gittigidiyor

Kredi kartı kullananlar bilginize... Tamamen değişiyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Dünyanın önde gelen kredi kartı üreticilerinden Mastercard geçtiğimiz günlerde kredi kartlarında yapılacak köklü değişiklikten bahsetti. Şirketin açıklamasına göre bir süre sonra yapılan değişiklikle kredi kartlarında manyetik şerit olmayacak.
Avrupa dahil birçok bölgede 2024 sonrasında şeritsiz kartlar kullanılmaya başlanacak. Hedef ise 2033'te tüm dünyada manyetik kartların kullanımının sonlandırılması. Manyetik şeritler, dolandırıcılığa imkan verdiği için uzun süredir güvenli görülmüyordu. Manyetik kartların yerine ise çipli ve biyometrik kartlar gelecek. Biyometrik kartların parmak izi kullanacağı belirtiliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre: ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizde bankacılık ve ödeme sistemleri teknolojileri geçtiğimiz yıllar boyunca birçok Avrupa ülkesinin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ilerisindeydi. Örneğin kredi kartı ile alışveriş yaparken kartı pos makinesinden geçirme işlemi uzun yıllardır uygulanmıyor. Tüm kredi kartları yıllardır PIN sistemi ile korunuyor ve son birkaç yıl içerisinde çipsiz kart neredeyse kalmadı. Fakat geçtiğimiz birkaç yıl içerisinden batı ülkelerinde PayPal, Apple Pay, Samsung Pay veya Android Pay gibi yeni sistemler devreye girdi. Bu tür ödeme sistemleri kart bilgilerinizi üçüncü taraf satıcılar ile paylaşmadığınız için oldukça güvenli. Çoğu ne yazık ki ülkemizde kullanılamayan bu sitemlerin yerine birkaç yerli sistem bulunuyor. Manyetik şeritli fiziksel kredi kartı yerine biometrik verilerle korunan dijital kartlar ve dijital cüzdanlar mutlaka daha güvenli" dedi.

Erginkurban, 'Geleneksel kart kullanıcılarının başına gelen en büyük problem, kart numarasının çalınması ve yabancı internet sitelerinde veya bahis sitelerinde izinsiz ve habersiz olarak kullanılması olarak karşımıza çıkıyor. Bu tür kredi kartı kullanıcılarının bazı detaylara dikkat etmesi gerekiyor' diyerek açıklamasına şöyle devam etti:
"Yeni bir kredi kartı alır almaz arkasındaki bölümü imzalayın ve pin kodunu belirleyin. Pin kodunun başka hiçbir yerde kullanmadığınız bir numara olmasına dikkat edin. Kesinlikle doğum tarihiniz veya çocuğunuzun doğum tarihi gibi tahmin edilebilir kodlar kullanmayın. Market, restoran gibi halka açık yerlerde kartınızın görünmesini mümkün olduğunca engelleyin. Kartın ön yüzündeki numara ve arka yüzündeki CVV kodunun aynı anda yabancı birinin eline geçmesi tahmin edemeyeceğiniz sorunlara ve harcamalara neden olacaktır. Günümüzde birçok markette kasaların üzerinde güvenlik kameraları bulunuyor. Bu tür güvenlik kamerası bulunan yerlerde alışveriş yaparken kartınızın temassız özelliğini kullanarak görüntülenmesinin önüne geçin. Açık bir şekilde video kaydı alınan kredi kartınızın numarası kötü niyetli birilerinin eline geçebilir ve izniniz olmadan kullanılabilir"


Merak etmesinler bizim dolandırıcı beyinler ona da bir çözüm yakında getirirler......Microsoft un hala korsanı bititremediği gibi....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst