gittigidiyor

Kablosuz farelerde büyük bir sorun tespit edildi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kablosuz farelerde büyük bir sorun tespit edildi

Yapılan araştırmalara göre kablosuz farelerde büyük bir güvenlik açığı bulundu.

kablosuz-farelerde-buyuk-bir-sorun-tespit-edildi.jpg
Bu güvenlik açığına göre kablosuz fareler uzaktan hacklenip kontrolü alınabiliyor. Bu sayede bilgisayarınıza kötü amaçl yazılımlar yüklenebiliyor. Güvenlik firması Bastille’de çalışan araştırmacı Mark Newlin, sorunu “MouseJack” adıyla tanımlıyor. Bu sorun, USB üzerinden bilgisayara bağlanan kablosuz cihazları ilgilendiriyor. Bağlantı şifresiz olduğundan hacker’ın araya girerek bilgisayara komut göndermesi mümkün olabiliyor.
Yapılan testler, saldırganın 30 metreye kadar mesafeden saldırı düzenleyebildiğini gösterdi. Kablosuz fare ve klavyelerin menzilleri kısıtlı olduğundan, hacker’ın bilgisayarı görebilen bir yerde olması gerekiyor.
296988.jpg


[FONT=proxima_nova_ltsemibold]Yeni bir araştırma, kablosuz fare ve klavye kullananları güvenlik konusunda endişelendirecek gibi görünüyor. Bir güvenlik yazılımı firmasına göre kablousuz klavye ve fareler, uzaktan hack’lenebiliyor bilgisayarlara kötü amaçlı yazılım yüklemekte kullanılabiliyor.
[/FONT]
[FONT=proxima_nova_ltsemibold]Güvenlik firması Bastille’de çalışan araştırmacı Mark Newlin, sorunu “MouseJack” adıyla tanımlıyor. Bu sorun, USB üzerinden bilgisayara bağlanan kablosuz cihazları ilgilendiriyor. Bağlantı şifresiz olduğundan hacker’ın araya girerek bilgisayara komut göndermesi mümkün olabiliyor. Yapılan testler, saldırganın 30 metreye kadar mesafeden saldırı düzenleyebildiğini gösterdi. Kablosuz fare ve klavyelerin menzilleri kısıtlı olduğundan, hacker’ın bilgisayarı görebilen bir yerde olması gerekiyor.
[/FONT]
[FONT=proxima_nova_ltsemibold]Görüş alanı ve 30 metrelik menzil dışında hacker için aşılması gereken bir engel daha var. Saldırının fark edilmemesi için hedefteki bilgisayarın başında kimsenin olmaması gerekiyor. Aksi halde kurban seçilen kişi, fare imlecinin kendiliğinden kımıldadığını ve verilen komutları görüp, hacker’ı suçüstü yakalayabilir.[/FONT]

[FONT=proxima_nova_ltsemibold]Logitech bu açığı gidermeye yönelik bir güncelleme yayınlarken diğer firmaların da güncellemelerini hazırladıkları bilgisi veriliyor.
[/FONT]
1201408_620x410.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst