gittigidiyor

iPhone Durum Çubuğuna Renk Katın....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
iOS 15 güncellemesi ile birlikte Odak modu adı verdiği özelliği kullanıma sunmuştu. Odak modu sayesinde kullanıcılar günlük hayatlarında onları rahatsız eden bildirimlerden kurtulabiliyordu. Ancak bu mod artık iPhone durum çubuğunu renklendirmek için de kullanılabiliyor. Durum çubuğunda sol üst bölümde yer alan saat bölümüne siz de simge eklemek ister misiniz?

Durum çubuğunuzda özel bir simge ayarlamak için iPhone’unuzda iOS 15 veya iPad’inizde iPadOS 15 sürümünü yüklemiş olmanız gerekiyor. Gülen yüz, ateş sembolü, ampul ve pati izi gibi eğlenceli olanlar da dahil olmak üzere seçebileceğiniz 25’ten fazla simge yer alıyor. Muhtemelen ilerleyen güncellemeler ile bu simgelere yenileri eklenecek.

iPhone durum çubuğuna nasıl simge eklenir?​

  • iPhone’dan Ayarlar’ı açın.
  • Aşağı inin ve Odak bölümüne tıklayın.
  • Sağ üstteki + işaretine dokunun.
  • Özel’e dokunun.
  • Tercih ettiğiniz simgeyi seçin.
  • Odağınızı adlandırın.
  • Size kimlerin bildirim gönderebileceğini seçin. (İsterseniz tüm kişilerinizi seçebilirsiniz)
  • Tüm uygulamaların size bildirim göstermesini etkinleştirin.
  • Odak modunu etkinleştirmek için anahtara dokunun.
iOS 15


Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sonra saatin yanında belirlediğiniz simgeyi göreceksiniz. Bu simgeyi ekleyeceğini odak modları ile değiştirebileceğinizi belirtelim. Ancak bir uygulama konumunuzu kullanıyorsa simge bir kaç saniyeliğine ortadan kalkacak ve konum işareti yer alacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst