gittigidiyor

iPhone SE, iPhone 5s ve iPhone 5c karşı karşıya

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone-se-iphone-5s-iphone-5c.jpg

Apple, Cupertino’da düzenlediği etkinlikte 4 inç ekranlı iPhone SE’yi tanıtarak dedikodulara noktayı koydu. Tasarımı itibarıyla iPhone 5s’in devamı niteliğinde olan iPhone SE ile 2013 çıkışlı iPhone 5s ve iPhone 5c arasındaki benzerlik ve farkları sizler için sıraladık.
[h=2]Tasarım[/h]124.4 x 59.2 x 8.97 mm.’lik boyutlara sahip iPhone 5c, tartıda 132 gram çekiyor. Plastik kaplamalı bir kasası bulunan telefon için beyaz, pembe, yeşil, mavi ve sarı renk seçenekleri bulunuyordu.
iPhone 5s’te ise 128.8 x 58.6 x 7.6 mm.’lik boyutları 112 gramlık ağırlık tamamlıyor. Alüminyum kasalı telefon, uzay grisi ve gümüş renk seçenekleriyle satılıyordu.
iPhone SE ise görüntüsü itibarıyla ilk etapta iPhone 5s’e oldukça benzer dursa da, yuvarlatılmış köşeler hemen göze çarpıyor. 123.8 x 58.6 x 7.6 mm.’lik boyutlara sahip telefon, tartıda 113 gram çekiyor. Alüminyum kasalı telefon roze altın, uzay grisi, altın rengi ve gümüş renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.
iPhone 5c’te Touch ID sensörü bulunmuyor. iPhone 5s ise Touch ID sensörünün varlığına rağmen, Apple Pay’i desteklemiyor. iPhone SE ise Touch ID ve NFC’nin varlığı sayesinde Apple’ın mobil ödeme sisteminin kapsama alanına giriyor.
[h=2]Ekran[/h]iPhone 5c ve 5s’in 1136 x 640 piksel çözünürlüklü 4 inç ekranları, 326 ppi piksel yoğunluğu sunuyor.
iPhone SE’de de aynı 4 inç ekran bulunuyor. Bu da piksel yoğunluğu ve çözünürlük değerlerinin değişmediği anlamına geliyor. Şirket iPhone SE’nin iPhone 5s’e kıyasla 3 kat daha parlak bir ekranı olduğuna dikkat çekiyor. Dolayısıyla görüntü konusunda bazı farklar görmek mümkün olabilir. iPhone 6s ile ortaya çıkan 3D Touch özelliği ise 3 cihazda da bulunmuyor.
[h=2]Kamera[/h]iPhone 5c ve iPhone 5s’te 8 megapiksel arka kameraya 1.2 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. 5S’in barındırdığı yazılımsal özelliklerle iPhone 5c’ye kamera konusunda üstünlük sağladığını belirtmek gerekiyor.
iPhone 6s ile aynı arka kameraya sahip olan iPhone SE’nin 12 megapiksel arka kamerasıyla 4K video kaydı yapılabiliyor ve Live Photo yakalanabiliyor. f/2.2 diyafram aralığı ise iPhone SE’nin düşük ışık performansını önemli ölçüde geliştiriyor. iPhone SE’nin 1.2 megapiksel ön kamerası ise Retina flaş desteğiyle karanlık ortamlarda daha iyi performans sergiliyor.
[h=2]Donanım[/h]iPhone 5c ve iPhone 5s için 16 ve 32 GB depolama alanı seçenekleri bulunuyor. iPhone SE ise 16 ve 64 GB depolama alanı seçenekleriyle geliyor. İşlemci konusunda ise iPhone 5c, bu üçlünün en zayıf halkası konumunda. Cihazın A6 işlemcisine 1 GB RAM eşlik ediyor. iPhone 5s’te ise A7 işlemci ve M7 hareket işlemcisi, 1 GB RAM ile destekleniyor.
iPhone SE’de ise ilk kez iPhone 6s’te kullanılan A9 işlemci bulunuyor. M9 hareket işlemcisi ve 2 GB RAM, A9 işlemciyi tamamlıyor.
Batarya boyutu konusunda ise Apple tam rakamları paylaşmadığı için sadece tahminler doğrultusunda konuşulabiliyor. iPhone 5c’de 1510 mAh, iPhone 5s’te 1560 mAh ve iPhone SE’de 1642 mAh kapasiteli pil olduğu belirtiliyor.
[h=2]Yazılım[/h]Her üç telefon da Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 9’u destekliyor. Ancak iPhone 5c ve iPhone 5s, işletim sisteminin tüm yeteneklerini sunamıyor. iPhone SE ise 3D Touch desteği olmasa da, Apple Pay ve Live Photos gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.
[h=2]Sonuç[/h]iPhone SE, iPhone 5s ve 5c’den oluşan 4 inç ekranlı iPhone ailesine kamera, performans ve Apple Pay gibi önemli özelliklerin desteklenmesi konusunda çok şey kazandırıyor. 3D Touch gibi önemli bir özelliği barındırmasa da, iPhone SE 1999 TL’den başlayan fiyatıyla 4 inç ekranlı iPhone arayanların ihtiyacını karşılayacak bir seçenek gibi gözüküyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst