gittigidiyor

IPTV Nedir ve Ülkemizde IP TV Nasıl Çalışır?

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi



Öncelikle IP TV nedir sorusuna cevap bulmakla başlayalım isterseniz.


IP TV internet kabloları üzerinden yayın yapabilen, geniş bant alana ihtiyaç duyan ve özelleştirilebilen bir çeşit yeni nesil televizyon yayınıdır.

Örneğin akşam eve geldiğinizde sevdiğiniz dizinin bittiğini görünce üzülebilirsiniz. Bu durumda internetten izleme yoluna gidebilirsiniz veya tekrarını beklemek zorunda kalabilirsiniz. Ancak IP TV teknolojisi bulunan bir evde bu kadar uğraşa gerek yoktur.




TV başına geçen IP TV abonesi kumandadan istediği dizinini istediği bölümünü seçerek direkt izleyebilir. Bunun dışında birçok programda özelleştirme yapabilir, haberlerin istediği kısımlarını izleyebilir. Kısacası daha özgür bir alanda dilediği gibi TV seyredebilir.

IP TV için öncelikle evinizde bir internet bağlantısı olmalıdır. 1 MB internetten bahsetmiyorum tabi ki. Bu işlem için geniş bant yayına ihtiyaç vardır. Bu sebeple geleneksel internet ağlarından daha sağlam bir alt yapıya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu altyapı ise şuan itibariyle Türk Telekom tarafından açılan bir ihale sonrasında özel bir firma tarafından yürütülmektedir.
Açıkçası IP TV için piyasada ve bu işi yapan Türk Telekom ve TTnet gibi firmalarda net bir açıklama ve bilgilendirme yok. Ancak yapılan alt yapı çalışmalarına sıkça rastlanabilmektedir. Birçok noktanın ya alt yapısı Fiber Optik kablo sistemine dönmekte ya da daha hızlı veri aktarımı yapılacak şekilde düzenlenmektedir.
IP TV gelene kadar Türk Telekom tarafından sunulan TiViBu sistemini kullanmamız gerekecek sanırım.

Yakın dönemde IP TV başvuruları ve çalışmaları için kamuoyuna bilgi aktarılacaktır. Ancak şu aşamada ne başvuru için, ne kullanım için gerekli ürünlerin satışı için nede ne zaman ve nasıl halkın hizmetine sunulacağı konularından net ve doyurucu bir bilgi verilmemektedir.

Aslında Türk Telekom firmasının bu çalışma için oldukça sağlam bir reklamlandırma yapacağından kuşkumuz yok. Ancak şu aşamada çalışmaların tamamlanması bekleniyor anladığım kadarıyla. Çünkü kendi sitesinde bile doyurucu bir bilgi mevcut değil.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst