gittigidiyor

Katil, yanlış görüntüyle yakalandı !

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
Kars’ta kaçırıp tecavüz ettiği i9 yaşındaki Mert'i öldüren katil bakın nasıl yakalanmış..

Kars’ta kaçırıp tecavüz ettiği ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldüren şüpheli Aykut B. önceki akşam yakalandı. Dün sabaha karşı tutuklanan zanlı güvenlik gerekçesiyle Kars'ta tutulmayıp Erzurum H Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Şüpheli Aykut B., emniyetin basına verdiği 'yanlış' kamera görüntülerinde aranan kişinin kendisi olmadığını görüp rahatladı ve saklanmaktan vazgeçip işinin başına dönünce yakalandı.

2 saat 40 dakikada

Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak düzenledikleri toplantıda Kars'ta infiale neden olan olayın failinin nasıl yakalandığını anlattı.

Vali Tepe, daha önceden sabıkası bulunan zanlıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Zanlı 1991 doğumlu Aykut B. bekar, oto alım satımı yapıyor. Kız kaçırma ve hırsızlıktan sabıkası var. Kentteki 25 mobese ve 20 civarında işyeri kamerası tek tek incelendi. Her birine 25-30 saat zaman harcanarak incelendi ve neticeye ulaşıldı.”

Vali Tepe, basına verilen ilk mobese görüntülerindeki yanlışlığın, ailenin görüntüdeki çocuğun Mert'e benzediğini söylemesinden kaynaklandığını söyledi. Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ise operasyona ilişkin şu bilgileri verdi: “Şahıs, Mert'in babası ve amcasının dükkânından telefon alıyor. Onlar da bundan araba alıyor. Bu ticaretten dolayı da Mert'le dükkânda tanışıyor. Mert o gün dükkândan çiğ köfte almak için 3.5 lira alarak çıkıyor. Bu şahısla Digor Pazarı'nda karşılaşıyor. Mert otomobille eve bırakılmayı istiyor.

Şahıs Mert'i otomobile aldıktan sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki olay yerine götürüyor. Aradan geçen 2 saat 40 dakika içinde bu işi yapıyor. Aracı yıkıyor ve daha sonra Erzurum'a kaçıyor. MOBESE’den bir görüntü elde ettik. Titiz çalışma sonucu bu kayda değer görüntüden yola çıkarak saniye saniye zanlıyı 10 Nisan Perşembe günü teşhis ettik.

Ardından şahsı izlemeye aldık. 11 Nisan Cuma günü şahsı sabırla yakın takibe aldık. Kars’taki gösteri olayları şahsı tedirgin etti. Evinden ve oto galerisinden dışarı çıkmıyordu. Oto galeriden çıktıktan sonra saat 20.00’de yakaladık.”

Ailesi kentten ayrıldı

Mert Aydın’ın ailesi cinayet şüphelisinin tutuklanmasıyla ilgili haberleri televizyondan öğrendi. Baba Yolcu Aydın’ın ile aile üyeleri, Kars Valiliği’ne giderek, Vali Tepe ve Emniyet Müdürü Çakmak’a çiçek verdi. Baba Aydın, “Zanlıyı benim çocuklar tanıyormuş. Telefon, kontör falan yani” dedi.
Bu arada kentteki Galericiler sitesinde babası ile birlikte oto alım satımı yapan Aykut B.’nin tutuklanmasının ardından ailesi de Kars’tan ayrıldı.

Emniyet, güvenlik kameralarına yansıyan son görüntülerini basınla paylaştı. Görüntülerde, Faik Bey Caddesi’ndeki amcasının işyerine yemek bırakan Mert Aydın’ın buradan çıkıp bir süre yürüdükten sonra yolun karşısına geçtiği görülüyor.

Digor Pazarı mevkiine geçerken koştuğu ve zıpladığı görülen Aydın’ın daha sonra Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne ayrılan yolda kırmızı bir araca ön kapıyı açarak bindiği görülüyor. Yol boyunca çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarınca da görüntülenen araç, Ardahan yolunda bir süre gittikten sonra kayboluyor. Görüntülerde araç olaydan sonra yol üzerindeki bir benzin istasyonuna uğrayarak yakıt alıyor ve yıkamaya giriyor.

AA & DHA

Kaynak: http://www.haber3.com/katil-yanlis-goruntuyle-yakalandi-2603279h.htm
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst