gittigidiyor

Kotalı İnternet Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
888-adsl-300x243.jpg

İnternet kullanıcılarının en büyük sıkıntısıdır kota dolma problemi.Bu yazımda sizlere kotalı internet kullanıcılarının dikkat etmesi gereken hususları aktarmaya çalışacağım.

Bizlere birçok hizmeti anında sunan internet ağı gün geçtikçe daha sık kullanılmaya ve her eve girmeye başladı. Birçok seçenek sunan bu ağ kotalı,kotasız ve hız baremine göre farklılıklar göstermektedir. Eğer sıkı bir kullanıcıysanız sizlere zaten kotalı internet tavsiye etmem.
Kota Nedir?
Sınırlı internet kullanıcılarına belirlenen limit olarak adlandırabiliriz.Örneğin 4 Gb ya da 8 gb gibi kota belirlemekte firmalar kullanıcılar için.İnternet üzerinden çok fazla işlem gerçekleştirmiyorsanız bu sınırlama sizlere fazlasıyla yetecektir.Kota aşma durumunda firmalar belirlediği miktarlarda ücret talep edeceklerdir.Çok büyük gibi görünmese de bu ücret zamanla birikecek ve size yük olacaktır.Aslında küçük bir hesap yapacak olacak olursak kotalı ve kotasız adsl arasında çok fazla ücret farkı olmadığını göreceksiniz tavsiyem kotalı internet kullanmamanızdır.
Kotalı kullanıcılar için;
Upload durumu sizlerin kotasını etkilemez, müzik,video,aktarım vs gibi gönderim işlemleri sizlere ücretlendirilmez veya web cam açmanız upload yaptığınız için kotanızı hiçbir şekilde etkilemez ancak müzik,video,resim,dosya indirme işlemlerine başladığınız andan itibaren sayaç işlemeye başlayacak ve kotanız dolacaktır.Açtığınız her sitede paylaşılan resmin açılması veya videoyu izlemeseniz dahi o videonun dolması sizin kotanızı etkilemektedir.
Boyut Önemli midir?
İndirdiğiniz yani download ettiğiniz her dosyanın boyutunun ücreti elbette farklıdır. 1mb ile 10 mb’lık bir dosyanın download ücreti ve kotanıza yansıyışı kesinlikle farklıdır.Kotalı kullanıcılar küçük dosyalar download etmeye ve çok fazla şekilde internet üzerinden film ya da video izlememeye dikkat etmelidir.
Bunu hiç yapmayın demiyorum tabii ki yapabilirsinizi ancak belirli ölçütler doğrultusunda gün boyu film izlemek ya da download etmek kotalı kullanıcılar için faciaya yol açabilir. Kotalı internet az önce de bahsettiğim gibi çok kullanışlı değildir sizlere tavsiyem kotasız internet kullanmanız arada çok az bir fark var ki sizler zaten o farkı kotanızı aştığınız her ay fazlasıyla ödüyorsunuz gönül rahatlığıyla kotasız internet kullanarak maddi anlamda da sıkıntı yaşamamış olacaksınız diye düşünüyorum.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst