu bir süreç ve Microsoft’un iddia ettiği performansın alınabilmesi açısından önemli bir noktayı da geliştiricilerin yeni ve mevcut uygulamalarını Windows Phone 8.1 alt yapısına uygun olarak güncellemeleri gerekiyor. Önümüzdeki bir kaç ay Microsoft’un bu stratejisinin doğru olup olmadığını bizlere sonuçlarıyla birlikte gösterecektir.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-phone-intro.jpg
Windows Phone pazarına yönelik yeni bir araştırma sonucu yayınlandı. AdDuplex şirketinin gerçekleştirdiği çalışma, Windows Phone sürümlerinin Windows Phone üreticilerinin pazar paylarını gözler önüne seriyor.
Fark kapanıyor
Microsoft'un güncel Windows Phone sürümü olan 8.1'in giderek yaygınlaştığını gösteren araştırmaya göre liderlik konumunda halaWindows Phone 8 bulunuyor.
Yüzde 45.7'lik bir paya sahip olan WP 8'i yüzde 39.1 ile Windows 8.1 takip ediyor. Giderek kapanan fark yakın gelecekte Windows 8.1'in önce geçeceğini gösteriyor.
wphoneeee.jpg

Nokia egemenliği
Üreticilere göre pazar paylarında ise Nokia'nın tam bir hakimiyeti söz konusu. Yüzde 95.14 ile Nokia neredeyse Windows Phone ekosisteminin tekeli durumunda. Buna rağmen diğer markalar da çok çok küçük yüzdelerle olsa da Windows Phone üretimini sürdürüyor. Bakalım önümüzdeki dönemde tablo nasıl şekillenecek?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows Phone'da Lider Değişmiyor!

Windows Phone pazarına yönelik yeni bir araştırma sonucu yayınlandı. Neredeyse tamamına yakınına Lumia'nın egemen olduğu pazarda bilinen bir model öne çıkıyor.

basliksiz-1.jpg
Windows Phone pazarına yönelik AdDublex şirketinin son araştırması ilginç sonuçlar ortaya koydu. Sonuçlara göre, pazardaki Lumia hakimiyeti bir kez daha gözler önüne serilirken, ülkemizde de oldukça tutulan Lumia 520 modeli yine liderlik tahtına oturdu.
Lumia 520 / 521 liderliği

Tüm zamanların en çok satan Windows ürünü ünvanına da sahip Lumia 520 modeli hem global pazarda en büyük pazar payına sahip Windows telefon olarak ön plana çıktı. Birleşik Devletler pazarında ise Lumia 520'nin türevi olan Lumia 521 liderlik koltuğuna oturuken ikiz kardeşi ikinci sırada yer aldı.
Her 4 Windows cihazdan 1'i Lumia 520

Pazar paylarına bakılacak olursa, dünya çapında tüm Windows Phone'ların yüzde 26.3'ü Lumia 520 oldu. Bir başka ifadeyle, her 4Windows Phone'dan biri Lumia 520.
ABD pazarında ise
Lumia 521 yüzde 22 paya sahipken, Lumia 520 yüzde 12'lik pay ile ikinci sırada yer aldı.
windows-pastasi.jpg

Lumia 630'un performansı
Diğer birçok Lumia modeli yüzde 10 bandını aşamazken, başarılı pazar payı yakalayan modellerden biri olarak
Lumia 630 dikkat çekti. ABD'de pazarında yüzde 11.4 pay yakalayan cihaz, dünya pazarında ise yüzde 7.1 oranına ulaştı.
IDC'den Windows Phone'u sevindirecek tahmin!

Eğer bu tahmin gerçek olursa, Android, iOS ve Windows rekabeti 2018 yılında çok hareketlenecek!

201412031251326772.jpg

Son rakamlar, 2014'teki telefon sevkiyatının geçen seneye göre
yüzde 26.3 artarak 1.3 milyara ulaştığını gösteriyor. IDC'ye göre dünya çapındaki telefon sevkiyatı, son 5 senede yavaşlasa da büyümesini devam ettirecek ve 2018'de 1.9 milyara ulaşacak.
Dünya çapında akıllı telefon satışlarında Google'ın işletim sistemi
Android, yüzde 82'yle, yani yaklaşık 1 milyar ürünle piyasaya hükmediyor. 178 milyon birim sevkeden Apple'ın pazar payı, yüzde 13.8. 35 milyon sevk edilen Windows Phone'un 2014 sonundaki pazar payıysa yüzde 2.7.
IDC'ye göre tüm bu telefonlar, tahminlerin sona erdiği 2018'e kadar yüksek satış rakamlarını
koruyacaklar. Tahminlere göre Android, sevkiyat sayısına yarım milyar ekleyecek, iOS ise biraz daha yavaş büyüyecek ve 240 milyon ek iPhone satacak. Firmaya göre Windows Phone, 100 milyon sınırını aşarak pazar payını yüzde 5.6'ya yükseltecek.
IDC, pazarın boyutu ikiye katlanacak olsa da akıllı telefonlardan elde edilen gelirlerin önemli ölçüde düşeceğinin altını çiziyor. Bunun nedeni, alt ve orta seviye cihazlar arasında yaşanacak rekabet. Bugün ortalama telefon fiyatı 297 dolar, ancak IDC'nin tahminine göre
Xiaomi, OnePlus gibi üreticiler, daha iyi teknolojiye sahip ve daha uygun fiyatlı cihazlarla bu fiyatı 2018'de 241 dolara çekecekler.
Bununla birlikte tahminlerin gerçekleşeceğine kesin gözle bakmamakta fayda var. IDC'nin Windows Phone'un 2015'teki pazar payının
yüzde 20 olacağını tahmin ettiğini hatırlatalım...
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows Phone 8.1 Detayl Ekran Grntleri
wp8_1-start-ocg.jpg

Windows Phone 8.1 Detayl Ekran Grntleri

Windows Phone 8.1 Gelitirici n zleme srmnden en detayl fotoraflar.


14 Nisan itibariyle Microsoft€™un Windows Phone gelitiricileri iin Windows Phone 8.1 Gelitirici n zleme programn balatmasyla bir ok gelitirici ve Appstudio sahibi kullanc telefonlarn Windows Phone 8.1€e ykseltti.
Bugn sizlerle paylatmz ilk izlenim incelememizden sonra imdi de sizlere Windows Phone 8.1 gncellemesiyle gelen deiiklikleri en detayl ekilde grsel olarak da gsterebilmek iin ayrntl bir fotoraf galerisi oluturduk.
Hazrladm inceleme yazmda her ne kadar ilk gze gelen byk deiiklik ve yeniliklere deinsem de aslnda sistemin farkl yerlerinde yaplan kk dokunular kalite hissinin artmasna yardmc olmu.
rnek olarak; Telefonu kapatp kapatp atnzda ses ayarlar artk deimiyor. Bir baka yeni nokta ise yklenen uygulamalar, uygulama listesinde siz uygulamay aana kadar €œyeni yklenen€ uyarsyla bekliyor. Bir dier giderilen eksik ise arama uygulamasnda gerekletirilmi. Artk arama kaydnda her arayan bir kere grntleniyor ve arama says ismin yannda belirtiliyor.
Dilerseniz szm daha fazla uzatmadan sizleri Windows Phone 8.1 Gelitirici n zleme srm ekran grntlerinden oluan fotoraf galerimizle babaa brakalm. Galeriyi inceledikten sonra fikirlerinizi bizimle paylamay unutmayn.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Dropbox Windows Phone'a Geldi




Microsoft düzenlediği etkinlik ile Windows 10'un detaylarını açıklarken, Windows Phone kullanıcılarına bir sevindirici haber de Dropbox cephesinden geldi.

dropbox_windows_phone_sdn.jpg
Microsoft, dün düzenlediği etkinlik ile Windows 10 hakkında birçok önemli detayı kamuoyu ile paylaşırken, etkinlikte Windows Phone cephesi ile ilgili de çeşitli detaylar paylaşıldı.
Şu ana kadar isimlendirmede
Windows Phone olarak süregelen Microsoft'un mobil işletim sisteminin Windows 10 ile birlikte tek bir çatı altında toplanacak olacağının açıklanmasının yanı sıra düzenlenen etkinlikte mobil cihazlar için Windows 10'un Şubat ayında geliştirici sürümü ile karşımıza çıkacağı açıklandı.
Haberimize konu olan olay ise her ne kadar etkinlikte duyurulmasa da,
Windows Phone kullanıcılarını bir o kadar da ilgilendiren bir konu olan Windows Phone için Dropbox uygulaması.

dropbox-windows-phone-220x408.png
Bu zamana kadar Windows Phone platformunda resmi Dropbox uygulaması yer almadığı için üçüncü parti geliştiricilerin uygulamalarını kullanmak durumunda kalan Windows Phone kullanıcılarına müjde yayınlanan blog yazısı ile geldi.
Windows Phone mağazasında yer alan Dropbox uygulaması ile kullanıcılar Dropbox'un otomatik fotoğraf yedekleme gibi çekirdek özelliklerinin yanı sıra çoklu kullanıcı gibi özelliklere de sahip olacak.
Ayrıca başlangıç ekranına istediğiniz Dropbox klasörünü yerleştirmenize olanak sunan yeni Dropbox uygulamasını
Windows Phone 8 ve Windows Phone 8.1 kullanan cihazlarınıza buradan ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Opera-Mini-ocg1.jpg

Opera Mini Browser Tekrar Windows Phone Mağazada!

Geçtiğimiz hafta mağazadan kaldırılan Opera Mini Beta tekrar yayınlandı.

Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft, mobil sektörde akıllı telefonlar için geliştirdiği Windows Phone platformu ile mücadelesini sürdürürken bir yandan da sistemini geliştirmeye devam ediyor. Uygulama mağazasının da gelişmesi için yoğun çaba harcayan Microsoft, son zamanlarda bunu da başarmaya çok yakın. Öte yandan uzun bekleyişler sonucu Windows Phone uygulama mağazasında yerini alan Opera Mini Beta internet tarayıcısı geçen hafta herhangi bir açıklama yapılmadan uygulama mağazasından kaldırılmıştı.
Opera Mini Beta kullanıcıları için iyi haber bugün Opera twitter hesabından geldi. Herhangi bir açıklama yapılmayan tweette sadece uygulamanın tekrar beta olarak Windows Phone mağazadaki yerini aldığı belirtildi. Windows Phone için Opera Mini Beta uygulamasını aşağıdaki Windows Phone uygulama mağazası linkine tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.





 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-for-phones-ocg1.jpg

Windows Phone Platformunda Hareketli Saatler!

Microsoft€™un mobil iletim sistemi Windows Phone platformu gn boyunca kullanclar meraklandran gelimelere sahne oldu.

Redmond merkezli yazlm ve donanm devi Microsoft, Windows 10 for Phones gncellemesini ksmi de olsa tanttktan sonra bir ok kullancdan heyecanla Windows 10 for Phones n zleme srmnn yaynlanaca gn beklemeye balad.Gn iinde ilk olarak Wpbench sitesinde ortaya kan ve Windows 10 for Phones n zleme srmne ait olduu belirtilen yeni bir yap numaras akllar kartrd. Build 8.15.12492 yap numarasnn Windows 10 for Phones€˜a ait olduu iddia edilirken, Windows Phone 8.1 Update 2 ya da Windows 10 for Phoneshazrlk gncellemesi de olabilecei biliniyor.Bu arada bir kullancnn Twitter€™dan Windows nsiders Program Yneticisi Gabriel Aul€˜a sorduu soruya Aul€™a verdii cevap ise akllar daha da kartrd. Bir kullancnn gncellemeyi beklerken yaad sknty aktarmas zerine Gabriel Aul;€œ4 ubat hakkndaki sylentiler sadece sylenti€ derken herhangi bir yalanlamada bulunmamas gzlerden kamad.
Bu arada konuyla iilgili bugnk bir dier bilgi ise Neowin adl siteden geldi. Neowin€™in haberine gre Microsoft€™un irket departmanlar alanlar arasnda oluturduu bin kiilik bir test grubuna 8.15.12492 yap numaral gncelleme test amal olarak yaynland.Gn iinde son olarak, iddia olmasa da VLC gelitirici ekibinden bir da konuyla ilgili olarak Twitter zerinden paylat mesajnda, test ekibine 8.15.12492 yap numaralgncellemenin datlmasn her ey yolunda giderse Windows Insiders Program kullanclar iin bu hafta yaynlanacann iareti olarak gsterdi.Microsoft€˜un Windows 10 for Phones n zleme gncellemesini tam olarak ne zaman yaynlad henz belli deil. Fakat grnen o ki yaynland andan itibaren gndemin en merak edilen konusu olaca kesin gibi grnyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows Phone zorda, iOS yükselişte

Android, Windows Phone ve iOS kullanım oranları verilerine göre sevinen sadece Apple oldu!



20150205120458472.jpg
iOS, ABD'de Android'i yüzde 0,1 farkla geçti

Analiz verilerini dünya üzerindeki farklı 60 ülke üzerinden toplayan
Kantar Worldpanel ComTech'in yeni mobil işletim sistemi kullanım verileri, ilginç bir tablo çiziyor.
Aralık 2014'te tamamlanan üç aylık periyodu temel alan verilere göre iOS, ABD, Çin ve Avrupa'daki diğer yüksek gelirli ülkelerde Android'de pazar payı çalmayı başardı. Kantar'ın kıdemli araştırmacısı
Carolina Milanessi'ye göre iOS, ABD'de 2012'den bu yana ilk kez Android'i geçmeyi başardı (yüzde 0,1'le olsa da).
Android, Avrupa'da yüzde 3,8'lik bir düşüş yaşayarak yüzde 66,1'e geriledi. Bu düşüşte Samsung, LG ve Sony'nin son ceplerini satmakta yaşadığı sıkıntıların etkisi var. Apple ise İngiltere'de 2013'teki yüzde 30'luk pazar payını 2014'te yüzde 42'ye yükseltme başarısında bulundu. Apple'ın Xiaomi ve Android'li telefonların çok popüler olduğu Çin'de bile büyüme kaydetti ve ülkede yüzde 21,5 kullanım oranına ulaştı.


2015020512051099972.jpg
Windows Phone ise bulunduğu konumu ancak koruyabildi. Microsoft, 2015'te yeni amiral gemisi Lumia'lar piyasaya sürmeyi ve Windows 10'un telefon sürümünü yayınlamayı planlıyor. Dolayısıyla bu durum, önümüzdeki aylarda değişebilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-for-phones-ocg1.jpg

Windows 10 for Phones Gncellemesinde Rollback Feature Olacak!

Microsoft€™un, Windows 10 for Phones n zleme gncellemesinde hazrlklar youn bir ekilde devam ediyor.

Redmond merkezli yazlm ve donanm devi Microsoft€˜un mobil iletim sistemi Windows Phone platformu iin hazrlad yeni gncellemesiWindows 10 for Phones€˜un teknik n izleme srmnn yaynlanmasna ksa bir sre kala detaylar gelmeye devam ediyor.Microsoft, Windows Insiders Program yneticisi Gabriel Aul, Twitter hesab zerinden Windows 10 for Phones n zleme srmne ait bilgiler paylamaya devam ediyor.
Gabriel Aul yapt aklamada € Biz daha sonra daha fazla ayrnt paylaacaz ancak, bir sorun olduunda geri dnebilme yetenei bizim iin olduka nemli€ derken bu geri dnn nasl olaca konusunda bilgi vermedi. Bu tam olarak ne anlama geliyor belli deil. Mesela telefondan sfrlama ile mi yoksa bilgisayardan program yardmyla m dnlecek aklamam. Bu da demek oluyor ki Windows 10 for Phones Preview€™n ilk srmlerinde de olsa kararl srme geri dn olmayabilir o yzden Windows 10 for Phones n zlemesini yklemeden nce bu konuda sknt yaayacanz dnyorsanz bu konunun netlik kazanmasn beklemeniz tavsiye ederim.
wp-telefonumu-bul-ocg.jpg

Windows Phone iin €œTelefonumu Bul€ Sayfas Yeni Tasarmyla Yaynda!

Microsoft€™un yeniden yaplanma iinde tasarm almalar devam ediyor.

Redmond merkezli yazlm ve donanm devi Microsoft, Satya Nadella€™nn CEO grevine getirilmesiyle hzl ve byk bir deiim iine girmiti. Kullanc beklentilerine hzla cevap vermeye balayan Microsoft operasyonlar, yeni tasarm diline uygun olarak web servislerini de gncelliyor.
wp-telefonumu-bul-600x333.jpg
Bu servislerden biri de WindowsPhone iin€œTelefonumu Bul€ web sayfas oldu. Microsoft, Windows Phone iin €œTelefonumu Bul€ web sayfasn yenilenen tasarmyla kullanclarn beenisine sundu. Telefonumu Bul zelliini kullanmak iin ncelikle Windows Phone akll telefonunuzun konum ayarlarnn ak olmas gerekiyor. Bu sayede WindowsPhone.com sayfas zerinden kontrol edebileceim zellik ile Windows Phone akll telefonunuzun, aldrabilir, kilitleyebilir ya da gvenlii iin ieriini silebilirsiniz.
wp-telefonumu-bul-2-600x278.jpg

<DIV class="after_content begenibox" style="WIDTH: 998px; WHITE-SPACE: normal; WORD-SPACING: 0px; POSITION: relative; TEXT-TRANSFORM: none; COLOR: rgb(17,17,17); PADDING-BOTTOM: 0px; TEXT-ALIGN: left; PADDING-TOP: 0px; FONT: 13px/15px Helvetica, Geneva; PADDING-LEFT: 0px; CLEAR: both; MARGIN: 15px 0px; WIDOWS: 1; LETTER-SPACING: normal; PADDING-RIGHT: 0px; TEXT-INDENT: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px">
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
squadwatch-ocg.jpg

Microsoft’un Squadwatch Uygulaması Windows Phone Mağazadaki Yerini Aldı!

Microsoft, Windows Phone platformu için yeni bir konum paylaşma uygulaması yayınladı.

Redmond merkezli yazılım ve donanım devi Microsoft’un bünyesinde oyun ve uygulama geliştirmenin kolu Microsoft Garage Studio, People Sense adıyla bilgileri sızan yeni konum paylaşma uygulamasını Squadwatch adıyla Windows Phone mağazada yayınladı. Mart ayı itibariyle Windows Phone platformundaki desteği sona erecek sistemden kaldırılacak olan Rooms (Odalar) özelliğinin yerini alması beklenen Squadwatch Uygulaması, konum paylaşarak çevrenizdeki kişilerle iletişime geçmeyi ve yakınlardaki arkadaşlarınızı bulmayı sağlıyor. Squadwatch uygulamasının Windows 10 Mobile güncellemesi ile birlikte Windows akıllı telefonlarda Kişiler uygulamasına entegre edilmesi bekleniyor. Uygulamaya, telefon bölgesini ayarlardan ABD seçerek aşağıdaki Windows Phone mağaza linki üzerinden ulaşabilirsiniz.



  • Windows Phone Squadwatch


qr-squadwatch.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
mtv-trax-ocg.jpg

MTV, Windows Phone için MTV Trax Uygulamasını Yayınladı, MTV Play ise Yakında Geliyor!

Müzik tutkunlarının bir numaralı kanalı Windows Phone platformu için yeni uygulamasını sessizce yayınladı.

Telecompaper’ın haberine göre MTV, Avrupalı müzik severleri hedef alan iki yeni uygulama geliştiriyor. MTV Trax ve MTV Play adındaki uygulamalardan MTV Trax, Windows phone mağazadaki yerini aldı bile. Yeni video ve dijital müzik uygulamaları özel marka lisans anlaşmaları kapsamında MTV Trax müzik uygulaması ile operatörlere sunulacak ve Windows Phone mağazada zaten yayınlanmış olan uygulamanın her üç büyük platform için kullanılabilir olması amaçlanıyor.
mtv-trax-wp.png
MTV Trax uygulaması, ilk iki hafta ücretsiz kullanımdan sonra haftalık 0.79£ ya da 3 aylık 7.99£ fiyatla ücretlendirilecek. MTV Play uygulaması ise aylık 2.99 € ya da yıllık olarak 29.99€ fiyatla kullanıcılara sunulacak. Windows Phone için MTV Trax Uygulamasına BURADAKİWindows Phone mağaza linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
freetel-windows-10-ak%C4%B1ll%C4%B1-telefon.jpg

Windows 10 for Phones Yapı 8.15.12521 Ekran Görüntüleri Yeni Özellikler Ortaya Çıkardı

Microsoft, Windows Phone platformunun yeni güncellemesine yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

Akıllı telefonlar için geliştirdiği Windows Phone platformu ilemobil pazarda bir türlü istenilen sıçramayı yapamayanMicrosoft, hazırlamakta olduğu Windows 10 for Phones güncellemesi ile bu durumu değiştirmeye kararlı olduğunu gösteriyor.
Geçtiğimiz ay ilk Teknik ön izleme sürümü yayınlanan akıllı telefonlar için Windows 10güncellemesinin yeni sürümünden internete sızan ekran görüntüleri bir dizi yeniliği de ortaya çıkarttıBu yenilikler arasından ilk göze çarpanlar ise LED Bildirim Işığı desteği, Microsoft hesabını telefona sıfırlama yapmadan kaldırabilme, Windows 10 masaüstü sürümde olduğu gibi mikrofon ve senkronizasyon ayarlarını detaylı kontrol etme gibi yenilikler bulunuyor.Öte yandanWindows 10 for Phones Yapı 8.15.12521 ekran görüntülerinde dikkat çeken bir diğer nokta ise ikonlar oluyor. Microsoft, bu sürümde yazılıma kozmetik bazı dokunuşlar da yapıyor. Bu dokunuşlar arasında en önemli yenilik ise Status Bar ikonlarında kendini gösteriyor.MDL2 Icon Pack (Metro Design Language 2) ile yeni ikon paketi Windows 10 for Phones Yapı 8.15.12521 Teknik Ön İzleme sürümü ile Windows Phone platformunda kullanılmaya başlıyor. Microsoft’un, Windows Insiders programı ile bu hafta yeni bir yapıyı kullanıma sunması bekleniyor. Fakat kullanıma sunulacak yapı numarasıYapı 8.15.12521 olacak mı bilinmiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
foxit_reader_wp_ocg.jpg

Foxit Mobile PDF Okuyucu Windows Phone Mağazada!

Windows Phone uygulama mağazasında alternatif bir PDF okuyucu!

Microsoft’un mobil işletim sistemi uygulama mağazası Windows Phone Mağaza, son bir yılda önemli bir aşama kaydederek 400 bin uygulamasayısını aştı. Kullanıcıların bilgisayarlarında aşina oldukları bir çok uygulama da Windows Phone Mağaza üzerinde yerini aldı. Bir çok kullanıcının masaüstü bilgisayarlarında Adobe Reader‘a alternatif olarak kullandığı Foxit Reader uygulamasının mobil sürümü artıkWindows Phone uygulama mağazasında da yerini aldı. Uygulama Özellikleri:





  • Dahili hafıza ve SD karttan PDF belgelerini hızlı ve kolayca açabilme.
  • OneDrive’daki PDF dosyalarına erişebilme
  • Şifre korumalı PDF belgelerini görüntüleyebilme
  • Belli bir bilgiyi bulmak için metin arayabilme
  • PDF belgelerini sayfa sayfa veya ana hatlarıyla gezebilme
  • Tek sayfa modu, sürekli sayfa modu ve döndürerek okuma modu olmak üzere esnek okuma modları
  • Akselerometre yardımıyla döndürerek okuma modunu kontrol etme
  • Daha net görüntü için sayfalarda kolayca yakınlaştırma yapabilme
  • Tek tıklamayla belge özelliklerini görüntüleme



Foxit Reader Windows Phone uygulamasına BURADAKİ Windows Phone uygulama mağazası linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
DEAD-TRIGGER-2.jpg

Dead Trigger 2 Windows Phone Mağazadaki Yerini Aldı

Windows Phone platformu, nihayet popüler oyun Dead Trigger 2’ye kavuştu.

Windows Phone uygulama mağazası her ne kadar popüler uygulama konusunda pek eksiklik çekmese de özellikle İos veAndroidplatformlarında popüler olan bazı oyunları bulmak zor olabiliyor. Fakat bu oyunlar da hızla Windows Phone mağazada yayınlanmaya devam ediyor.
Click here to view the original image of 548x329px.
dead_trigger_2_wp.png
Zombie Shutter oyunları arasında en dikkat çekenoyun olanDead Trigger 2 Windows Phone platformu için yayınlandı.Madfinger Games tarafından yayınlanan oyun 548 MB boyuta sahip ve ücretsiz olarak Windows Phone mağazadan yüklenebiliyor. Oyunu yükleyebilmeniz için ise minimum 1 GB boş depolama alanı ve yine 1 GB RAM ’e sahip bir cihaza sahip olmanız gerekiyor.
Madfinger Games’in popüler oyunu Dead Trigger 2’yi Windows Phone mağazadan indirmek içinBURADAKİWindows Phone mağaza linkine tıklamanız yeterli.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Lumia Cihazlara Yeni Neler Getiriyor?

Windows 10 gncellemesi son gnlerde Lumia sahipleri tarafndan en ok merak edilen gncelleme oldu. Windows 10 gncellemesinde neler yeni detaylaryla bu haberde&#8364;



Windows-10-Lumia-Yenilikler.jpg

Microsoft, son gnlerde youn bir ekilde Windows 10 gncellemesi ve mobil cihazlara odaklanm durumda. Windows 10 gncellemesi ile yllardr planlanan &#8364;&#339;Tek Platform&#8364; hayalini gerekletirmeye ok yaklaan Microsoft bu konuda bir ok yenilik ve zellikle Lumia sahiplerinin karsna kmaya hazrlanyor.
lk tantm 20 Ocak&#8364;&#8482;ta yaplan Windows 10 gncellemesi, ierdii ara yzdeiiklikleri, yeni zellikler ve salanan yeni balant destekleriyle neredeyse eksiklerinin tamamn gideriyor. &#8364;&#339;Hamburger Men&#8364; ile yeni daha Kiiselletirilebilir ara yz, yeni &#8364;&#339;Evrensel Uygulama&#8364; yapsyla bilgisayar ve tabletlerle ayn kullanc deneyimi, USB balanlabilirlii ve yeni kodek destekleriyle gelimi bir multimedya deneyimi Windows Phone iletim sistemli Lumia sahiplerini bekliyor.
Kiiselletirilebilir Ara Yz

Windows 10 gncellemesi ile kullanclar Lumia akll telefonlarnda yepyeni bir ara yze sahip olacaklar. Daha fazla Kiiselletirme olana salayan Windows 10 ara yz ile kullanclar telefonlarnda Balat Ekran arka planna tam ekran fotoraf ekleyebilirken, yeni canl karo boyutlar ekran dzenlemesi iin daha fazla seenek sunacak. Balat Ekran arka planna atanan fotoraf attk uygulama listesinin de arka plannda grnecek.


Windows-10-Ekran-G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCleri-3-600x323.jpg

Yeni Canl Karo boyutlar ise mevcut farkl seenee yeni canl karo boyutu daha ekliyor. Bunlar arasnda 66 ve 26 Boyutlar en ok dikkat canl karolar oluyor. te yandan Microsoft&#8364;&#8482;un baz ekran grntlerinde ortaya kan fakat resmi olarak aklanmayan bir ka canl karo seeneini daha Build Gelitirici Konferansnda yapaca tantmda duyurmas bekleniyor.

Multimedya Deneyimi

Microsoft, Windows 10 gncellemesi ile zaten ok iyi multimedya seeneklerine sahip olan Lumia akll telefonlarn yeteneklerini daha da fazla gelitiriyor. ncelikle USB OTG balant seenei, Bluetooth klavye ve mouse balant destei gibi balant zellikleri ile Lumia akll telefonlar birer medya merkezine evrilecek.
Balant zelliklerine ek olarak salanan yeni ses ve grnt kodekleri sayesinde oynatlabilir medya dosyas yelpazesi geniletiliyor. Bu dosyalar arasnda .MKV ve .FLAC dosyalar ne kyor. Bu sayede Lumia akll telefon sahipleri dahili medya oynatc ile ek bir uygulamaya ihtiya duymadan ok yksek kaliteli video ve mzik dosyalarn telefonlar zerinden otnatabilirken, yksek balant seenekleri sayesinde sunum ve paylam da yapabilecekler.
te yandan Microsoft, Windows 10 gncellemesi ile birlikte kamera zelliklerini de geniletiyor. Microsoft Kamera uygulamas Lumia Kamera uygulamasndaki tm zelliklere ek olarak Slow Motion ekim gibi yeni zellikler de kazanyor.


windows-10-Ekran-g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCleri-600x319.jpg

Yenilikler ve Deiiklikler

1-Bildirimler: Windows 10 gncellemesi gnlk kullanmda olduka byk kolaylklar salayacak. Bunlar arasnda ilk dikkat eken ise yeni bildirim sistemi. Herhangi bir uygulamadan rnek olarak Whatsapp, Skype veya SMS mesaj geldiinde, o an gerekletirilen eylem (tarayc, video oynatma veya oyun oynama) kapatlmadan alan otomatik klavye ile bildirim penceresi ayn ekranda alarak cevap yazlabiliyor.
2-Klavye: Windows 10 gncellemesi klavye konusunda da gelitirmeler ieriyor. Windows Phone klavyesi zaten olduka gelimi kelime ve metin tahminlerine sahipti. Bu gl zelliklere ek olarak imle tama iin yeni bir navigasyon tuu klavyeye ekleniyor. Kullanc imle tamak iin parman ekranda gezdirmek yerine klavye zerindeki navigasyon tuunu kullanabiliyor. Yani artk imle tama ok ok kolay.
Windows-10-Klavye-360x600.png

Bunlara ek olarak 5&#8364; ve zeri byk ekranl telefonlar iin ekstra klavye gelitirmeleri de mevcut. Bunlar ise klavye tama zellii ile klavyeyi ekrann herhangi bir yerine tayabilirsiniz. Bunun yannda &#8364;&#339;Tek el kullanm modu&#8364; ile klavyeyi ekrann sana ya da sol tarafna yaslarak tek elle yazmann keyfini srebilirsiniz.
3-Ayarlar: Windows Phone Ayarlar mensndeki karkla Windows 10 gncellemesi ile birlikte son veriliyor. Uzayp giden liste yerine Ayarlar Mens artk kategorilendiriliyor. Bu sayede istenilen ayar sekmesine daha kolay ulalabiliyor. Ayrca Ayarlar Mensne eklenen bir butonla men iinde arama yapmak da mmkn.
4-Bildirim Merkezi ve Eylemler: Windows Phone 8.1 gncellemesi ile kullanclara sunulan Bildirim merkezi ve Eylemler Mens artk ok daha gelimi olarak kullanclarn karsna kyor. Ekran boyutuna bal olarak tek satr 4-5 eylem ayar ksa yolu butonu yerine artk 3 satr ayar ksa yolu ile daha ayar Eylem Merkezinde yer alyor.


Windows-10-Ekran-G%C3%B6e%C3%BCnt%C3%BCleri1.jpg

Bildirimler ise yeni gelen bir zellikle yine bildirim merkezi iinde satrii yantlanabiliyor. Kullanc gelen bildirimlere telefon o an hangi ilerde olursa olsun bildirim merkezinde yant yazp ynetim ilemlerini yapabiliyor.
Windows 10 gncellemesi ile Lumia akll telefonlarn kazanaca yeni zellikleri &#8364;&#339;ksaca&#8364; sizlerle tekrar paylamak istedik. Bunlara ek olarak kk ama nemli dokunular da bulunmakta. rnek olarak telefonunuzu kapatrken gzden kardnz bir bildirim varsa telefonunuz sizi bu bildirim konusunda uyaryor.
Windows 10 Hangi Cihazlara Gelecek?

Windows 10 gncellemesi mevcut tm Windows Phone 8.1 ile alan akll telefonlar destekliyor. Yani en ucuz Lumia cihaz olan Lumia 520 de en pahaldr olan Lumia 930 da Windows 10 gncellemesi alacak. Fakat tabiki donanm ve ekran boyutlarndan dolay desteklenecek zelliklerde farkllklar olacak.
Windows 10 Ne Zaman Geliyor?

Windows 10 gncellemesi, halihazrda Lumia 930 hari Trkiye&#8364;&#8482;de sat yaplan tm Lumia telefonlar iin Windows Insider program erevesinde n izleme olarak sunulmu durumda. Fakat gelitirilmesi sreci devam eden Windows 10 gncellemesi iin resmi bir yaynlanma tarihi aklanmad.
Microsoft&#8364;&#8482;un yapt aklamaya gre &#8364;&#339;yaz aylarnda&#8364; tamamlanmas beklenen Windows 10 gncellemesinin yln ikinci yarsnda tm Windows Phone akll telefonlar iin yaynlanacan tahmin ediyoruz.
Evrensel Uygulamalar

Microsoft, Windows 10 gncellemesi ile birlikte kullanmda sreklilik salamak adna Evrensel Uygulama sistemine gei yapyor. Bu sistem bilgisayar, tablet ve akll telefonlarda ayn ara yz ve ayn kullanc deneyimini salamak zerine kurulu. Bu sayede kullanc, herhangi bir Windows 10 cihaz kullanrken cihazlar aras geilerde ayn deneyimi yaayabiliyor.


Windows-10-Ekran-G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCleri-2-600x315.jpg

Evrensel Uygulama sistemi u anda Microsoft&#8364;&#8482;un Outlook, Spartan Browser, Takvim gibi uygulamalarnda Windows 10 Teknik n zleme srmnde kullanclara test amal sunulmu durumda. Build Gelitirici Konferansndan sonra yaynlanacak yeni n izleme gncellemesi ile birlikte bu uygulamalara Office uygulamalar da eklenecek. Ayrca nc taraf gelitiricilerin Windows 10 Yazlm Gelitirme Kiti&#8364;&#8482;ne (SDK) gre yapaca uygulama gncellemeleri ile Evrensel Uygulama sistemi Windows Phone maazadaki tm uygulamalar iin geerli olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows Phone platformuna geri dönüşünü simgeleyen akıllı telefonu LG Lancet, Verizon tarafından ön siparişe sunuldu.
lg-lancet-windows-phone.jpg
Bugün sabah saatlerinde, Lg’nin Windows Phone telefonu LG Lancet’in 21 Mayıs’ta Verizon üzerinden satışa sunulacağı bilgisini paylaşmıştık. Fakat gelen bilgilere bakılırsa Verizon o kadar da sabırlı değil. Amerikalı operatör, Lg’nin 2015 yılındaki ilk Windows Phone akıllı telefonu LG Lancet’i ön siparişle satışa çıkardı bile.
lg-lancet-windows-phone1-600x457.jpg

LG Lancet adı ilegelen cihaz, 120$ perakende satış fiyatına sahip. Kontratlı olarak da satışa sunulan LG Lancet, aylık 5$ ödeme ile 24 ayda sahip olunabiliyor.
LG Lancet Teknik Özellikleri


İşletim Sistemi Windows Phone 8.1 İŞLEMCİ 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 410 (MSM8916) Ekran boyutu 4.5-inç Ekran çözünürlüğü 854 x 480 Dahili depolama 8GB (4GB kullanılabilir) microSD kart yuvası Evet (microSDXC uyumlu) Boyutlar 10.6 x 64.7 x 129.8 mm Ağırlık 143g Pil 2100mAh Arka kamera 8MP (1080p video kaydı) Ön kamera VGA CDMA LTE Wifi 802.11 b / g / n LG özellikleri KnockOn, QuickMemo, Gesture Shot (ön kamera), Soft Light selfies (ön kamera), Live Shot (LG kamera için)

LG’nin yıllar sonra Windows Phone platformuna dönüşünü simgeleyen LG Lancet, Windows Phone 8.1 GDR 2 güncellemesi ön yüklü olarak satışa sunuluyor. Bu güncelleme Windows Phone akıllı telefonlar, Bluetooth klavye desteğine ve ara yüzde bazı geliştirmelere kavuşmuştu
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft araştırma ekibinin MobileFusion adını verdiği projesi, telefon kameraları ile 3D modeller oluşturulmasına imkan sağlıyor. Peki 3D modeller nasıl oluşturuluyor? İşte detaylar!


microsoft_3d_tarayici-1440446295.jpg
Microsoft araştırma ekibinin yaptığı MobileFusion ismindeki yeni uygulaması ile akıllı telefonlar, 3D tarayıcı olarak kullanılabilecek ve bu şekilde kolayca 3D modeller oluşturulabilecek. Peki Microsoft'un, akıllı telefon kameralarını 3D tarayıcı yapacak uygulaması nasıl çalışıyor ?
Microsoft'un 3D tarayıcı uygulaması MobileFusion'un tüm detayları!

Microsoft'un 3D tarayıcı uygulaması, oldukça basit bir mantıkla çalışıyor ve hızlı bir şekilde 3D modelleme yapabiliyor. 3D modeliçıkartmak istenilen insanlar ya da nesneler, uygulamada 3D model yapılacak bölgeyi temsil eden kırmızı alanın içerisine alınıyor ve yan açılarından görüntüleri çekiliyor. Çekim sırasında derinliklerine göre, anlık olarak yapılmaya başlanan 3D modeller yüksek bir kalitede kısa sürede hazırlanıyorlar. HattaMicrosoft araştırma ekibine göre, kısa sürede hazırlanabilen bu 3D modeller, oyun yapımlarında ve 3D baskılarda bile kullanılabilecek kaliteye sahipler.


mobilefusion-microsoft-oxford-app1-1440446308.jpg
MobileFusion 3D tarayıcıuygulamasının sunduğu bir diğer avantaj ise, internete veya herhangi bir şekilde bağlantı arabirimine ihtiyaç duymaması. Uygulama doğrudan telefon üzerinden tüm modelleme işlemlerini halledebiliyor. Bu sayede internet erişiminin olmadığı yerlerde de tıpkı fotoğraf/video çeker gibi 3D modeller elde edilebiliyor.

Microsoft araştırma ekibi, şu anda iOS, Android ve Windows Phoneüzerinde uygulamanın kusursuz çalışması için testlerini sürdürüyor ve Ekimayına kadar testleri bitirip uygulamayı herkese açık şekilde yayınlamaya çabalıyorlar. Bakalım Microsoft'un, sunduğu avantajlarıyla rakiplerine fark atmayı başarabilen3D tarayıcı uygulaması MobileFusion'u, ne zaman akıllı telefonlarımızda görebileceğiz?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesi ile kullanıma sunacağı yeni arama uygulaması Windows Uygulama mağazasında yerini aldı.
microsoft-phone-uygulamasi-magazada-yerini-aldi-76369.jpg
Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesi ile kullanıma sunmaya hazırlandığını en önemli özelliklerden biri de entegre arama uygulaması olarak dikkat çekiyor. Windows 10 Mobile arama uygulaması Skype uygulaması ile entegre olacak ve arama ve mesajlaşmadaki otomatik geçiş imkanı verecek. Bu sayede kullanıcılar arama ve mesajlaşma maliyetlerini düşürebilecek.
Windows10 Mobile Insider Preview Yapı 10558 derlemesinin sızan bilgilerinde ortaya çıkan yeni entegre uygulama Windows Uygulama mağazasında da ortaya çıktı. Uygulamanın açıklamalarında ise Skype ile entegrasyon dışında, sesli aramaları kaydetme özelliğinin de bulunacağını ilk kez resmi olarak doğrulanmış oldu.
Windows 10’daki Arama, hayatınızdaki insanlarla iletişime geçmek için sevdiğiniz hizmetleri kullanmayı kolaylaştırıyor. Skype ve sesli aramalar, arama geçmişinizde bir arada görünüyor ve böylece sevdiklerinize tek bir tıklamayla üstelik sevdiğiniz iletişim yolunu kullanarak erişmenizi sağlıyor. Tek bir düğmeye dokunarak, sesli aramanızı görüntülü aramaya çevirin ve el sallayın! İletişime geçmek hiç bu kadar hızlı olmamıştı.
microsoft-phone-uygulamasi-magazada-yerini-aldi-17422-600x337.png

Özellikler



  • Cep telefonu şebekeniz veya Wi-Fi bağlantınız üzerinden sesli ve görüntülü arama yapın.
  • Kişilerinizde doğru numarayı bulmaya çalışmaktan bıktınız mı? Bir telefon numarası girmeye başlayın ve Akıllı Arama otomatik olarak eşleşmeleri önünüze getirsin.
  • Sesli mesajlarınızı dinleyin ve mesajlarınızı arama uygulaması içinde, telesekreter gelen kutunuzu aramanıza gerek kalmadan yönetin.
  • İster hücresel ister Voice over LTE ister Wi-Fi kullanarak telefon konuşmalarınızı kaydederek gelecek günlerde kullanın ve dinleyin (hattaki tüm tarafların izni gerekir).
  • Arama geçmişinizden kişileri engelleyerek istenmeyen aramalardan kurtulun.

Microsoft Phone arama uygulamasının Windows Store uygulama mağazasındaki sayfasınaburadaki linke tıklayarak ulaşabilir ve uygulama ayrıntılarını inceleyebilirsiniz. Uygulamanın ayrıca çapraz platform desteği ile İOS ve Android platformlarında da kullanılabileceği düşünülüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un Windows Phone 8.1 akıllı telefonlar için yayınlamaya hazırlandığı Windows 10 Mobile güncellemesinin 2016 yılı başlarında kullanıma sunulacağı resmi olarak doğrulandı.
Windows-10-Mobile-TP2.jpg

Microsoft’un Windows Phone işletim sistemi için ikinci büyük güncellemesi Windows 10 Mobile, görünüşe bakılırsa kısa bir süre daha gecikecek. Microsoft’un farklı resmi hesapları tarafından 2015 yılının kış döneminde yayınlanacağı belirtilen Windows 10 Mobile güncellemesi, Windows Phone 8.1 akıllı telefonlar için 2016 yılı başlarında muhtemelen Ocak ayı içinde yayınlanacak.
2015052714100064999.jpg


Microsoft basın sözcüsünün Zdnet’e yaptığı açıklamada şöyle denildi:
“Biz, bu Kasım ayında Continuum, Evrensel Windows Uygulamaları ve yepyeni özellikler de dahil olmak telefonlar üzere Lumia 950 ve Lumia 950 XL için Windows 10 işletim sistemini tanıtmıştık. Windows 10 Mobile yükseltmesi mevcut Windows 8 ve 8.1 telefonlar için önümüzdeki yılın başlarında dağıtılmaya başlayacak. “
Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesini Windows Phone 8.1 ve Windows Phone 8 akıllı telefonlara iki grup halinde sunacak. İlk grupta Windows Phone 8.1 güncellemesi ön yüklü olarak satışa sunulan ikinci nesil Lumia akıllı telefonlae yer alacak. İkinci grupta ise Windows Phone 8 işletim sistemi ile satışa sunulan birinci nesil Lumia cihazlar yer alacak.
Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi için son hazırlıklarını yaparken, bir sonraki büyük güncelleme Windows 10 Mobile Redstone için de Windows Insider programı dahilinde çalışmalara başlamış durumda. Masaüstü için ilk Windows 10 Redstone ön izleme sürümünü yayınlayan Microsoft’un Ocak ayında akıllı telefonlar için de ilk Windows 10 Mobile Redstone Insider Preview sürümünü kullanıcılara sunması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows Phone platformunda bir ilk olan Device Diagnostic Hub uygulaması ile Windows 10 Mobile akıllı telefonların gerçek zamanlı RAM ve işlemci kullanımı dahil bir çok bilgiyi görebilirsiniz.
windows_phone_magaza-620x2801.jpg

Windows Phone platformunun ilk gerçek zamanlı cihaz izleme ve kontrol uygulaması Device Diagnostic Hub, Windows Uygulama mağazasındaki yerini aldı.
Uygulama ile gerçek zamanlı işlemci, sistem belleği ve hafıza kullanımı takip edilebiliyor, bağlı olunan ağların gerçek zamanlı download ve upload hızları ölçülebiliyor. Uygulamanın bir diğer önemli özelliği ise kapatma ve yeniden başlatma için bir canlı karo özelliği sunması.
apps.1000.13510798886917048.72f1fbca-3a56-43f4-aa23-be97f155eda8-600x357.png

Özellikler

  • CPU + BELLEK (RAM) + GPU gerçek zamanlı kullanım
  • DİSK I / O gerçek zamanlı kullanım
  • Ağ İndirme ve Yükleme gerçek zamanlı hız ölçümü
  • Telefonun içindeki mevcut cihaz ve sürücü listesi
  • Aktif sistemin CPU ve RAM kullanımı listesi (Özel Çalışma Kümesi)
  • Yüklü tüm uygulamaların listesi
  • Mevcut WiFi ağ listesi
  • Telefon yeniden başlatma veya kapatma
  • Yeniden başlatma ve Kapatma için Canlı Karo (Uygulama içi satın alma)
Uygulamanın yeniden başlatma ve Kapatma için Canlı Karo desteği ve reklamsız kullanımı için uygulama içi satın alma yöntemi ile 7.25TL ödemeniz gerekiyor. Uygulamayı yükledikten sonra konfigürasyon ayarlarını yapmanız gerekmekte. Bunun için ayarlar / güncelleştirme ve güvenlik / Geliştiriciler için adımlarını izleyip Cihaz Portalı açık yapın. Daha Sonra yerel ağ bağlantısı üzerinden tanılamayı açık yapıp kimlik doğrulamayı kapatmanız gerekiyor.
Ücretsiz olarak sunulan Device Diagnostic Hub uygulamasını buradaki Microsoft Store Uygulama Mağazasından indirebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst