gittigidiyor

Kaspersky Internet Security for Android İncelemesi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kaspersky-Internet-Security-for-Android-758x701.jpg

Akıllı telefon ve tabletler son yıllarda hayatımızda ciddi şekilde yer edindi, hatta üretkenlik kaygısı olmayan ve daha çok içerik tüketen kullanıcıların zamanlarını PC karşısında değil akıllı telefonları ile geçirdiğini biliyoruz. Doğal olarak virüsler, internet saldırıları, bankacılık / kredi kartı işlemlerine yönelik kötü niyetli girişimler ve kimlik hırsızlığı gibi tehditler karşısında akıllı telefon ve tabletler de en az kişisel bilgisayarlar kadar savunmasız durumda. Tabii bir de cihazı unutma, kaybetme ya da çaldırma tehlikesi var. Hassas verilerinizin başkalarının eline geçmesini istemezsiniz.

Mobil cihazlara yönelik tehditler bu alanda kullanıcıları korumayı amaçlayan çözümlerin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Güvenlik alanında hayli deneyimsahibi, bu konuda akla ilk gelen firmalardan Kaspersky’nin Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlerde anti-hırsızlık koruması, antivirüs, internet tehditlerine karşı koruma sağlayan uygulaması Kaspersky Internet Security for Android’iyakından tanıyoruz.
Kaspersky Internet Security for Android – Özellikler

Uygulamayı Google Play uygulama mağazası üzerinden minimum Android 2.3 – 4.4 işletim sistemi versiyonu ve 320 x 480 piksel ekran çözünürlüğü destekleyen akıllı telefon ya da tabletinize ücretsiz yükleyebilirsiniz. Kurulumu gerçekleştirdikten sonra önünüzde iki seçenek var: Temel özellikleri içeren ücretsiz sürümü kullanabilir ya da gerçek zamanlı koruma ve internet güvenliği gibi gelişmiş özellikler için 44.90 TL + KDV karşılığında Premium sürümü satın alabilirsiniz. İki yıllık abonelikte lisans fiyatı 59.90 TL + KDV gibi oldukça avantajlı bir seviyede tutulmuş.
Ücretsiz olan temel koruma kapsamında:


  • Virüslere, casus yazılımlara, Truva atlarına karşı koruma teknolojileri; antivirüs tarayıcısı
  • Kilitleme, konum tespiti, silme, tam silme, gizli fotoğraf çekme gibi seçenekler sunan gelişmiş anti-hırsızlık koruması
  • Yakınlarda kaybedilen cihazı bulabilmek için uzaktan etkinleştirilebilen alarm
  • Tüm anti-hırsızlık seçeneklerine ev sahipliği yapan anti-hırsızlık ve yönetim portalı
  • İstenmeyen mesaj ve çağrıları kolayca engellemeyi sağlayan çağrı ve mesaj filtresi bulunuyor.

30 gün boyunca ücretsiz test edilebilen Premium modda ise şu özellikler sunulmakta:


  • Cihazın her zaman için aktif olarak korunmasına olanak tanıyan gerçek zamanlı koruma
  • Yeni ve hızla büyüyen tehditlere karşı kalkan görevi üstlenen bulut özellikli koruma
  • Kötü niyetli, kimlik hırsızlığı amaçlı internet sitelerine karşı etkin koruma
  • Gelen kısa mesajlardaki tehdit içeren bağlantıların otomatik tespit edilmesi
  • Kişisel verileri meraklı gözlerden uzakta tutan gizlilik koruması

Kaspersky Internet Security for Android – Arayüz ve Seçenekler

Uygulamayı Google Play’de aratarak ya da bu bağlantıya erişerek yükleyebilirsiniz.


Kurulumu gerçekleştirip uygulamayı çalıştırdığınızda öncelikle ülke seçiminizi yapın.


Daha sonra son kullanıcı lisans sözleşmesine onay verin.


Hırsızlığa karşı koruma ve cihaz korumasının uzaktan yönetilebilmesi için My Kaspersky servisine kayıt olmak gerekiyor. Tabii daha önceden kayıt olduysanız doğrudan oturum açabilirsiniz.


Arayüz karşımızda. Premium versiyona geçiş için sağ alt bölümdeki “Premium özellikler” butonuna dokunun.


“Lisans satın alın” butonuna dokunabilir ya da elinizde bir ürün anahtarı varsa “Etkinleştirme kodum var” butonunu kullanabilirsiniz.


İşlem tamamlandı. Artık uygulamanın sunduğu seçeneklere daha yakından bakabiliriz.


Uygulama ilk olarak tarama yapmanızı tavsiye ediyor. “Aygıtınızı tarayın” butonuna dokunun.


“Hızlı tarama”, “Tam tarama” ve “Dizin tarama” seçenekleri sunuluyor. Kurulu uygulamaları hızlı şekilde taramak için “Hızlı tarama” başlatabilirsiniz.


Tüm cihazı tarayan “Tam tarama” seçeneğini de kullanabilirsiniz. İsimlendirmeler sizi ürkütmesin, her ikisinin de kısa sürede tamamlandığını gözlemledik. Tarama süresi kullanılan cihaz, kurulu uygulamalar ve cihazda depolanan dosya miktarına göre değişkenlik gösterebilir.


Arayüzde “Güncelle” butonu ile uygulama veritabanının güncellenmesini sağlayabiliyorsunuz. “Tarayıcı” butonu ise varsayılan web tarayıcısını belirlemenize olanak tanıyor.


“Hırsızlığa Karşı Koruma” butonuna dokunduğunuzda “Ayarlar” menüsünden ilgili bölüm karşınıza gelecektir. Aşamaları takip ederek bu önem teşkil eden özelliği kolayca etkinleştirebilirsiniz.


“Ayarlar” menüsünde elbette “Hırsızlığa Karşı” bölümü dışında farklı seçenekler de var. “Anti-Virüs” sekmesinden koruma modu değiştirilebilmekte. Bu ayar uygulamada varsayılan olarak sadece yeni uygulamaları kontrol edecek şekilde ayarlı, güvenlik konusunda fazla titizseniz dosyalar üzerinde yapılan işlemleri de takip eden “Genişletilmiş” modu tercih edebilirsiniz. “Anti-Virüs” sekmesi altından koruma, tarama, güncelleme ve karantina ile ilgili düzenlemeler yapılabiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
nternet sitelerinden gelecek tehditlere karşı “Web Koruması” özelliğini mutlaka etkinleştirmenizi öneriyoruz. Web korumasının doğru çalışması için standart Android tarayıcısının kullanılması tavsiye ediliyor. “Varsayılan Tarayıcıyı Belirle” butonunu kullanmanız yeterli.


“Web Koruması modu”nda “Genişletilmiş” seçeneğinden faydalanarak web sitelerinin yalnızca destekli tarayıcılarda değil, internete erişen tüm uygulamalarda denetlenmesini sağlayabilirsiniz.


“Ek Ayarlar” sekmesinden lisans bitiş tarihi, bildirimler, ses, bilgi mesajları, hırsızlığa karşı koruma modunun gizli kodunu değiştirme ve uygulamayı kaldırma ile ilgili seçeneklere ulaşabiliyorsunuz.


Kaspersky Internet Security for Android – Değerlendirme



Kaspersky Internet Security Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletleri hırsızlığa, kaybolmaya, virüslere ve gerçek zamanlı internet tehditlerine karşı etkin şekilde koruyabiliyor. Üstelik üst düzey bileşenlere sahip olmayan cihazlarda dahi herhangi bir performans sorunuyla karşılaşmıyorsunuz. Tarama işlemlerini hızlı şekilde tamamlayabilmesi beğeni kazanıyor. Türkçe desteği hazır. Arayüz hayli sade ve anlaşılır, menüler / seçenekler arasında kaybolmak söz konusu değil. Kaspersky Internet Security tehditlerle dolu mobil dünyada kişisel güvenliğinizi temin etmek için mutlaka değerlendirmeniz gereken bir çözüm.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst