gittigidiyor

Konsollara özel oyunlar, marketin yüzde 20 kadarını oluşturuyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Konsollara özel oyunlar, marketin yüzde 20 kadarını oluşturuyor

PlayStation ekibinin üzerine çok düştüğü konsollara özel oyunlar, tahmin edildiği kadar büyük bir yere sahip değil gibi görünüyor.





Konsolların satılmasında iki önemli faktör bulunuyor. Bu faktörlerden ilki, oturma odasındaki rahatlık. Diğeri ise özel oyunlar. Konsol üreticilerine baktığımız zaman, Nintendo ve Sony cephelerinde özel oyunlar su gibi akıyor. Oyuncular da, bu oyunlardan memnun görünüyor. Microsoft ise Windows 10 ile Xbox konsolunu senkronize ettiğinden beri, özel oyun kavramına artık sahip değil. Bu noktada, açıkçası ben Microsoft’un bu adımını çok yanlış görüyordum fakat aslında Microsoft, doğru bir adım atmış olabilir. Çünkü yayımlanan yeni analizlere göre, konsollara özel oyunlar, oyun marketinin sadece %20 kadarını oluşturuyor. Yani, marketin 4’de 1’i bile değil. Konsol oyuncuları, daha çok üçüncü parti oyunlara önem veriyor.


leandro-amaral-10.jpg

Artık tüm oyuncular tarafından tanınan Michael Pachter, bahsettiğimiz konuda açıklama yapan analist idi. Michael Pachter, “Konsollara özel oyunlar, marketin sadece %20 kadarını oluşturuyor. Sony, şu an Microsoft’u satışlarda eziyor çünkü PlayStation 3 ile batırdıkları işi, PlayStation ve PlayStation 2 seviyesine geri çıkarttılar PlayStation 4 ile. Sony, orijinal fanlarını geri kazanıyor. Sony, Birleşik Devletler içerisinde Microsoft’u ezemese de, dünyanın geri kalanı onların.” dedi tam olarak.
Eğer Michael Pachter gerçekten haklıysa ve konsola özel oyunlar, markette bu kadar küçük bir yere sahipse, Microsoft güzel bir adım atmayı denemiş olabilir. Bu konuda onları suçlamak yanlış olabilir. Çünkü Michael Pachter’ın dediği gibi, Sony dünyanın her yerinde daha fazla konsol satıyor ve Microsoft, bu durumu değiştirebilmek için piyasayı çok daha yakından takip edip, farklı yollar denemek istiyor. Riskler alıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst