gittigidiyor

iPhone ve iPad'te PDF nasıl yazdırılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone-ve-ipadte-pdf-nasil-yazdirilir-lyji.jpg


iPhone ve iPad'te PDF nasıl yazdırılır?

iPhone ve iPad'de PDF yazdırma seçeneği ile birlikte, PDF dosyalarınızı çok kolay bir şekilde çıktı halinde yazdırabilirsiniz.

iOS işletim sistemiyle birlikte gelen iPhone ve iPad'te kolay bir şekilde PDF dosyaları yazdırımı gerçekleştirebiliyorsunuz. Günlük yaşantımızda sıklıkla PDF dosyası yazdırmak zorunda kalmasakta, iOS işletim sisteminde bulunan bu özelliğin pek çok alanda işimizi kolaylaştıracağını söyleyebiliriz.

PDF Yazdır seçeneğini genellikle cep telefonlarımıza gelen maillerde kullanabilirken, bu işlemi çok kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Peki ama PDF çıktısı almak için yapmamız gereken işlemler neler?

iphoneipadpdfpng1492348275.png
iPhone yada iPad'de PDF yazdır işlemini nasıl kullanabiliriz?

Bu işleme başlamak için PDF eki olan bir e-posta yada dosyayı açın. Bu işlemin ardından yapmanız gereken sadece Paylaş simgesine dokunmak olacaktır. Daha sonra eklentiyi iBooks'ta açmak için "iBooks'a Kopyala" seçeneğine dokunun.

Bu işlem ardından PDF dosyanızın bir kopyası otomatik olarak iBooks arşivinize eklenecekken, dosyayı iTunes kullandığınız tüm cihazlarınızda iBook üzerinden kolayca görüntüleyebileceksiniz.


Daha sonra iBooks'taki PDF'lerinizi veya notlarınızı yazdırmak ya da e-postayla göndermek adına iBooks uygulamasına girin. Bu uygulama eğer iPhone yada iPad'inizde mevcut değilse App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamaya girdiğinizde yazdırmak istediğiniz belgeye dokunduktan sonra, paylaş simgesine tıklayın ve tercihinize göre Yazdır yada E-postala seçeneklerinden birisine dokunun. Yazdırma işlemini başlattıktan sonra AirPrint yazıcıyı seçin, ardından sayfa aralığını ve kopya sayısını seçerek yazdıra tıklayın.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst