gittigidiyor

Kota Dolunca Hızınız Artacak

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Adil Kullanım Kotası AKK limitlerini yükseltmek isteyen BTK, kota limitlerini ilk aşamada yükseltemezse, aşım sonrası düşürülen hızın yükseltilmesi noktasında çalışmalara başladı.


akk.jpg
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, Adil Kullanım KotasıAKKüzerinde çalışmalarını devam ettiriyor.
Adil Kullanım Kotası nedir? diye soracak olursanız hemen hatırlatalım. Sınırsız diye satılan bir internet paketinin, hız ve kullanım açısından sınırsız olmaması ve bir kotaya bağlı olması durumu diyebilir
Örneğin; 50 GB AKK tanımlı bir internet hizmeti kullanıyorsanız ve hızınız da 20 Mbps ise, 50 GB'lık kullanımı aştıktan sonra hızınız 3 Mbpsseviyesine düşürülüyor. Buna Adil Kullanım Kotası diyoruz.
AKK hızı yükseltilecek

BTK'nın yeni düzenlemede en azından düşürülen hızı 2 Mbps artırarak, 3seviyesinden 5 Mbps'e çıkarması bekleniyor. Kotalarda ilk aşamada pek değişiklik görmeyebiliriz ama hızlarda az da olsa iyileştirmeler görülecek gibi.
akk.jpg

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, bu konuda bir düzenleme yapacaklarını belirterek, “Tüketici taleplerini dikkate alacağız. Operatörleri, hızı artırmaya davet ediyorum. Adil kullanım kotası makul seviyelere çekilecek” dedi.
AKK kalkmayacak, optimize edilecek

Sayan, operatörlerin uygulamaya temkinli yaklaştığını ve sınırı artırmak istemediklerini belirtti. Sektör yetkilileri de uygulamanın yeni yatırım anlamına geldiğini ve hız artışının sıkıntı doğurabileceğini savundu.
Tüketici talepleri ve altyapıya uyumlu düzenleme yaparak kamuoyu görüşüne açacaklarını kaydeden Sayan, kotanın kaldırılmasının şimdilik mümkün olmadığını söyledi.
Bakalım AKK, hafif esnetmelerle daha kaç yıl hayatımızdaki yerini almaya devam edecek? Merakla gelişmeleri bekliyoruz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst