gittigidiyor

İran (IRIB) TV Kanalları

DDSH

Aktif Üye
Merhaba. Tuhaf gelebilir ama ben Kore filmlerinden sonra İran filmleri tutkunuyum. Ve Farsça bilmeyip İngilizce ildiğim için, .............kanallarından ..............'de İngilizce düblajlı, .....................'de ise İngilizce altyazılı filmler izliyordum. ................'nin İngilizce ve Azerice yayınları da bonus gibiydi.

Tâ ki, uydu alanında da İran'a ambargo ve yaptırım uygulanıp, Hotbird, IRIB kanallarını kaldırana dek. Bu yüzden tekrar batı sinemasına dönerek bir süredir Hollywood muzdaribi oldum. Ve basit, sâde ama sevimli doğu sinemasına tekrar dönmek istiyorum.

Uyducuya sorduğumda bana, kimsenin IRIB için uydu bakmadığını, bu yüzden bilmediğini söyledi. Ve birlikte araştırdığımızda Arab Sat (BADR)'ın tavsiye edildiğini gördük, ama komşu yüksek binalar yüzünden sinyal almam mümkün değilmiş. Ne yapmalıyım? Alternatif bir uydu var mı IRIB kanalları için?

İkinci sorum ise, internetten aradığımda bunları canlı yayın olarak izleyebiliyorum. Yalnız, meşguliyetimden dolayı, film saatinde bilgisayar başında olmayabiliyorum. Bu yüzden, merak ediyorum, acaba bir yöntemi yok mu ki mesela bir tv kanalının belirli bir saatteki yayınını internetten indirebilelim? Şimdiden teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.