gittigidiyor

Kocaeli Haberleri Güncel

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
OTOMOBİL HAFRİYAT YÜKLÜ KAMYONLA ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI



Kocaeli İzmit’te Otomobilin hafriyat kamyonu ile çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
Kaza, İzmit Kandıra yolu Çubuklu mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kandıra’dan İzmit istikametine gitmekte olan Emrullah Balcı idaresindeki 26 E 3450 plakalı otomobil, İzmit Kandıra yolu Çubuklu mevkiinde viraja süratli girince karşı şeride geçti. Kontrolden çıkan otomobil, karşı yönden gelmekte olan İlhan E. idaresindeki 41 FA 550 plakalı hafriyat kamyonu ile kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen trafik kazasında otomobil, metrelerce savrularak durabildi. Kazada araç sürücüsü Emrullah Balcı bulunduğu yerde sıkışırken yanındaki arkadaşı Enes Z. (21) ise şans eseri hafif yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi sonucu olay yerine itfaiye, Jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan sürücü, ekiplerin müdahalesi sonucu sıkıştığı yerden çıkartılarak ambulansa alındı. Olay yerinde kalbi duran sürücü Emrullah Balcı, ambulansla kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesinde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Kazada şans eseri hafif yaralanan Enes Z. ise ambulansla Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada kullanılamaz hale gelen otomobil çekiciyle otoparka götürülürken kamyon sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü. Kazada ölen Emrullah Balcı ve yaralanan Enes Z.’nin Kocaeli Üniversitesi Kandıra MYO emlak ve Emlak Yönetimi öğrencisi oldukları ve aynı yurtta kaldıkları öğrenildi.
Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
BAKAN IŞIK KOCAELİ BİRLİKSPOR TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Birlikspor tesislerini ziyaret ederek oyuncularla görüştü
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Birlikspor tesislerinde takım oyuncularıyla buluştu. Ziyarette Bakan Işık’a Kocaeli Valisi HASAN Basri Güzeloğlu ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da eşlik etti. Kocaeli Birlikspor oyuncuları ile birlikte yemek yiyen ve sohbet eden Bakan Işık, daha sonra takın hakkında yapılan sunumu izledi. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Şu anda takımımız ligde 18 puanda, liderle arasında 4 puan fark var. İnşallah önümüzdeki süreçte başarılı olacaklarına ve bir üst lige, PTT 1. Lig’e çıkacaklarına inanıyorum. Oyuncu arkadaşlarımızla biraz sohbet ettik. Birlikte yemek yeme imkanımız oldu. Kocaeli Birlikspor’a başarılar diliyorum. Kocaeli’nin yaklaşık 150 milyon TL’lik yatırım ile yapılan yeni stadyumu bitmek üzere. Kocaeli gibi bir ile bir Süper Lig takımı şart. Bizler de Kocaeli Birlikspor’u Süper Lig’de görmek istiyoruz ve bütün şehrin Süper Lig’de bir takımı olması arzusunu yerine getirmek istiyoruz. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
Süper Lig’de yaşanan hakem hatalarına da değinen Bakan Işık, “Tabii ki insanın olduğu yerde hata da olacak. Ama aynı hataların tekrar etmemesi önemli. Hakem hatalarının minimize edilmesi ile ilgili gerek hakemlerimizin, gerek futbol hakemleri derneğimizin ve diğer ilgili tüm tarafların bu noktada biraz daha yoğunlaşması gerekiyor. Ben hataların tartışılması yerine bu hataların minimize edilmesi için el birliği yapılması gerektiğini düşünüyorum. Futbol Federasyonu’muzun da, diğer hakemlerle ilgili derneklerimizin de, hakem camiasının da bu konuya biraz daha fazla eğilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama insanın olduğu yerde hata her zaman olacaktır. Yeter ki aynı hata tekrar edilmesin. Yeter ki bilinçli bir şekilde bir yanlışın içerisinde bulunulmasın” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Birlikspor yönetimi tarafından programın sonunda Bakan Işık ve Vali Güzeloğlu’na 41 numaralı Kocaeli Birlikspor formaları hediye edildi.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
Kocaeli hız pateni şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Short Track Federasyon Kupası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz pistinde 14-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Short Track Federasyon Kupası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz pistinde 14-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak.
Buz sporlarında Türkiye’de marka kulüp olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, 14-15 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz pistinde yapılacak Federasyon Kupası müsabakalarında yarışacak.
Hafta sonu cumartesi ve pazar günleri yapılacak şampiyonaya Erzurum Ardahan ve Kocaeli’den 69 sporcu müsabakalarda yarışacak. Erzurum’dan 35, Kocaeli’den 24, Ardahan’dan ise 10 sporcunun mücadele edeceği şampiyonayı Kocaeliler ücretiz olarak izleme imkanı bulacak.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
GEBZE GOSB’TA BİR FABRİKADA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir lojistik fabrikasının deposunda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Kocaeli’nin Gebze ilçesi Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir lojistik firmasının deposunda bugün öğlen saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının çıkmasıyla birlikte fabrikaya çok sayıda itfaiye ve ambulans gönderildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına hemen müdahale etti ve olay yerini Kordon altına alarak güvenliği sağladı. 112 Acil ekipleri ise dumandan hafif derecede etkilenen bazı çalışanlara ayakta tedavi yaptı. Yangın fabrikaya gelen itfaiye ekipleri tarafından bütün depoya yayılmadan söndürüldü.
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
KARTEPE BELEDİYESİ KAR-MEK SEZONU BAŞLADI

Kartepe Belediyesi’nin Halk eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nın (Kar-Mek) 2015-2016 yeni eğitim öğretim dönemi eğitimleri start aldı.
Her yıl kursiyer ve branş sayısı artan Kar-Mek yeni bir sezona ‘Merhaba’ dedi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yeni dönemin kursiyerlere hayırlı olmasını diledi. Bayanların kişisel gelişimlerine katkı sağlayan ve ev ekonomilerine destek olan kurslar bu yıl 21 farklı branşta ilçe halkı ile buluşturuldu.
İlçe halkının sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla açılan Kar-Mek kurs merkezlerinde iğne oyası, giyim, mefruşat, el sanatları, kuaförlük, aşçılık, stilistlik, bilgisayar kullanımı, okuma yazma, halk oyunları (8-18 çocuk ve yetişkin), drama, satranç, Kur’an-ı Kerim, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, voleybol, karate, basketbol, gitar, keman, bağlama, hijyen, fotoğrafçılık ve diksiyon dallarında ücretsiz eğitimler veriliyor.
Kar-Mek kurslarına katılmak isteyen Kartepeliler, 2 fotoğraf, diploma fotokopisi, ikametgah ve nüfus cüzdan fotokopisi ile belediye hizmet binası ve zabıta birimlerinden temin edecekleri başvuru formlarını doldurmaları yeterli. Kar-Mek kursları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar Kültür Müdürlüğü’nün 353 38 69 nolu telefonundan ayrıntılı bilgi alabilecekler.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
24 YIL HAPİS CEZASI İLE ARANAN KİŞİ YAKALANDI

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde işlediği çeşitli suçlar nedeniyle 24 yıl kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılan kişi polis ekipleri tarafından yakalandı.
İzmit’te uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak, silahla tehdit, hakaret ve yaralama suçlarından gözaltına alınan R.K. (31) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Devam eden davada R.K. hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası verildi. Kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından aranmaya başlanan R.K. İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince İzmit merkezde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
İTFAİYENİN MÜDAHALESİ BİNLERCE BALIĞIN HAYATINI KURTARDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, köprünün ayak temelinde mahsur kalan binlerce balığı elleriyle tek tek toplayarak hayata döndürdü.
Her gün bir yangına ya da sıkışmalı trafik kazasına müdahale eden, evinin anahtarını içeride unutanların kapısını açan veya ağaçta kalan kedileri indiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, bu kez balıkların hayatını kurtardı. İtfaiye ekipleri, Kumla Deresi üzerindeki köprü inşaatı sırasında suların çekilmesiyle oluşan havuzda mahsur kalan balıkların imdadına yetişti.
İzmit Körfezi’ne akan Kumla Deresi’nin üzerindeki köprü inşaatı sırasında köprünün ayak temellerinin çevresinde oluşan havuzda tatlı su balıklarının mahsur kaldığını gören işçiler, hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Kumla Deresi’ndeki balıklar yoğun yağışta derenin debisinin artması sonucunda köprü ayaklarının çevresine sığınmıştı. Suların çekilmesiyle ayak temelinde oluşan havuzda mahsur kalan balıklar, havasızlıktan ölmek üzereyken fark edildi. Balıklar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yoğun ve titiz çalışması sonucunda kurtarılarak doğal ortamlarına bırakıldı.
Solungaçlarını hızla açıp kapayarak, balçığın içinde nefes almaya çalışan balıklar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin dikkatli çalışmasıyla hiçbiri telef olmadan toplandı. Havuzdaki tonlarca suyu boşaltarak balıklara ulaşan ekipler, çamurların arasından elleriyle tek tek topladıkları balıkları dereye bıraktı. Binlerce sazan ve kızılkanat dereye bırakılır bırakılmaz, özgürlüğün tadını çıkarıp, rahat bir nefes aldı.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
İZMİT KÖRFEZİ’NİN TEMİZLİĞİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Kocaeli’nin incisi körfez, balık çeşitliliğinin arttığı, yunus balıklarının yüzdüğü, Mavi Bayraklı plajlarıyla halkın rahatça denize girebildiği bir hal aldı.
İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla balık çeşitliliğini arttırarak içinde yunusların cirit attığı bir hal aldı. Arıtma tesisleriyle Körfeze atık suların akmasını engelleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sanayi kuruluşları ve Körfezdeki gemilerden kaynaklı atıkların denize karışmasını engelliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Körfezin temizliği için çalışmalarını sürdürüyor. Periyodik olarak deniz süpürgeleriyle taranan Körfez, çöplerden ve ölü yosunlardan arındırılıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin atık toplama gemisi Körfezi kullanan gemilerin petrol ve petrol ürünü atıklarını buraya bırakmaması için aralıksız olarak görev yapıyor. Körfezdeki gemileri havadan takip eden deniz uçakları sayesinde, Körfez’e yük gemileri atık bırakamıyor. Titizlikle sürdürülen çalışmalar kapsamında İzmit Körfezi havadan denetlenirken deniz süpürgeleri de denizdeki çöpleri temizliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gemilerden kaynaklanan kirlilik önleme ve denetim çalışmaları kapsamında 17 adet gemiye toplam 821 bin 938 TL idari para cezası uygulandı. Deniz yüzeyinden 50 ton atık toplayan ekipler, toplanan katı atıkları bertaraf etti. 2014 yılında toplam 146 ton atık toplayan ekipler, deniz süpürgeleriyle Körfezden çıkarılan atıkları kontrollü bir şekilde denizden tekneye alıyor ve bertaraf edilmesi için İZAYDAŞ’a gönderiyor.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
ESKİ VALİLİK BİNASI ALANI OTOPARK OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski valilik binası alanının zemini düzeltip otopark olarak hizmete sundu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski valilik binasını yıkarak kente büyük bir alan kazandırdı. Altı otopark üstü meydan olacak şekilde planlanan alan projenin uygulama süreci başlayıncaya kadar otopark olarak hizmet verecek.
Alandaki eski valilik binasının yıkılması ve hafriyatın temizlenmesinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alanın zeminini dolgu ve asfalt kırığı sererek iyileştirildi. Girişleri asfaltlanan alan parklanmaya uygun hale getirildi. Alana 286 araç park edebiliyor.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
KOCAELİ’DE 150-200 YIL BÜYÜK DEPREM BEKLENMİYOR

KocaeliBüyükşehir Belediyesi Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nda konuşan Prof. Dr. Şerif Barış, Kocaeli’nde 150-200 yıl büyük deprem beklenmediğini söyledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı-II”, akademisyenlerin sunumlarıyla tamamlandı. Çalıştayın teknik oturumuna katılan KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış, önümüzdeki 150-200 yıl içerisinde Kocaeli’nde büyük deprem beklenmediğini, ancak olası İstanbul depreminin Kocaeli’yi de etkileyeceğini söyledi.
SUNUMLAR YAPILDI
Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda 12 Kasım Perşembe günü 10.00 ile 16.00 saatleri arasında yapılan çalıştayda protokol konuşmalarının ardından akademisyenlerin sunumlarına geçildi. Teknik ve sosyal başlıkları altında iki farklı oturumda düzenlenen çalıştaya STK’lar ve ilgili kurumlar da yoğun ilgi gösterdi. Çalıştayın teknik oturum bölümüne Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden Prof. Dr. Mustafa Erdik, İTÜ Jeoloji Mühendisliği’nden Prof. Dr. Okan Tüysüz ve KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış katıldı. Sosyal oturumda ise Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Gönül Balkır, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Tamer Aker ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç sunum yaptı.
"Marmara’DA OLACAK DEPREMİ KOCAELİ’NİN BATISINDA BEKLİYORUZ"
Çalıştayın teknik oturumunda söz alan Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şerif Barış, depremleri önceden bilmenin henüz mümkün olmadığını dile getirdi. KOÜ’nün depreme yönelik ulusal ve uluslararası çalışmalarından örnekler veren Prof. Dr. Şerif Barış, “Marmara Depremi’nin Kocaeli’nin kuzeyinde olmasını bekliyoruz. 17 Ağustos 1999’da yaşanan depremde gerilimin tamamına yakını boşaldı. Şu anda ölçümlerde bir depremsellik görülmüyor. Kocaeli’nde büyük bir depremi 150-200 yıllık beklemiyoruz. Kocaeli şu anda 150-200 yıl rahat. 7,4 büyüklüğünde bir deprem olması iÇin bu kadar süre geçmesi gerekiyor. Marmara’da olacak bir depremi Kocaeli’nin batısında bekliyoruz. Depremi haber verecek her türlü analizleri yapmaya çalışıyoruz” dedi.
"KENTİN YENİLENMESİNİ 4 GRUBA AYIRABİLİRİZ"
Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nın sosyal oturumunda söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mengüç ise, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin depreme yönelik yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mengüç, “1999 depremini Kocaeli’de yaşayan biri olarak, bir şehir plancısı olarak depreme yönelik çalışmalarımızı aktarmak istiyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin depreme yönelik çalışmalarını zemin yapısına yönelik çalışmalar, deprem eğitimi ve bilinçlendirme çalışmaları, planlama çalışmaları ve kentin yenilenmesi olarak dört gruba ayırabiliriz” ifadesini kullandı.
"1999 DEPREMİ AĞIR DERS VERDİ"
İlk olarak 17 Ağustos depreminin Kocaeli’ne verdiği hasarı rakamlarla aktaran Mengüç, “Her an yeni depremlere hazırlıklı olmamız konusunda 1999 depremi bize ağır bir ders verdi. Kocaeli Jeolojik Haritası’nı yeniledik ve Zemin Sınıfı Haritası’nı hazırladık. Mevcut bina stoğumuzun risk haritasına göre dağılımını yaptık. Mevcut yapı stoğumuzun yüzde 52’si 1. derece deprem riski haritasında kalıyor. Deprem eğitimi ve bilinçlendirme noktasında genç neslin, depremi yaşamayan neslin depreme hazırlıklı olması için Sismoloji Merkezimizde eğitim ve bilinçlendirme programı yaptık. Sekapark içindeki eğitim merkezinde bulunan deprem simülasyon cihazında eğitim veriyoruz. Bu çalışmalar çerçevesinde Çin’de düzenlenen uluslararası prestijli bir yarışmada 1.’lik ödülü aldık. Kentin yenilenmesi noktasında Kocaeli’nin tamamını planladık. Kentsel dönüşümü başlattık ve çok önemli mesafe kat ettik” dedi.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
GOODYEAR KAVŞAĞI’NIN GÜNEY YAN YOLU AÇILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Goodyear Kavşağı’ndaki güney yan yolu trafiğe açıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yahya Kaptan bölgesinde D-100 üzerinde uyguladığı köprülü kavşak çalışmaları hızla sürüyor. Yahya Kaptan mahallesi çıkışından Çuhane caddesi, Arslanbey ve Köseköy’e ulaşım sağlayacak olan güney yan yolda çalışmalar sonlanıyor. Ekipler son uygulamaları da yaparak özelikle toplu taşıma araçlarının sıkça kullandığı güzergah olan güney yan yolu trafiğe açacak.
Köprü üzerinden geçen anayol çalışmalarını da hızla devam ettiren Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri Kumla Deresi üzerindeki kiriş montajlarını tamamladı. Ekipler köprünün trafiğe açılması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Dere üzerine uzunluğu 42 metre olan 22 adet beton kiriş yerleştirildi. Kirişlerin montajının ardından üst yapı çalışmaları başladı. Aralık ayının ilk haftasında köprünün güney anayolunun trafiğe açılması hedefleniyor. Aralık ayının sonunda ise kuzey anayolun da hizmete girmesi planlanıyor.
Proje ile mevcut durumda çift yön çalışan anayola yan yollar ve köprü yapılarak yollar tek yöne çevriliyor. Üstgeçit altında sinyalizasyon kavşak düzenlemesi yapılarak kuzey-güney yan yollarının D-100’e katılımları sağlanıyor.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MUHARREM AYI ÖZEL KONSERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu, Muharrem ayı sebebiyle “Muharrem İlahileri ve Nefesler” adlı bir konser verdi. Bu anlamlı ay nedeniyle verilen konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Koroda Türk Tasavvuf Musikisi Bölümü’nde eğitim alan öğrenciler görev aldı.
Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleşen konserde, Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu’nu Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetti. Konser öncesinde vatandaşlara Muharrem ayı ile ilgili bilgi aktarıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu, birinden güzel ilahiler seslendirdi. Konserde aynı zamanda Türk Tasavvuf Musikisi Bölümü öğrencileri ile Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi solo performans sergiledi. İlahileri büyük bir beğeni ile izleyen vatandaşlar, beğenilerini konser sonunda alkışlarıyla ortaya koydu. Konser sonunda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sorumlusu Tuğçe Erenci, topluluğu yöneten Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye çiçek vererek teşekkür etti. Vatandaşlara çıkışta aşure ikramında bulunuldu.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. MEHMET GÖRMEZ:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde düzenlenen Hafızlık Kur’an Kursu diploma törenine katıldı.
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde faaliyet gösteren Eyüp Kur’an Kursu öğrencilerinin diploma aldığı Hafızlık Kur’an Kursu diploma töreni, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kabe Müezzini Ali Nuhas, Kocaeli Valisi HASAN Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan Eyüp Sultan Kur’an Kursu Dernek Başkanı Ali Bulut, “16 sene önce Hafızlık cemiyetleri son bulacak demiştik. 16 yıl sonra Cenab-ı hak tekrar nasip etti ve Gölcük’te yeniden hafızlık cemiyetimizi yapıyoruz. İnşallah buradan 250 metre uzaklıkta Kur’an Kursumuzun da temelini atacağız. Allah bizleri Kur’an dan ve doğru yoldan ayırmasın” ifadelerini kullandı.
Eyüp Sultan Kur’an Kursu hazırlık sınıfı öğrencilerinden oluşan Vav Tasavvuf Grubu’nun ilahi dinletisinin ardından Sakarya Müftü Yardımcısı Mehmet Korkmaz, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Kur’an’ı Kerim okudu. Kur’an-ı Kerim dinletisinin ardından Kabe Müezzini Ali Nuhas, öğle ezanını okuyarak müminleri namaza davet etti.
Daha sonra cemaate hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Bizlere kerim kitabı lütfeden bize Kur’an’ı öğreten, bize hidayeti gösteren Rabbimize sonsuz hamd olsun. bugün Kur’an’ı kalplerine zihinlerine yazan hafız yavrularımıza ömür boyu başarılar diliyorum. Birkaç hafta önce Ankara’da yaşanan bir katliamın henüz acısı hepimizin üzerindeyken dün akşam insanlık Paris’te yaşanan katliamla sarsıldı. Aynı gün Lübnan’da, Beyrut’ta benzer bir saldırıyla insanlar hayatını kaybetti. İşlenen en büyük cinayet yeryüzüne güzellikler getirmesi için gönderilen bir dinin cinayetlerle anılmasıdır. Yeryüzündeki en büyük cinayet ahlaksızlıklarla ve cinayetlerle oluşturulan bir korkunun Cihad olarak adlandırılmasıdır. Allah Kur’an ile nice kavimleri yükseltmiştir. Bu kitabı reddeden nice kavmi de helak etmiştir. İslam’ın adının ahlak ve hukuk dışı olaylarla anılıyor olması kabul edilemez bir şeydir. Bunlar öyle birkaç teröristin planladığı şeyler değildir maalesef. O yüzden biz yeryüzündeki bütün Müslümanlar bir araya gelerek dinimiz İslam’a yönelik bu tehdit üzerinde durmalıyız. İslam bu tür haydutların tehdidi altındadır. Bu ancak bilimle, marifetle, hikmetle, Kur’an’ın rahmetini bütün insanlığa anlatmakla yok edilebilir” şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri olarak İslam’ı açıklama görevini üstlendiklerini kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Yüce Kitap Kur’an-ı Kerim bizim her şeyimiz. Okunması, dinlenilmesi, hediye edilmesi bile bir ibadet. Asıl büyük ibadet ise onu anlamak ve yaşamak. Çünkü yeryüzünde Kitab-ı Kerim’i anlamak için çaba sarf etmek lazım. Önce elbette okumamız lazım. Hiçbir Müslüman evladının Kur’an’ı eline alıp okumaktan mahrum kalmaması lazım. O yüzden biz diyanet işleri olarak bütün müfredatı değiştirdik. Daha önce biz, ‘Ben öğrenmek istiyorum’ diyerek bize gelene Kur’an’ı öğretiyorduk. Artık biz onlara öğretmek için onların ayağına gidiyoruz. Biz şu anda 120 bin personelimizle tüm kardeşlerimizin ayağına gidiyoruz. Siz bize gelmek zorunda değilsiniz. Biz size gelmek zorundayız. Kur’an hayat veren bir kitaptır. Kur’an olmadığı zaman hayat yok olur. Öncelikle evlerimizi ve kalplerimizi harabeden kurtarmak için yapacağımız en önemli işlerden bir tanesi Kur’an’ı okumaktır. Çünkü Kur’an Rabbimizin kelamıdır. Hiçbir mümin kendisini bundan mahrum edemez. Ancak okumak yetmez. Asıl gaye anlamak. Üzerinde tefekkür edilmeden, düşünülmeden yapılan okumaların faydası yoktur. Anlamamız lazım. Anlamak için çaba göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Göremez, "Hafız gençlerimiz hafızalarını canlı birer musafa dönüştürüyor. Ama bununla kalmamaları lazım. Mutlaka Kur’an’ı anlamaları lazım. Bütün hafızlarımızın mutlaka anlayacak kadar Kur’an’ın dilini bilmesi gerekiyor. Bütün hafız kardeşlerimizin aynı zamanda alim olması gerekiyor. Mevlana hazretleri diyor ki, ‘Herkes Kur’an’ı Kur’an’a hizmeti kadar anlar.’ Bazen Kur’an hakkında araştırma yapmış insanların zaman içerisinde ondan uzaklaştığını görüyorsunuz. Kur’an’ın böyle bir özelliği var. Kur’an kendisine samimiyetle yaklaşmayanları kendisinden uzaklaştıran bir kitap. Kur’an zalimlerin sadece hüsranını arttırır. Bugün Kur’an mütehassisi olup Kur’an’dan uzaklaşan nice insanlara şahit oluyoruz. Çünkü Kur’an Doçent olmak için, profesör olmak için okunacak bir kitap değil. Kur’an Allah’ın yolunda kalmak için okunacak bir kitap. Ona hizmet ettikçe Kur’an kendisini mümine açar. Ama hayatından çıkartırsa, Kur’an da onu hayatından çıkartır. Hafızlık Kur’an sarayına girişin anahtarıdır. Ama mühim olan sadece girmek değil, o saraya girip temaşa etmektir” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Eyüp Sultan Kur’an Kursu’nda eğitimlerini tamamlayarak hafız olmaya hak kazanan öğrencilerin diplomalarını verdi.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
İZMİT BELEDİYESİ TARAFINDAN BİSİKLET EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR



İzmit Belediyesi tarafından öğrencilere bisiklet eğitimleri bütün hızıyla devam ediyor.
Her yıl 5 binden fazla öğrenciye bedava bisiklet verildiğini hatırlatan belediye yetkilileri, “Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği bisiklet eğitimleri okulların açılmasıyla birlikte hız kazandı. Her yıl olduğu gibi bu senede en az 5 bin öğrenciye bedava bisiklet verilecek. Yarı yıl tatilinden sonra bisikletleri dağıtmayı planlıyoruz. Bisikletlerin dağıtımından önce öğrencilere bisiklet kullanmayı öğretiyoruz. Öğrenciler Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki bisiklet eğitim pistinde konunun uzmanlarınca önce bisikleti tanıyorlar daha sonra da bisiklet kullanmayı öğreniyorlar. Şimdiye kadar 30 binden fazla öğrenciye bisiklet eğitimi verildi. Bu seneki hedef en az 7500 öğrenciye bisiklet eğitimi vermektir” dediler.
Bu arada bisiklet eğitimine Şehit Selçuk Gökdağ Orta Okulu 1. sınıf öğrencisi görme engelli Esra Yartaşı da katıldı. Yartaşı, özel hazırlanan tandem bisiklet ile pedal çevirip bisiklet kullanmanın heyecanını yaşadı. Arkadaşlarıyla bisiklet kullanan Esra Yartaşı’nın mutluluğu görülmeye değerdi. Bir kaç ay içinde dağıtılmaya başlanacak bisikletlerden Esra Yartaşı’na da verileceği öğrenildi.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ PARK UYARISI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli araçları için ayrılan park yerlerine park eden araçlar için özel önlem alıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar için şehrin birçok noktasına araç park yeri tahsis ediyor. Kocaeli’deki toplam araç parkı sayısının yüzde 5’inin ayrıldığı engelli park yerlerini işgal eden araçlara da, anında yaya ve motorize zabıta ekipleri tarafından müdahale ediliyor. Ekipler uygunsuz park edilen olaylarda vatandaşlardan duyarlı olmasını ve 153 numaralı telefondan ihbarda bulunabileceklerini belirtiyor.
Sosyal medya aracılığı ile engelli araç park yerini işgal eden sürücüye yapılan anlamlı ceza büyük ilgi görmüştü. Milyonlarca kişinin izlediği videoda engelli alanına park eden aracı, sosyal sorumluluk gösterisi yapan vatandaşlar, engelli sembolünün de bulunduğu mavi kağıtlarla kaplıyor. Aracına gelen sürücü hem kızgın hem de şaşkın bir şekilde duruma trajikomik bir tepki veriyor. Olayı yerinde izleyen vatandaşlar ise alkışlarla hem engelli alanına park eden araç sahibine tepki veriyor, hem de sosyal sorumluluk gösterisi yapan kişileri tebrik ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı yaya ve motorize ekipler, engellilere ayrılan alanlarda sürekli devriye atıyor. Bu alanlara park eden araçlara çekici vasıtasıyla müdahale ediliyor. 2918 Sayılı Trafik Kanunu ve Belediye emir ve yasakları gereğince de yapılan bu uygulama ile engelli vatandaşlar kendilerine özel ayrılan park alanlara araçlarını rahatlıkla park edebiliyor. Ekipler vatandaşlara da duyuruda bulunarak, bu tarz vakaları gördüklerinde 153 numaralı telefon hattından ihbarda bulunmalarını isteyerek, herkesin bu konuya daha duyarlı olmasını istedi.
Vatandaşlar ise engelli park alanlarının sadece onlara özel olduğunu ifade ederek zaten günlük hayatta zorluklarla boğuşan engellilerin park yerlerini işgal etmenin büyük yanlış olduğunu vurguluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hayata geçirdiği çalışmaları beğendiklerini ileten vatandaşlar, bu doğrultuda engelli park yerlerine park eden araç sahiplerinin toplum olarak da ikaz edilmesi gerektiğini ifade ediyor.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
NEBİHOCA’DAKİ TARİHİ ÇEŞME RESTORE EDİLİYOR

İzmit Belediyesi tarafından Nebihoca Köyünde bulunan tarihi Çeşme restore ediliyor.
İzmit Belediyesinin Etüt Proje Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İzmit’e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Nebihoca’daki tarihi çeşmenin restorasyonu için gerekli izinler alındı. İzinlerin ardından hemen çalışma başlatıldığını söyleyen belediye yetkilileri, “Tescilli çeşmenin restorasyonunun yanı sıra çevre düzenleme çalışması da yapılıyor. Zaman içerisinde özgün yapısı bozulan çeşmenin sonradan ilave edilen muhdes yapı elemanları sökülmüş olup, çeşme yüzeyinde restorasyon tekniklerine uygun mekanik ve kimyasal temizlik yapılacaktır. Ayrıca yüzeyden ayrılmış harç temizlenerek özgün horasan harcı ile derz yenilemesi, çeşme üst örtüsü yalıtımlı sıva ile sıvanarak özgün dokusundaki tuğla dizilimleri yapılarak çeşme aslına uygun şekilde onarılmış olacak. Çeşmenin çevre düzenlemesinde 200 santim genişliğinde doğal taş kaplı yaya yolu ve merdiven düzenlemesi yapılarak çim derzli doğal taş kaplanmıştır. Arazi eğimine uygun olarak alanda taş duvarlar yapılmış ve doğal taş harpuşta kullanılmıştır. Restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları halen devam etmektedir” dediler.
Nebihoca sakinleri, yapılan çalışma için Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ettiler.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
VALİ GÜZELOĞLU’NDAN YARALILARA MORAL ZİYARETİ

Kocaeli Valisi HASAN Basri Güzeloğlu, geçtiğimiz gün yaşanan banka soygunu sırasında bankanın ikinci katından atlayarak kaçan ve bu esnada yaralanan vatandaşları Hastanede ziyaret etti.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 13 Kasım tarihinde Gölcük Amiral Sağlam caddesinde bulunan bir banka şubesine soygun olayında bankanın ikinci katından atlayarak yaralanan ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan İbrahim Ulufer, Meral Ercan ve Havva Çeçen’i ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı. Ziyarette Vali Güzeloğlu’na Vali Yardımcısı Osman Sarı, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Bahattin Koç da eşlik etti. Vali Güzeloğlu hasta ve aileleriyle yakından ilgilenerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Güzeloğlu aynı zamanda hastalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu’nun da geçmiş olsun dileklerini iletti.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
Erdoğan, Umuttepe, Körfez ve İzmit arası helikopter kullanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın gerçekleşecek Kocaeli ziyaretinde 3 ayrı noktada katılacağı törenlere ulaşım için helikopter kullanacağı öğrenildi.
EN UZUN ZİYARET
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın İzmit programı netleşmeye başladı. Erdoğan, ilk Umuttepe’de Kocaeli Üniversitesi’ne, ardından Körfez’de Dubai Port Liman açılışına ve son olarak İzmit Perşembe Pazarı Alanı’ndaki toplu açılış törenine katılacak. Cumhurbaşkanı bu üç nokta arasında karayolu yerine havadan ulaşım sağlayacak. Bu şekilde cadde ve anayollarda trafiğe ekstra yükün yüklenmesi engellenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, karayolunu sadece Perşembe Pazarı Alanı’ndaki açılış töreni sonrası KOTO Sosyal Tesisleri’nde Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun kızının düğünü için kullanacak. Buraya giderken Ömer Türkçakal Bulvarı bir süreliğine trafiğe kapanacak. Erdoğan, nikah töreni sonrası helikopterle ilimizden ayrılacak. Cumhurbaşkanı’nın ilimizde geliş saati 12.30, ayrılış zamanı 22.00’yi bulacak gibi gözüküyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’ye en uzun ziyaretini gerçekleştirmiş olacak. İzmit Perşembe Pazarı Alanı’nda toplu açılış töreni saat 17.30’da başlayacak.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
[h=1]Kocaeli'de Bir Kadın Kendini Asarak İntihar Etti[/h]Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bunalıma giren bir kadın, evinin çatı katında kendini asarak intihar etti.
Olay, Körfez Yeniyalı Mahallesi Şahin Sokakta gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evde oturduğu sırada çatı katına çıkan 60 yaşındaki Mükerrem Tiryaki, uzun süre gelmeyince çocukları merak ederek yukarı çıktı. Evin inşaat halindeki çatı katına bakan çocuklar, annelerini ipte asılı buldu. Hemen annelerini ipten indiren çocuklar, kendi araçlarıyla Tiryaki’yi Körfez’de bulunan özel bir hastaneye götürdü. Tiryaki, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Evli ve 4 çocuk annesi olduğu öğrenilen kadının intiharı sonrasında polis soruşturma başlattı.
 

kral41

Aktif Üye
Katılım
10 Haz 2013
Mesajlar
2,468
Tepkime puanı
28
Puanları
38
Konum
İzmit
[h=1]Kocaeli'de 7 Kamu Çalışanı Fetö'den Tutuklandı[/h]
[h=2]Kocaeli’de Bylock programını kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 kişiden 7’si tutuklandı.[/h]
Kocaeli'de Bylock programını kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 kişiden 7'si tutuklandı.

Kocaeli'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandığı tespit edilerek gözaltına alınan 12 kamu çalışanı, dün adliyeye çıkarılmıştı. Adliyede işlemleri tamamlanan 12 kişiden 1'i kadın 7'si tutuklanırken, 1 kişi mahkemece, 1'i kadın 3 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. - KOCAELİ
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst