gittigidiyor

iPhone ile Yüklü Gelen Uygulamalar Nasıl Silinir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iPhone ile Yüklü Gelen Uygulamalar Nasıl Silinir?[/h][h=2]iPhone kullanıcılarının en büyük problemlerinden bir tanesi telefonda yüklü olarak gelen uygulamalar olurken, kolay bir şekilde uygulamalar silinebilmektedir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
iphone-ile-yuklu-gelen-uygulamalar-nasil-silinir.jpg
iPhone’da yüklü gelen uygulamaların silme işlemlerini pek çok kullanıcı yapamasa da adımları takip ederek kolay bir şekilde uygulamaları silebilir ve telefonunuzda yer açabilirsiniz. Telefonda yüklü gelen uygulamaları pek çoğu kullanıcılar tarafından tercih edilmediğinden dolayı telefonda boş yere durmakta ve alan kaplamaktadır. Borsa, arkadaş bul ve ipuçları gibi farklı uygulamaları kaldırmak isteyen kullanıcılar cihazları üzerinden bu işlemleri kolay bir şekilde yapabilmektedir. Üstelik yapılan araştırmalarda tüm uygulamaların silinmesi halinde cihazda 150 megabaytı varan bir alanın açıldığı belirtilmektedir.
Hangi uygulamalar kaldırabilir?
Takvim, Hesap Makinesi, Pusula, Kişiler, FaceTime, Arkadaş Bul, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Harita, Müzik, Haberler, Notlar, Podcast'ler, Anımsatıcı, Borsa, İpuçları, Videolar, Sesli Notlar, Hava Durumu ve Watch uygulamasının kaldırılması mümkündür.
Uygulamaları kaldırmak isteyen kişilerin yapması gereken işlem uygulama yöneticisinde erişim sağlayarak hangi uygulama kaldırılmak isteniyorsa uygulamanın detay sayfasında yer alan kaldırma butonlarının kullanılmasıdır.
resim1(1).png

Böylece uygulamalar kolay bir şekilde sistemden kaldırılacaktır.
resim2(8).jpg

[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone-4s.jpg



iPhone
‘unuz PC’niz tarafından tanınmıyorsa, sorunu çözebilecek bazı ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz. Ya da bilgisayarım iphone’u görmüyor diyorsanız bu makale tam sizin için.

Bazı insanlar sadece iTunes’dan hoşlanmazlar, bu kadar basittir. Ancak iPhone’larında depolanan fotoğraflara erişmek istiyorlarsa ne yapacaklar? Apple, kullanıcıların bilgisayarındaki “Bilgisayarım” aracılığıyla kamera kütüphanesine göz gezdirme imkânı sunar ve iCloud yedeklemeleriyle birleştirildiğinde, iTunes kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır.
Bununla birlikte, teknoloji dünyasındaki her şeyde olduğu gibi, her zaman çalışmaz ve bazı kullanıcılar, iPhone’lar takılıyken Bilgisayarım’da görünmüyor sorunuyla karşılaşırlar. Panik yapmayın, çünkü bu adımların ‘iPhone’unuzu bulmak için Windows PC’niz lazım olacak.


Sertifikalı Lightning Kablosu Kullanın

Daha ileri gitmeden önce, muhtemelen yalnızca Apple’ın iPhone’uyla verilen lightning kablosunu veya sertifikalı lightning kablosunu kullanmanız gerektiğini belirtmek gerekir. İnternette bulunan daha ucuz lightning kablolarından bazıları ve küçük mağazalardaki sadece veri aktarım imkanı olmadan telefonu şarj etme olanağı sunuyoruz. (bu konu önemli)
Veri aktarım yetenekleri sunmayan bir lightning kablosu kullanıyorsanız, iPhone’unuzun PC’niz tarafından neden algılanmadığı muhtemel bir şey değildir. Apple’dan veya bazı güvenilir perakendecilerden 20-30 TL gibi değişen fiyatlara resmi bir lightning kablosu alabilirsiniz.


iPhone’unuzu Bilgisayara Taktığınızda ‘güven’ Seçeneğini Seçtiğinize Emin Olun

iPhone‘unuzu Windows PC‘nize taktığınızda, iPhone’unuzda bilgisayara “güven” ve “güvenme” seçeneğini soran bir ileti görmelisiniz. Bir bilgisayara güvenmek, iPhone’unuza ve istediğiniz tüm verilere tam erişime sahip olmasını sağlar; bizim istediğimiz de budur. iPhone’unuzun kilidini açın ve mesaj göründüğünde “Güven”e dokunun.

iphone-guven.jpg


Mantıksal olarak yalnızca bir kez görünmelidir, ancak iPhone‘umuzu bir bilgisayara takarken birden fazla görünür olduğunu fark ettik, bu yüzden daha önce kendisine güvenmiş olsanız bile güvenilir durumunu onaylamak için bir pop-up’a göz atın.


Tüm Güncellemeleri Yükleyin ve Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın.

Sertifikalı Lightning kablosu kullandığınızdan ve bilgisayarınızın güvenilir olduğundan eminseniz bir sonraki adım mevcut tüm güncellemeleri bilgisayarınıza kurmanızdır. Bu iTunes veya Windows’un kendisi için bir güncelleme olabilir.
Bir İ Tunes güncellemesini kontrol etmek için iTunes’u açın, Yardım > Güncellemeleri Kontrol Et ‘i tıklayın ve ekrandaki istemleri izleyin.
Windows 10 güncellemeleri için Başlat > Ayarlar > Güncellemeler ve Güvenlik > Windows Update bölümüne gidin ve “Güncellemeleri Kontrol Et” i seçin.
Ayrıca, Apple daima işletim sistemindeki hataları giderdiği için iOS yazılımınızı da güncellemeye değerdir ve mevcut iOS sürümünüzün etkilenmesi olabilir. iPhone’unuz için bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme‘ye gitmeniz yeterlidir.
iTunes, Windows 10 ve iPhone‘unuzu güncelledikten sonra bilgisayarınızı da yeniden başlatmanız gerekir. Yeniden başlatıldıktan sonra, iPhone’unuz umarım Bilgisayarım‘da görünmelidir. Değilse, bir sonraki çözümü okumaya devam edin.


iPhone Sürücülerini Güncelle

Bilgisayarınıza güveniyorsanız iPhone’unuzu Bilgisayarım’da görünmese de, iPhone’unuzdaki sürücülerini güncellemek için tek bir çözüm kaldı. Aşırı karmaşık olmasa da sunduğumuz üç çözümün en teknikidir.
iPhone sürücülerinizi güncellemek için, ilk adım iPhone’unuzu bilgisayarınıza takıp Denetim Masası > Donanım ve Ses‘e gidin. Açıldıktan sonra, Belirtilmemiş bölümün altında “Apple iPhone” u bulun ve sağ tıklayın ve Özellikler‘i seçin. Yeni bir pencere görünmelidir – Donanım sekmesini tıklatın, Özellikler‘i ve ardından Ayarları Değiştir‘i tıklatın.


iphone-surucu-guncelleme.jpg


Yeni bir pencere açılmalıdır. Sürücü sekmesini seçin ve ardından “Sürücüyü Güncelle” yi tıklayın. Buradan, web’de en yeni iPhone sürücülerini arayın ya da iPhone sürücülerinin iTunes’da depolandığı klasöre yönlendirin. Çoğu kullanıcı için, bu C: \ Program Files \ Ortak Dosyalar \ Apple \ Mobil Cihaz Desteği \ Sürücüler olacaktır, ancak varsayılan yükleme konumuna bağlı olacaktır.

iphone-suruculeri-yukle.jpg


Bulunduktan sonra Tamam‘ı ve ardından İleri‘yi tıklayın. Sonra iki mesajdan birini göreceksiniz: ya iPhone sürücüleriniz zaten güncel veya yeni bir sürücü yüklenecek. Bu ikinci ise, iPhone’unuz sürücünüz kurulduktan kısa bir süre sonra Bilgisayarım‘da görünmelidir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst