gittigidiyor

İzlemeniz gereken en iyi Fransız filmleri....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Enter the Void – Boşluk​



Ölmeden önce izlenmesi gereken en iyi Fransız filmleri



Sıra dışı yönetmen Gasper Noé tarafından 2009 senesinde çekilen "Enter The Void" filmi, gösterime girdiği senesinde Cannes film festivalinde 15 dakika alkışlanmış bir film olma özelliğini taşımaktadır. Genel izleyici kitlesine kesinlikle hitap etmeyen Gasper Noé, bu filminde de rahatsız edici diyaloglara ve sahnelere yer vermiştir.

Filmi bir tür kalıbına sokmak oldukça zor olduğu için sevgili yönetmenimizin kendisi bu soru işaretini akıllardan "Saykodelik Melodram" adı altında gidermiştir. Filmin konusu "DMT" adı verilen bir uyuşturucu üzerinden dallanarak ilerlemekte. Bu DMT denilen uyuşturucu madde filmde de bahsedildiği üzere, insana yalnızca ölmekte iken salgıladığı hormonları salgılatmaktadır.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

La Double Vie de Véronique – Véronique’in ikili yaşamı​



Ölmeden önce izlenmesi gereken en iyi Fransız filmleri



Usta yönetmen Krzysztof Kieslowski tarafından 1991 senesinde çekilmiştir. Bu Fransa ve Polonya ortak yapımı olan film, Krzysztof Kieslowski’nin meşhur renk üçlemesinden hemen önce çekilmiştir.

Film, birbirinden uzak iki ülkede yaşayan ve isimlerine kadar birbirlerine çok benzeyen, buna karşılık hiçbir ortak noktaları bulunmayan ve hiç tanışmamış iki genç kadının gizemli ve anlaşılmaz bir şekilde birbirlerinden etkilenmelerini şiirsel bir dille anlatır. Gösterime girdiği senesinde Cannes film festivalinde en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülmüştür.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Masculin Feminin – Erkek Dişi​



Ölmeden önce izlenmesi gereken en iyi Fransız filmleri



Fransız yeni dalgasının en önemli temsilcilerinden biri olan Jean-luc godard tarafından 1966 yılında çekilen Masculin-Feminin filmi, ikili insan ilişkilerindeki diyaloglarla temellendirilip, çekildiği dönemdeki dünyayı ve Fransa'yı cinsiyet kavramı üzerinden eleştirmektedir.

Karmaşıklıktan uzak, olabildiğince açık bir filmdir. Çekim tekniklerinden ziyade, diyalogların ve olayların ön planda tutulduğu bir yapımdır. Fransız yeni dalgasının en önemli yapımlarındandır.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

La Haine – Nefret​



en iyi beş Fransız filmi



1995 senesinde Mathieu Kassovitz tarafından beyaz perdeye aktarılan film, Cannes film festivalinden en iyi yönetmen ödülü başta olmak üzere birçok ödül kazanmıştır. Bazı filmler vardır, son sahnesi tokat gibi vurur insanın yüzüne. La Haine’de benzer bir durum var ancak bu son sahne, tokat yerine yumruk gibi sert geliyor insanın yüzüne.

Paris’in gettolarında biri Yahudi, biri Müslüman ve biri siyahi olan üç yakın arkadaşın yaşadıklarını konu alır. Işıl ışıl Paris’in banliyölerinde biraz siyasal biraz sert bir yolculuktur bu film.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Le Boucher – Kasap​



en iyi beş Fransız filmi



Hepimiz Alfred Hitchcock ismine hakimiz. Çoğumuz filmlerini izlemesek bile kültürlü gözükmek için zikredip dururuz. Peki ya Claude Chabrol’u duydunuz mu? Kendisi Fransız Hitchcock’u olarak anılır. Bunun en önemli nedeniyse filmlerinde barındırdığı yoğun gizem duygusu. Ve bunu Hitchcock gibi ustaca yedirir filme. 1970 senesinde çekilen Le Boucher filmi, yönetmenimizin imza işlerinden birisi denilebilir.

Fransa’nın kendi halinde olan sessiz bir kasabasında öğretmenlik yapan Hélène, köyde aniden ortadan kaybolan ve cesetleri bulunan kadınların haberlerini sıkça duymaya başlar. Baş şüpheli olarak arkadaşı Popaul gösterilir. Popaul savaş gazisi bir kasaptır. Hélène’nin arkadaşının masum olduğunu kanıtlama çabasıyla başlar film.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst