gittigidiyor

iPhone 7 mi Galaxy S8 mi?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
58daa842a781b62e4884cc8e.jpg


Apple‘ın Eylül ayında çıkan iPhone 7 akıllı telefonu ile Samsung‘un yarın satışa sunulacak Galaxy S8 akıllı telefonunu teknik özellikleri ve tasarımı bakımından karşılaştırdık.
Her iki akıllı telefon da alınabilecek en üst düzey ve fiyatı oldukça yüksek akıllı telefon modelleridir. Galaxy S8, Samsung‘un en gözde amiral gemisi iken, iPhone 7 ise Apple‘ın eylül ayında tanıttığı 2 amiral gemisinden biri.
Cepkolik ekibi olarak en gözde ve muhtemelen 2017 yılının en çok satan 2 akıllı telefonu olacak modelleri teknik özellikleri bakımından karşılaştırmak istedik. Karşılaştırmamızda, kamera, tasarım, batarya ve diğer özelliklere değineceğiz.
Aşağıda iPhone 7, Galaxy S8 ve LG G6 Boyut karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

iphone-7-ve-galaxy-s8-olculeri.jpg

Tasarım

iPhone 7 tasarımı 3 yıldır aynı değişen sadece anten çizgileri, renkleri ve parmak izi sensörü diyebiliriz. Tabi kulaklık çıkışı ve sensörleri de eklemek yerinde olur. Samsung tarafında ise Galaxy S8’nin tasarımı baştan aşağı yenilendi. 18.5:9 ekran ölçüleri ile kavisli bir ekran kullanan Samsung’ın parmak izi sensörünün de yeri değişti.
Galaxy S8‘de home tuşu artık ekranın üzerinde ve video izlerken ya da bir resimi görüntülerken görmek mümkün değil. iPhone 7’nin tasarımı bir önceki model olan iPhone 6S ile neredeyse hiç fark olmamasından dolayı kullanıcılar tarafından çok eleştirilmişti. Fakat yine de oldukça iyi satış rakamları elde etti. Bunun güçlü iOS işletim sistemi ve sadakati yüksek kullanıcılardan kaynaklandığını söylemek doğru olur.
iPhone 7’de de home tuşu değişmiş fakat konumu hala aynı. Sadece işlevi biraz daha değişik denebilir. Artık fiziksel bir tuş yok ve üzerinde baskı uyguladığınızda aktif olan bir home tuşu var ve yine parmak izi okuyucu bulunduruyor.
Tasarım konusunda Galaxy S8‘in yenilikçi bakış açısı, büyük ekran ve kasa yapısı sayesinde neredeyse tamamı ekran olan tasarımını iPhone 7’nin değişmeyen tasarımına karşı daha başarılı bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Ekran Gövde oranı: Galaxy S8: 83.6% – iPhone 7: 65.6%

iPhone-7-mi-Galaxy-S8.jpg

Kamera

Samsung, Galaxy S8 modelindeki büyük değişikliği tasarıma harcamış görünüyor. Bu nedenle kamerayı çok fazla geliştirdiğini söyleyemiyoruz. Yine de yeni ve amiral gemisi akıllı telefonunda bulunan kameraları başarılı buluyoruz. Arka kamera olarak 12 MP ve 1.7 diyafram aralığı olan bir mercek kullanılmış. Donanımdan ziyade yazılım ile başarılı fotoğraflar elde etmenizi mümkün kılmış.
Yeni filtreler ve modlar sayesinde fotoğraf çekmeyi biraz daha eğlenceli hale getirmiş de diyebiliriz. Ön kamera olarak da 8 MP, f/1.7 özelliklerinde başarılı bir lens kullanılmış.
iPhone 7’nin fotoğraf kalitesi oldukça başarılı. Yaklaşık 7 ay önce çıkmış bir telefon olarak tam bir kıyaslama yapamasak da 12 Mp arka ve 7 MP ön kamerası bulunan iPhone 7’nin fotoğraf kalitesi gayet başarılı. Burada sanırım bir galip bulamayacağız. Galaxy S8 ve iPhone 7 kameralarını karşılaştırdığımızda beraberlik en iyi sonuç olacaktır.

Her iki telefonda da 4K video kaydı ve slowmotion (yavaş çekim) özellikleri bulunuyor. Fakat iPhone 7, 4K videoyu 30 fps’de kayıt yaparken bu oran Galaxy S8’de 60fps yani daha başarılı bir performans sunuyor.

iPhone-7-mi-Galaxy-S8-kamera.jpg

Batarya

Batarya özelliklerinde oldukça büyük farklar var yalnız burada dikkat etmemiz gereken en önemli konu, işletim sistemlerinin ne kadar pil harcadığıdır. Samsung geçen yıl da 3.000 mAh bir batarya kullandı ve ekran boyutu daha düşüktü. Ekranı büyümesine rağmen yine aynı pil kapasitesini tercih etmiş. Burda yazılım ve donanım ile akıllı telefon kullanım süresini uzatmış görünüyor.
iPhone 7’de ise 1960 mAh batarya bulunuyor. Ama iyi biliyoruz ki iOS işletim sistemi Android işletim sistemine göre çok daha az pil tüketiyor. Bu nedenle Apple 1960 mAh’lik bataryayı uygun görmüş. Bu da normal bir kullanıcıya yaklaşık 1.5 – 2 gün kullanım sağlıyor. Her iki akıllı telefonun performanslarını karşılaştırdığımızda Samsung’ın küçük de olsa bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.


iPhone-7-mi-Galaxy-S8-ozellik.jpg

Diğer Özellikler

Her iki akıllı cep telefonunda da Suya ve Toza dayanıklılık mevcut. Fakat Galaxy S8‘nin dayanıklılık sertifikası IP68. iPhone 7’nin dayanıklılık sertifikası ise IP67. Buradaki bariz farkı şöyle açıklayabiliriz. iPhone 7 daha çok su temasları için dayanıklılık sağlarken, Galaxy S8 suyun altında 1.5 metreye ve 30 dakikaya kadar kullanım sunabiliyor.
iPhone 7’nin 3D Touch özelliği oldukça kullanışlı ve Galaxy S8‘e göre avantaj sağlıyor diyebiliriz. iPhone 7‘de Sesli asistan olarak Siri, Galaxy S8’de bulunan Google Asist ve Bixby‘ye göre çok daha başarılı. Yalnız Bixby’nin gelişme aşamasında olduğunu hatırlatalım.
iPhone 7’de bildiğiniz üzere arttırılabilir hafıza kart desteği bulunmuyor. Galaxy S8’de ise 256 GB’a kadar arttırılabilir hafıza kart desteği mevcut.


iphone-7-tasarimi.jpg


1490871407_galaxy-s8.png


58daa908ae78491a084b0106.jpg



Galaxy S8 vs iPhone 7 Karşılaştırması


Belki de Galaxy S8’in iPhone 7’ye göre öne çıkan en önemli yanı ekran-kasa oranı. Samsung’un en yeni amiral gemisi iPhone 7 ile neredeyse aynı genişlikte ve sadece birkaç milimetre uzun iken daha büyük bir ekrana, iPhone 7’nin 4.7 inçlik ekranına göre 5.8 inçlik dev bir ekrana sahip.


Tasarım ve Ekran

Apple’ın iPhone 8’le ana ekran düğmesini kaldırması bekleniyor ancak mevcut durumda Galaxy S8’de ana ekran düğmesinin kaldırılmasıyla iPhone 7’nin ana ekran düğmesinin ön tarafta oldukça fazla yer kapladığının altını çizelim.
Dahası, ne yazık ki Apple’ın 1334×750 piksel çözünürlüğüne ve 326ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranı her yıl rakiplerinin gerisinde kalıyor ve Galaxy S8’in sahip olduğu 2960×1440 piksel çözünürlüğündeki QHD + SuperAMOLED ekranı 570ppi piksel yoğunluğu ile göz kamaştırıyor.
Samsung’un fiziksel ana ekran düğmesini kaldırması dünyada bir ilk değil ki Apple’ın da bir süredir iPhone 8 ile fiziksel ana ekran düğmesini kaldıracağı konuşuluyor. Ancak iOS platformu için ilk kez fiziksel ana ekran düğmesinin yokluğunda nelerin değişeceği merak konusu.
Galaxy S8’de kavisli bir ekran yer alıyor ve Samsung bu ekranı “uçtan uca ekran” olarak adlandırıyor. Bu ekran tipi başlangıçta oldukça fazla tepki almıştı ancak şu anda Samsung’un en temiz teknolojik avantajlarından birisi konumunda.
Samsung, en yeni amiral gemisi Galaxy S8’in fiziksel ana ekran düğmesini kaldırılmasıyla birlikte doğal olarak parmak izi okuyucusunu da bir şekilde cihazında sunmalıydı. Bu noktada şirket cihazın arka tarafını, kameranın hemen yanına parmak izi okuyucusunu yerleştirmiş. Samsung’un parmak izi okuyucusunun Touch ID’ye karşı pek şansı yok ve Galaxy S8’de parmak izi okuyucusunun arka kameranın hemen yanında konumlandırılmasının en büyük dezavantajlarından birisi de kamera lensine parmağın temas etmesi ve lensin kirlenmesi olarak görülüyor.
Ayrıca Samsung, fiziksel ana ekran düğmesini kaldırmasıyla Apple’ın Taptic Engine teknolojisinin bir benzerini cihazına dahil etti. Bu teknoloji, tıpkı iPhone 7’de ana ekran düğmesine basıldığında sanki fiziksel bir tepki varmış hissini uyandırmak var.

İki telefonun bağlantı noktalarına ve düğmelerine bakıldığında ise, Samsung’un Galaxy S8’in sağ tarafında güç düğmesini konumlandırdığı ve sol tarafta ise ses düğmelerinin hemen altına Bixby AI düğmesini konumlandırdığı görülüyor. iPhone 7’de sol tarafta ses düğmeleri, sesli/sessiz kilit düğmesi ve sağ tarafta ise güç düğmesi yer alıyor. Ayrıca Apple’ın dijital asistanı Siri’ye erişmek için ana ekran düğmesine uzun basmak yeterli.

Samsung, Apple’ın MacBook ile ortaya koyduğu USB-C bağlantı portunu Galaxy S8’de kullandı. Bu Galaxy S8’in çok daha hızlı ve çok daha verimli bir USB 3.1 veri aktarım hızını ve hızlı şarj sunmasını sağlıyor. USB-C portunun sağ tarafında bir hoparlör yer alırken sol tarafında ise standart, 3.5mm kulaklık girişi yer alıyor. iPhone 7’nin alt tarafında ise, ortada lightning konektörü, konektörün sağ tarafında bir hoparlör ve sol tarafında ise hoparlör deliği mevcut ancak bu tarafta hoparlör yer almıyor.

Her iki telefonda alüminyum ve camdan oluşuyor ancak Samsung, Galaxy S7’nin aksine Galaxy S8’in arka tarafında fırçalanmış veya mat alüminyumdan ziyade güçlü Gorilla Glass ile kaplanmış bir cama yer verilmiş. Arka tarafın görünümü bakımından Galaxy S8 ile Galaxy S7 birbirine benzer gibi dursalarda aslında Galaxy S8’deki bu gelişme oldukça önemli. Boy itibariyle Galaxy S8 oldukça makul bir duruşa sahipken iPhone 7’nin daha uzun durduğunu belirtelim.

İşlemci ve RAM Miktarı

iPhone 7, A10 Fusion çip ve 2GB RAM’den güç alıyor. Galaxy S8’de ise hem Snapdragon 835 hem de Exynos 8895 işlemcileri kullanılırken 4GB RAM’e yer verilmiş. Ancak iOS’un RAM kullanımı ve Apple’ın çip verimliliği göz önüne alındığında performans tarafında Samsung’un Galaxy S8 ile pek şansı yok.

Kamera

Galaxy S8’in ön tarafında f/1.7 diyafram açıklığına ve 8 megapiksel çözünürlüğe sahip bir kamera yer alıyor. Cihazın arka tarafında ise f/1.7 diyafram açıklığına sahip 12 megapiksel çözünürlükte bir kamera konumlandırılmış. iPhone 7’nin ön tarafında ise f/2.2 diyafram açıklığına sahip 7 megapiksellik bir kamera yer alıyor.
iPhone 7’nin arka tarafında ise f/1.8 diyafram açıklığına sahip 12 megapiksellik bir kamera yer alıyor
.

Pil Kapasitesi

Galaxy S8’de 3.000mAh kapasiteli bir pil konumlandıran Samsung, iPhone 7’nin önüne geçiyor. iPhone 7’de ise 1960mAh kapasiteli pil yer alıyor.
iPhone 7’nin iOS 10 ile sahip olduğu eşsiz pil ve performans yönetimi kağıt üstündeki bu büyük pil kapasite farkını kapatıyor.

Depolama Kapasitesi

Galaxy S8’de yerleşik depolama kapasitesi tek tip ve 64GB olarak sunuluyor. iPhone 7’de ise 32GB, 128GB ve 256GB olmak üzere üç farklı yerleşik depolama kapasitesi mevcut.
Ayrıca Galaxy S8’in 256GB’a kadar artırılabilir microSD kart desteğine sahip olduğunun da altını çizelim.

İşletim Sistemi

iPhone 7’de iOS 10 yer alırken Galaxy S8’de Android 7.0 Nougat yer alıyor. Güncelleme noktasında, Apple’ın ekosisteminin güncelleme kalitesi baz alındığında fazla konuşmaya gerek yok.



iPhone 7‘nin İvmeölçer, Barometre, Jiroskop, Pusula, Yakınlık Sensörü bulunurken. Samsung Galaxy S8’de İvmeölçer, Barometre, Jiroskop, Pusula, Yakınlık Sensörü, Kalp Atış Hızı Sensörü, SpO2, İris Tarayıcı sensörleri bulunuyor. Galaxy S8 sensörler bakımından oldukça zengin.
Son olarak iPhone 7‘nin ekran çözünürlüğü 750 x 1334 piksel ve 4.7″dir. Galaxy S8’in ise ekran çözünürlüğü 1440 x 2960 piksel ve 5.8″.
iPhone 7 32 GB fiyatı: 3.650 TL ve Galaxy S8’nin başlangıç fiyatı 4.400 TL’dir. Farklı bir karşılaştırmada görüşmek üzere.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst