gittigidiyor

Kişisel Uygulamalarınızı Yüz Kilidi ile Kilitleyin

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


Android telefonunuzdaki kişisel uygulamalarınız için kendi yüzünüz ile kilit oluşturun.

Her ne kadar akıllı cihazlarda şifre, PIN ve parmak izi gibi güvenlik önlemleri yer alsa da gizliliğe önem veren kullanıcılar için bu seçenekler yeterli olmuyor. Bu durumda daha da ileri giderek Android telefonunuzdaki uygulamaları tek tek kilitlemek uygulama verilerinizi dikkatli gözlerden korumanızı sağlar. Ne var ki Android uygulama mağazası Google Play Store’da bu işi yapan sayısız uygulama bulunuyor. Bununla birlikte IObit Applock isimli ilginç bir uygulama güvenlik önlemlerinden biri olarak yüz tanıma seçeneğini kullanıyor. Bu da telefonunuzdaki uygulamaları telefonunuza bakmak kadar kolay bir şekilde açmanızı sağlıyor. Uygulama kolay bir kullanıma sahip ve uygulama marketinede ücretsiz olarak bulunuyor. Şimdi bu uygulamayı kullanarak birkaç adımda nasıl yüz kilidi oluşturacağınızı anlatalım.

IObit Aplock Uygulamasını İndirin



Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak uygulamayı Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

DownloadQR-Code
IObit Applock - Yüz Kilidi
Developer: IObit Applock Team
Price: Free+



Bir Parola Oluşturun

Ekran-G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-126.png

Uygulamayı indirip açtığınızda sizden ilk olarak bir şifre oluşturmanız istenecek. Bunu yaptıktan sonra tercih ettiğiniz e-postayı güvenlik yedeği olarak belirtin ve kaydedin.

Cihaz Yönetici Erişimine İzin Verin

Artık ilk kurulumu yapmış olduğunuza göre, IObit Applock’u bir aygıt yöneticisi olarak belirlemeniz gerekiyor.
Bu izin uygulamanın başka kullancılar tarafından devre dışı bırakılmasını engelleyecektir.

Ekran-G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-127.png


Bunun için uygulamanın sol tarafından çekerek gezinti menüsüne ulaşın. “Güvenlik Merkezi” bölümüne girip “Kurulumun Kaldırılmasından Kaçınma” seçeneğini etkinleştirin.
Ardından açılan menüde uygulamayı cihaz yöneticisi olarak belirleyip gelen uyarıyı kabul edin.

Kişisel Uygulamaları Kilitleyin ve Yüz Taramasını Etkinleştirin

Ekran-G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-128.png


Ana ekrana dönün ve kilitlemek istediğiniz uygulamaları listeden seçin. Bunu yaptıktan sonra, listeyi yenilemek için aşağı doğru hızlıca kaydırın. Buradan, her bir kilitli uygulamanın yanında üç simge görürsünüz. Yüz ifadesini seçip kilit oluşturmak için gerekli adımları tamamalayın. İşiniz bittiniğinde geri dönüp diğer uygulamaları da aynı şekilde kilitleyebilirsiniz.

Yüzünüzü Kullanarak Uygulamaların Kilidini Açma

Bu andan itibaren, kilitli uygulamalarından birini açtığınızda, yüz tarayıcı tarafından karşılanacaksınız. Uygulamanın kilidini açmak için tek yapmanız gereken yüzünüzü ekrandaki kaplama ile aynı hizaya getirmek, sonra bir veya iki saniye beklemek. Bununla birlikte, eğer herhangi biri uygulamayı açmaya çalışırsa, IObit onun siz olmadığını görür ve bunun yerine varsayılan olarak şifre veya PIN kilit ekranına geçer. Başarısız üç denemeden sonra, kilitli uygulamalardan birini açmaya çalışan kişinin resmini içeren bir e-posta alırsınız!
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst