gittigidiyor

iPhone 7 neden tıslıyor?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple’nin iPhone 7 akıllı telefon serisindeki rahatsız edici “tıslama” sesinin kaynağı hakkında yepyeni görüşler ortaya çıktı. Problemin kaynağı sadece A10 işlemcisi olmayabilir

iphone7tis.jpg
Apple’nin iPhone 7 ve iPhone 7 Plus akıllı telefonlarına sahip olan kullanıcıların cihazlarından gelen “tıslama” sesi kullanıcılar arasında rahatsızlık yaratmıştı. İlk olarak Stephen Hackett’in hakkında yazdığı ve 13 saniyelik bir video paylaştığı bu problem hakkında tartışmalar sürüyor. Çünkü hala Apple tarafından resmî bir açıklama gelmiş değil.






“Tıslama”nın sebebi ne?

Phone Arena’nın haberine göre, problemin kaynağını sadece A10 Fusionçipine bağlamak doğru değil. Bu çipin çalışmasını sağlayan ek bileşenler de bir o kadar suçlu olabilir. Apple, iPhone 7 serisinin ince olması için uğraşırken tek devreli bir kart kullanılmış ve karttaki bileşenler de haliyle bir o kadar kompleks.
Arama çipleri, modem ve sinyal artırıcı gibi bileşenlerin bu tek kartta oldukça yakın bir şekilde toplanması ile bileşenlerden birisinin veya birkaç tanesinin bu istenmeyen sesin kaynağı olması muhtemel görülüyor.
iphone7tis02.jpg


Tıslama 101

Birçok şekil ve boyutta karşılaşabileceğimiz kapasitör adlı elektronik bileşenlerden genellikle ses çıkarmazken bazen tasarımsal sebeplerle ses çıkarma ihtimaline sahipler. Diğer taraftan sınıf 2 seramik kapasitörler ise titreşime oldukça yatkın. Bu kapasitörlerden elektrik ileri ve geri hareket ettiğinde bu titreşim meydana gelebiliyor. Elektrik akımı ne kadar güçlü olursa ki bu akım genellikle ağır yük altında gerçekleşiyor, titreşim de bir o kadar artıyor ve insan kulağı da titreşimi duyabiliyor.
Örneğin iPhone 7 serisinde birçok ufak bileşen yer alıyor ve bu bileşenlerin etrafını oldukça küçük boyutlardaki kapasitörler sarıyor. İşte bu ufaklıklariPhone’lardaki sorunu yaratan suçlunun ta kendisi olabilirler.
iPhone 7 serisindeki “tıslama” sorununun maalesef bir yazılım güncellemesi ile çözülebilecek türden olmadığı belirtilirken Apple’nin düşük kalitede kapasitör kullanacağı da pek düşünülmüyor. Bu sorunu taşıyan iPhone 7’ler için yapılabilecek en iyi şeyinse ürün değişimi olduğun altı çizilmekte. Apple’nin hala neden resmî bir açıklama yapmadığıysa merak konusu.

İşlemciden ya da devre bileşenlerinden tıslama sesi neden çıkar?

İşlemci, batarya, anakart üzerindeki pek çok aktif devre bileşeninden düşük şiddetli sesler çıkar. Özellikle bilgisayarlarda kullanılan eski anakartbobinlerinden, kondansatörlerinden ve transistörlerinden yoğun güç tüketiminin olduğu anlarda tıslama seslerini eski overclock severler ve sürekli sistem testleri yapanlar bilirler.
Elektrik akımının çok hızlı bir şekilde akması nedeniyle, yoğun kullanımda sesler çıkabiliyor. Fakat bugüne kadar akıllı telefonlar tarafında böyle bir duyum ortaya çıkmamıştı.
Sesin tam olarak işlemciden mi çıktığı net değil fakat işlemci bölgesinden geldiği biliniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst