gittigidiyor

IPTV izleyebilmek için nasıl bir bağlantı gereklidir?

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi





IPTV uygulaması için en önemli ihtiyaçlardan birisi internet bağlantısı. Yani internet bağlantınızın yüksek kalitede olması lazım.



Yüksek hızların dışında “Quality of services” dediğimiz internet üzerinden aldığımız servisin kalitesi noktasında da ciddi düzenlemelerin düzeltilerin yapılmış olması lazım. Şu an bildiğim kadarıyla set-top box çalışmalarının bir kısmı kablosuz bağlantı üzerinden de çalışır noktada olacak. Dolayısıyla bir yandan da evinizin içindeki internet bağlantısının kablosuz halinin güvenli hale getirilmiş olması ve başkaları tarafından kullanılmıyor olması son derece önemli. İnternet bağlantısı açısından ihtiyaçlarımızı aslında Türk Telekom bir yandan karşılamaya başladı. Şu anda Türk Telekom’dan başka ADSL bağlantısı doğru bir ADSL bağlantısı veren bir altyapı olmadığından biz her noktada, ara üstleniciler olsa bile, Türk Telekom’a bağlıyız. Dolayısıyla Türk Telekom’un altyapısının özellikle bu konuyla ilgili hazır olması ve bizim Türk Telekom tarafından hazırlanmış IPTV altyapısına uygun paketleri telekom tarafından ya da telekomun alt üstlenicileri tarafından almamız gerekiyor. Bu en öncelikli gereklilik. İkinci önemli nokta ise daha yüksek bağlantılara ihtiyacımız olabilir. Sadece IPTV için değil. Çünkü IPTV ile başlayan uygulamalar triple play dediğimiz üçlü uygulamalar haline geldi. Bunların arasında neler var; internet üzerinden ses görüşmesini yapabildiğimiz voip uygulamaları, IPTV uygulamaları ve bu uygulamaların dışında da internet üzerinden diğer bağlantıları alabildiğimiz internet veri bağlantısı. Bunların üçünü birden verebiliyor olması gerekiyor. Dolayısıyla internet bant genişliğinin olabildiğince yüksek olması gerekiyor.



Kaynak: iptvnedir.atifunaldi.info , uzmantv.com
 

mumcuoglu

Aktif Üye
Katılım
3 Mar 2013
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Konum
KARSIYAKA
Ya hocam Ben yaklaşık 2 yıldır İPTV kullanıyorum kanal sayısını artırmak istiyorum nasıl uydu akıcısına atılır bilmiyorum DREMSTAR hd mini uydu alıcım var iptv ekle diyorum olmuyor bu konuda acil yardım bekliyorum saygılar
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst