gittigidiyor

İPhone Güvenlik Ayarları Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]İPhone Telefonlarda Güvenlik Ayarları[/h][FONT=pt_sansregular]Güvenliğiniz için iphonunuzda gerekli ayarlamaları mutlaka yapmanız gerekir.[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]
iphone1.png
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Güvenlik özellikleri, iPhone’unuzdaki bilgileri başka kişilerin erişimine karşı korumaya yardımcı olur. Veri korumasıyla parola kullanma
Başlangıçta iPhone, kilidinin açılması için parola girmenizi gerektirmez. iPhone’u her açtığınızda veya uyandırdığınızda girilmesi gereken bir parola ayarlayabilirsiniz.
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Parola ayarlama: Ayarlar > Genel > Parola ve Parmak İzi (iPhone 5s) veya Ayarlar > Genel > Parolayla Kilitleme (diğer modeller) bölümüne gidin ve 4 basamaklı bir parola ayarlayın.[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Parola ayarlandığında, iPhone üzerinde tutulan Mail iletilerini ve ilişiklerini 256 bit AES şifrelemeyi kullanarak şifrelemek amacıyla anahtar olarak parolanız kullanılarak veri koruma açılır. (Diğer uygulamalar da veri korumayı kullanabilir.)
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Güvenliği artırma: Basit Parola’yı kapatın ve daha uzun bir parola kullanın. Sayıların ve harflerin birleşimi olan bir parola girmek için, klavyeyi kullanırsınız. iPhone’un kilidini sayısal tuş takımını kullanarak açmayı tercih ediyorsanız, yalnızca sayıları kullanarak bir parola yaratın.
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Parmak izlerini kaydetme ve Touch ID algılayıcı için seçenekleri ayarlama: (iPhone 5s) Ayarlar >Genel > Parola ve Parmak İzi > Parmak İzleri bölümüne gidin.
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]iPhone kilitliyken özelliklere erişime izin verme: Ayarlar > Genel > Parola ve Parmak İzi (iPhone 5s) veya Ayarlar > Genel > Parolayla Kilitleme (diğer modeller) bölümüne gidin. İsteğe bağlı özellikler arasında şunlar bulunur:
• Sesle Arama
• Siri (etkinse, bakınız: Siri ayarları sayfa 43)
• Passbook (bakınız: Bölüm 24, Passbook, sayfa 109.)
• Mesaj ile Yanıtla (bakınız: Birisi aradığında sayfa 45.)
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]iPhone kilitliyken Denetim Merkezi’ne erişime izin verme: Ayarlar > Denetim Merkezi bölümüne gidin.
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Başarısız on parola girişiminden sonra verileri silme: Ayarlar > Genel > Parola ve Parmak İzi (iPhone 5s) veya Ayarlar > Genel > Parolayla Kilitleme (diğer modeller) bölümüne gidin, sonra Verileri Sil’e dokunun. Başarısız on parola girişiminden sonra tüm ayarlar sıfırlanır, verilerin şifreleme anahtarı kaldırılarak bilgilerinizin ve ortamlarınızın tümü silinir.
Parolanızı unutursanız, iPhone yazılımını geri yüklemeniz gerekir.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kişisel Erişim Noktası Nedir? Ne İşe Yarar?

[FONT=pt_sansregular]
iphone6-ios9-settings-cellular-personal-hotspot.jpg
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]iPhone’unuzun Internet bağlantısını paylaşmak için Kişisel Erişim Noktası’nı kullanın. Bilgisayarlar; Wi-Fi, Bluetooth veya bir USB kablosu kullanarak Internet bağlantınızı paylaşabilirler. Diğer iOS aygıtları bağlantıyı Wi-Fi kullanarak paylaşabilirler. Kişisel Erişim Noktası sadece; iPhone, hücresel veri ağı üzerinden Internet’e bağlıysa çalışır.
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Not: Bu özellik bazı operatörlerle kullanılamayabilir. Ek ücret ödemeniz gerekebilir. Daha fazla bilgi için operatörünüze danışın.
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]İnternet bağlantısını paylaşma: Servisi operatörünüzle ayarlamak için Ayarlar > Hücresel bölümüne gidin ve Kişisel Erişim Noktasını Ayarla’ya (görünüyorsa) dokunun.
Kişisel Erişim Noktası’nı açtıktan sonra diğer aygıtlar şu şekillerde bağlanabilir:[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]• Wi-Fi: Aygıt üzerinde, kullanılabilir Wi-Fi ağları listesinde iPhone’unuzu seçin.
• USB: iPhone ile birlikte gelen kabloyu kullanarak iPhone’u bilgisayarınıza bağlayın. Bilgisayarınızın Ağ tercihlerinde iPhone’u seçin ve ağ ayarlarını yapın.
• Bluetooth: iPhone’da Ayarlar > Bluetooth bölümüne gidin ve Bluetooth’u açın. iPhone’u aygıtınızla eşlemek ve ona bağlanmak için bilgisayarınızla birlikte gelen belgelere bakın.
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Not: Aygıta bağlanıldığında, iPhone ekranının en üstünde mavi bir bant gözükür. Kişisel Erişim Noktası’nı kullanan iOS aygıtlarının durum çubuğunda Kişisel Erişim Noktası simgesi görünür.
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]iPhone için Wi-Fi parolasını değiştirme: Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası > Wi-Fi Parolası bölümüne gidin ve daha sonra en az 8 karakterden oluşan bir parola girin.
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Hücresel veri ağı kullanımınızı izleme: Ayarlar > Hücresel bölümüne gidin.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
İPhone Sesler ve Sessize Alma Özelliği

rYBzmz.jpg

Sesler ve sessize alma

Arandığınızda ve mesaj, sesli mesaj, e-posta, Tweet, Facebook gönderisi, anımsatıcı veya başka bir etkinlik aldığınızda iPhone’un çalacağı sesleri değiştirebilir veya kapatabilirsiniz.
Ses seçeneklerini ayarlama: Zil sesleri ve uyarı sesleri, titreşim ayarları ve modelleri ve zil sesi ile uyarı sesi yüksekliği gibi seçenekler için Ayarlar > Sesler bölümüne gidin.

Titreşim modellerini ayarlama: Ayarlar > Sesler bölümüne gidin ve sonra Sesler ve Titreşim Modelleri listesinden bir öğe seçin. Bir model seçmek veya kendi modelinizi yaratmak için Titreşim’e dokunun.
Rahatsız Etme

Rahatsız Etme, akşam yemeğine veya uyumaya giderken iPhone’u sessize almanın kolay bir yoludur. Aramaların ve uyarıların ses çıkarmasını veya ekran ışığının yanmasını engeller.

Rahatsız Etme’yi açma: Denetim Merkezi’ni açmak için ekranın alt kenarından yukarıya kaydırın, sonra simgesine
031614_1944_11.jpg
dokunun. Rahatsız Etme açıkken, durum çubuğunda
031614_1944_11.jpg
simgesi görünür.
Not: Rahatsız Etme açıkken bile alarm sesleri duyulur. iPhone’un sessiz olmasını garantilemek için, onu kapatın.

Rahatsız Etme’yi ayarlama: Ayarlar > Rahatsız Etme bölümüne gidin.
Sessiz saatleri ayarlayabilir, Hızlı Arama listenizden veya kişi gruplarından gelen aramalara izin verebilir ve acil durumlar için yinelenen aramaların çalmasına izin verebilirsiniz. Rahatsız Etme’nin iPhone’u yalnızca kilitliyken mi yoksa kilitli olmasa bile mi sessize alacağını da ayarlayabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst