gittigidiyor

Keenetic'ten 2 yeni modem...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Modem, router ve MESH ürünleri alanında çalışmalar yapan Keenetic, yeni üst düzey performans sağlayan VDSL/ADSL modemleri Peak DSL ve Hero DSL ürünlerini Türkiye pazarına sundu. Bu iki model interneti daha yoğun kullanan ve üst seviye çözüm arayan ev ve işyerlerinde kullanılabilecek.


Keenetic 2019 yılından bu yana kesintisiz ve geniş kapsama alanı sunan internet bağlantısı için son kullanıcılara premium düzeyde modem router ve Wi-Fi mesh ürünleri sunuyor. Ürünlerini tasarlarken son kullanıcıların isteklerini titizlikle inceleyen Keenetic, Türkiye’de en çok kullanılan bağlantı türü olan DSL modemler için de akılcı, ileriye dönük ürün ve çözümler geliştiriyor. Şirketin en beğenilen ve özellikle e-ticaret sitelerinde de en çok satılan ürünler arasına giren Extra DSL ve Omni DSL adında iki modeli mevcut. Marka bu modellere şimdi yenilerini ekliyor.


Güçlü donanım ve üst düzey performans



Peak DSL ve Hero DSL yazılım gücünü bulut temelli KeeneticOS işletim sisteminden alıyor. Bununla birlikte bu iki cihaz da donanım olarak güçlü işlemcilere sahip ve bu sayede hem evlerde hem de ofislerde zorlu ağ görevleriyle kolaylıkla başa çıkacak kapasite sunuyor. Her iki modelde de 900Mhz gücünde çift çekirdekli bir işlemci ve bununla birlikte KeeneticOS bileşenleri ve yazılım için 256MB DDR3 RAM ve 128MB flash bellek yer alıyor. Bu işlemci özellikle yoğun veya VPN gibi uygulamaların kullanıldığı ağlarda gereken gücü sağlıyor.


Gelişmiş DSL özellikleri


Peak DSL ve Hero DSL Keenetic’in Türkiye’de sunduğu şimdilik en güçlü VDSL/ADSL modemler olacak. Keenetic, teknolojiyi ve trendi takip edip ona yön veriyor, sürekli yeni ürünleri kullanıcılarına sunmaya gayret gösteriyor. Keenetic, daha pek görülmeyen DSL özelliklerini gelişmiş KeeneticOS yazılımı ile son kullanıcılarına sunuyor.



Bu özelliklerin başında SNR Margin ayarlama özelliği geliyor. SNR değeri hattınız üzerinden gelen sinyal ve gürültü arasındaki ilişkiyi temsil eden bir değer. KeeneticOS ile tüm VDSL/ADSL modemlerinde SNR Margin ayarlama özelliğini sunan Keenetic, bu özellikle kullanıcıların hatlarında kararlılık veya hızla ilgili manuel ayar yapmalarına ve iyileştirme yapmalarına imkan tanıyor.


Peak DSL, Hero DSL ve diğer VDSL/ADSL Keenetic modemlerinde sunulan diğer bir güzel özellik ise DSL tanılama ve raporlama özelliği. Bu özellik sayesinde DSL ile ilgili yavaşlama veya kesinti problemleriyle karşılaşılması durumunda gerekli incelemelerin yapılması için tanılama menüsü mevcut. DSL hattınızda problem olduğunu düşünüyorsanız tek yapmanız gereken Keenetic destek ekibini bilgilendirmek ve DSL raporunu çalıştırmak. Otomatik olarak hat analiziniz yapılıyor ve Keenetic mühendisleri imkanlar ölçüsünde gerekli iyileştirmeyi gerçekleştiriyor.


VDSL35b Supervectoring ile 300Mbps’ye kadar DSL hızı


Peak DSL ve Hero DSL modellerinde diğer xDSL modemlerin çoğundan farklı olarak 35b profilinin de sunulduğunu görüyoruz. Bu güncel DSL profili sayesinde 300mbps’ye kadar VDSL bağlantılar yapılabiliyor. 300Mbps’lik bu hızı cihazların kablosuz hızları ile karıştırmamakta fayda var. Ülkemizde çok fazla kullanılan bir DSL profili olmamasına rağmen ileride altyapı tarafında yapılabilecek bir iyileştirmeye hem Peak DSL hem de Hero DSL’in şimdiden hazır olduğunu söyleyebiliriz.


2.4GHz bandında daha uzak noktalarda daha yüksek kablosuz hız


Peak DSL ve Hero DSL modellerinde hem 2.4 hem de 5GHz bandında kablosuz yayın yapılıyor. Peak DSL teorik olarak 2600Mbps’ye kadar eş zamanlı kablosuz hız sunarken Hero DSL modelinde teorik maksimum hız 1300Mbps’ye kadar sunulabiliyor. 2.4Ghz ve 5Ghz bandlarının temel olarak birbirlerinden farkları teorik maksimum kablosuz hızları ve yayın yapabildikleri mesafedir. 2.4Ghz bandında kablosuz sinyaller 5Ghz’e oran ile daha uzak noktalara gidebilirken ulaşılabilen maksimum teorik hız 5Ghz bandına oranla daha düşüktür. Fakat Peak DSL ve Hero DSL’in burada avantajı genelde olduğu gibi 2.4Ghz bandında 300Mbps değil sırasıyla 800Mbps ve 400Mbps hız sunabiliyor olmasıdır. Bu sayede evinizdeki daha uzak noktalara 2.4GHz bandında daha da yüksek hızlar sunabilirsiniz.


Peak DSL ve Hero DSL modelinde MU-MIMO teknolojisi de mevcut. Çoklu kullanıcı çoklu giriş çoklu çıkış (Multi User Multi Input Multi Output) olarak çevire bileceğimiz bu özellik sayesinde destekleyen cihazlara aynı anda veri alıp göndermeniz mümkün. Her iki model de genel kablosuz ağ performansınıza olumlu katkı sağlayan Airtime Fairness ve Beamforming özelliklerini barındırıyor.


9 Gigabit port ve link aggregation özelliği


Peak DSL ve Hero DSL modellerinde sırasıyla 9 ve 5 adet gigabit hıza sahip ethernet portu mevcut. Keenetic’te bulunan ethernet portlarının hem yerel ağ (LAN) hem de genişbant (WAN) için kullanılabiliyor. Peak DSL ve Hero DSL, VDSL/ADSL modem olmasına rağmen sahip olduğu yönetilebilir bu ethernet portları ile istediğinizde fiber internetlerinizi ve IPTV gibi cihazlarınızı bağlamak için de kullanılabiliyor.


Peak DSL modelinde iki ethernet portunun fiziksel olarak birleştirilmesini mümkün kılan link aggregation özelliği de bulunuyor. Örneğin; NAS cihazı gibi link aggregation özelliğini destekleyen bir ağ cihazınız var ise bu cihazı 2 gigabit hızda ağınıza bağlayabilirsiniz. Link aggregation özelliği iki fiber hattı birleştirebilmek için genişbant (WAN) tarafında da destekleniyor.


4 adet 5 dBi yüksek kazançlı antenler


Peak DSL ve Hero DSL modelinde 4 adet 5 dBi kazançlı anten kullanılıyor. Peak DSL modelinde bu antenler değiştirilebilir antenlerken Hero DSL modelinde bu antenler yönlenebiliyor. Anten yönlerini belirleyerek sinyalin daha verimli şekilde kullanılmasını sağlayabiliyorsunuz.
Peak DSL modelinde 4 adet antene ek olarak 8 adet FEM, Hero DSL modelinde ise 2 adet FEM (front end module) kullanılmış. Bu mikrodevreler sayesinde özellikle mobil cihazlarla veri alışverişinin daha iyi olması amaçlanıyor.


Geniş mekanlar için Wi-Fi MESH ve kesintisiz dolaşım


Peak DSL ve Hero DSL modelleri de Keenetic’in diğer modelleri gibi Wi-Fi MESH yapısını destekliyor. Keenetic’in tüm ürünlerinde sunduğu bu Wi-Fi MESH özelliği sayesinde eğer eviniz geniş ve tek bir cihaz tüm alanınızda Wi-Fi için yetersiz kalıyorsa herhangi bir Keenetic cihazı sisteminize kolayca ekleyerek tüm evinizde kesintisiz bir ağa sahip oluyorsunuz.


teknolojioku
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,080
Tepkime puanı
467
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Sonuç olarak fiber interneti destekliyor gibi görünüyor.

Bu arada fiyat bilgisi de var mı?
 

coolmeen

DREAMBOX TEKNİSYENİ
Administrator
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
10,804
Tepkime puanı
645
Puanları
113
Konum
ULM Donau
Arkadaşlar evimde Türknet internet kullanırken,35mbit hız geliyordu,kablolu 34-35mbit,kablosuzda 28-33mbit arası hız alıyordum.
Şimdi Gıbırnet 100mbit e geciş yaptım,aynı modemlerle,kablolu 70-80mbit,fakat kablosuzda 40-50mbit arası hız ancak alabiliyorum.
100mbite gectikten sonra kablosuz hızımın bu kadar düşük olması nedendir ve çözümü nasıldır.
Kullandıgım modemlerim : TP-LİNK w9970, diğer ise : zyxel vmg3312-b10b.
Her ikisindede performanslar aynı sayılır.Yayın frekansını 20mhz yapınca degerler dahada düşüyor,40mhz yapınca yukarı yazdıgım degerlerde hız alıyorum.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Yada fiyat/performans ürünü bir vds2 destekleyen modem tavsiyenizi bekliyorum.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Sizinle hemen hemen aynı süreci yaşadım diyebilirim...alt yapınız ne kadar destek veriyor..? İkinci olarak Zyxel modeminizi değiştirin biraz eski bir yapıda,mümkünse Zyxel VMG 3625 -T50B tavsiyesinde bulunabilirim..Bütçe elveriyorsa tabii ki..Diğer modem TP link hiç kullanmadığım bir modem..Kablolarınızda ek olmasın,modem ile aynı odada mısınız bu da mühim tabii ki...Bir de wifi Analyzer isimli programcığı kurarak modeminizi önerilen kanala ayarlamanızı tavsiye edebilirim...Civarınızdaki kullanıcılar ile çakışmanızı da buradan ayarlıyabiliyorsunuz....
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,080
Tepkime puanı
467
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Oldukça pahalı modemlermiş.
Keenetic Giga AC 1300'de çok iyi deniyor.
 

coolmeen

DREAMBOX TEKNİSYENİ
Administrator
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
10,804
Tepkime puanı
645
Puanları
113
Konum
ULM Donau
Kablo tesisatımda ek yok.Zaten daha 5 yıllık yeni bina.
Sadece şunu anlamak istiyorum.Aynı modemler,modemlerin yeri konumu aynı,35mbitte iken,kablosuzda 34mbit performans alabilirken,100mbitte heralde 80-90mbit hız almam gerektiğini tahmin ediyordum.
Altyapımın desteklediği 100mbit.Tüm iss lerde altyapı bilgisi 100mbit.
Birde bu modemler 300mbit hızı zaten destekliyor.Hatta telefon edip hızımı 75mbite düşürttüm.Ama malesef kablosuz hızım 45mbite kadar düştü.
Not:Kablosuz test yaptıgım yer aynı oda.Modem ve pc arası 1 metre.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst