gittigidiyor

iOS'tan Android'de geçmek Artık tek tıkla mümkün

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Google, işletim sistemleri arasındaki geçişleri yapabilmeyi kolaylaştırmak amacıyla iOS kullanıcılarına "Android'e Geç" uygulamasını kullanıma açtı.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Android'den iOS'a veya iOS'tan Android'e geçiş yapmak, uzun yıllardır kullanıcıların gözünde büyüyen bir süreç. Kullanıcı verilerinin taşınması, yeni kullanıcı deneyimine alışma ve uygulamaların kullanılabilirliği dahil olmak üzere birçok etken bu geçişi zorlaştırıyor.

Fakat Google tarafından iOS için duyurulan yeni Switch to Android (Android'e Geç) uygulaması sayesinde kullanıcı verilerini iOS'tan Android'e taşımak çocuk oyuncağı haline geliyor. Android'e Geç uygulaması nasıl kullanılır?

3-14042022f744dab4.jpg

ANDROİD'E GEÇ UYGULAMASI NEDİR, NASIL KULLANILIR?​

İlk olarak geçtiğimiz yıl ortaya çıkan ve iPhone'tan Android işletim sistemli bir cihaza veri taşımayı çok kolay hale getiren Switch to Android, App Store'da ücretsiz olarak yayınlandı. Mağazada yer alan görüntülere göre Kişiler, Takvimler, Fotoğraflar ve Videolar verilerini aktarmak mümkün.

Görünüşe göre Android'e Geç uygulamasını kullanmak bir hayli kolay. Veri aktarımı Google Drive üzerinden gerçekleştiği için bir Google hesabına ve internet bağlantısına ihtiyaç duyuluyor.

İlginç bir şekilde Google'ın yeni uygulaması, fotoğrafları iCloud'dan Google Fotoğraflar'a taşımaya izin veriyor. Android kullanıcıları için önemli bir depolama seçeneği olan Google Fotoğraflar, bu uygulama sayesinde pazar payını genişletebilir.

4-14042022156723aa.jpg

Uygulama ayrıca geçiş sırasında gelen mesajlarını kaçırmamanızı sağlamak için iMessage'ı kapatmak gibi bazı özelliklere de yer veriyor.

Fakat iOS'taki uygulamaların Android'e taşınmadığını hatırlatmak gerekiyor. Uygulamalardaki kullanıcı verilerini aktarabilirsiniz, ancak yeni Android cihazınızda uygulamayı Google Play'den kurmak zorundasınız.

Veri aktarım şimdilik sadece internet üzerinde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlem, özellikle yavaş internet bağlantıları göz önüne alındığında 512 GB'lık akıllı telefonlar için eziyet haline dönebilir. Google'In kablolu aktarım sunup sunmayacağı ise belirsiz.

Android'e Geç uygulaması, "Google Drive'a Yedekleme" tekniğinden hem daha kolay hem de daha güvenli. Önceki teknikte kullanıcıların verilerini Google Drive'a aktarması ve ardından Android cihazınızda bu verileri çekmesi gerekiyordu.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst