gittigidiyor

Kablosuz Modeminizin Sinyal Gücünü Arttırın

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Wi-Fi bir radyo dalgasıdır ve bir çok şey sinyal gücünüzü etkileyebilir (antiparazit). Fakat güçlü bir Wi-Fi sinyali, size daha hızlı bir internet deneyimi ve daha iyi bir kapsama alanı sunar. Bu yüzden uygun şekilde konumlandırmak ve modeminizi optimum sinyal gücü için ayarlamak oldukça önemlidir. Bir kaç önemli nokta ile bu sorunu nasıl çözebileceğinizden bahsedelim

.
Anteninizi Yukarı Kaldırın


Modemler genellikle kutusuna sığabilmesi için antenleri kapalı yani yatay pozisyonda gelir fakat anteni ayarlama imkanını sunar. Maksimum sinyal gücü için anteninizi fotoğraftaki gibi yukarı kaldırın. Eğer iki anteni olan bir modeme sahipseniz antenlerini farklı yönlere çevirmek size bir fayda sağlamayacaktır, iki anteni de yukarı pozisyona getirin.

Modeminizi Doğru Yere Koyun

Modeminizi nereye koyacağınız oldukça önemlidir. Eğer büyük bir ev veya ofisiniz varsa modeminizi merkeze yakın konumlandırarak çekim alanını arttırabilirsiniz. Eğer modemi bilgisayarınızı kullanmadığınız uzak bir noktaya koyarsanız büyük ihtimal sinyal gücü çok düşük olacak ya da hiç çekmeyecektir. Fakat modeminiz size göre uzak bir noktada ve wi-fi hızınız güçlüyse rahatça kullanabiliyorsanız herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur.En iyi çekim gücü için modeminizi yüksek bir yere koymanız gerekmektedir. Zemine modemi koymak oldukça kötü bir tercihtir. Mümkün olduğunca yüksek raflara koymaya çalışın.Modeminizi büyük metal objelerin yanına koymayın, metal raflar veya dosya dolabı gibi. Bunlar sinyalinizi engelleyebilir ayrıca metal veya taş duvarlarda sinyal gücünüzü azaltabilir. Ahşap veya alçı duvarlar ise sinyal gücüne olumsuz yönde bir etki yapmayacaktır.Ayrıca diğer radyo dalga kaynakları da modeminizin sinyal gücünü azaltabilir. Örnek olarak mikro dalga fırın, 2.4 GHz kablosuz telefon ve 2.4 GHz bebek takip cihazı gibi cihazlar sinyal gücünüzü etkileyebilir.Tecrübe olarak söylebilirim ki mikro dalga fırını her açtığımda sinyal gücüm düşmektedir. Çözüm olarak modem ile bilgisayarınızın arasında mikro dalga fırının olmasını engelleyecek şekilde modemi veya fırını evinizde konumlandırın. Eğer kablosuz telefondan dolayı sıkıntı yaşıyorsanız 5.8 GHz kablosuz telefon alabilirsiniz. Böylece çakışmayan frekanslarda telefonunuz ve modeminiz çalışacaktır

.
Modeminiz İçin En İyi Frekans Kanalını Bulun

Bir çoğumuz apartmanlarda oldukça fazla kablosuz ağ modemlerinin arasında yaşıyoruz. Komşunuzun modemi sizin sinyal gücünüzü etkileyebilir. Bunu en iyi seviyeye getirmek için modeminizi diğer Wi-Fi erişim noktalarından yani modemlerden uzak tutmaya çalışın, apartmanda odanızın köşesinde duran modeminizin olduğu duvarın diğer tarafında komşunuzun modemi de olabilir.Fakat yapabileceğiniz en iyi şey Wi-Fi frekans kanalını değiştirmektir. Bu seçeneğe modeminizin ayar sayfasından ulaşabilirsiniz. Eğer bu konuda bilginiz yoksa modeminizin el kitapçığını kontrol edebilirsiniz veya internette arama yaparak bilgi edinebilirsiniz. Bu işlemdeki amaç etrafınızda aynı frekans kanalını kullananlar varsa kendi kanalınızı değiştirerek çakışmayı ve paraziti önlemektir.Evet tek yapmanız gereken modeminizi doğru şekilde konumlamak ve frekans kanalınızı seçmektir. Bunun haricinde yeni standartlara göre iyileştirilmiş bir modemde internet kalitenizi arttırabilir fakat bunu en son düşünmeniz gerekiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst