gittigidiyor

iPhone 8 nasıl olacak? Konsept tasarımlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
IPHONE-8_concept2-747x420.jpg

Apple ürünlerini takip eden bir çok kullanıcı ve bir çok analist, gelecek yılın İPhone’u olacak bu telefonu çok özel bir cihaz olarak görüyorlar. Bunlardan birçoğu, çıkacak bu telefonu iPhone 8, iPhone X veya iPhone Pro olarak isimlendirmeye başladılar bile. iPhone 8 için yapılmış patent başvurusundan bu telefonun neye benzeyeceği ortaya çıktı.


iPhone 8 silindirik bir telefon olarak düşünülüyor. Curved olarak da tarif edilen bu tasarım iPhone 8 de biraz daha göze batacak gibi. Çünkü hem arka panel hem de ön panel curved olarak tasarlanmış. iPhone 8 in arka kısmında dual kamera olması düşünülüyor. Bakıldığında HTC One M8 telefonunu andırıyor. Bazıları ise iPhone 8 ‘in bu tasarımını Huawei Honor 6 Plus modeline benzetiyor. Bu tasarımda flaş özelliğinin yerleşimi beni cezbetti doğrusu.

IPHONE-8_concept-747x420.jpg


IPHONE-8_concept3-747x420.jpg

IPHONE-8_concept4-747x420.jpg

IPHONE-8_concept5-747x420.jpg

IPHONE-8_concept6-747x420.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple tarafından sunulacak yeni iPhone modelinin hiç beklenmedik bir tasarımla karşımıza çıkacağı söyleniyor. Eğer iddialar doğruysa akıllı telefon tasarımının tanımı değişebilir!


ip801.jpg
Gelecek yıl sunulması beklenilen Apple iPhone 8 için beklentiler oldukça yüksek. Bunun sebebiyse 2017 yılının iPhone’un 10. yıldönümü olması. Hal böyle olunca iPhone 7S ve iPhone 7S Plus yerine, doğrudan iPhone 8modelinin piyasaya çıkabileceği söyleniyor. Peki iPhone 8 tasarımı nasıl mı olacak?






iPhone 8 yepyeni bir tasarımla gelecek

Malum Apple; iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 modellerinde aynı tasarımın ufak dokunuşlarıyla yoluna devam etti. iPhone 8 modelinde ise dünyanın şimdiye kadar hiç görmediği bir tasarımın uygulanacağı ileri sürülüyor.
Sonunda beklenen yeni OLED ekranın yanı sıra Ana Ekran (Home) Tuşu’nun tamamen ortadan kalkacağı bilgilerinin üstüne, şimdi de akıllı telefonun tamamen şeffaf bir cam parçası olacağı ve bakıldığında arka tarafın görülebileceği söyleniyor.


ip802.jpg

Bu sayede Apple’ın artırılmış gerçeklik anlamında ciddi bir adım atacağı ifadeler arasında. İçerisinde göz sensörleri de olacağı ileri sürülen akıllı telefonun, yüksek kare ve poligon sayısı da sunabileceği vurgulanıyor.
iPhone 8’in öne çıkacak bir diğer özelliğiyse Primesense yapımı yeni nesil 3 boyutlu bir sensöre sahip olması olabilir. Sırf bu sensör için 600 mühendisin iş başında olduğu, ayrıca batarya ve antenlerin de ekranın kenarlarına gizlenmiş bir şekilde yerleştirileceği belirtiliyor.
Tüm bu iddialar iPhone 8 tasarımı anlamında kulağa bazı bakımlardan çılgınca gelse de olamayacak şeyler değil. Yıllardır iPhone’larda ciddi bir atılım yapmayan Apple, eğer bu iddiaları gerçeğe çevirmiş olarak kullanıcıların karşısına çıkarsa akıllı telefonun tanımını baştan yazabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iPhone 8 Gündemden Düşmüyor![/h][h=2]iPhone 7 serisi piyasaya yeni sunulmuş olsa da iPhone 8 hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
iphone-8-gundemden-dusmuyor.jpg
Apple 2017 yılında piyasaya sunacağı iPhone 8 ile şimdiden konuşulmayı başarıyor. Özellikle markanın 2017 yılına özel olarak geliştirileceği belirtilen iPhone 8 için beklentiler bu nedenle daha da artarken yeni gelen bilgilerde iPhone 8 modelinde çok farklı özelliklerin yer alacağı öne sürüldü.
iPhone 8’de 3 Versiyon Olacak!
Gündeme gelen iddialarda üstelik 2017 yılında 3 farklı versiyonun sunulacağı belirtildi. 4.7, 5 ve 5.5 inç olmak üzere üç farklı versiyonu piyasaya çıkacak olan Apple, bugüne kadar sürdürdüğü stratejisini de değiştirmiş olacak. Üstelik piyasaya sunulacak 5.5 inç'lik modelin daha farklı ve özel versiyon olacağı belirtilirken bu cihazda farklı olarak OLED ekranın kullanılacağı öne sürüldü.
İş Ortaklıkları Kuruldu
Bu konuda özel firmalar ile iş birliğine gitmesi beklenen Apple’ın 2017 yılının Eylül ayında yapacağı tanıtım ile birlikte Apple iPhone serisinde de oldukça farklı bir strateji yürütmeye başlayacak. Ana ekran tuşunu yeni cihazlarda yer alması beklenmezken pek çok farklı özellik ve kullanım alışkanlığı da yeni cihaz ile birlikte sunulacak.
iPhone 8 için gündeme gelen bu bilgilerin ardından ise iPhone 7 sonrasında beklentiler daha da artmış durumda. Bakalım önümüzdeki günlerde yeni cihaz hakkında gündeme neler gelecek.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iPhone 8'de Oyunun Kuralları Değişiyor![/h][h=2]Apple tarafından üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü iPhone 8 için farklı bilgiler gelmeye devam ediyor. İşte iPhone 8 ile ilgili gelen detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
iphone-8-de-oyunun-kurallari-degisiyor.jpg
Apple 2017 yılında piyasaya sunacağı iPhone 8’de çok farklı özellikleri tercih edecek. Konu ile ilgili gündeme gelen ilk bilgilerde telefon ekranının daha büyük ve aynı zamanda çerçevesiz olacağı belirtilirken yapılacak bu tercihler ile birlikte bugüne kadar piyasaya sunulan iPhone modellerinden çok farklı bir cihaz tanıtılmış olacak.
Ekran Çerçevesiz Olabilir
Üstelik iddialarda çerçevesiz ve dokunmatik OLED bir ekranın kullanılacağı belirtildi. Bu bakımdan yeni telefon modeli özellikle ekranıyla dikkat çekeceğe benziyor. Galaxy S7 Edge modellerinde olduğu gibi dokunmatik özelliklerin iPhone 8 Plus modelinde de yer alması beklenirken özellikle ekranda yapılacak değişikliklerin bugüne kadar yapılan tüm eleştirilerin ortadan kalkmasını sağlayabilir. Öyle ki iPhone 8 öncesinde piyasaya sunulan pek çok farklı telefon versiyonunda ekran özellikleri ciddi bir tepki çekmişti.
Apple tarafından üretimi gerçekleştirilen telefonlarda çok farklı değişikliklerin olmaması kullanıcıların dikkati çekmemeye başlarken Galaxy S7 Edge modellerinde olduğu gibi dokunmatik özelliklerin iPhone 8 Plus modelinde yer alması farklı bir cihazın sunulmasını sağlayacak. Özellikle ekranda yapılacak değişikliklerin bugüne kadar yapılan tüm eleştirilerinden ortadan kalkmasını sağlayabilir olması ve çok farklı bir telefon deneyiminin sunulacak olması iPhone 8’de beklentileri de arttırıyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iPhone 8 Kamerasıyla Etkileyecek[/h][h=2]Apple tarafından geliştirilecek iPhone 8 modelinde özellikle kameranın yüksek özelliklerde olacağı belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
iphone-8-kamerasiyla-etkileyecek.jpg
Bugüne kadar farklı telefon modelleri ile piyasaya giriş yapan ve yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Apple, özellikle iPhone 8 ile birlikte farklı özelliklere yer vermek için çalışmalar yapıyor. Özellikle telefonun kamerasında farklı özelliklerin kullanılması beklenirken tüm bu çalışmalar ile birlikte Apple piyasada çok daha iyi bir şekilde yer almayı başaracak.
Resmi Açıklama Gelmedi
Yapılan herhangi bir resmi açıklama olmasa da sızdırılan özellikler sayesinde iPhone 8 için hangi özelliklerin geliştirildiği öğrenilmiş durumda. iPhone modelinde çift kamera özelliğinin daha da geliştirileceği ve güçlendirileceği açıklanırken bu kamera devrimi kullanıcıların çok daha iyi bir telefon kullanmasını sağlayacak. Üstelik iPhone 8 için yapılan açıklamalarda her iki kamera içinde OİS özelliğinin geçerli olacağı ve farklı lenslerin kullanılarak çok daha yüksek çözünürlükte ve kalitede fotoğrafların çekilebileceği duyuruldu.
3 Farklı Model Gelebilir
Son bir diğer sızdırmada ise özellikle telefonun bugüne kadar piyasaya sunulduğundan farklı bir şekilde piyasaya sunulacağı ve 3 farklı model ile giriş yapılabileceği açıklandı. Telefonların 3 farklı şekilde piyasaya sunulacak olması bugüne kadarki satış stratejisin de değiştiğini gösterecek. Gelen bilgiler Apple adına oldukça farklı olurken yapılacak tanıtımlar sonrasında piyasaya hangi telefon modelleriyle giriş yapılacağı merak edilmeye başlandı.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Apple iPhone 8 İçin 10 Prototipi Test Ediyor[/h][h=2]Gelecek sene tanıtılacak olan iPhone modeliyle ilgili uzun süreden beri sızdırmalar devam ederken 10 tane iPhone 8 prototipinin hazırlandığı öğrenildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
apple-iphone-8-icin-10-prototipi-test-ediyor.jpg
Bugün Wall Street Journal'da yer alan haberlerde Apple'ın OLED ekran paneliyle 2017 yılında piyasaya giriş yapacağı iPhone 8’i hazırladığı doğrulandı. Bu bakımdan ekran teknolojisinde OLED’e geçecek Apple tedarikçilerine de bildirim yapmış durumda. OLED ekran için üretimlerin artırmasını isteyen Apple üstelik önemli bir mesaj da göndermiş durumda: Samsung'dakilerden daha iyi çözünürlüğe sahip prototip ekranlar sunun" Fakat OLED teknolojisinde Samsung’un çok başarılı olduğu biliniyor. Bu bakımdan ortaya çıkacak ürün merak ediliyor.
Apple bu ekran teknolojisi değişikliği ile gelirse yeni modeller diğerlerinden daha pahalı olacak. Çünkü OLED'ler LCD'lerden daha fazla maliyet yaratıyor ve Apple kâr marjının da eklenmesi ile birlikte yeni cihazlardaki fiyatlar rekor seviyelere çıkabilir.
Samsung’la Çalışabilir
Apple’ın OLED panellerinin tedarikçisi için Samsung ile anlaşma sağlayabilir. Fakat alternatifler de var. LG, Japan Display ve Sharp'ın 2018 yılında devreye girmesi için Apple görüşmeleri sürdürüyor. Öte yandan şu anda Apple 10'dan fazla prototipi test ediyor ve OLED için 2017'nin es geçilmesi de mümkün.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iPhone 8 Rekor Kırabilir![/h][h=2]iPhone 8 dedikoduları yavaş yavaş gelmeye başladı. Gelen dedikodulara göre iPhone 8 de olacak özellikler nedeniyle satış rekoru kırabilir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
iphone-8-rekor-kirabilir.jpg
Apple, önümüzdeki yıl iPhone’un onuncu yılını kutlayacak. Gelen iddialara göre şirket, onuncu yıl anısına iPhone 8 modelinde oldukça iyi özelliklere yer verecek.
Apple konusunda genelde doğru tahminlerde bulunmakla ünlü olan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone tedarikçileri 2017’nin mali yılının ikinci yarısında, 120 ila 150 milyon adet iPhone üretmek için hazırlanıyor.
iphone-8-rekor.jpg

iPhone 8 neden çok satacak?
İddialara göre; 4.7 inç ve 5.5 inç olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin haleflerinin yanı sıra, 5.2 inç kavisli OLED ekrana sahip bir iPhone 8 modeli daha olacak. Son gelen bilgiler Apple’ın şu anda 10 adet iPhone 8 prototipi test ettiği yönündeydi.
Eğer Apple, 120 milyondan fazla iPhone 8 satarsa, iPhone 6 ile kırdığı rekoru geçerek Apple’ın en çok satan cep telefonu serisi iPhone 8 olacak.
Ming-Chi Kuo, iPhone 8 modelleri için yüksek talep olmasının nedeni olarak ise kavisli OLED ekran ve kablosuz şarj özelliklerinin büyük etken olacağını iddia ediyor.
İlginçtir ki, iddialar sadece 4.7 inç iPhone 8 modelinin kablosuz şarj özelliğine sahip olacağı yönünde. Eğer söylentiler gerçekleşirse, Apple’ın kablosuz şarj özelliği ile telefonun vericiden15 feet uzaklıktan bile şarj olması mümkün olacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
apple-1.jpg
iPhone 8 şöyle mi olacak, böyle mi olacak tartışmaları devam ederken, Apple'ın ABD'de yaptığı patent başvurusu, çok büyük bir sürpriz yarattı.
Birkaç farklı patent için başvuran Apple'ın, Galaxy S7 edge gibi kıvrıkkenara sahip bir telefon için yaptığı patent başvuru dikkat çekerken, iPhone 8'de kıvrık kenarlı ekran kullanacağı da neredeyse kesinleşmiş oldu.
Katlanır ekrana sahip iPhone

Öte yandan, başvurunun diğer bölümlerinde, Apple'ın kıvrılabilen/katlanabilen bir telefon tasarımını sunduğu da gözden kaçmadı.
apple-2.jpg

apple-3.jpg

Telefonu, boylamasına ikiye katlayan bu tasarımla, dikdörtgen boyutlarındaki telefonun, cebe ve avuca kolayca sığacak, kare bir forma büründüğü gözleniyor.





..

Apple, patent başvurusunda bulunduğuna göre bu Teknolojiyi gizlice geliştirmiş olabilir ve şimdi de iPhone'un 10. yılına denk gelecek olan iPhone 8'i, kıvrılıp katlanabilen bir telefon olarak piyasaya sürmesi de mümkün görünüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone 8'de ekran çözünürlüğü artacak

603758603409400279.jpg
Yeni iPhone'larda ekran paneli değişirken, çözünürlük de artıyor.



[FONT=pt_sans]Uzun zamandan beridir iPhone 8'de OLED panel kullanılacağı söyleniyor. Gerçi ünlü analist Ming-Chi Kuo'ya göre OLED panel sadece tek modelde kullanılacak, o model de iPhone'un 10. yıl özel sürümü olacak. Ancak yeni bir rapor, Kuo'nun öngörüleriyle çelişen içeriğe sahip.
Rapora göre iPhone 8 ve iPhone 8 Plus OLED ekrana sahip. Yani Kuo'nun iddia ettiği gibi tek özel model yok. Kaynak OLED panelle birlikte iPhone 8'in Full HD yani 1920x1080 çözünürlük, iPhone 8 Plus'ın ise 2K çözünürlük sunacağını ileri sürdü. Kaynak ekstra olarak telefonların isimlerinin 10. yıldan dolayı değişebileceğini de ima etti.
Hatırlarsanız ekran çözünürlüğünün artması muhabbetleri, eski dedikodularla da gündeme gelmişti. Bu yüzden yeni rapor içeriği eski tarihli raporları da doğruluyor. Ayrıca bazı eleştirmenler de, Apple'ın artık çözünürlüğü artırması gerektiğini savunuyor.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iPhone 8'de OLED’e Geçilebilir[/h][h=2]iPhone 8 ile ilgili tanıtım tarihine kadar pek çok iddianın sürekli gündeme geleceği artık kesinlik. İşte yeni bilgiler.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
iphone-8de-olede-gecilebilir-1482229034.jpg
Her gün farklı bir bilginin paylaşıldığı iPhone 8 için paylaşılan son bilgilerde Apple tarafından 100 milyon adet yeni OLED ekranın sipariş edildiği belirtildi. Böyle bir siparişin verilmesi kuşkusuz akıllara ilk olarak iPhone 8 ekranlarında bu panellerin kullanılacağını getirdi. Her ne kadar firma tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da uzun zamandan beri iPhone telefonlar için yapılması beklenen değişikliklerin başında OLED ekranların kullanılması geliyordu. Bu bakımdan kişilerin iPhone ile birlikte ekran kalitesinde farklı bir deneyim elde etmesi de mümkün olabilecek.
OLED Sınıf Atlatacak!
Mevcut iPhone ekranlarından çok daha farklı bir deneyim sunacak teknoloji kişilerin daha iyi bir telefon kullanmasını sağlayabilecek. Bu açıdan iPhone 8 ile ilgili yapılan bu yöndeki çalışmalara telefonlardaki görüntü kalitesini arttıracağı gibi kullanıcıların da telefondan daha çok memnun kalmasını sağlayacak. Önümüzdeki dönemlerde iPhone 8 için yapılacak tanıtımlarda OLED ekranların görülmesi sürpriz olarak değerlendirilmemeli.
Özellikle iPhone 7 modelleri için böyle bir değişiklik yapılması bekleniyordu. Fakat yapılan tanıtımlarda böyle bir değişikliğin planlanmadığı görülmüştü. Gelen son bilgiler bu konuda oldukça sağlam kaynaklara dayanıyor ve Apple'ın iPhone 8 birlikte artık OLED’e geçiş yapması mümkün görünüyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone 8 ile ilgili gelen son bilgiler son zamanların en büyük iPhone güncellemesi olacağını gösteriyor. Daha büyük ve kavisli ekran, tamamen cam tasarım, kablosuz şarj, ekrana entegre ana ekran tuşu özelliklerin öne çıkanları. Şimdi bu özelliklere detaylı bakalım.
4.7- 5.8-inç ekran (OLED)

Yeni iPhone'ların ekran boyutları hakkında çok farklı raporlar var. Güncel amiral gemisi iPhone 7/7 Plus serisi ekran boyutlarının kullanılması kuvvetle muhtemel. Fakat 5-inç ara model yada 5.8-inç OLED ve kavisli ekrana sahip bir model konusunda da gelen birçok güvenilir raporlar mevcut.


Bir rapora göre 5.8-inçlik model kavisli ekrana sahip olacağı için kullanılabilen dokunmatik alan 5.2 inçlik olacak. Wall Street Journal, Apple'ın geçtiğimiz günlerde yüksek çözünürlüklü, kavisli ekran modelinin prototipi üzerinde çalıştığını iddia etti. Tedarik zinciri kaynaklarına dayanarak hazırlanan bir raporda Apple'ın gelecek iPhone'larda kullanılacak bir OLED ekran için LG ile ortak olduğunu öne sürüldü.
Gelecek yıl için 5 inçlik bir iPhone modelinin de planlandığına dair bazı raporlar mevcut olsa da, 4.7 inçlik modele sadık kalınması bekleniyor. Son olarak, şirketin 4-inçlik iPhone SE modelinden sonra 4-inçlik bir model üretmeyeceği söyleniyor.

Tamamen cam tasarım ve yeni renkler

Apple'ın yeni iPhone'da sadece kenarları metal, kalan kısmı tamamen cam bir tasarım kullanması bekleniyor. Tedarik zincirlerinden ve güvenilir kaynaklardan gelen bilgi bu yönde. iPhone 4 ve iPhone 4S'in ön ve arkasının tamamen sportif cam olacağı bir tasarım bizleri bekliyor.
iphone-8-cam-tasarim-1483283094.jpg

Ayrı bir rapor, Apple'ın yaklaşmakta olan bir iPhone için yeni bir renk seçeneği olarak kırmızı rengi planladığını belirtiyor. Bunun dışında mevcut iPhone modellerinde beyaz renge geçileceği de iddialar arasında. Fakat beyaz renk seçeneği de muhtemelen iPhone 8 ile birlikte gelecek.


Kablosuz şarj

Tüm tedarik zinciri kaynakları ve güvenilir analistlerin birleştiği özellik, kablosuz şarj. KGI'den gelen yeni bir rapor, Apple'ın üç yeni iPhone modelinde (4.7 inç, 5.5-inç ve 5.8-inç) kablosuz şarj özelliği olacağını belirtiyor. Tedarik zinciri kaynakları, kablosuz şarj cihazının telefonla birlikte verilmeyeceğini ve ayrı bir aksesuar olarak satılacağını öngörüyorlar . Bu özelliği teyit eden bir rapora göre Apple'ın üretim ortağı Foxconn, iPhone 8 için kablosuz şarj modüllerini test ediyor.
kablosuz-sarj-1483283120.jpg

Kablosuz şarj aksesuarları diğer akıllı telefonlarda uzunca bir süredir mevcut. Ancak Apple bu Teknolojiyi beğenmediğini daha önce açıklamıştı. Şirketin pazarlama müdürü Phil Schiller, 2012'de "kablosuz şarj sistemleri hâlâ duvara takılması gerekiyor, bu nedenle ne kadar kolaylık sağladığı belli değil" demişti.. Apple, 15 fit uzaklıktaki cihazları şarj edebilecek farklı bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Ekrana yerleşik ana ekran tuşu

Apple'ın iPhone ekranının içine gömülü bir ana ekran tuşu ile deneme yaptığını ve Apple'ın böyle bir konsepte sahip olduğunu gösteren söylentiler bir kaç yıldır mevcut. Bu, cihazın boyutunu arttırmadan ön taraftaki çerçeveyi azaltarak ekran boyutunun büyütülebileceği anlamına geliyor. Böylece iPhone 6 tanıtıldığında beri eleştirilen çerçeve boyutu sorunu ortadan kalkacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone-8-metal-cerceveli-cam-tasarima-jcld.jpg


İphone 8, Metal Çerçeveli Cam Tasarıma Sahip Olabilir

Apple'ın onuncu yıl için hazırladığı iPhone modelleri heyecanla bekleniyor. Hakkında bir söylentinin internette dolaştığı cihazın, iPhone 8 adıyla ve metal çerçeve ile geleceği iddia ediliyor.

iphone-8-buyuk-ekran.jpg

Uzun zamandır, bu yıl piyasaya çıkacak olan İPhone 8 akıllı telefonun, artık yekpare metal bir gövdeye sahip olmayacağı konuşuluyor, bunun yerine Samsung'un yeni amiral gemileri gibi cam arka panelli sandviç tasarıma geçileceği düşünülüyor. Ayrıca, telefonun ön yüzündeki ekran camı ve arkadaki cam kapağın arasında metal çerçeveye sahip olacağı belirtiliyor. Şimdiye dek bilinmeyen tek şey ise Apple'ın o çerçeve için seçtiği materyal oldu.
Şimdi ise Apple'ın tedarik zincirindeki kaynaklardan alınan bilgiler sayesinde o materyalin "paslanmaz çelik" olacağını biliyoruz. Bu, son birkaç yıldır piyasaya sürülen iPhone modellerine kıyasla, tasarım ve malzeme açısından Apple için büyük bir değişime işaret ediyor. Paslanmaz çelik malzeme iPhone 4'ün kasasında da kullanıldı ve tesadüfen o dönemler İPhone 4 için çerçeve üreten iki şirket aynı zamanda iPhone 8 için de çerçeve tedarikçisi olacak.
Tabi ki Foxconn ve Jabil'den bahsediyoruz. Yeni akıllı telefon İphone 8'in gövdesi için paslanmaz çelik dövme prosesini kullanacaklar ve Apple'ın siparişlerini aralarında paylaşacaklar. Şans eseri Apple için, bu dövme işleminin maliyeti, mevcut alüminyum yekpare gövdelerin CNC işleme sürecine oranla %30-50 arasında daha az maliyete sahip. Ek olarak, paslanmaz çelik dövme için "daha kararlı" kalite kontrolü süreci işletilebiliyor. Ve farklı alaşımları kullanılarak düşürülen maliyetlerin elde edilen artı değer, LCD'lerden çok daha pahalı olduğu için Samsung'dan tedarik edileceği belirtilen kavisli AMOLED ekranların satın alınması için kullanılabilir.
Aynı kaynak tarafından iddia edilen bir başka bilgiye göre ise bir sonraki İPhone modellerinin, Foxconn ve Pegatron'a sonradan katılan Winston adlı üç şirket tarafından üretileceği belirtiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
624643494329400279.jpg

Yeni yayınlanan bir rapor eski iddiaları tekrardan gündeme getirdi.


[FONT=pt_sans]Apple'ın USB Type-C girişini MacBook'ta kullanmasından sonra, bu portun İPkone serisine de gelebileceği iddia edilmişti. Hatırlarsanız 2015'te konuyla ilgili raporlar yayınlanmıştı. Şimdi ise bu spekülasyon yeniden gündeme getirildi.
Çinli isimsiz kaynaklar, Apple'ın İPjone 8'de yani bu sene çıkacak yeni iPhone'da Lightning konnektörünü kaldırıp, yerine USB Type-C'yi kullanacağını düşünüyor. Kaynak ayrıca hızlı şarj teknolojisinin de USB-C ile sağlanabileceğini ileri sürdü. Bunlar dışında başka ilgi çekici bir detay raporda bulunmuyor.
iPhone 8 hakkında çok fazla belirsizlik var. iPhone 8'in 2 model olarak çıkacağı veya 7s/7s Plus'la birlikte özel premium başka bir iPhone'un olacağı söylentilerini biliyoruz. Birbirinin tam tersi birçok söylenti ortalıkta dolanıyor. Sizce Apple, Lightning konnektörünü kaldırır mı? Yeni iPhone'dan beklentileriniz nedir? [/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
touch-bar-iphone-8-konsept-1482809176.JPG
Trump, seçim kampanyası bOyunca özellikle Teknoloji şirketlerini üretimlerini ABD'de yapmaları konusunda açık açık uyarmıştı.
Başkan seçildikten sonra da bu sözlerinin arkasında duracağını açıkladı ve şimdiden hem teknoloji hem de otomobil şirketleri, çeşitli ürünlerin üretimlerini ABD'ye kaydırmak üzere hazırlıklara başladılar.
Ancak en çok göz önünde olan firma, yani Apple'dan bugüne kadar ses yoktu. Hatta Apple'ın Hindistan'da üretim yapmak için Hint hükumeti ile anlaştığı haberleri geliyordu.
Fakat şimdi iPhone'ların taşeron üreticisi Foxconn'un, Şubat 2016'da 6,2 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Sharp ile ABD'de LCD fabrikası kuracağı bilgisi basına sızdı.
OLED ekranlar ABD'de üretilecek

Apple 2017 yılında Samsung'tan 100 milyon adet OLED ekran satın alarak OLED'li bir iPhone üretmeyi planlıyor ancak 2018 ve sonrasında bu ekranları rakibinden satın almak yerine, kendi taşeron firmasına ürettirmeyi planlıyor.
Foxconn'un, Sharp markasıyla ABD'de açacağı ekran fabrikasının da ABD'de önemli sayıda yeni iş yaratacağı ve Trump'ı memnun edeceği düşünülüyor. Tim Cook'un da Foxconn'dan, yeni yatırımlarını ABD'ye yapması ve iPhone üretiminin bir miktarını ABD'ye kaydırması yolunda talebi olduğu söyleniyor.
Böylece Apple 2018 ve sonrasında iPhone'ların önemli bir bölümünü ABD'de üretmeye başlayacak ve Trump ile arasını da bozmamış olacak. Peki bu hamlenin iPhone fiyatlarına yansıması nasıl olacak?
ABD'de işçilik ücretleri Çin'den çok daha pahalı ancak Apple'ın ekranları Samsung'tan satın almak yerine Foxconn'un ABD fabrikasından satın alması daha düşük maliyetli olacağı için fiyatların aynı seviyede kalabileceği bekleniyo
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone-8-new-touch-id-1-1280x720.jpg
Apple konusunda yaptığı doğru tahminleri ile tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, bugün yeni bir araştırma raporu yayımladı. Kuo raporunda, yeni Touch ID teknolojisi de dahil olmak üzere yeni iPhone'un özellikleri ile ilgili beklentilerini açıkladı
Esnek OLED ekran!

Apple, İPhone 6s ile birlikte 3D Touch teknolojisini kullanmaya başladı. Bu teknolojide ekrana uygulanan basınç ile birlikte uygulamaların farklı fonksiyonları kullanılabiliyor. Kuo'ya göre Apple, 3D Touch için iPhone 8'de esnek OLED ekran kullanmak zorunda. OLED ekrana tam uyumluluk için bu gerekli.
images.jpg

Esnek OLED panelinin basınçtan deforme olmasını önlemek için, metal yapısal kısım film sensörünün altına yerleştirilerek daha sağlam yapısal destek sağlanmış olacak. Apple, film sensörü daha yüksek duyarlılık sunduğu için daha iyi 3D Touch kullanıcı deneyimi sağlamak adına mevcut FPCB sensöründen film sensörüne geçebilir.
Yüz tanıma sistemi mi geliyor?

iPhone'un güveliği için gereken özelliklere de değinen Kuo, parmak izi tanıma sisteminden yüz tanıma sistemine geçileceğini düşünüyor. Fakat, yüz tanıma sistemi için teknik zorluklar olması sebebiyle parmak izi tanıma sistemi şimdilik tamamen terkedilmeyebilir. Kuo'nun raporunda Apple'ın iris tarama değil yüz tanıma sistemi üzerinde durduğu belirtiliyor.
yuz-tanima.jpg


Yeni Touch ID teknolojisi geliyor!

iPhone 8'de çerçevesiz bir ekran olacağına inanan Kuo, bu sebeple Apple'ın yeni bir Touch ID teknolojisi geliştirdiğini düşünüyor. Kuo'ya göre, mevcut Touch ID sensörü camın altında olduğu için tam ekran tasarımı için gereksinimleri karşılamıyor ve bu nedenle sensörün ekran panelinin altına yerleştirilmesi gerekiyor.


iphone-8-yeni-touch-id.jpg

Güvenilir analist, Apple'ın Touch ID için mevcut kapasitif tipten optik tip sisteme geçmeyi planladığı belirtiyor. Fakat bu teknoloji henüz geliştirilme aşamasında. Bu yüzden de OLED ekran paneli üreticilerinin sistemin nasıl çalıştığını test etmek için özel tasarımlar sunmaları gerekiyor. Kuo'ya göre Apple'ın üreticilerden bu tasarımları talep etmek için yeterince pazarlık gücü var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone 8 ile yeni 3D Touch ve Touch ID geliyor!

iPhone 8 ile gelecek özellikler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Aktarılan bilgilere göre 3D Touch ve Touch ID teknolojileri iPhone 8 ile yenilenecek!


1481965427_iphone.jpg


KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre; Apple gelecekteki iPhone modellerinde, muhtemelen iPhone 8'de kullanılmak üzere yeni 3D Touch ve Touch ID sensörleri geliştiriyor.
Apple'ın bir sonraki nesil iPhone'u için kavisli bir OLED ekrana geçeceği söylentileri uzun bir süredir dolaşıyordu. Ming-Chi Kuo, esnek OLED panelini kullanabilmek için, Apple'ın mevcut 3D Touch sensöründe değişiklikler yapması gerektiğini bildiriliyor.
OLED panel için Touch ID ve 3D Touch yenilenecek!

Apple, daha iyi 3D Touch kullanıcı deneyimi sağlamak için mevcut FPCB sensöründen farklı bir film sensörüne geçebilir. Esnek OLED panelinin form faktörünün dokunmatik çalışma basıncından deforme olmasını önlemek için, 3D Touch'ın mutlaka yenilenmesi gerekiyor.
Ming-Chi Kuo, iPhone 5s ile hayatımıza giren Touch ID için de yenilik yapılacağını aktarıyor. Söylenene göre; Touch ID camın altına yerleştirilecek bu sayede çerçevesiz ekranlı iPhone görebileceğiz.


1485081742_279847-2560.jpg

Raporda ayrıca; gelecek nesil iPhone modellerinde yüz tanıma sistemine geçileceği bunun için de teknik zorlukların aşılmasının gerektiği bildiriliyor. 10. yıla özel olarak tasarlanacak olan iPhone'un cam tasarıma sahip olacağı, kamera çıkıntısının olmayacağı ve kablosuz şarj teknolojisi ile gelmesi tahmin ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
applein-iphone-8-modelinin-iris-tarayicisi-qgsk.jpg

Apple'ın iPhone 8 modelinin iris tarayıcısı içereceği iddia ediliyor

Apple'ın 10. seneye özel olarak sunacağı iPhone 8'de iris tarayıcısı mı bulunacak?
Apple, bundan tam 10 sene önce 2007'de ilk iPhone modelini tanıtmış ve pazara sunmuştu. iPhone, insanların alışkanlıklarını değiştirerek, farklı bir teknolojik algının yerleşmesine neden olmuş ve ayrıca akıllı telefon pazarının da temelini atmıştı. İlk iPhone, 2011 senesinde hayatını kaybeden firmanın efsanevi CEO'su Steve Jobs'dan gelmişti.
iphone-8jpg1484914870.jpg

Apple her sene yeni iPhone modelleri sunarken, geçtiğimiz sene iPhone SE'nin ardından gelen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri ile oldukça başarılı olmuş ve 2016 son çeyrekte satış rakamlarında Samsung'u geride bırakarak, global pazarın en büyüğü olmasını bilmişti.
Cupertino merkezli teknoloji devinin bu sene yeni iPhone modellerini pazara sunması bekleniyor. Bu yeni cihazlardan ikisi iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olurken, geçtiğimiz sene sunulan cihazların halefi olarak gelecekler. Tasarım yönünden bu modellerde fazla bir fark beklenmiyor.
Diğer taraftan 3. modelin ise iPhone'un 10. yılına özel olarak sınırlı sayı ile üretilecek olan iPhone 8 olacağı kaydedilmekte. Bu cihaz için bir çok iddia gelirken, bunlar arasında akıllı telefonun 5" ekran ile sunulacak olması, ekranın OLED olması, cam arka yüzey tasarımı içermesi, kablosuz şarj desteğine sahip olması gibi yenilikler yer alıyor.
İddialar gelmeye devam ederken, şimdi de iPhone 8'in iris tarayıcısı da içereceği yönünde bilgiler geliyor. Henüz resmi anlamda bu açıdan da bir doğrulama gelmiş değil.
Bilindiği üzere Apple, tanıtım gününe kadar cihazları hakkında bilgi paylaşmaması ile tanınıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
applein-iphone-8-modelinin-iris-tarayicisi-qgsk.jpg

Apple'ın iPhone 8 modelinin iris tarayıcısı içereceği iddia ediliyor

Apple'ın 10. seneye özel olarak sunacağı iPhone 8'de iris tarayıcısı mı bulunacak?
Apple, bundan tam 10 sene önce 2007'de ilk iPhone modelini tanıtmış ve pazara sunmuştu. iPhone, insanların alışkanlıklarını değiştirerek, farklı bir teknolojik algının yerleşmesine neden olmuş ve ayrıca akıllı telefon pazarının da temelini atmıştı. İlk iPhone, 2011 senesinde hayatını kaybeden firmanın efsanevi CEO'su Steve Jobs'dan gelmişti.
iphone-8jpg1484914870.jpg

Apple her sene yeni iPhone modelleri sunarken, geçtiğimiz sene iPhone SE'nin ardından gelen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri ile oldukça başarılı olmuş ve 2016 son çeyrekte satış rakamlarında Samsung'u geride bırakarak, global pazarın en büyüğü olmasını bilmişti.
Cupertino merkezli teknoloji devinin bu sene yeni iPhone modellerini pazara sunması bekleniyor. Bu yeni cihazlardan ikisi iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olurken, geçtiğimiz sene sunulan cihazların halefi olarak gelecekler. Tasarım yönünden bu modellerde fazla bir fark beklenmiyor.
Diğer taraftan 3. modelin ise iPhone'un 10. yılına özel olarak sınırlı sayı ile üretilecek olan iPhone 8 olacağı kaydedilmekte. Bu cihaz için bir çok iddia gelirken, bunlar arasında akıllı telefonun 5" ekran ile sunulacak olması, ekranın OLED olması, cam arka yüzey tasarımı içermesi, kablosuz şarj desteğine sahip olması gibi yenilikler yer alıyor.
İddialar gelmeye devam ederken, şimdi de iPhone 8'in iris tarayıcısı da içereceği yönünde bilgiler geliyor. Henüz resmi anlamda bu açıdan da bir doğrulama gelmiş değil.
Bilindiği üzere Apple, tanıtım gününe kadar cihazları hakkında bilgi paylaşmaması ile tanınıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
58-inc-iphone-8-paslanmaz-celik-cerceve-ueyw.jpg


5.8 inç İPhone 8, Paslanmaz Çelik Çerçeve ve Cam Arka Kapakla Gelecek

Apple'ın İphone'un onuncu yılında için özel olarak tasarlanan modeli İPhone 8'in Tasarımı ile ilgili yeni detaylar geldi. iPhone 8'in üretiminde paslanmaz çelik çerçeve ve cam arka yüzey kullanılacak.
Son haftalarda yeni cihazların tanıtımına daha aylar olmasına rağmen bir veya daha fazla iPhone ile ilgili yeni bilgilerin gelmediği bir gün geçmiyor. Bugün de güne yeni bir İphone 8 haberi işe başlıyoruz; "upstream tedarik zincirindeki kaynaklardan" gelen yeni bir haberde, yeni iPhone 8'in paslanmaz çelikten üretilmiş metal bir çerçeve ve cam sandviç tasarımı ile ilgili söylentiler teyit edildi. Bu arada bu cihaz, Samsung tarafından üretilen 5.8 inç OLED panele sahip olacak. Bu cihaz, 1.000$ üzerinde fiyatla en prestijli iPhone olacak ve paslanmaz çelik çerçevesi Foxconn ve Jabil Circuit tarafından üretilecek.




Diğer taraftan, İPhone 8 ile birlikte duyurulması beklenen İPhone 7s ve İPhone 7s Plus'ın da üç kuşak önceki İPhone modelleri gibi alüminyum kasa ile geleceği iddia ediliyor. İphone 7s ve İPhone 7s Plus'ın alüminyum gövdesi ise Catcher Technology tarafından üretilecek.
İphone 7s Plus'ın tasarımı henüz teyit edilmedi, ancak küçük iPhone 7s ile aynı malzemeyi kullanacağından şüphe etmek için bir neden yok. Dolayısıyla, bu iki "s" modeli muhtemelen iPhone 7 ve 7 Plus ile aynı tasarıma sahip olacak, ancak bazı yükseltilmiş donanım özelliklerine sahip olacakları belirtiliyor. Apple geleneklerine göre "s" yılı genellikle sıra dışı yeniliklerin sunulduğu yıl oluyordu. Fakat bu yılki sıra dışı yenilik, üstün tasarımı ve malzeme kalitesi ile çok daha yüksek fiyat etiketine sahip İPhone 8 ile olacak gibi görünüyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst