gittigidiyor

İOS Yeni iPhone’unuz veya iPad’iniz için en iyi uygulamalar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, 2015’te iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı piyasaya sürmüştü. Genelde “s” versiyonlarında fazla değişiklik yapmamasıyla tanınan Cupertino merkezli şirket, 2015’te bu rutinin dışına çıkmış ve iPhone’larının tasarımını korusa da, bileşenlerde ve yazılımsal özelliklerde önemli değişiklikler gerçekleştirmişti. 2016’ya yeni bir iPhone ile merhaba diyenlerin kesinlikle indirmesi gereken uygulamalardan bazılarını sizler için sıraladık.
Outlook

outlook-ios-291015.jpg

Dropbox’ın Mailbox’ı kapatma kararı almasıyla birlikte Microsoft Outlook, iOS’teki en iyi alternatif e-posta uygulaması haline geldi. Mailbox ile popüler hâle gelen kreatif iş akışını minimalist bir tasarım eşliğinde sunan Outlook, Microsoft’un satın aldığı takvim uygulaması Sunrise Calendar’ın özelliklerini de bünyesinde toplamayı sürdürüyor.
İndir
Snapchat

snapchat-discover-280115.jpg

2015, Snapchat’in sonunda beklenen büyümeyi kaydettiği yıl oldu. Discover adını taşıyan eğlence ve haber portalını faaliyete geçiren servis, reklam yayını ve iş ortaklıkları konusunda elini önemli ölçüde güçlendirdi. Şirket, kullanıcılarına “Lenses” adını verdiği özel filtreler sunarak sağladığı deneyimin temelinde de değişikliğe gitti.
İndir
Google Fotoğraflar



Google, yıllardır yapmaya çalıştığı fotoğraf uygulamasını 2015’te nihayet yapmayı başardı. Kullanıcıların Film Rulosundaki fotoğraflarını otomatik olarak buluta yükleyerek saklayan Google Fotoğraflar, fotoğraf boyutunun aşağıya çekilmesine izin verilmesi durumunda kullanıcılarına sınırsız bir depolama alanı da sunuyor. Google Fotoğraflar ile otomatik olarak GIF animasyonları veya eğlenceli kolajlar da hazırlanabiliyor.
İndir
Periscope



Periscope, iPhone sahiplerini ön kameralarını selfie çekmek dışında da kullanma konusunda teşvik eden uygulamalar arasında yer alıyor. Twitter’ın sahibi olduğu canlı yayın uygulaması, internet üzerinde canlı yayın yapma imkanını son derece geniş bir kitleye yayıyor.
İndir
Pocket

pocket-oneri-270815-1024x504.jpg

Pocket, en başarılı makale kaydetme uygulamaları arasında bulunuyor. Gösterişsiz bir arayüze sahip olan servis, kolay kullanılabilen mobil ve masaüstü yer imi araçları ve tarayıcı eklentileriyle o anda vakitsizlik nedeniyle okunamayacak şeylerin kaydedilmesini ve daha sonra okunabilmesini sağlıyor.
İndir
Enlight



Tam teşekküllü bir fotoğraf uygulaması olan Enlight, kullanıcılarına fotoğrafa dair hemen hemen her şeyi yapma fırsatını sunuyor. Sahip olduğu kapsamlı yeteneklerini kullanıcılarına detaylı ve rahat anlaşılabilir biçimde anlatması da, Enlight’ı diğer fotoğraf düzenleme uygulamalarından farklı bir yerde konumlandırıyor.
İndir
Workflow

workflow-ios-311215-1024x768.jpeg

Workflow ile iPhone sahipleri kısa yol kümeleri oluşturup çok sayıda görevi yerine getirebiliyor. IFTTT’ye benzer bir yapıda olsa da, Workflow iki kademeli aksiyonlarla sınırlı kalmıyor ve sonsuza kadar uzanabilecek komut dizilerinin oluşturulmasına aracılık ediyor.
İndir
Overcast

overcast-101015.jpeg

Popüler geliştiricilerden Marco Arment’in imzasını taşıyan podcast uygulaması Overcast, geçtiğimiz ekim ayında yenilenmişti. En iyi tasarıma sahip ve en güçlü podcast uygulaması niteliğini taşıyan Overcast; kullanıcılara kapsamlı dinleme kontrolleri sunmasının yanı sıra, yeni podcast şovlarının keşfine de yardımcı oluyor.
İndir
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS, tarihinin en büyük açığı ile karşı karşıya. App Store'da yer alan not uygulaması gibi görünen Lazy Notes, ücretli uygulamaları ücretsiz olarak indirmeye çanak tutuyor!

app-store.jpg
Apple, kapalı bir yapıya sahip olan işletim sistemi iOS için her ne kadargüvenlik güncellemeleri yayınlayarak, daha güvenli bir sistemi kullanıcılara sunmaya çalışsa da bazen işler yolunda gitmeyebiliyor.
Jailbreak işlemi ile ücretli App Store uygulamalarını korsan olarak indirmenin önüne geçmek için uğraşan Apple, iOS 9.2'den sonra Jailbreak açıklarını kapatmıştı. Ancak Apple şimdi kendi elinde olan bir şey yüzünden tarihinin en büyük açıklarından birini verdi.
App Store'da yer alan Lazy Notes isimli uygulama ilk bakışta basit bir not uygulaması gibi görünüyor. Ancak bu uygulamayı iPhone'una indiren kullanıcılar gizli bir App Store ile karşılaşıyor.
iPhone'a ücretsiz uygulama nasıl yüklenir?

Lazy Notes'un mağazası sayesinde App Store'da ücretli olan uygulamalar hiç bir ücret ödemeden yüklenebiliyor.
Lazy Notes uygulamasını indirmek için tıklayın

Ancak Lazy Notes kendi başına çalışmıyor. App Store harici uygulama yüklemek için AppCola sitesine Safari üzerinden girmeniz ve sertifika yüklemeniz gerekiyor.
lazy-notes.jpg

Bir defaya mahsus bu işlemi yaptıktan sonra Lazy Notes uygulaması ile direkt iPhone üzerinden uygulamaları indirip yükleyebilirsiniz.
Apple'ın son zamanlarda App Store uygulamalarını eskisi gibi denetlemediği söyleniyordu.
Üzerine böyle bir olayın yaşanması bu söylentileri doğrular nitelikte oldu. Bakalım Apple durumun farkına varıp Lazy Notes'u ne zaman App Store'dan kaldıracak
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst