gittigidiyor

IPhone Home Tuşu Bozuldu Çalışmıyor Arızası Çözümü

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
IPhone Home Tuşu Bozuldu Çalışmıyor Arızası Çözümü

2016-09-07_20-39-21.jpg

Genellikle iPhone cihazlarında Home tuşunun bozulması yani düzgün çalışmaması (basmaması) tuşun içine dolan toz, kir ve bunun gibi pisliklerden kaynaklanıyor.


Bu nedenle tıpkı aşağıdaki videoda gösterildiği gibi telefonun Home tuşuna orta parmağınızın tırnağı ile sert bir şekilde vurun, sonra telefonu sağa sola doğru çevirerek bu işlemi devam ettirin. Ta ki Home tuşunun içindeki tüm pislikler yavaş yavaş dışarı dökülüp bitene ve iyice temizlenene kadar orta parmağın tırnağıyla vurmaya devam edin.

Home tuşuyla yaptığınız her şeyi ekrandaki sanal Home butonuyla yaparak geçici bir çözüm üretebilirsiniz.
Bunun için ufak bir ayar yapmanız gerekiyor:


  1. Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik
  2. AssistiveTouch’ı etkinleştirin.
  3. Ekranda AssistiveTouch kısayol simgesini göreceksiniz.
  4. Ana ekran işareti Home tuşunun görevini yapmaktadır.

Home Tuşunun Bozulmasına Yol Açan En Önemli Nedenler Şunlardır:


  1. Yağmur yağarken Home tuşuna su kaçabilir.
  2. Çok tozlu ortamda çalışıyorsanız, Home tuşuna toz kaçacağı için sert basma ve basılı kalma gibi problemler yaşayabilirsiniz.
  3. Kılıf kullanmıyorsanız Home tuşuna toz kaçma ihtimali fazla olur. Telefonu çantada taşıyanlar, çantanın dibinde biriken tozların Home tuşuna girmesiyle arıza ile karşı karşıya kalabilir.
  4. Telefonu düşürürseniz veya cihaz darbe yerse Home tuşu bundan zarar görerek bozulabilir.
  5. Bazen çocukların ısırması sonucunda Home tuşu bozulabiliyor, bazen de çok sert basmak da Home tuşunda arızaya sebep olabilir.


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst