gittigidiyor

İstanbul Boğazında mayın paniği....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Hani inanın bekliyordum zaten yeteri kadar derdimiz var,bir de şimdi bu mayın çıktı......
Rusya Federal Güvenlik Servisi, Ukraynalılar tarafından Odessa açıklarına döşenen mayınlarda kopmalar meydana geldiğini ve bu mayınların İstanbul Boğazı'na kadar sürüklenebileceğini belirtmişti. Bu haberlerin ardından bugün İstanbul Boğazı'nda dikkat çeken bir olay meydana geldi.

SİVİL TİCARİ GEMİDEKİLER FARK ETTİ​

Sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde yabancı cisim hareketliliği yaşandı. Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası'nda sivil ticari gemidekilerin fark ettiği ve mayına benzetilen cisim için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Denizin yüzeyindeki cismin incelenmesi işlemine, helikopterler de havadan destek verdi. Mayına benzer yüzen cismin saat 09.30 sıralarında görüldüğü ifade edildi


GEMİ GEÇİŞLERİ ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI​

İlk incelemelere göre cismin eski bir Rus mayını olduğu belirtilirken, bölgedeki hareketlilik nedeniyle boğazdaki gemi geçişleri çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. İstanbul Boğazı'ndaki trafik, saat 16.00'dan itibaren yeniden normale döndü.

BAKAN AKAR: ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ​

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da çalışmaların ardından mayının durumuyla ilgili bilgi verdi. Akar, mayının eski tip bir Rus mayını olduğunun belirlendiğini ve etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Son Dakika: İstanbul Boğazı'nda mayın benzeri bir cisim tespit edildi, SAS timleri olay yerinde

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst