gittigidiyor

Korsan izleyenleri en fazla tehdit eden filmler

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Yeni bir araştırmaya göre, Barbie ve Oppenheimer gibi uzun zamandır beklenen yaz filmlerinin vizyona girmesi, bu filmleri yasadışı yollardan izlemeye çalışan tüketicileri hedef alan siber suçluların sayısında artışa neden oldu. NordVPN'e göre kullanıcılar, Twitter'da bulunan bağlantılardan kimlik avı, kötü amaçlı yazılım ve diğer zararlı yazılımları içeren sitelere yönlendiriliyor.

Galaksinin Koruyucuları'nı yasa dışı yollardan izlemeyi düşünenler, Twitter'daki en popüler on bağlantıda 13 kimlik avı uyarısı, 19 kötü amaçlı bağlantı, altı kötü amaçlı yazılım bulundu. Bu da onu listenin ilk sırasına taşımak için yeterli oldu.

Super Mario Bros. filmi üç kimlik avı, 15 kötü amaçlı bağlantı ve beş kötü amaçlı yazılım uyarısıyla güvenlik endişeleri açısından ikinci sırada yer aldı.

2023'ün en çok büyüyen üçüncü filmi olan Barbie, 16 kötü amaçlı bağlantı ve üç şüpheli uyarıyla üçüncü sırada yer alıyor.

Gişe rekortmeni Oppenheimer'ı ücretsiz gösterdiğini iddia eden tek Twitter bağlantısı, beş kötü amaçlı bağlantı, üç kimlik avı uyarısı ve üç kötü amaçlı yazılım bağlantısı dahil olmak üzere 11 uyarı aldı. Bu, filmi sekizinci sıraya taşıdı.








Kötü amaçlı yazılım, bir cihaza veya verilere zarar vermeyi veya bunları tehlikeye atmayı amaçlayan kötü niyetli bir yazılımdır ve nispeten zararsızdan çok tehlikeliye kadar çeşitlilik gösterebilir. Kötü amaçlı yazılımların olası tehlikeleri arasında insanların verilerini izlemek, hassas bilgileri çalmak ve hatta kullanıcının izni olmadan silmek yer alıyor. En yaygın kötü amaçlı yazılım türleri arasında virüsler, casus yazılımlar, solucanlar, truva atları, reklam yazılımları, scareware, fidye yazılımları ve dosyasız kötü amaçlı yazılımlar bulunuyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst