gittigidiyor

İP TV İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR VE merak ettikleriniz:

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI:

İP TV’nin Avantajlari Nelerdir?
İP TV’nin çanak ile Türk kanalları yayınlayan platformlardan farkı nedir?

1.İP TV’de çanak’a ihtiyaç yok! İP TV apartmanda oturan ve ev sahipleri çanak takmaya müsaade etmeyenler için ideal bir çözüm sunmaktadır.

2. İhtiyacınız olan tek şey INTERNET!

3. İnternet hızınız en az 2 mgb olmalıdır. Sınırsız internet öneririz.

4. İP TV’de tüm kanallar 24 saat! Değişmeli yayın yapmıyoruz.

5. Futbol, spor, eğlence ve haber kanallarının yanı sıra çocuk ve eğitim kanalları da mevcuttur. Yerli ve yabancı birçok platforum iptv ile evinize geliyor

6. Çanak ile yaşanılan problemler İP TV’de yaşanmaz. Yağmur yağdığında, kar yağdığında, simsek çaktığında görüntünüz bozulmaz, sinyal kaybolmaz.

7. İP TV ile Şehir merkezinde veya sitelerde oturdukları için çanak takamayanlar da artik tüm kanalları izleyebileceksiniz. Hatta çanakla alınamayan birçok yayını da evinizin konforunda sizi bekliyor.
İP TV çatılarda veya bahçelerde görüntü kirliliğine neden olan çanaklara son verecektir.

Benim hali hazırda uydu alıcım ve çanak antenim var. İP TV’yi kullanmaya karar verdiğimde çanak ve uydu alıcısına ihtiyacım kalacak mı?
Çanak anten için tabi ki hayır. İP TV ve Web TV çanağa ihtiyaç duymayan bir sistemdir. İP TV’yi kullanabilmek için sadece internetinizin ve İP TV kutunuzun olması yeterlidir. Web TV için ise sadece internetinizin olması yeterlidir. Bizim dreambox.servis olarak ilk amacımız elinizdeki uydu alıcıları ile ip tv yi sorunsuz izlemeniz biz bunu istiyoruz çünkü sizlere tekrardan cihaz masrafı yaptırmak istemiyoruz ve ip tv nin başlamasının gecikmesinin en büyük nedeni de bu eldeki cihazlar için yazılım ve gerekli uygulamaların tamamlanması ilk amacımız.

Peki bende İPAD 2 ve İPHONE var bunlarla da maçları ve filmleri izleyebilir miyim?
Tabi ki de mümkün olacak internetin olduğu her yerde maçları dizileri filmleri ve aklınıza ne geliyorsa onu izleyeceksiniz. Siz yeter ki isteyin her şey mümkün olacak.

İP TV Settop Box neler yapabilmekte?
İP TV Settop Box ile yerli ve yabanci binlerce kanalı hava şartlarından etkilenmeden ister 14 inch’lik televizyonunuzdan ister 80 inch’lik TV’dan en yüksek kalitede izleyebilirsiniz.
İP TV yi nasil kurabilirim?

Set top box kurulumunda herhangi bir teknisyene ihtiyaç yoktur. Elinizde ki ethernet bağlantıları ile aynı hiçbir farkı yoktur.

Evimizde 3 tane televizyon var. Bir tek Set top box ile 3 televizyondan da izleyebilir miyiz?Bir hesaptan sadece bir TV kullanılarak izlenebilir.

İP TV’den hesap açtırdığım zaman sürekli kullandığım cihazın dışında başka bir bilgisayardan nasıl izleyebilirim? Değişik bilgisayarlarda kullanabileceğim bir şifre mi vereceksiniz?

Ayni anda iki yerde bağlı olmamak şartı ile herhagi bir bilgisayardan login olarak seyredebilirsiniz.


İP TV abonelikleri ne zaman başlıyacak??
Kesin olmamakla birlikte engeç 1 aralıkta da izlenmeye başlıyacak. Evet geleceğin teknolojisi bu olacak ve içerisinde total tv showtime ve canak anteninizin çapı yetmediği için alamadığınız bütün frekansları da izleyeceksiniz örnek olarak 19.2 derecedeki alman kanallarını sky uk ve daha birçok paket ve en büyük özellik ise içerisine ekliyeceğim hd ve 3D film arşivim den hoşunuza giden filmleri seyredebilecek.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
Forum dünyasından bir arkadaşımız Türkiye Şartlarında İP TV için şu yorumu yapmış aynen yürekten dediklerine katılmamak elde değil, siz ne dersiniz bilemem?

ARKADAŞIMIZIN YORUMU:

Şimdi hiç kimse birbirini kandırmasın.

IPTV sadece balondur.

1. Türkiyedeki sabit olmayan 520 kbit ila ortalama 2 mbit arasındaki bağlantı ile iptv izlemek fantaziden öte gidemez. Olurda kalitesini düşürürseniz kbit rate oranını yerlere indirirseniz zaten izlediğiniz görüntü midenizi bulandırır.

2. Hadi diyelim mpeg4 kalitesinde, 720x576, saniyede 25 karelik paylaşım yapıyorsun. Kabul, ortalama saniyelik bit rate 800 kbit/s (800 kbit / 8 bit = 100 KByte) deseniz bu da saniyede ~ 100 kb ile download demektir. Hangimiz sabit hızda 100 kb ile garanti download yapabiliyoruz? Dakikada 6 mb, saatte 360 mb demektir. Günde 3-4 saat iptv izlediğinizi varsayarsak ayda 120 saat yapar. Bu da mb olarak 43 GB Yapar. Peki türkiyede 8 Mbite kadar sınırsız internette bile adil kota hakkı 25 GB den sonra 1 mbit e düşerken siz neyden bahsediyorsunuz?

3. Bunu sunacak hangi sunucu var? Bandwi**h i hayvan gibi olup sınırsız upload desteği verecek? Var, fakat fiyatlarından haberiniz var mı?

4. Peki her kanal için ayrı bir kurulum yapıldığını, bunun için de en az bir paylaşım alt yapısına ihtiyaç duyduğu gerçeği ? IPTV serverinda 100 kanal olacaksa, bu 100 kanalın da streamının verilmesi gerektiğini ve hepsinin izlenebilirliği için upload paylarının daha da işi çıkmaza sokacağı gerçeği ?

5. Daha ttnet türkiyede tivibuyu oturtamamışken, türkiyenin her yerine hizmet vermiyorken, alt yapıdan dolayı burada bu hizmetten faydalanamıyorsunuz deniliyorken tüm türkiyeye bu hizmet nasıl sağlıklı verilebilir ?

6. Türkiye şartlarında minimum sabit internet 2 mbiti vermedikten sonra, bu stabil ve kotasız olmadıktan sonra, stream sunucularının hayvan gibi bandwi**h, barındırma, bakım, stream kurulumları, kesintisiz kanalların streamı,vs.. masrafları ile çok basit gibi mi duruyor?

en fazla 10-15 kanal, belki orta kalitede mümkündür fakat kaliteli ve en az 50-60+ kanal için fantaziden öteye gitmez. Özellikle Türkiye şartlarında.

Ki bazı kişiler HD den bi de söz ediyorlar, onlara sadece gülüyorum. Şaka gibi çünkü.

Saygılar.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst