gittigidiyor

Kablosuz Ağ Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kablosuz_ba%C4%9Flant%C4%B1_sorunu_ayarlar%C4%B1.jpg

Kablosuz ağ bağlantısı ilk olarak acil durumlarda iletişime olanak sağlayabilecek bir sistemin geliştirilmesi üzerine bulunmuştur. Daha sonra yaygınlaşarak oldukça fazla kullanım alanı bulmuştur. Çünkü kablosuz ağ sistemi şehirlerde oldukça ucuz maliyetlerle hiçbir altyapı ve kablo bağlantısı işlemlerine gerek duymadan kesintisiz internet bağlantısı sağlanabilmektedir. Kablolu bağlantı sistemlerinde belirli sayıda her PC’ye bir kablo gidecek şekilde bağlantı sağlanır fakat kablosuz ağ sistemlerinde birçok bağlantı noktası üzerinden çok geniş bir alanda ve çok daha fazla sayıda kullanıcı özgürce bağlanabilmektedir. Kablosuz ağ bağlantı noktaları diğer ağlarla iletişime geçecek şekilde programlanmıştır. A noktasından B noktasına giden bir bilgi, bağlantı noktalarının birinden diğerine geçerek ilerler. Bu esnada bağlantı noktası en hızlı ve güvenli yolu seçer. Buna dinamik yol gösterme(dynamic routing) denir.

Nasıl Çalışır
Kablosuz ağ bağlantı noktaları aslında bildiğimiz router modemlerle aynı şekilde çalışırlar ve küçük radyo dalgaları üreten sistemlerdir. WiFi standartları çeşit ve özelliklerine göre 802.11a, b,g ve n olarak ayrılmışlardır. Bunlardan en yaygın olarak kullanılanı 802.11b’dir ve 2.4Ghz’lik yayılma aralığına sahiptir. Ancak 802.11b ile en fazla 11 Megabit’lik bağlantı kurabilmek mümkündür. Oysa 802.11g ile saniyede 54 Mbit, 802.11n ile 140 Mbit’lik hızlara ulaşmak mümkündür. Günümüzde dizüstü bilgisayarların tamamına yakını üzerlerinde entegre Wi-Fi alıcıları bulundururlar. Bulunmayanlar ise PCMCIA kartlarla bu özelliği kolayca kazanabilirler.
Kablosuz ağ sistemleri radyo frekansları ile çalışmaktadırlar. Radyo dalgaları ile haberleşme üç çeşit olabilmektedir. Bunlar alıcı(receiver), verici(transmitter) ve alıcı-verici(trans-receiver) olarak adlandırılırlar.
Bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse;
Alıcılar
Adından da anlaşılabileceği üzere sadece radyo sinyallerini alabilen fakat gönderme özelliği barındırmayan aygıtlardır. Bunlara en basit örnek olarak FM radyoları ve televizyonları gösterebiliriz.
Vericiler
Sadece radyo sinyalleri gönderebilen ama alma yetileri olmayan elektronik devrelerdir. Bunlara örnek olarak radyo verici istasyonları, televizyon verici İstasyonları vb. sayılabilir.
Alıcı-Vericiler
Hem alma hem verme özellikleri olan aygıtlardır. Bunlara örnek olarak telsiz röleleri, cep telefonu baz istasyonları, cep telefonları vb. sayılabilir.

İletişim anlamında bilinmesi gereken bir diğer konu ise iletim yönüdür. İletim yönleri üçe ayrılır:
1. Tek Yönlü İletim(Simplex): Kurulan iletim sistemin de iletimin sadece bir yöne yapılabildiği zaman aldığı addır. Örnek olarak FM radyolar gösterilebilir.
2. Çift Yönlü Eş Zamansız İletişim(Yarı-Dupleks, Half-Duplex): Kurulan iletim sisteminde çift yönlü iletim yapılabildiği ancak eş zamanlı olarak sadece bir tarafın gönderim yapabildiği sistemlerdir. Örnek olarak Telsiz uygulamaları gösterilebilir. Bilgi sistemlerinde kullanılan radyo frekansı ile çalışan kablosuz iletişim sistemleri genelde bu tiptedir. Örneğin IEEE 802.11g standardı 54 Mbps’de Yarı-Dupleks iletim imkanı sunar.
3. Çift Yönlü Eş Zamanlı İletişim (Tam-Dupleks,Full-Duplex): Hem alıcı hem vericinin eşzamanlı iletim yapabildiği zaman aldığı isimdir. Örnek olarak cep telefonları, telsiz telefonlar gösterilebilir.

Şehrin üzerinde bağlantı noktaları arasında kusursuz bir ağ oluşturulur. Bu sayede trende, arabada, parkta, cafelerde, restaurantlarda vb. birçok yerde özgürce internete bağlanabilmek mümkündür. Şehirlerde belirli aralıklarla yerleştirilmiş bağlantı noktaları ile kesintisiz sürekli bir bağlantı sağlanılır. Bunun için genellikle saniyede 11 Mbit(1.35MB/s) hıza olanak sağlayan ve 2.4 Ghz’lik yayılma aralığına sahip 802.11b sistemi kullanılır. Bu sistem hem fazla güç tüketmediklerinden hem 2.4 Ghz gibi birçok yerde kullanılan(modemler, oyun kumandaları vs.) standart bir yayılma aralığına sahip olduklarından ve insanlara zarar vermediği ifade edilen radyo frekansı ile haberleştiğinden şehir kullanımında tercih edilmektedir. Fakat şahsi görüşüm olarak bu frekansların her türlüsünün insanları etkilediğini ve aynı TV, radyo, cep telefonu frekanslarında olduğu gibi uzun vadede insanlara zararlı olacağını düşünüyorum. O nedenledir ki dizüstü bilgisayarımı biraz zorluk çıkarsa da kablolu modem ile kullanmaktayım.
Günümüzde adından bahsedilen yeni kablosuz ağ teknolojisi ise WiMAX’tir. Çalışma prensibi standart kablosuz ağ sistemleriyle aynıdır fakat çok güçlü mikrodalga iletimiyle sinyalleri daha uzak mesafelere taşıyabilmek mümkündür. Bu sayede birim metrekarelik alan için gereken kablosuz ağ noktası maliyeti düşmekle beraber sinyal kalitesi de arttırılmış olmaktadır. Tabi sinyal kuvveti arttıkça bunun insanlara daha da fazla zararlı olacağı gerçeği hiç düşünülüyor mu gerçekten merak ediyorum. Baz istasyonlarının sağlığımızı ve hatta hayatımızı büyük ölçüde tehdit ettiğini düşünürsek, buna kablosuz modem, oyun kumandaları, klavye, mouse, bluetooth cihazları gibi aygıtlar da eklenince oluşan manyetik kirlenmenin boyutlarını düşünmek bile istemiyorum. Teknolojinin insan sağlığını destekleyici şekilde örneğin CRT’lerden LCD monştörlere geçişte olduğu gibi ilerlemesi gerekirken, gün geçtikçe manyetik kirlenmeye çanak tutulması insanları endişelendiriyor. Bunun en son örneği ise, elektriğin e kablosuz olarak iletilmeye başlanması. Tam bir manyetik alan kaynağı olan elektrik enerjisinin dağıtımı bu şekilde desteklenir ve yaygınlaşırsa, çok daha vahim durumlarla karşılaşılacağı ve toplu beyin ölümlerinin gerçekleşebileceği aşikar. İnsan beyninin de nöronlar yani sinir hücreleri üzerinden elektriksel olarak çalıştığını biliyoruz. Manyetik alan kaynakları beynin kendi manyetik alanını bozarak beyin ısısını arttırmakta ve hücreleri yavaş yavaş öldürerek ciddi hasarlar vermekte. Bölünme ile bir daha yerine gelemeyen beyin hücrelerinin ölümünden kaynaklı ciddi dolaşım bozuklukları ve ilerleyen safhalarda buna bağlı vücut iflası ve beyin ölümleri görülebilir.
antwifi-nasil-calisir.png

IP_Kamera-Diagram.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kablosuz bağlantı ayarları. Wireless ayarları nasıl yapılır?


Bilgisayarlar ve mobil cihazlar artık büyük oranda kablosuz olarak internete bağlanmaktadır. Bu sebeple wifi kablosuz ağlar oldukça yaygınlaşmaya devam etmektedir. Buna paralel olarak kullanıcılar, birçok sebebten kaynaklanan, ağ veya internet bağlantı sorunlarıyla karşılaşmaktadır. Bu sorunlardan en çok karşılaşılanlardan birisi de wireless bağlantı ve kopma sorunlarıdır. Wireless kablosuz ağ bağlantılarında en çok karşılaşılan sorunlar şunlardır:




  • Wireless bağlantısının yapılamaması
  • Kablosuz bağlantının düşük sinyal seviyesi
  • Kablosuz bağlatıda sınırlı bağlantı yada bağlantı yok hatası
  • Kablosuz ağ bağlantı anahtarının yani şifresinin unutulması
  • Kablosuz ağ adaptörünün kapalı olması yada açılamaması
  • Kablosuz bağlantı adının (SSID) kablosuz ağlarda görünmemesi
  • Şifreleme türü (WEP, WPA veya WPA2) uyumsuzlukları
  • Kablosuz bağlantı sorunu. Wireless bağlantı ayarları
  • Modem bağlantı kablolarının yanlış bağlanması yada arızalı kablolar
  • Bazı cihazlar kablosuz olarak bağlanırken bazılarının bağlanaması
  • Wireless adaptörü yüklenirken yanlış yada uyumsuz sürücü kurulması
  • Yanlış modem ayarları yada yanlış ağ bağlantısı ayarları
  • Donanımdan kaynaklanan sorunlar veya yazılım kaynaklı sorunlar
  • Bilgisayara bulaşan virüs spyware yada trojan gibi zararlı yazılımlar


Bu ve benzeri birçok sorundan kaynaklanan nedenlerle kablosuz (wireless) ağ bağlantınızda sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kablosuz bir ağa bağlanmak için, öncelikle kablosuz bir modem e ve kablosuz ağ adaptörü bulunan bir bilgisayar, notebook, yada mobil cihaza ihtiyacınız vardır. Kablosuz ağa bağlanma özelliği olan bir masaüstü yada dizüstü bilgisayarınız varsa, görev çubuğunda bulunan wireless simgesine tıklayıp kullanılabilir kablosuz ağların bulunduğu listeyi görüntüleyip, erişim bilgilerine sahip olduğunuz bir ağa bağlanabilirsiniz.
Kablosuz_ba%C4%9Flant%C4%B1_sorunu_ayarlar%C4%B1.jpg

Windows ta bir kablosuz ağa nasıl bağlanılır?
Windows ta eğer bilgisayarınızda bir kablosuz ağ bağdaştırıcısı kurulu ise ve kablosuz bir erişim noktasından yada modemden sinyal alabilecek mesafedeyseniz kablosuz ağlar görüntülenir. Kablosuz bir ağa bağlanmak için;




  • Görev çubuğunda bulunan kablosuz ağ simgesini sol mouse ile tıklayın.
  • Sinyal alabildiğiniz bir kablosuz ağlar listesi görünecektir, bu listeden bağlanmak istediğiniz ağı bulun ve Bağlan a tıklayın.
  • Şifre ile korunmuş bir ağa bağlanıyorsanız güvenlik anahtarını yazıp tamam a tıklayın.
  • Eğer bağlanamıyorsanız şifrenizi doğru yazdığınızdan emin olun


Kablosuz bir ağa bağlandığınızda mutlaka güvenliği etkinleştirilmiş bir wireless ağa bağlanmalısınız. Güvenli olmayan ağlara bağlanırsanız, kötü niyetli kişilerin doğru araçları kullanarak, bilgisayarınızda çalıştığınız belgelerinizi, ziyaret ettiğiniz internet sitelerini, kayıtlı olan kullanıcı adı ve parolarınızı ele geçirebileceğini unutmayın. Güvenliğinizi arttırmak için bilgisayar oturumunuzu mutlaka parola korumalı yapın ve parola ile oturum açın.
Kablosuz ağa doğru olarak bağlanmaya çalıştığınız halde yinede bağlantıda sorun yaşıyorsanız, bu durumun çok çeşitli nedenleri olabilir. Kablosuz ağ sorunlarında en sık karşılaşılan durum wireless aygıtının devre dışı bırakılması yada wireless in kapatılmasıdır. Bazı notebooklarda klavye üzerinden wireless i açıp kapatan bir tuş kombinasyonu (Fn+F6 gibi) kullanılır. Bazılarında ise fiziksel olarak açıp kapatabilen bir switch yada anahtar kullanılarak wireless özelliği açılıp kapatılabilir. Bağlantı sağlayamadığımızda ilk olarak wireless aygıtımızın açık olduğuna emin olmalıyız.
Kablosuz ağ bağlantılarında kendi wireless ağ adımızı göremiyorsak, modemle ilgili bir sorunumuz olabilir. Modemi kapatıp yeniden açmak, ağ ayarlarımızı kontrol etmek, gerekirse kablosuz ağ yapılandırmamızı yeniden yapmamız gerekebilir. Eğer kablosuz ağımıza bağlandığımız halde, bağlantı kesintiye uğruyor yada hızı çok düşük ise modem ile bilgisayarımız arasındaki mesafe uzak olabilir, yada elektrikli bir cihaz sinyal kalitesini düşürerek kopmalara neden oluyor olabilir. Bu durumda modemin yada bilgisayarımızın konumunu değiştirerek, varsa elektrikli cihazlarda bilgisayarımızı uzaklaştırarak deneme yapmamız sorunun çözülmesine yardımcı olabilir.
Ayrıca kablosuz ağımızın kapsama alanı geniş ise modemden gelen sinyalleri güçlendirmek için access point, repeater powerline adaptörleri gibi sinyal güçlendirici cihazlar kullanmanız gerekebilir.
Kablosuz olarak bilgisayar yada notebook ile internete bağlanabiliyorken, akıllı telefonunuz yada tabletiniz ile internet bağlantısı sağlayamıyorsanız, bunun nedeni genellikle ağınızın kablosuz şifreleme türünün yanlış seçilmesi yada yanlış ağ yapılandırması olabilir. Sorunu çözmek için tüm cihazlarınızın destekleyebileceği doğru bir şifreleme türü SSID ve Ağ anahtarı oluşturmaktır. Hem bilgisayarlarınızın desteklediği hemde akıllı telefon, tablet yada smart tv nizin ortak kullanabileceği bir kablosuz ağ yapılandırması ile tüm cihazlarınız sorunsuz bir şekilde internete bağlanabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kablosuz yönlendirici nedir?

Bir Kablosuz yönlendirici aslında iki aygıttan oluşur, bir EriÅŸim noktası ve bir yönlendirici.

  • Erişim noktası – kablosuz aygıtın ağa bağlanmasını sağlar.
  • Yönlendirici – şunları yapar:
    • Ağa bağlı aygıtlardan gelip giden verileri yönlendirir
    • Ağa bağlı aygıtların tek bir Internet bağlantısını paylaşmasını sağlar (kablo, DSLveya FiOS modem üzerinden)
    • Ağa bağlı aygıtların birbirleriyle bağlantı kurmasını sağlar
Kablosuz yönlendirici kullanırken, ağınıza “kablosuz Altyapı ağı” denilir. Kablosuz yönlendirici bir ev ağı için ana bileşendir. Kablosuz yönlendiriciyi bir cep telefonu baz istasyonu olarak düşünebilirsiniz. Bilgisayar ve yazıcı gibi ağdaki diğer kablosuz aygıtlar da kablosuz ahize gibidir. Kablosuz ağ üzerindeki tüm iletişim kablosuz yönlendiriciden geçer ve bağlı tüm aygıtların dış dünyanın yanı sıra birbirleriyle de iletişim kurmasını sağlar. Birçok kablosuz yönlendirici, ağa istenmeyen erişimi önlemek için yerleşik Güvenlik duvarına sahiptir.
Birçok kablosuz yönlendirici ayrıca, aygıtların ağa Ethernet kablosu üzerinden bağlanmasına da izin verir. Bu nedenle kablosuz yönlendiricili bir ev ağı ev ağına bağlı hem kablolu hem de kablosuz aygıtlara sahip olabilir.
router_1.png

İster kablosuz olarak ister Ethernet kablosu üzerinden kablosuz yönlendiricinize bağlanan tüm aygıtlar aynı ağa erişirler ve ağa nasıl bağlandıklarına bakılmaksızın birbirleriyle bağlantı kurabilirler. Örneğin, Ethernet'le bağlı bir masaüstü bilgisayar, aynı kablosuz yönlendiriciye bağlı oldukları sürece kablosuz bir yazıcıya kolaylıkla yazdırabilir.
Kablosuz yönlendirici nasıl çalışır?

Kablosuz yönlendiriciler, bilgileri küçük "paketler"e koyarak Internet iletişimi sağlamanın yanı sıra kendilerine bağlı aygıtlar arasında bilgi aktarımı sağlarlar. Her bir paket aktarımı sırasında, gönderen ve alan aygıtlar (örneğin bilgisayar ve yönlendirici), bir başka paket göndermeden önce paketin düzgün şekilde gönderilip alındığını doğrularlar. Bu paketler, kablosuz veya kablolu bağlantı üzerinden ya da her ikisi üzerinden gönderilebilir (örneğin, kablosuz dizüstü bilgisayardan yönlendiriciye Ethernet kablosu ile bağlı bir yazıcıya).
Kablosuz yönlendiricinin birincil işlevlerinden biri bu paketlerin, ağı dahilindeki aktarımını kolaylaştırmaktır. Bunu ağdaki her bir aygıta benzersiz bir "IP adresi" atayarak yapar. IP adresini kendi ev adresiniz gibi düşünebilirsiniz. Eviniz bir aygıtsa yönlendirici de posta ofisi (ve postacılar) olacaktır. Ancak evinizin adresinin tersine, IP adresleri geçici olabilirler. Aygıtlar ağa bağlanıp bağlantıları kesildikçe kendilerine farklı IP adresleri atanabilir. Bu işlevi yerine getiren bir yönlendiriciye DHCP (Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü) sunucusu adı verilir.
Kablosuz yönlendiricinin bir diğer birincil işlevi tek Internet bağlantısını ağdaki birçok aygıtla paylaşmaktır. ISS "evinize" bir IP adresi yayınlar (kendi DHCP sunucularından). IP adresi sonrasında, yönlendiriciniz tarafından ağınız için bir dizi yerel IP adresinden birine dönüştürülür. Yerel IP adresleri birbirlerine çok benzerler. 4 rakam grubundan oluşurlar ve şuna benzerler: 192.168.1.X veya 10.0.1.X. Dizideki son rakam grubu (X) DHCP'nin ağdaki her aygıt için değiştirdiğidir. Yönlendirici kendisi için genellikle ".1" rakamını alır; örneğin 192.168.0.1. Buna şu ad verilir: AÄŸ Geçidi adresi. Ardından diğer aygıtlara 192.168.0.9 gibi benzer sayılar yayınlar.
router_2.png

Her yönlendiricinin DHCP hizmeti sınırlı sayıda IP adresi yayınlayabilir. Netgear yönlendiriciler gibi bazı yönlendiricilerde, bu sayı 2 ile 254 arasında olabilir. Linksys gibi diğer yönlendiricilerde, aralık 100 ila 149 arasındadır.
Ev adresinizin sürekli değişip durduğunu hayal edin, postane adresini bulmak ve postalarınızı teslim etmek için zorlanacaktır. Aynı şey bir ağda da yaşanabilir. Bu yüzden yazıcı gibi ağa bağlı diğer aygıtlarla sık sık iletişim kurması gereken bir aygıta kalıcı, değişmez ("statik" veya "manuel" denilir) bir IP adresi atamak yararlıdır. Kalıcı IP adresine sahip olmak bilgisayarların onu ağda daha kolay bulmasını sağlayabilir. Bazı yazıcılar, yazıcının kontrol panelinden gelişmiş ağ ayarlarını kullanmanıza imkan verir. Bunu yapmanın en iyi yolu kablosuz yazıcıya DHCP sunucusunun yayınladığı aralığın dışında bir IP adresi atamaktır. Örneğin, Linksys yönlendiricinizin DHCP hizmeti 192.168.1.100 ile 192.168.1.149 aralığı ile sınırlıysa, yazıcınız için 192.168.1.200 iyi bir IP adresi olacaktır. Desteklediği DHCP aralığı ve toplam IP adresi aralığı konusunda yönlendiricinizin belgelerin başvurun.
Yazıcı kontrol panelinden bir Statik IP adresi ayarlayamazsanız, yazıcının dahili web sayfasını kullanarak şu şekilde ayarlayabilirsiniz:

  • Yazıcınızı kablosuz ağınıza bağlayın.
  • Yazıcının kontrol panelinden Ağ Yapılandırma Sayfası yazdırın ve yazıcınızın IP adresini not edin.
  • Yazıcının dahili web sayfasına erişmek için, IP adresini Internet tarayıcısına girin.
  • Ağ iletişimi sekmesini, ardından sol taraftaki Kablosuz'u, sonra da IPv4 sekmesini seçin.
  • Manuel IP radyo düğmesini tıklatın.
  • Yazıcıya DHCP aralığının dışında ancak 254'ten büyük olmayan (adresteki son rakam için) bir IP adresi verin.
  • Uygula'yı tıklatın.
Tüm bu standartlar nedir?

802.11 kablosuz ağ bilgisayar iletişimini ilgilendiren bir standartlar dizisidir. Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) tarafından oluşturulmuş ve sürdürülmektedirler. Bugünkü kablosuz yönlendiricilerde en yaygın şekilde desteklenen 802.11 standardı versiyonları şunlardır:

  • 802.11b – 1999'da oluşturulmuştur, bu standart bugün artık eskimiştir. Yavaştır ve tek güvenliği WEP'tir, dolayısıyla kırılması kolaydır ve ağınızı güvenliksiz hale getirir. WEP kullanmanız gerekiyorsa, ‘Açık’ modu ‘Paylaşılan’ modundan daha güvenlidir. Bu standart birçok modern yönlendiricide desteklenmesine rağmen, kullanılması için tek neden sadece 802.11b üzerinde çalışan eski bir aygıtınız olmasıdır. 802.11b, 2.4GHz bandında çalışır ve mikrodalga fırınlarla, Bluetooth aygıtlarıyla, bebek izleme cihazlarıyla ve kablosuz telefonlarla etkileşim riski oluşturur.
  • 802.11g – 2003'te oluşturulmuştur, bugün bu standart yaygın şekilde kullanılmaktadır. 802.11b'den çok daha hızlıdır ve birçok modern güvenlik standardını (WPA ve WPA2) desteklemektedir. Aslında 802.11g, eklendiği birçok kablo, DSL ve FIOS Internet bağlantısı ağından daha hızlıdır. 802.11b gibi 802.11g aygıtları da 2.4 GHz bandında çalışan diğer ürünlerle etkileşim riski içerir.
  • 802.11n – 2009 sonunda oluşturulmuştur, en modern, en hızlı ve etkileşime en az açık kablosuz ağ iletişimi standardıdır. 802.11g gibi, en modern güvenlik standartlarını (WPA ve WPA2) destekler. 802.11n, 2.4GHz bandında da etkileşime daha az eğilimli 5.0GHz bandında da çalışabilir. 802.11n 2.4GHz'de çalışan bir aygıt, 802.11n 5.0GHz'de çalışan başka bir aygıtla iletişim kuramaz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst