gittigidiyor

Kingston HyperX Fury 16 GB DDR4-2400 Kit

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
32-693x510.jpg

Kingston HyperX Fury 16 GB DDR4-2400 Kit

DDR4 bellekler en sonunda yaygınlaşıyor. İlk aşamada geçen yaz sunulan Intel Haswell-E serisi altı ve sekiz çekirdekli işlemcilerle DDR4 bellekler karşımıza çıkmıştı ama sadece üst seviye performanslı ve pahalı sistemler şart oluyordu. Dört kanal DDR4 belleklerin ne gibi bir üstünlük getirdiğini gördükten sonra Intel’in hamlesi son nesil Skylake işlemcilerle masaüstüne dual kanal DDR4 bellekleri getirmek oldu. AMD şimdilik DDR3 ile devam ediyor ama gelecekte benzer adımı atacak. Sonuç olarak artık 100 dolar altı işlemciler ve anakartlarla bile DDR4 bellekler kullanabilir hale geldik. Şartları belirleyen JEDEC, 1600 MHz CL10, 1866 MHz CL12, 2133 MHz CL14 ve 2400 MHz CL15 kitlere onay verdi. Kingston’un test merkezimize gönderdiği yeni kit 2400 MHz tanımına uyuyor.

Bilindiği gibi firmanın performanslı ve oyunculara özel modelleri HyperX markası altında toplanıyor. Fury bellekler DDR3 seçenekleriyle ilgi gördükten sonra DDR4 olarak da karşımıza çıktılar. Bu seride 4 GB ya da 8 GB kapasiteli bellekler tek, çift, dörtlü ya da sekizli kit olarak sunuluyor. Mevcut hız seçenekleri 2133, 2400 ve 2666 MHz. Tümünde çalışma gerilimi JEDEC standardı olan 1.2V ve herşey kitabına uygun. Bize gelen kit klasik biçimde şeffaf plastik kutu içinde darbelere karşı korumalıydı.

Elbette diğer belleklerde olduğu gibi herhangi bir aksesuar yok çünkü anakart üzerindeki uygun bellek yuvalarına yerleştirdikten sonra anında çalışır hale geliyorlar. Sadece BIOS ya da UEFI içinden gerekli ayarları yapmak ya da kontrol etmek yetiyor. Ufak bir kurulum rehberi dışında HyperX logolu çıkartma veriliyor.

Bellekler HyperX Fury serisinin Black modelleri olup siyah renkli alüminyum soğutma plakaları göz alıyor. Alttaki baskı devre de siyah renkte seçilmiş ve 288 bağlantı pini altın kaplanmış. Etiketteki bilgiden de anlaşılacağı gibi 8 GB’lik belleklerle dual kit üzerinden 16 GB kapasite elde ediliyor. Çalışma gerilimi 1.2 Volt.

Soğutucuları dikkatli biçimde yerinden çıkarırsak arka kısımdaki SKhynix üretimi bellekleri görebiliyoruz ama son kullanıcıların bunu çıkarmasını önermiyoruz. Ani bir harekette ürüne zarar verebilir ve garantiyi yakabilirsiniz. Bu bellekler 2400 MHz hızında 15-15-15 zamanlamayla kullanılmak üzere geliştirilmiş. 2133 MHz değerindeyse 14-14-14 zamanlama seçilebiliyor.

Bellekleri anakarta yerleştirmek sorun değil. Soğutucu kısmı hiç de yüksek değil ve sadece 34 mm yüksekliğe ulaşıyor. İşlemci soğutucunuzla ilgili çakışma sorunu yaşama riskiniz düşük. Kingston HyperX Fury Black DDR4 bellekler gerçekten de son derece şık görünüyor. En ufak bir ısınma sorunu yaşamadık. Pasif soğutucu rahatlıkla yeterli geliyor.

Bellekler takılır takılmaz sorunsuz olarak işliyor ve sistemde gerekli düzenlemeler gerçekleşerek 2400 MHz hızına terfi ediliyor. Elbette bu ve daha yüksek frekanslar için son nesil Intel Z170 yongasetli anakartları öneriyoruz. SPD üzerinden desteklenen profiller görülebiliyor. Bellekler otomatik olarak 2400 MHz için 15-15-15-35 2T zamanlama ve 1.2V seçiyor.

Kingston HyperX Fury Black DDR4 2400 bellek kiti bizden geçer not aldı. Bellekler 2400 MHz’de sorunsuz çalışmakla birlikte anakartınıza da bağlı olarak gerekli voltaj ve zamanlama değerlerini deneyerek 3000 MHz değerine kadar overclock yapabilirsiniz ama bu garantili değil. Sonuç olarak garanti edilen 2400 MHz’de de yüksek benchmark sonuçları aldı. Frekans arttıkça daha da iyi hale geliyor. En azından 2666 MHz cepte diyebilmemiz mümkün. Kiti yaklaşık 380 TL civarına temin edebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst