gittigidiyor

Kamosonic KS-1512 IPTV ile TIVIBU seyredilirmi...

birinco

Aktif Üye
Arkadaşlar,
Kısa süre önce Kamosonic ks-hd1512 cihazı aldım ve yazılımları güncelledim. Cihazımdan memnunum fakat IPTV kısmında bir sorunum var. TIVIBU web abonesiyim ve bilgisayarlarım ile ve sorunsuz olarak TIVIBU daki tüm kanalları internet üzerinden seyredebiliyorum. PC ile TV ye bağlandığımda uzaktan kumanda bir sorun olduğu için TIVIBU web aboneliğimi Kamosonic 1512 üzerinde bulunan IPTV bölümündeki Free TV ile seyretmek için birçok defa ayar yapmayı denedi isem de TIVIBU'yu bu bölümde çalıştıramadım. Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar varmı? Kamosonic 1512 IPTV bölümünde internet üzerinden TIVIBU WEB (veya TIWIBU GO) özlemek mümkünmü ve mümkün ise TIVIBU WEB aboneliğimi bu cihaz ile seyretmek için nasıl bir giriş yapmalıyım. Teşekkürler...

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
bu cihazın tivibu ile bi anlaşması olmadığından dolayı izleyemezsiniz bu mümkün değil ip destekli cihazlar doğrudan ip adresini oynatır

birinco

Aktif Üye
TİVİBU WEB herhangi bir PC ile seyredebildiğim bir IPTV dir. Uydu alıcıları için cihazın yapımcısının TTNET ile bir anlaşma yapıp yapmaması önemli değildir. TİVİBU WEB seyretmek için iki şart vardır. Birisi bir web browser kullanmak ikincisi de bu web browser'a Microsoft Silverlight eklentisini yapabilmek. Bu şartlarda, üzerinde Microsoft Silverlight uyumlu web browser olan herhangi bir cihaz (herhangi bir PC veya uygun bir web browser sahibi bir uydu alıcı) ile TİVİBU WEB için uyumlu olurdu. Microsoft Silverlight gerek İnternet Explorer gerekse Google Chrome ile uyumludur. Android versionları ise sanırım henüz soru işaretleri taşıyor... Benim öğrenmek istediğim, Kamosonic 1512 cihazlarının internet üzerinden IPTV seyrettiğimiz Free TV eklentisinde kullanılan ve HTTP, RTSP veya benzeri protokolları kullanan uygulamasının özelliklerinde RTP protokolu kullanan TİVİBU için uygun bir ayar olup olmadığı idi. Anladığım kadarı ile, Kamosonic 1512 de Free TV uygulamasındaki eksik özellik nedeni ile RTP protokolü ile seyredilebilen TİVİBU seyredilemeyecek gibi. Sanırım bu sorunun çözümü iyi bir web browser sistemi olan (Windows tabanlı bir uydu alıcı olmadığına göre) Linux tabanlı bir uydu alıcı olabilir. ya da PC-TV bağlantısnı kullanarak ve PC ye bir uzaktan kumanda takarak bu sorun çözülebilir. Cevabınız için teşekkürler...

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.