gittigidiyor

[İşletim sistemi] Ashampoo Backup Pro 10

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ashampoo%2BBackup%2BPro%2B10%2Bv10.00.jpg

Ödüllü yedekleme programlarıyla bilgisayar kullanıcılarının en büyük sorunlarından birini çözen Ocster’in Ashampoo ailesine katılmasıyla Ashampoo yedekleme programlarını yayınlamaya başladı.

Ünlü Alman yazılım geliştiricisi Ashampoo, bildiğiniz gibi geliştirdiği yazılımların kullanımlarının kolay olmasıyla ön plana çıkıyor. Yani ister acemi bir kullanıcı olsun ister profesyonel bir kullanıcı olsun her yaştan insan Ashampoo’nun geliştirdiği yazılımları kullanabilir.




Yedek, yedek ve yedek. Yedekleme neden önemlidir?

Gerçekten de işletim sisteminizi, dosyalarınızı veya klasörlerinizi yedeklemeye ihtiyacınız var mı? Evet, cevabını verebiliriz. Kullanmış olduğumuz sabit disklerin bir gün bozulmayacağının garantisi var mı? Bir elektrik kesintisinde bilgisayar donanımızın zarar görmeyeceği ne malum? Virüsler dosyalarınızı silebilir, işletim sisteminize dahi zarar verebilirler. Dosyalarınızın silinmesini ister misiniz? Bir güncelleme işlemi sırasında bilgisayarınızı kapatmayın veya güçten çekmeyin yazısıyla karşılaşıyorsunuz. Peki neden? O güncelleme işleminin kesintiye uğraması işletim sisteminize zarar verebilir ve bir daha açılmayabilir. Bunun sonucunda ise önemli dosyalarınıza ulaşamayabilirsiniz.
Bilgisayarımızla ilgili kötü olayları bırakalım. Geçmiş… Geçmişimizi bir daha yaşayamayız değil mi? Sevdiklerimizle sık sık fotoğraflar ve videolar çekiliriz, kendimizin komik durumlarını çekeriz. Gezdiğimiz yerlerin, gittiğimiz konserlerin, festivallerin videolarını çekeriz. Bunları bilgisayarınızda saklıyorsunuz değil mi? Bulut ortamına neden yüklemiyorsunuz?
Hadi bunu da geçelim. Bilgisayarınıza format attınız. Her kurulumda yüklediğiniz belirli programlar vardır: Office, K-Lite Codec Pack, Adobe Reader, Photohop, Skype, vb. Yüklediğiniz programlar bu yazdıklarımız arasında olsun veya olmasın, bilgisayarınıza her format attığınızda bu programları en baştan yüklemek veya işletim sisteminin güncelleştirmelerini baştan yapmak ne kadar sıkıcı değil mi? İşletim sisteminizi kurdunuz, güncellemeleri yaptınız ve her zaman yüklediğiniz programları yüklediniz. İşte işletim sisteminizin o anki halini yedekleyebilir ve ileride format atmak istediğinizde bu halini tekrar yükleyerek, zaman alıcı işlerden kurtulabilirsiniz.
Yukarıda yazdıklarımız sadece örnek. Ancak yazdıklarımız arasında olsun veya olmasın yedeklemeyle ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi Ashampoo Backup Pro ile gerçekleştirebilirsiniz.


Ashampoo-Backup-Pro-10.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=4]Programı anlatmaya başlayalım mı?[/h]Programı açtığınızda sizi dört seçenek karşılıyor.

  • Yeni Yedekleme Planı Oluştur
  • Yedekleme Planlarını Yönet
  • Yedeği Geri Yükle
  • Yedekleme Raporlarını Görüntüle

Bu dört seçenekten belki de sadece “Yeni Yedekleme Planı Oluştur” ve “Yedeği Geri Yükle” seçeneklerini kullanacaksınız. Ancak yine de bütün seçenekleri açıklayacağız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yeni Yedekleme Planı Oluştur

Yedekleme işlemleri için plan veya planlar oluşturmanız gerekmektedir. Bu oluşturacağınız plan sizin kurallarınızdır. Yani bu kurallara göre yedekleme işlemi yapılacak. Hadi biraz detaya girelim.
Öncelikle yapılan yedeklerin nerede depolanmasını, nereye kaydedilmesini istiyorsunuz? Yerel diskinizde mi, bulut depolama hizmetinde mi yoksa WebDav sunucunuzda mı?

Bulut depolama hizmetini kullandığınız takdirde, program depolama alanına erişebilmesi için programa yetki vermeniz gerekmektedir. Yani örnek verecek olursak Google Drive’ı seçip bir sonraki ekranda Yetkilendir butonuna tıkladığınızda varsayılan tarayıcınız açılacak. Google hesap bilgilerinizi girdikten sonra İzin Ver (Allow) butonuna tıklamanız gerekmektedir.
Biz yedeklemeler için yerel diskimizi kullanacağız. Bizim bilgisayarımızda yerel disk olarak sadece “C:” bölümü bulunmakta. Sizin bilgisayarınızda “D:” veya başka sürücüler de olabilir. Hangisini istiyorsanız seçebilirsiniz. Yapılacak yedeklemeler varsayılan olarak seçtiğiniz sürücüde “Ashampoo Backups” adında bir klasörde depolanacaktır. Yani “C:\Ashampoo Backups” gibi. Dilerseniz bunu değiştirebilirsiniz.

Bir sonraki ekranda yedekleme planınız için ad girmeniz gerekmekte. Çok sayıda plan oluşturmayacaksanız ismin bir önemi yok. Ancak çok sayıda plan oluşturacaksanız karıştırmamanız için verdiğiniz isimlere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bunun yanı sıra daha önce başka bir plan oluşturduysanız bu planı içe aktararak plan ayarlarında değişiklikler yapabilir ve yeni bir plan oluşturabilirsiniz.
Devam ettiğinizde ne yedeklemek istediğinize karar vermeniz gerekmektedir: Komple işletim sistemini veya disk bölümlerini mi? Yoksa belirli dosya ve klasörleri mi? Bu seçeneklerin altında avantajların ve dezavantajlarının belirtilmesini beğendiğimizi söyleyebiliriz.

İşletim sistemini yedekleyecekseniz oluşturulacak dosyanın depolanacağı sürücü ile işletim sisteminin bulunduğu sürücünün aynı olmamasına dikkat edin. Yani işletim sisteminiz ve programlarınız “C:” sürücüsünde ise oluşturulacak yedeğin “C:” yerine “D:” sürücüsü veya harici bir taşınabilir sabit diskte depolanmasını sağlayın. İşletim sisteminiz için bulut depolama hizmetlerini kullanmanızı istemiyoruz. İşletim sistemi yedeği çok büyük boyutlarda olacağından bu yedeğin bulut depolama hizmetine yüklenmesi saatleri bulacaktır ve bu süre internet bağlantı hızınıza göre değişecektir.
Dosyaları, klasörleri ve ayarları yedekleyecekseniz yedekleme formatı seçmeniz gerekmektedir.


  • Standart Format
  • Basit Birebir Dosya Kopyalama


Ekranda yazan başlıkların üzerine geldiğinizde küçük pencerede açıklama yazıyor. Yani “Sürüm Oluşturma” başlığına gelince “Yedeklenen dosyaların birden fazla eski sürümlerini gösterir.” gibi bir açıklama bulunuyor.
Standart Format ve Basit Birebir Dosya Kopyalama formatı arasındaki en büyük fark yedeğinize erişebilme yöntemi ve artımlı güncelleme yöntemi.
Standart Format yöntemini kullanarak oluşturduğunuz yedeklere Ashampoo Backup Pro olmadan hiçbir şekilde ulaşamıyorsunuz. Ancak diğer yöntemde normal Windows Gezgini ile de ulaşabiliyorsunuz. Yani Ashampoo Backup Pro’ya ihtiyacınız yok.
Ayrıca Ashampoo Backup Pro artımlı yedekleme teknolojisini kullanıyor. Yani örnek verecek olursak, büyük bir müzik klasörünüz var diyelim. Bu klasörü yedeklediniz. Daha sonra bu klasöre yeni şarkılar eklediniz ve yeniden yedeklemek istiyorsunuz. Program tüm klasörü yeniden yedeklemek yerine sadece yeni eklenen şarkıları önceki yedeğe yazıyor. Bu sayede yedekleme işlemi kısa sürüyor.
Artımlı güncellemenin iki farklı türü bulunmakta: Blok Seviyesi ve Dosya Seviyesi. Bunu bir örnekle açıklayalım. Yine müzik ile devam edelim. Bir şarkıya sanatçı bilgisi girdiniz. Dosya Seviyesi bu şarkı dosyasını tamamen yeniden yedeklerken, Blok Seviyesi dosyanın sadece değişen kısmını yedekliyor.
Şimdi dosya ve klasörleri seçme zamanı. Kullanıcı hesabınıza ait Windows ile gelen varsayılan klasörler vardır. Dilerseniz bunları seçebilirsiniz. Kendiniz yedeklemek istediğiniz dosya ve klasörleri belirlemek için manuel seçim yapabilir veya seçmiş olduğunuz sürücüdeki belirli dosya türlerini seçebilirsiniz. Yani mesela “C:” sürücüsündeki tüm “.txt” uzantılı dosyalar gibi. Bunun yanı sıra internet tarayıcılarınızı ve e-posta istemcinizi ayarları ile birlikte yedeklenmesini sağlayabilirsiniz.

Yukarıda sol tarafta beş tane başlık var ve çoklu seçim yapabilmeniz mümkün. Seçiminizi yaptıktan sonra devam edin. Bir sonraki ekranda sıkıştırma yapılıp yapılmayacağına karar vermeniz gerekmektedir. Çok büyük dosyalarınız için sıkıştırma yapmanızı öneriyoruz. Oluşturulacak dosya .zip arşivi olacaktır.


Yine devam ettiğinizde şifreleme yapılıp yapılmayacağına karar vermeniz gerekmektedir. Şifreyi unutursanız yedeğinize ulaşamayacağınızı ve geri yükleme yapamayacağınızı belirtelim. Şifreyi unuttuğunuz takdirde yedeğinize elveda diyebilirsiniz.

Yedekleme işlemini manuel olarak siz mi başlatmak istiyorsunuz yoksa günlük, haftalık gibi belirli zaman aralıklarında otomatik olarak yapılmasını mı istiyorsunuz?
Peki yedekleme zamanında bilgisayar kapalıysa ne olacak? Bir sonraki bilgisayar açılışında yedekleme işleminin yapılmasını sağlayabilir veya bu işlemin atlanarak daha önce belirlediğiniz zamanda yedekleme yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Yedekleme işlemi sırasında bilgisayarınızın kaynakları büyük miktarda kullanılacağından dolayı program otomatik duraklatma özelliğine sahiptir. Yani sizin bilgisayarınızdaki çalışmanızı engellememek için sistem kaynakları zorlandığında program yedekleme işlemini otomatik olarak duraklatır. Buna ek olarak programın bilgisayarı otomatik olarak kapatma özelliği bulunmakta. Eğer büyük miktarda yedekleme yapacaksanız bu işlem uzun sürecektir. Bu yüzden bilgisayarınızı iş çıkış saatinizde veya evinizde yatacağınız saatte yedekleme işlemi başlayacak şekilde zamanlayın ve yedekleme işlemi tamamlanınca bilgisayarın kapatılmasını sağlayın.

Ayrıca yedekleme işlemi sırasında bilgisayarınız uyku moduna girerse işlem duraklayacaktır. Bu yüzden uyku moduyla ilgili çeşitli ayarlamalar yapabilirsiniz.
Devam edelim. Yapacağınız yedeklemeler ile ilgili programın ayrıntılı raporlar oluşturmasını sağlayabilirsiniz. Programın raporlama yapmasını öneriyoruz. Çünkü bu raporlar sayesinde değişen dosyaları kolaylıkla takip edebilirsiniz. Ayrıca bu raporların e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Ancak bunun için My Ashampoo hesabınızın olması gerekmektedir. Zaten siz e-posta adresine gönder seçeneğini seçtiğinizde program My Ashampoo hesabınızı girmenizi veya yeni bir tane oluşturmanızı isteyecektir.

E-posta adresinize gönderilecek raporlar İngilizce dilinde olmasına rağmen programın oluşturacağı raporlar Türkçe’dir.
Ashampoo Backup Pro sürüm oluşturma özelliğine sahip. Yani sürüm oluşturarak dosyalarınızın değişikliklerini geri alabilmeniz mümkün. Ayrıca bu sürümlerin oluşturulmamasını sağlayabilir veya belirli bir süre boyunca saklanmasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak ise yaptığınız ayarlarla ilgili program size “Özet” sunuyor. Burada yaptığınız ayarları genel olarak görebiliyorsunuz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=4]Yedekleme Planlarını Yönet[/h]Bu ekrandan mevcut yedekleme planlarınız arasında geçiş yapabilir, yedekleme işlemini manuel olarak başlatabilir, yedekleme planınızda değişiklikler yapabilir, yedekleme raporlarını görüntüleyebilir, yedeklemelerden geri yüklemeler yapabilir, oluşturduğunuz yedeğin hatalara karşı dosya bütünlüğünü kontrol edebilir ve yedekleme planınızı silebilirsiniz.
Dosya bütünlüğünü doğrulama işlemi seçmiş olduğunuz yedekleme formatına göre değişiklik gösterebileceğini lütfen unutmayın.

Yedekleme planınızı silmek istediğinizde ise sizi iki seçenek karşılayacak. Bu seçenekler ile sadece yedekleme planını silebilir veya hem yedekleme planını hem de yedeklediğiniz dosyaları silebilirsiniz. Yedeklediğiniz dosyaları sildiğinizde artık yedeğinizi geri yükleyemezsiniz.
[h=4]Yedeği Geri Yükle[/h]Bir yedekten dosyalarını geri yüklemek istediğinizde program varsayılan sürücüyü ve klasörü seçmekte. Eğer yedekleme planınızı sildiyseniz veya yedekleriniz başka bir dizindeyse “Başka bir konumdaki yedeği geri yükle” seçeneğini kullanmanız gerekmektedir.

Yedeğinizi seçtikten sonra program varsa şifresini soracaktır. Şifresini girdikten sonra geri yüklemek istediğiniz dosyaları veya klasörü seçin.

Seçimini yapıp devam ettiğinizde geri yüklenecek dosyaların hangi dizine yükleneceğini yani hedef klasörü ayarlamanız gerekmektedir. Program varsayılan olarak “C:\Geri Yüklenen” klasörünü kullanmaktadır. Artık geri yükleme işlemini başlatabilirsiniz.
[h=4]Yedekleme Raporlarını Görüntüle[/h]Yapmış olduğunuz yedeklemelere ait raporları burada bulabilir, bu raporları açabilir ve istediğiniz raporu silebilirsiniz. Raporlar .html uzantılıdır ve açmak istediğinizde varsayılan internet tarayıcınızı kullanmaktadır.

Programın Rescue Disc özelliği de bulunmakta. Bilgisayarınız çalışırken sabit diskinize ait bir yedeği geri yükleyemeyeceğiniz için Rescue Disc kullanmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra sisteminiz zarar gördüğünde yani işletim sisteminiz başlamadığında bir yedeği geri yükleyerek sisteminizi çalışır hale getirebilirsiniz. Tabi bunun için yine Rescue Disc’e ihtiyacınız vardır.
Rescue Disc hakkında daha fazla bilgi almak için: Ashampoo® Backup Rescue Disc
Windows® XP, Windows Vista®, Windows® 7, Windows® 8 / 8.1 ve Windows® 10 işletim sistemlerinde çalışabilen Ashampoo Backup Pro, 109,00 TL gibi bir satış fiyatıyla mağazada yerini aldı.
Ashampoo Backup Pro’yu indirmek için: İndir
Ashampoo Backup Pro’yu satın almak için: Satın Al
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst